chorizo - 1084 przepisów (strona:43/73)

Warzywna zapiekanka z frankfurterkami i sosem 74

lubisz i co ci w duszy gra. My wsypaliśmy tymianek, rozmaryn, oregano i paprykę dla koloru. I wreszcie kiełbaski. Zamiast frankfurterek może być zwykła kiełbasa, kiełbasa biała, albo chorizo. Jednego tylko będziemy bronić: sosu. Składa się z dwóch rodzajów musztardy, jogurtu i czosnku. Warto trzymać się przepisu i dodać musztardę francuską, bo ziarenka gorczycy świetnie aromatyzują dresing i smakowicie pękają

Niedzielny kucharz
Obiady na tydzień: 5 przepisów z jarmużem 65

owocami. Albo, tak jest teraz zimą: płatki kukurydziane z mlekiem, siemieniem lnianym, otrębami i bananem. Bardziej urozmaicone mamy kolacje: sery białe, miękkie i dojrzewające, mozzarella, haloumi, czasem kilka plastrów chorizo, albo suszonej szynki, rzadziej pasztet, do tego pomidor, papryki świeże i konserwowe, ogórek, pomarańcze, melon, winogrona. Generalnie, po kawałku wszystkiego na talerz. Od czasu do czasu smażymy naleśniki (gdy młody

Niedzielny kucharz
WOŁOWINA NA PESTO Z RUKOLĄ I PARMEZANEM 66

WŁASNYM Z GROSZKIEM I MAŚLANYM PUREE     BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM     STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI     ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE     SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM     PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE     CHILI CON CARNE

globuskulinarny
8 PRZEPISÓW NA ROZGRZEWAJĄCE DANIA JEDNOGARNKOWE 152

kaszą. Zazwyczaj gotuję więcej  lecza i jego nadmiar zamykam w słoiki.                       LECZO Z CZERWONĄ FASOLĄ I KIEŁBASĄ CHORIZO- przepis tutaj Przepis na pyszne, szybkie w przygotowaniu leczo ze składników,  które miałam pod ręką. Rozgrzewające danie, które sprawdzi się jako obiad,  kolacja czy poczęstunek dla gości, podczas

Zrób to smacznie
8 PRZEPISÓW NA ROZGRZEWAJĄCE DANIA JEDNOGARNKOWE 53

Można je podać samodzielnie z pieczywem albo np z ryżem lub kaszą. Zazwyczaj gotuję więcej lecza i jego nadmiar zamykam w słoiki.  LECZO Z CZERWONĄ FASOLĄ I KIEŁBASĄ CHORIZO-  przepis tutaj Przepis na pyszne, szybkie w przygotowaniu leczo ze składników, które miałam pod ręką. Rozgrzewające danie, które sprawdzi się jako obiad, kolacja czy poczęstunek dla gości, podczas przeróżnych

Zrób to smacznie
BOEUF STROGONOW NA MAŚLANYM PURÉE 75

WŁASNYM Z GROSZKIEM I MAŚLANYM PUREE     BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM     STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI     ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE     SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM     PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE     CHILI CON CARNE

globuskulinarny
Stamppot 86

zrobić to danie 750 g ziemniaków 500 dyni piżmowej Słodki ziemniak Pasternak Rzepa Por Cebula Jarmuż 50 g masła 3-5 łyżek oleju roślinnego Sól Pieprz świeżo zmielony Chorizo lub inna pikantna, wędzona kiełbasa w orginale występuje Rookworst Jak zrobić Stamppot Cebule, por i jarmuż, pokrój na małe kawałki. Rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej olej, wrzuć cebulę, por i jarmuż

RafalCook
Sylwestrowe przekąski 158

Makaronowe muszle z kurczakiem w śmietanowym sosie Polędwica z dorsza w cieście piwnym z sosem tatarskim Quesadilla z serem, pieczarkami i kiełbasą Burger z kurczakiem Chili con carne z chorizo Lazania z mięsem mielonym i beszamelem Gołąbki bez zawijania Schab ze śliwką i morelą Schab po cygańsku Schab w śmietanie z pieczarkami Schab po bałkańsku

Smaki Na Talerzu
Menu na tydzień: pęczak i soczewica górą! 79

kaszy. Zobacz przepis Gęsta zupa z soczewicy z jarmużem Zupa idealna na jesienne chłody: sycąca, gęsta, pożywna i zdrowa. Możesz ją zrobić w wersji wegetariańskiej lub dodać trochę chorizo, kiełbasy, albo boczku. Danie proste i szybkie. U nas było wyjątkowo szybko, ponieważ mieliśmy już gotowy wsad w postaci soczewicy ugotowanej przy okazji obiadu w środę. Zobacz przepis Polecamy inne nasze

Niedzielny kucharz
GOŁĄBKI KLASYCZNE Z SOSEM POMIDOROWYM 74

WŁASNYM Z GROSZKIEM I MAŚLANYM PUREE     BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM     STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI     ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE     SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM     PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE     CHILI CON CARNE

globuskulinarny
Menu na tydzień. Od czego zacząć planowanie 79

potrzeba i zużywamy na bieżąco. Zawsze jest włoszczyzna, ziemniaki, dużo czosnku i cebuli, ogórek świeży i kiszony, rzodkiewka, kawałek kapusty, jakaś sałatka, jarmuż. Wędlin jemy mało, ale jest trochę chorizo i suszonej szynki, z nabiału ser parmeński, pecorino, dużo twarogu (a jakże:). W spiżarni przechowujemy mnóstwo wszystkich gatunków kasz, kilka rodzajów mąki, ryżu, plus spory wybór makaronów (Psi patrol, Świnka

Niedzielny kucharz