camembert - 737 przepisów (strona:29/50)

"Danie inspirowane podróżą" - podsumowanie akcji 233

zaciszu ;) Pljeskavica z bloga Teoria smaków; nie przepadam za mięsem mielonym, ale kupiłeś mnie Jarku dodatkiem oscypka,który uwielbiam :) A oto pozostałe dołączone przepisy: Sałatka z kalafiorem i tuńczykiem Camembert w sosie malinowym z salsą pomidorową Najłatwiejszy sposób na kukurydzę Fasolka szparagowa do obiadu Kurczak w śmietanie Pomidorowe pomysły na czerstwy chleb Papryki faszerowane warzywami i amarantusem Tortilla patatas

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka owocowa z serem pleśniowym i kiełkami rzodkiewki 183

właśnie je dna z nich. Skła dniki: 8 białych winogron pół gruszki 1 brzoskwinia (u mnie UFO) garść rukoli garść kiełków rzo dkiewki 8 plastrów sera pleśniowego typu camembert pół banana 2 łyżeczki jogurtu naturalnego świeżo zmielony pieprz           Przygotowanie: W głębokim talerzu wykła damy rukolę i przecięte na pół winogrona.  Banana i brzoskwinię obieramy

ChilliJemy
Kilka pomysłów na... 215

Curry z ciecierzycy i kalafiora z pure dyniowym, ryż jaśminowy  Makaron noodle z masłem orzechowym, marchewką i brokułem  Pierś z kurczaka pieczona z karmelizowaną cebulką i camembertem, kasza bulgur i brokuły A na koniec mały słodki akcent.. Omlet cukiniowo-kokosowy z ricottą, ufo i borówkami

More food, love and dreams
sałatka z krewetkami 160

stać się samodzielnym daniem. składniki dla czterech osób 150 g pieczarek 250 g krewetek 1/2 główki sałaty 4 jajka 2 pomidory 50 g kukurydzy 50 g sera pleśniowego typu camembert 1/2 pęczka szczypioru sok z połowy cytryny 2 łyzki octu balsamicznego garść kaparów 3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia sól pieprz Sposób przygotowania Jajka gotujemy na twardo, m yjemy pieczarki

Miód i pieprz
Urodziny na świeżym powietrzu 266

proszę bardzo, może coś kogoś zainspiruje :) Zaczynam od menu :) W myśl zasady dla każdego coś dobrego do grillowania przygotowałam kiełbasę, piersi z kurczaka i indyka, pstrąga oraz sery – camembert i oscypki. To wszystko podane w towarzystwie surówek, hummusu, żurawiny i jak ktoś miał ochotę oczywiście ketchupu i musztardy ;) Przepis na surówkę z czerwonej kapusty znajdziecie tu —>KLIK

Mienta blog
Chutney z czerwonych porzeczek 236

przyprawy.  Doprowadzić do wrzenia i gotować do zagęszczenia sosu. Chutney przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy 10min. Przechowujemy w chłodnym, zaciemnionym miejscu. Idealny dodatek do grillowanego sera camembert, pasztetów, mięs, domowych wędlin, serów. Zastępuje żurawinę do mięs

Atlas Smaków
Grillowa sałatka z wieprzowiny, nadziewanej papryczki, botwinki i fasolki adzuki 166

świeżo zmielonego, ponadto: 400 g szynki wieprzowej, ugotowana wcześniej fasolka adzuki, papryczki mini kolorowe, całe oliwki zielone, ziarenka kapary, pomidory suszone w zalewie oliwnej, ser  naturalny piato lub camembert, cebule: szarlotka i biała, botwinka z młodych buraków, olej rzepakowy, sól, pieprz do smaku. Przygotowanie: Marynata:   Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy  imbir,  wodę, olej, cukier, sól, pieprz

Moniki Smakołyki
Blondynka o Diecie Azteckiej 218

nasiona odżywiają, ale też trzeba się ruszać.  Mimo fascynacji książką, ja na nią nie przejdę z kilku przyczyn: jestem niekonsekwentna w kwestii jedzenia, nie umiem omijać schabowego, sera camembert i wielu innych, poza tym mój tryb życia jest bardzo niestabilny, pracuję i w dzień i w nocy, a jak w nocy to w dzień śpię i jak ja miałabym

