Wędzenie 04.09.12 209Wędzona i parzona karkówka i szynka Wędzony i parzony boczek i polędwica
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Łopatka w słoju 255SUROWIEC -łopatka 2 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -słoiki 350-500 mil -sól 7,5 g/kg -peklosól 7,5 g/kg -pieprz czarny 2 g /kg -pieprz
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Chleb pszenno-żytni z ziemniakami na zakwasie 261się kupić chleb w sklepie… Jakby to powiedzieć…Moje wymagania wobec pieczywa są chyba dość wysokie. Gdziekolwiek bym nie kupowała chleba, niestety nie bardzo mi podchodzi. Domowy chleb to domowy chleb. Wiesz co jesz, robisz jak chcesz…Pieczmy chleb w domu! Dlaczego ten przepis? Ano dlatego, że po obiedzie zostało mi trochę ziemniaków, z którymi nie było
Mieszam w Garnku
Kiełbasa Włodka 225SUROWIEC I ROZDRABNIANIE BEZ KLASYFIKACJI -łopatka 7 kg 10 mm sitko -karkówka 3 kg szarpak sitko -szynka 3 kg krojona w kostkę 1 cm-2 cm
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Zupa grochowa 204SKŁADNIKI -groch połówki -ziemniaki -marchew -cebula -wędzona kiełbasa,boczek i skóra wieprzowa - kulki z mięsa mielonego przyprawione jak na kiełbasę np;białą PRZYPRAWY -majeranek -sól -pieprz
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Ogórki małosolne 227SKŁADNIKI -ogórki 2 kg -woda zimna 2 l -czosnek 1 główka -liście chrzanu,wiśni,porzeczki czarnej -koper pęczek -ziele angielskie zgniecione w moździerzu 10-15 kulek
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa małopolsko-podlaska J&W ze słoja 210SUROWIEC -5 kg łopatki krojona jak leci 1,5-2,5 cm -4 kg boczku mielona sitko 10 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklo sól lub
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa ogniskowa 286Składniki i surowce: -łopatka 3 kg -ścinki 2 kg -sól nie jodowana 15-17 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 2 g/kg -gorczyca mielona
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Świeżyna w słoju. 221SUROWIEC -łopatka 1,5 kg -słonina 0,5 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól warzona nie jodowana 17-19 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -pieprz ziołowy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa chłopska w jelicie grubym 272SUROWIEC -łopatka 8 kg -podgardle bez skóry z przyrostem mięsnym 2 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól do łopatki 18-19 g/kg -sól nie jodowana do
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Podgardle wędzone i parzone 226SUROWIEC -1,5 kg podgardle z przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól w ilośći -do parzenia :liść laurowy kilka sztuk i ziele angielskie 10-15
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.