Część zrobiłam ze szpinakiem, ale że nie wszyscy w domu są Papajami, zrobiłam też wersję z żółtym serem i szynką. Można dodać salami, suszone pomidory, oliwki, paprykę. Albo camembert i żurawinę. Takie to by mi smakowały! Muszę na chwilę zawiesić wypiekanie ciast drożdżowych, bo za mocno poluzowałam i coś waga drgnęła nie w tę stronę co trzeba. Ale wieczorne
bistro mamaSałatka pieczarkowa TU Sałatka ze szpinakiem TU Przekąski na zimno i gorąco: Naleśniki z marynowanym w rozmarynie kurczakiem, gorgonzolą i borówkami TU Ser camembert faszerowany śliwkami TU Roladki z bakłażana nadziewane pastą z pestek dyni i słonecznika TU kulki drobiowe TU Poza tym: pieczywo, korniszonki, oliwki, półmisek wędlin, kapary
pieprzny smaczekSezon kurkowy uznajemy za rozpoczęty! Warto uzbroić się w zestaw... Artykuł TARTA Z KURKAMI I CAMEMBERTEM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINElżejsze jedzonko. Dziś propnuję prostą i pyszną sałatkę, gotową w 5 minut. :) Składniki: 2 garście rukoli jedna duża gruszka garść orzechów włoskich garść żurawiny suszonej ser pleśniowy ( użyłam camemberta) sos balsamiczny (ja mam truskawkowy z Lidla) Sałatę myjemy i układamy na talerzu. Gruszkę obieramy i kroimy w kostkę i rozkładamy równomiernie na sałacie. Ser kroimy i również układamy na sałacie
Cynamonowe szczęścielekką mieszankę :) Mąż jeszcze do tej sałatki zawsze dostaje porcję maślanych grzanek, może i Wam ta sałatka zasmakuje z ich dodatkiem? Spróbujcie! :) 4 porcje: * mix sałat- całe opakowanie * ser camembert- 2 szt. * gruszka- 1 bardzo duża * orzechy włoskie- niewielka garść * pestki granatu- 2 łyżki Miodowy dressing: * olej- 2 łyżki * miód- 2 łyżeczki * sok z cytryny- 2 łyżeczki Miodowy dressing: Wszystkie
Kraina Miodem Płynącawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pyszna przystawka, która może być początkiem wykwintnego obiadu lub stanowić samodzielną przekąskę. Rewelacyjnie komponuje się z dodatkiem żurawiny. 1 camembert Panierka: 1 małe jajko + 1 szczypta soli 15-20g orzechów (u mnie brazylijskie, makademia, pekan i włoskie) 1 łyżeczka sezamu 1 łyżeczka bułki tartej Dodatkowo: masło/olej do smażenia Orzechy drobno
Di gotujePyszna, lekka, orzeźwiająca sałatka w sam raz na drugie śniadanie do pracy czy kolację. Polecam samo zdrowie. Składniki: 100 g szpinaku 2 duże pomarańcze 100 g sera camembert 2 pomidory 1/3 małej cebuli olej z orzechów świeżo mielony pieprz Wykonanie: Szpinak umyć, osuszyć. Pomarańcze umyć, obrać i wyfiletować (pozbyć się białych błonek), każdy filecik przekroić na pół
magiczna kuchnia Kasicodzienne życie muszę sobie zorganizować i ułożyć, choć to chyba dopiero za dwa miesiące nastąpi. Miłej (słodkiej) niedzieli! :) burger, z kotletem z soczewicy i marchewki, z camembertem, rukolą i ogórkiem, sosem musztardowym burger z dom. hummusem, pieczoną marchewką i rukolą (vegan) makaron udon w mleczku kokosowym z curry, warzywami (vegan) potrawka z soczewicy czerwonej, z kasza bulgur
More food, love and dreamsświeże oraz z suszonym, obydwie wersje są wyborne :) Składniki: ciasto 200 g maki 100 g masła 1 jajko szczypta soli nadzienie 1 kulka mozzarelli 100 g sera Camembert 3 jajka 60 ml śmietany 30% peczek szczypiorku 4 świeże figi lub suszone świeżo zmielony pieprz i sól Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: ciasto: z podanych składników zagniatamy kruche
Niezły MłynekTapas Party? :) Tapas Party Menu Na szybko: oliwki marynowane w oliwie z czosnkiem, chilli, natką i koprem włoskim suszone pomidory (kupne lub domowe ) deska ulubionych serów, np. camembert, ser Manchego, roladka z sera koziego, gorgonzola deska śródziemnomorskich wędlin (chorizo, salami, szynka parmeńska lub Jamon Serrano) roladki z pieczonej papryki i koziego sera roladki z cukinii z suszonymi pomidorami, gorgonzolą
Chilli Czosnek i OliwaNawet serek topiony możemy zrobić sami w domu :) W smaku przypomina on trochę ser camembert tylko bez pleśni. Zachęcam do wypróbowania tego przepisu :) Składniki na jeden kubeczek serka: 250 gr sera twarogowego półtłustego (1 kostka) 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka masła 1. Twaróg rozdrobnić widelcem na talerzu, następnie oprószyć sodą oraz solą, wymieszać dokładnie, lekko pognieść widelcem
Gotowanie...to proste !bułce dyniowej*, z musztardowym sosem z tahini (vegan) *z mąką dyniową i pure *na dole posmarowane pure dyniowym pieczone "pierogi" z farszem z ciecierzycy i suszonych pomidorów z camembertem Pieczony kawowy jagielnik, na spodzie lekko orzechowym i polewą czekoladową (vegan
More food, love and dreamsśrodku mięciutkie, zewnątrz chrupiące, smaczne i pachnące. Polecam :) Składniki: farsz: 400 g filetu z kurczaka (1 duża pierś), 100 g pasty z suszonych pomidorów z oliwkami, 100 g sera camembert z pieprzem, sól do smaku, pieprz czarny do smaku, mielona ostra papryka do smaku, ¼ łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego, ponadto: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (375 g), 1 jajko. Przygotowanie: Farsz
Moniki Smakołykisłoiki od Quattro Stagioni. Aromatyczne zioła w kuchni włoskiej Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Cytrusowa lemoniada Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem o irzechami włoskimi Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Gremolata Jogurt z owocami i płatkami owsianymi Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami
Moja smaczna kuchniaskończyła :)) 1 opakowanie szynki szwarcwaldzkiej (100 g ja kupuje w Lidlu) 1/2 opakowania sera feta ok 100-150g (standardowo Mlekovity tu był ten w niebieskim opakowaniu) 1 ser camembert (1 opakowanie standardowe to 120 g) trochę gorgonzoli (opcjonalnie po prostu leżał w lodówce taki kawałek 2 cm i mi miejsce zajmował) ketchup oliwa czosnkowa,oliwa chilli (opcjonalnie do polania
Piekielna Kuchnia Pati