camembert - 737 przepisów (strona:27/50)

Koktajl z rukoli, banana i gruszki 204

kanapkach, koktajlach, ale nie tylko: Sałatka z rukoli z brzoskwinią i wędzonym kurczakiem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą i klementynką Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą

Moja smaczna kuchnia
Makaron z brokułami w sosie serowym z gorgonzoli 1520

gorgonzoli (Jedna duża porcja) Od niedawna stałam się wielką miłośniczką serów pleśniowych, od których stroniłam całe życie. Teraz codziennie czy to na śniadanie, obiad czy kolację obżeram się camembertem, gorgonzolą czy serem lazur. Nawet nie podejrzewałam jak fantastycznie aromatyczne sosy można z nich zrobić, które gorąco polecam. Składniki: 60g makaronu tagliatelle kilka różyczek brokuła 50g kremowego serka typu Philadelphia

Moja Micha
Potrawy na Sylwestra 236

mozzarellą Tarta z pieczarkami Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane suszonymi pomidorami Pikantny dip marchewkowy Pieczone pierożki ze szpinakiem i mozzarellą Zapiekane tortille z mozzarellą, pomidorami i pesto Zapiekany camembert Mozzarella z kiwi Skandynawska sałatka z buraczków i jabłka Pasta z buraczków Pieczone buraczki Sałatka z selera konserwowanego Mięsne: Mięso mielone na łódeczkach z sałaty Sałatka z indyka na ogórku Sałatka

Codzienne Gotowanie
Roladki z szynki szwarcwaldzkiej z sosem balsamicznym 463

posiadałam w zapasach ale każda dojrzewająca cienko skrojona wędlina się jak najbardziej nada. A jeżeli nie lubimy ostrego sera możemy go zamienić na inny łagodniejszy ser dojrzewający typu Lazur camembert lub brie i zamiast suszonych pomidorów które łagodzą ostrość gorgonzoli dodać zielone oliwki. Składniki (8 szt) 1 opakowanie szynki szwarcwaldzkiej 200 g Lidl garść rukoli garść roszponki 8 słupków sera

Piekielna Kuchnia Pati
Zdrowa sałatka z chorizo i kaszą jaglaną 189

sałatka to moja opcja na szybki lunch czy obiad, kiedy nie mam czasu na gotowanie przed popołudniową zmianą. Można ją modyfikować na wiele sposobów. Doskonała jest również z camembertem   Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:   20-30 minut Starczy

Bazując na smaku
Kilka pomysłów na.. 187

Makaron ryżowy z kurczakiem w miodzie, ananasem i fasolką  makaron soba z pieczarkami i marchewką w miodzie i sosie sojowym  placki z tartego batata, z gruszką i camembertem

More food, love and dreams
sernik ziemniaczany 173

Składniki (dla 6-8 osób) 1kg mączne ziemniaki 400 g białego sera 2-3 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszek do pieczenia ser Camembert, lub kozi,albo żólty pokrojony w plastry sól i pieprz do smaku Wykonanie Ziemniaki obrać, pokroić w plastry o grubości 5 mm i gotować w garnku w osolonej wodzie przez 10 minut. Odcedzić

w mojej kuchni
Zakwas ze świeżych buraków – na czerwony barszcz i do picia. Sałatka z kiszonych buraków 475

przepis na zakwas, w którym pleśń na zakwasie buraczanym brzmi jak coś pożądanego – nie! Nie! NIE do cholery! Opadły mi ręce (tak, dobrze że nie cycki). To nie jest camembert czy ser brie, tu pleśni nie ma prawa być! W każdym wypadku taki zakwas wyrzucamy – nie filtrujemy go, nie zlewamy wcześniej, w żaden sposób nie reanimujemy. Tu nie ma czego

Karo in the Kitchen
Na słodko ze słoną nutą 153

Placki jabłkowe*;  z camembertem, miodem i tymiankiem  *z tartym jabłkiem  jeszcze nie świątecznie, ale i na to przyjdzie pora. a tym razem nadrabiam jabłka których jakoś mało u mnie było w tym roku na rzecz gruszek, które zdecydowanie mnie od siebie uzależniły

More food, love and dreams
Kilka pomysłów na... 165

mojej kuchni znika ostatnio tonami, gruszki, buraki  .. no i bataty :D  Mam nadzieję, że coś wam przypadnie do gustu :)  gryczane placki cukiniowe z camembertem i gruszką,  z sosem musztardowo-miodowym  zapiekanka cukinia faszerowana kuskusem,  ciecierzycą z podsmażoną cebulką (z przyprawą garam masala, kminkiem rzymskim, curry itd.. ) (vegan) "Leniwe" z batatów*, podsmażone

More food, love and dreams
Roladki z kurczaka z serem pleśniowym 206

Pomysł na dość wykwintny obiad, niedużym kosztem. Składniki: 500g filetów z piersi kurczaka ser typu brie (lub camembert) Oliwa z oliwek po łyżeczce: rozmarynu, bazylii, oregano pół łyżeczki pieprzu ziołowego i granulowanego czosnku szczypta soli i pieprzu czarnego Przygotowanie: Filety z kurczaka oczyścić, pokroić w plastry i delikatnie rozbić. Przyprawy łączymy z oliwą z oliwek, przygotowując marynatę. Zanurzamy w niej

Gotuj z Rumcajsem
48 przepisów na Andrzejkowe party 2015 177

Sałatka z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z rukoli z brzoskwinią i wędzonym kurczakiem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka z soczewicy i cukinii Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Sałatka

Moja smaczna kuchnia
Deska serów - jak przygotować i jak podawać 266

jeśli nie zamierzamy całkowicie opróżnić naszego portfela i zarazem sprostać oczekiwaniom smakowym gości :) sery twarde (np. cheddar), półtwarde (np. mimolette) i miękkie (np. romadur lub Limburger) sery pleśniowe typu camembert sery z przerostem pleśni (np. gorgonzola, brie, roquefort, lazur) sery twarogowy (np. w formie rolady lub kuleczek labnehu) *** jeśli decydujemy się na różnorodność, to warto umieścić na desce sery produkowane

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Lidl na święta 119

wręcz duszących aromatów różanych i owoców liczi. Smak niestety rozczarowuje. Wino jest płaskie, jednowymiarowe brak mu wyrazistości i charakteru. 50 zł na pewno można wydać lepiej. Polecane do sera camembert z chutnejem z marakui i ananasa. Z win czerwonych najbardziej smakowały nam: Les Chanussots Bourgogne Pinot Noir 2012 ( 29,99 zł) W nosie dominują soczyste aromaty wiśniowe, czereśniowe, truskawkowe. Usta

królestwo garów
FASZEROWANA DYNIA PIŻMOWA 145

teraz zapraszam. SKŁADNIKI: 1 dynia piżmowa 4 łyżki kaszy kuskus (przygotowanej w/g opakowania) 6  suszonych pomidorów w oliwie 6-7 plasterków bekonu 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich ser camembert 1/2 łyżki posiekanych listków selera naciowego sól pieprz A jak to zrobić: Dynię przekroić na pól i wydrążyć pestki. Miąższ ponacinać w kostkę, nie przecinając skóry. Skropić odrobina oleju (zalewa

Kuchnia w opałach