Blondynka Gotuje
Sałatka z szpinakiem, gruszką i serem pleśniowym 204

wszystko polane aromatycznym sosem winegret...wszystkie smaki w tej sałatce są tak inne, a jednak smakuje wybornie. Składniki: pęczek świeżego szpinaku 1 gruszka 100 g orzechów włoskich 120 g camembert sos winegret Sposób przygotowania: Szpinak umyć, osuszyć, poukładać na dużym płaskim talerzu. Gruszkę obrać, pokroić w kostkę, lub większe cząstki, posypać po szpinaku. Orzechy włoskie lekko posiekać i posypać

na moim stole...
Sakiewki serowe z sosem mietowym 166

mdły smak serów. Niestety nie mam finalnego zdjęcia na talerzu, jednak wstępne przygotowania zostały udokumentowane - i mam nadzieję, iż Was zachęcą. SKŁADNIKI: 1 rulon z ciasta francuskiego 1 ser camembert 15 dag sera cheddar ( dojrzewający 15 mcy) 20 dag suszonych pomidoró sos miętowy z Lidla Ciasto francuskie kroimy na mniejsze kawałki, układamy na nim pokrojone sery, oraz plasterek suszonego pomidora

dlaSmaQ
Ser piwny / Bierkäse 349

oczywiście nieco zwiększyć. Składniki na 1 dużą lub 2 porcje: 1 miękki ser pleśniowy (najlepszy tzw. "śmierdzący" :P ) romadour, limburger, Pont-l’Évêque, Saint-Albray lub bardzo dojrzały brie, camembert lub Bonifaz  (ok. 180-200g) 1 szalotka lub nieduża cebula posiekana 1 płaska łyżka ostrej papryki w proszku 1 płaska łyżeczka czarnego pieprzu 1 duża łyżka ostrej musztardy

Kuchnia Prezydentowej
Grillowana wieprzowina z nadziewanymi papryczkami, cukinią, bobem i chipsami z buraka 171

łyżeczka czarnego pieprzu świeżo zmielonego, pozostałe składniki: 400 g szynki wieprzowej, papryczki mini kolorowe, całe oliwki zielone, ziarenka kapary, pomidory suszone w zalewie oliwnej, ser  naturalny Piato lub camembert, mała cukinia, cebule szarlotka i biała, ziarenka bobu, czerwone młode buraki z botwinką. sok z ananasa, olej rzepakowy, sól pieprz do smaku. Przygotowanie : Marynata: czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy

Moniki Smakołyki
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc CZERWIEC 2015 202

wyglądał tak : 637 polubień na FB       157 obserwujących       12 postów 48 , 739 wyświetleń     najpopularniejsze posty : Milkshake truskawkowy   Rabarbarowy śmieciowiec   Camembert w panierce    Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek

Magiczne Życie Marty
Pierś kurczaka w szynce parmeńskiej 300

Dawno już nie robiłam takiego obiadu. Pyszna pierś kurczaka w szynce parmeńskiej, faszerowana suszonymi pomidorami i serem camembert z pieprzem oraz zieloną papryczką pepperoni. Do tego młode ziemniaki i sałatka z pomidorkami cherry, rzodkiewką i czarnymi oliwkami. W sam raz na letni obiad   Do przygotowania tego dania użyłam filetów z piersi kurczaków Zagrodowych – więcej o marce Kurczak Zagrodowy

Pasja Smaku
Łosoś w granatach i grejpfrutowa sałatka z pęczakiem 229

porcje) 200g łososia sok z 1/4 cytryny 1 łyżka melasy lub miodu 1 gałązka świeżego rozmarynu sól, pieprz sałatka 1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak 1/2 czerwonego grejpfruta 1/2 sera camembert ( u mnie o obniżonej zawartości tłuszczu) 8-10 listków świeżej mięty 4 połówki orzechów włoskich 3 cm kawałek białej części pora dressing sok z 1/4 cytryny 2 łyżki oliwy

DefinicjaSmaku