mniejsze kawałki i dodałam do sosu. Aromatyczna kiełbaska dodała całej potrawie zupełnie nowy smak. Jeśli nie macie pod ręką salami lub innej kiełbaski o mocnym smaku, jak np. chorizo, możecie ją pominąć. Cała potrawa będzie równie pyszna, tylko nieco delikatniejsza. SPRAWDŹ TEŻ: Inne sprawdzone przepisy na makarony znajdziesz w zakładce MAKARON Drukuj Tortellini w sosie pomidorowym ze szpinakiem Tortellini
Na-talerzu.plWARZYWAMI NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE NALEŚNIKI MARYNISTYCZNE Z PIECZARKAMI KOTLETY ZIEMNIACZANE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI – ŁĘŻNIE ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE Tortilla z szarpanym kurczakiem i sałatką z kapusty: – Zupa dla amatorów szparagów – Smaczna, prosta i szybka – Obłędnie dobre – Pyszny domowy fast food – Bez zbędnych dodatków
globuskulinarnygrill i po kilku minutach sprawa załatwiona. Tortilla z młodymi ziemniakami to danie wyjątkowe także dlatego, że możesz dodać do niej wszystko co ci w duszy zagra: boczek, chorizo, kiełbasę, możesz posypać wierzch gruyerem, cheddarem, mozzarellą, czy jakimkolwiek ulubionym serem. Nasza tortilla z młodymi ziemniakami zawiera w sobie groszek i marchew. Dodaliśmy też do niej dużo ziół: lubczyk, szałwię, pietruszkę
Niedzielny kucharzPęczek szczawiu 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki nasion dyni 2 łyżki parmezanu 4 łyżki siekanej natki pietruszki Skórka otarta z jednej cytryny 1/2 litra kefiru Kilka plastrów suszonej szynki, chorizo lub boczku 2 jajka 6 młodych ziemniaków Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Obierz ziemniaki, włóż do garnka, zalej wodą, wstaw na kuchenkę. Gotuj 15 minut. Odcedź. Krok 2 W międzyczasie
Niedzielny kucharzSzparagi zawsze i wszędzie, są pyszne, zdrowe i uwielbiamy je zajadać. Tym razem szparagi wylądowały na talerzu z innymi pysznościami czyli chorizo, rukola i ser kozi. Rezultat? pyszna sałatka na talerzu. Zachęcam do spróbowania. Sałatka ze szparagami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieRoladki z tortilli podsmażane Ogórki przekąskowe Fit placuszki bez mąki Roladki z chleba tostowego Jajka chorizo Kiełbaski w tortilli Roladki z tortilli na zimno Lawasz smażony Paluszki
Dieta moja pasjaboczkiem i krewetkami w sosie pomidorowo – śmietanowym Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 6 ŚNIADANIE – hiszpański omlet na białkach z chorizo, pomidorami suszonymi , kaparami i oliwkami LUNCH – czekoladowy budyń na mleku kokosowym (na żółtkach, które pozostały po omlecie ) OBIAD – lekka zupa pieczarkowa na bulionie drobiowym KOLACJA – talerz przekąsek Wyświetl
Modern Cave GirlWŁASNYM Z GROSZKIEM I MAŚLANYM PUREE BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE CHILI CON CARNE
globuskulinarnycieciorki, brukselki i szpinaku. I oczywiście kiełbasek. Ty możesz wykorzystać marchewkę, selera, bataty, kapustę i każde warzywo jakie tam masz – choćby rzodkiewkę. Dość ważnym składnikiem jest kiełbasa (frankfurterki, kabanosy, chorizo, toruńska itd.), która aromatyzuje danie. Jeśli nie jesz mięsa, możesz zastąpić ją boczniakami. Zapiekanka warzywna z kiełbaskami to danie, które możesz zrobić w 20-25 minut. Musisz zapiekać
Niedzielny kucharztych naczyń mega zadowolona J Składniki na 3 porcje 3 szklanki drobnego makaronu penne 40 dag świeżego szpinaku 20 dag dojrzewającej hiszpańskiej kiełbasy Fuet Extra lub chorizo 250 ml słodkiej śmietanki 18% 10 dag serka z przerostem niebieskiej pleśni 1 cebula 4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z awokado Sól morska do smaku Szczypta gałki muszkatołowej
Wanilia i Kardamonsobą zabieramy na seans ? sery różne od żółtych twardych takich jak Cheddar , Bursztyn.. sery pleśniowe – gorgonzola, camembert ( ten zdarza się też na ciepło ) wędliny ( suszone szynki, fuet, chorizo ) owoce – winogrona, pomarańcze ( obrane porozkładane w kawałkach ) , gruszki warzywa – pomidory, ogórki, papryka, oliwki orzechy chleb nachosy tak naprawdę wszystko to co jesteśmy w stanie znaleźć w naszych szafkach
Kuchnia na wzgórzulubisz i co ci w duszy gra. My wsypaliśmy tymianek, rozmaryn, oregano i paprykę dla koloru. I wreszcie kiełbaski. Zamiast frankfurterek może być zwykła kiełbasa, kiełbasa biała, albo chorizo. Jednego tylko będziemy bronić: sosu. Składa się z dwóch rodzajów musztardy, jogurtu i czosnku. Warto trzymać się przepisu i dodać musztardę francuską, bo ziarenka gorczycy świetnie aromatyzują dresing i smakowicie pękają
Niedzielny kucharz