chleb z cebulą - 3258 przepisów (strona:98/218)

Kotlety w sosie 194

Smażone kotlety mielone, w smacznym  sosie pomidorowym, dobre na obiad i do kolacji. Skład: 1 kg mięsa mielonego, 2 jajka, 1 czubata łyżka przyprawy 

chleba naszego
Mielonka ze słoika 149

Domowe najlepsze <3 już od dłuższego czasu przymierzaliśmy się by kolejny raz ją zrobić <3 Składniki 1 kg karkówki 400 g wędzonego surowego boczku

R'n'G Kitchen
domowy paprykarz a la szczeciński 321

składniki: 200 – 250 g makreli wędzonej, bez ości 50 g ryżu 150 g -200 g przecieru pomidorowego 2 łyżki keczupu ok. 150 g marchewki 1i1/2

Domowy Smak Jedzenia
Chleb z soczewicowym pasztetem, Jestem miłością 243

Połóż na kanapkę plaster pasztetu i ulubione dodatki (świetnie smakuje z kiszonym ogórkiem lub suszonymi pomidorami). A jak zrobić ten wyśmienity pasztet? Podaję za Jadłonomią: Składniki

Qlinarnie i Qlinarnie
Karczek obsmażany z papryką - pyszny 190

Składniki : 1 kg karczku, może być tłusty 2 łyżki smalcu główka czosnku 2 szklanki czerwonego, wytrawnego wina 1 duża papryka czerwona słodka papryka mielona cebula mielony

Proste Potrawy
Fasulye pilaki - fasola gotowana w oliwie i pomidorach 255

razem z Wami:) Tureckie pilaki - kilka słów o potrawie Słowem pilaki określa się w Turcji pewien styl przygotowywania potraw, który polega na gotowaniu składników w sosie zrobionym z oliwy, cebuli, czosnku, marchewki, ziemniaka i pomidorów lub przecieru pomidorowego. Zatem nie jest to jedna potrawa, a rodzajów pilaki jest wiele, z tymże zawsze podaje się je jako meze (przystawka). Cechą charakterystyczną(...)polsku", na ciepło, z pajdą świeżego chleba. Ale z natki i cytryny nie zrezygnowaliśmy - cytryna naprawdę tu pasuje.  Fasulye pilaki - przepis na podstawie tego przepisuna 4-6 porcjiczas przygotowania: 45 min. + czas moczenia i gotowania fasoli Składniki: 250 g białej fasoli o dużych nasionach (np. Piękny Jaś) 1 szklanka oliwy 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 marchewki 2 ziemniaki

Chilli Czosnek i Oliwa
Żurek wielkanocny 205

też obiadowej! U mnie zawsze na bogato, w chlebie, z jajkiem, białą kiełbaską i rzeżuchą. Smakowitych świąt życzę!!! Składniki na 4,5 litra zupy: 200 g boczku surowego wędzonego 500 g kiełbasy białej surowej 200 g selera 140 g marchewki 70 g korzenia pietruszki 130 g ziemniaków 170 g cebuli 3 ząbki czosnku 1 litr domowego zakwasu na żurek

Kierunekuchnia
AJVAR - pasta z Bałkanów 159

możecie wykorzystywać na wiele sposobów, jako pasta do chleba, placuszków, naleśników, jako sos do pizzy, nadzienie do tart wytrawnych, dodatek do mięs itp. Podstawą dobrego ajvaru jest słodka pieczona papryka i bakłażany.  Potrzebujesz około 4 duże słodkie papryki, 1 bakłażana, 4 ząbki czosnku, ja dodaje również 1/2 młodej cukrowej cebuli. Warzywa umieszczam na blaszce i polewam dość obficie oliwą

SMYKWKUCHNI
Zielona fasolka z kiełbaskami. 154

plastry i podsmazcie na średnim ogniu. Dodajcie posiekaną cebulę i gotujcie tak długo aż będzie szklista. Wrzucamy fasolę (wcześniej przepłukałam ją gorącą wodą) i pogurjemy ok 5 minut. Dodajemy bulion i gotujemy całośc ok 15 minut. Dodajemy drobno utarte ziemniaki i gotujemy dodatkowo ok 5 minut. Podajemy gorące z chlebem i np zimnym piwem. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Chlebek PITA 200

maszynistów: Wszystkie składniki na ciasto umieścić w maszynie do chleba w kolejności: płynne, sypkie, na końcu drożdże. Nastawić program do wyrabiania i wyrastania ciasta 'dough' (około 1,5 h), po czym ciasto wyjąć, krótko wyrobić i dalej postępować według powyższego przepisu. Smacznego " Moje chlebki podałam z wędzoną makrelą, buncem, czerwoną cebula i sałata lodową. Pyszna kompozycja połączona pikantnym sosem pomidorowym

Gotuj Sam!
Smalec domowy 196

poprawę nastroju niewątpliwie dobrze wpłynie pajda chleba z domowym smalcem. Może się wydawać, że zrobienie dobrego smalcu to żadna sztuka, ale ja myślę , że to nie jest do końca prawda.  Bardzo smaczny przepis znaleziony na blogu Życie Od Kuchni. Polecam!składniki0,5 kg słonina  1 duża cebula 1 duże kwaśne jabłko / najlepiej szara reneta

Stare Gary
Pasta z soczewicy do chleba 223

Super zdrowa soczewica w pysznej paście do chleba. Warto jeść soczewicę jak najczęściej ponieważ - ma bardzo niski indeks glikemiczny - zawiera m.in. kwas foliowy, żelazo, cynk, fosfor, łatwo przyswajalne białko - wit. z grupy B - jest źródłem błonnika - wspomaga odchudzanie Składniki: 1,5 szkl. soczewicy (u mnie brązowa) 2 duże cebule 6 ząbków czosnku sól pieprz  papryka słodka i ostra

chwile dla mnie
Zupa cebulowa przepis podstawowy 205

Cebulowa, to bardzo dobra zupa na każdą niepogodę i nie tylko. Nie potrzeba zbyt wiele zachodu, żeby sobie przygotować tą smaczną zupę.  Prosty przepis bez

chleba naszego
Warzywny burger w orkiszowej, razowej bułce 216

Nic dodać nic ująć tylko zajadać ze smakiem. To żadna wegetariańska namiastka, to pełnoprawna warzywna kanapka pełna smaków i aromatów!!! Warzywny burger w orkiszowej, razowej 

Dzieje kuchennej Wiewióry