mięso będzie smażyło się równomiernie na całej powierzchni. Mięso obsypałem z każdej strony solą i pieprzem. Na połowę kurczaka położyłem pęczek świeżego tymianku oraz kawałki sera pleśniowego (zwykły camembert). Uwielbiam suszone pomidory. Chciałem znaleźć takie, które będą nieco słodsze i udało mi się - kupiłem słoik pomidorów suszonych z ziołami i żurawiną. Więc nabyte pomidory pokroiłem w małe paseczki i wrzuciłem
Right Behind The Kitchenbyło trzeba w te pochmurne, szare i deszczowe dni! Pozytywny zastrzyk energii, polecam! :) Składniki: Sałatka: pół opakowania mieszanki sałat z rukolą (całe opakowanie ma 150g) słoiczek suszonych pomidorów ser camembert 3/4 opakowania tortellini trzykolorowego z szynką ( do kupienia w Biedronce) bazylia ( nieduża garść świeżej lub płaska łyżka suszonej) kilka łyżek ziaren słonecznika Sos*: 6 łyżek oleju 2 łyżki octu winnego
Czerwona Porzeczkacały dzień. Dzisiejszy omlet paryski nie jest może niskokaloryczny... ale smaczny i kolorowy. Składniki: (na około 4 porcje) 4 jajka 4 pieczarki parę plasterków wędzonego boczku plasterki sera camembert pomidor szklanka mleka masło szczypiorek sól,pieprz gałka muszkatołowa W miseczce wymieszałam jajka z mlekiem. Dodałam przyprawy. Pieczarki umyłam,obrałam i pokroiłam w plasterki. Pokroiłam wędzony boczek. Podsmażyłam
potrawyregionalneCamembert gościł już na moim blogu. Smażyłam go w panierce na patelni. Przepis znajdziecie TU Dzisiaj pomyślałam,żeby przyrządzić go w inny sposób. Takie szybkie niby fondue....;-) Włożyłam go do ceramicznego rondelka. Zapiekałam go w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 12 minut. Następnie wyjęłam go i rozkroiłam-wywijając skórkę na boki. Masa serowa była już w środku
potrawyregionalneteż bombą witaminową a kolorowy wygląd zachęca do zjedzenia. Składniki: 2 garście mieszanki sałat z rukolą 200 g wątróbki drobiowej kilka pomidorków koktajlowych kawałek zielonego ogórka ćwiartka serka camembert kawałek żółtej papryki pół cebuli łyżka majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany łyżeczka chrzanu łyżka oleju sól, pieprz Wątróbkę opłukać, pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Na oleju zeszklić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapiekarnika nagrzanego do 190 stopni. Zapiekamy 15-20 minut, aż gruszki zmiękną. Smacznego :) A jeśli lubicie to połączenie smaków, zobaczcie też przepis na sałatkę z gruszką, camembertem i rukolą
Moje Kuchenne RewelacjeUwielbiam jej zapach. Nienawidzę obierać, bo łatwo się pokaleczyć, przez to, ze jest twarda, ale kocham ten zapach. Lubimy w herbacie, lubimy ją w wodzie, lubimy zapiekać z nią camembert. W taki sposób ją zamykam na zimę, tak lubię i tak jest najszybciej. Odmian pigwy jest wiele, ja nie zamierzam się w ten temat zagłębiać. Na działce rośnie taka pigwa
Blondynka Gotujekostkę. W podobną kostkę pokroić ser brie. Rozłożyć na melonie. Rozrzucić plasterki chorizo na melonie. Dorzucić listki sałat. Skropić całość oliwą i posypać solą. ----------- Podobne: Sałata z melonem i camembertem Owocowo-wytrawna sałatka z mango Sałata z melonem i pstrągiem
Weekendy w domu i ogrodziepalcach wędzonego pstrąga, rozdrobnione chili. Całość skropić oliwą i sokiem z cytryny, a następnie posypać solą. I gotowe :) ----------- Podobne: Sałata z melonem i camembertem Owocowo-wytrawna sałatka z mango Sałata z makrelą i pomidorkami
Weekendy w domu i ogrodziewygląda, a do tego jeszcze lepiej smakuje. Można ją przygotować, jako przystawkę na "proszony obiad". Myślę, że zadowoli nawet najbardziej wybrednych gości ;) SKŁADNIKI: 1 bagietka czosnkowa 1 ser camembert z orzechami 4-5 plasterków szynki Prosciutto rukola świeża figa oliwa A jak to zrobić: Bagietkę pokroić na kromki i podsmażyć na patelni delikatnie wysmarowanej oliwą. Kromki przewrócić na drugą
Kuchnia w opałachDyniowe tosty francuskie z chałki* z camembertem i figą; dom. dżemem truskawkowym *domowa chałka dyniowa inspiracja Widząc te gofry w tamtym roku, wiedziałam, że jak tylko znów dorwę figi, robię je koniecznie! Trochę inne wykonanie, ale w smaku mistrzostwo, dowód, że słodko słone smaki pasują do siebie idealnie, do tego grubaśne kromki domowej chałki
More food, love and dreamsSkładniki: ser typu camembert z ziołami 70 g soli kuchennej 1 litr zimnej wody Przygotowanie: Ser należy moczyć przez minimum 12 godzin w solance ( 70g na 1 litr zimnej wody). Następnie wyciągnąć i pozostawić do ocieknięcia z godzinę. Jako, że jest to ser w "otoczce" nie potrzebuje tyle czasu, co twaróg, by pozbyć się nadmiaru wody. Wędzenie: Pierwsza godzina
Karczma Honoriettykolację obiad. It's sesja time a w takim czasie wszystkie chwyty dozwolone-niczym w miłości i na wojnie! Sos. Idealny do szparagów,ziemniaków,frytek,placków... Składniki: ser pleśniowy camembert 2-3łyżki mleka garść suszonych pomidorów pieprz papryka suszona Sposób przygotowania -naprawdę tego sosu nie da się schrzanić(najwyżej przepieprzyć :P) ! 1. Rozdrobnij ser(pokrój lub podrób palcami
Fiolka w kuchnibędzie równie smaczna, a nawet jeszcze smaczniejsza. Wytrawna Tarta z Brokułami i Serkiem Brie - Składniki: średni brokuł zioła np. bazylia, zioła prowansalskie sól, pieprz ok. 150 g serka camembert kruche ciasto: 150 g mąki tortowej 100 g masła (zimnego) żółtko 1-2 łyżki śmietany pół łyżeczki soli lub opakowania ciasta francuskiego 200 g mozzarelli (lub żółtego sera
Słodka Stronadania głównego dodajemy smaczne i aromatyczne ziemniaczki smażone z przyprawami oraz surówką z ogórków. Składniki: twardy żółty ser ( np. edamski, gouda ) lub krążki sera z białą pleśnią ( np. camembert ) plastry szynki jajko bułka tarta sól pieprz olej Przygotowanie: Ser pokroić w grube plastry, włoży ć pomiędzy kawałki szynki i zawinąć w dość ściśle, boki zagiąć do środka i spiąć szpilkami
Smaczne Potrawy