Kiełbasa małopolsko - podlaska J&W podsuszana 275SUROWIEC -5 kg łopatki krojona jak leci 1,5-2,5 cm -4 kg boczku mielona sitko 10 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklo sól lub
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Boczek wędzony rolowany 409Surowiec -1,5 kg boczku w miarę cieki taki lepiej się zwija Przyprawy -17-20 g peklosoli lub soli -pieprz kolorowy świeżo mielony -czosnek granulowany Wykonanie
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Żeberka 239Surowiec -paski żeberek Wykonanie Na litr wody i jeden kg żeberek dajemy 80 g soli lub peklosoli Topimy w zalewie na 5 dni i
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Wędzonka Krotoszyńska 446Aby zrobić taką wędzonkę musimy poprosić zaprzyjaźnionego rzeźnika by nam wyciął taki kawałek mięska, oczywiście bez skóry i kości, bądź mieć dobrego kolegę który nam to
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Słonina z zalewy dymiona 223WYKONANIE Zalwea -jeśli słonina jest z mięskiem dodajemy peklosól i sól jak nie to tylko sól -sól kamienna nie jodowana 100 gram na litr wody -peklo
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa domowa podpiekana 245Surowiec Kupujemy : -3,5 kg łopatki -3,5 kg karkówki -2 kg boczku (w miarę chudy) Przyprawy -peklosól 17 g/kg do łopatki i karkówki -sól 17
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Coś do chleba i talerza w/g JackaW 190Zapraszam na moją stronkę https://www.facebook.com/DomowyWyrobJackaW/?ref=bookmarks
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Wyroby z Szynkowara i Praski 244Zapraszam na grupę na facebuku https://www.facebook.com/groups/1462285720453401/?ref=bookmarks
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Galareta wieprzowa 399SUROWIEC -2 duże golonki -4 nóżki -1,5 kg skórek wieprzowych -4 marchwie -2 pietruszki -1 cebula -6 ząbków czosnku -1 seler -włoszczyzna suszona 3 łyżki
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Słonina w czosnku i przyprawach lekko dymiona 276Przepis na słoninę. Powyżej na zdjęciu jeszcze nie skończona przed nią jeszcze druga faza leżakowania w soli i później wędzenie .😀 Słonina w czosnku i przyprawach lekko
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa małopolsko-podlaska J&W -parzona 336Dla siekawości i eksperymentu zrobiłem w trzech grubościach.Osłonki białkowe to te grube,cienka to naturalne jelito. SUROWIEC -5 kg łopatki krojona jak leci 1,5
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa małopolsko-podlaska podpiekana J&W 320SUROWIEC -5 kg łopatki krojona jak leci 1,5-2,5 cm -4 kg boczku mielona sitko 10 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklo sól lub
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Wędzenie 11.09.2016 211Wędzone olcha i buk 4 godz.temp.55-60 .Część dopiekana 80-90 stopni 45-60 min
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Słonina z mięsem 209Przepis Do takiej słoniny proponuje takie przepisy Będziemy potrzebować -słonina z mięsem ze skórą Zalwea -sól kamienna nie jodowana 70 gram na litr wody -peklo sól
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Boczek wędzony podpiekamy 231Surowiec -boczek bez skóry 1 kg Przyprawy -peklo sól 17-18 g/kg -czosnek granulowany posypujemy w około -oraz dowolne przyprawy ulubione którymi delikatnie posypujemy boczek
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.