jogurt, majonez i przyprawić solą i pieprzem. Nie zapomnijcie o oliwie bez tego makaron "wypije" cały jogurt! Mini kanapeczki składniki opakowanie mini sucharków pomidorki koktajlowe ser camembert ser brie ser pleśniowy lazur świeża bazylia Kanapeczki obkładamy jednym z serów, na to kładziemy przekrojonego na ćwiartki pomidorka i liść bazylii. I gotowe! Prawda
Cukier&Puderobiad dla fanów makaronów... Składniki; Na 2 osoby 200 gram makaronu penne 1 szklanka śmietany 12% 1 szklanka różyczek brokułu 1/2 szkl. wody po 15-25gram sera żółtego camembert ser z zieloną pleśnią mozzarella sól pieprz, papryka słodka i ostra świeża bazylia natka pietruszki posiekanej po 1 łyżeczce Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Brokuł blanszujemy. Ser żółty
NaKońcuJęzykapesto. Kupnym, bo nie ma czasu na swoje. Góra prasowania czeka. Jedno dziecko śpi, drugie się bawi. Otwieram lodówkę, wyciągam pesto, a tam boczek w plastrach, szynka szwarcwaldzka, pyszny camembert... I jak tu nie wymyślić czegoś ciut pyszniejszego niż zwykły makaron z pesto? Czytaj więcej
bistro mamaszklanka mąki krupczatki szczypta soli 85g zimnego masła 1/4 szklanki zimnej wody na kisz 1 jajko 100ml śmietany 18% szczypta soli szczypta pieprzu pozostałe składniki 2 gruszki połowa sera camembert 2 garście orzechów włoskich 3 gałązki świeżego tymianku dodatkowo forma na tartę masło do wysmarowania formy papier do pieczenia folia spożywcza miska na kisz ubijaczka Sposób przygotowania: Mąkę, sól
W kuchni wieczorempory prześladuje mnie smak maku, świątecznej kaczki i innych przy tej okazji robionych smakołyków. Dlatego dziś coś prostego, lekkiego i bez wyrzutów. Składniki: -szpinak baby -brzoskwinie w puszce -normandzki camembert -papryka czerwona, konserwowa obrana -oliwki zielone -orzechy włoskie zgniecione w moździerzu -dwa jajka ugotowane na twardo -oliwa -ocet cydrowy -sól, pieprz Na umyty i osuszony szpinak wykładamy kolejno paprykę, oliwki
BaRepasmenu sylwestrowego z poprzedniego roku. Galaretki drobiowe Tartaletki ze szparagami i kabanosami Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Grzanki z figami i serkiem Imbirowe parówki w cieście piwnym Smażony camembert z żurawiną Sałatka z wędzonym kurczakiem Sałatka makaronowa z szynką i pomidorami
Pasja Smakuwykwintną sylwestrową przekąskę. U mnie w wersji wege - bez wędlin, ale jeśli tylko macie ochotę.. :) SKŁADNIKI: Dla 2 - 3 osób. kawałek sera gorgonzola kawałek sera camembert kilka mini kulek mozzarelli kilka pomidorków koktajlowych 1 łyżka żurawiny garść orzechów włoskich mała kiść winogron (zielonych i/lub czerwonych) kilka suszonych pomidorów (odsączonych z oliwy) 1 gruszka (obrana i pokrojona w plastry) kilka
W kuchni KatieSkładniki: 1 cukinia 1 bakłażan 1 serek śmietankowy 1 ser camembert (u mnie ziołowy) szczypiorek oliwa z oliwek sól, pieprz zioła prowansalskie Bakłażan i cukinię kroimy w cienkie plastry, solimy, pieprzymy, smażymy je chwilę z obu stron na rozgrzanej oliwie najlepiej na grillowej patelni. Serek mieszamy z solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i ze szczypiorkiem. Każdy
Bon Appetit Małgorzatymięsa) por - zielona część kilka pomidorków koktajlowych i mała kalarepka pół młodej cukinii sól, pieprz oliwa do smażenia składniki na sos: 150 ml śmietany 2 jajka różne sery np: - camembert - gorgonzola - mozzarella - żółty ser natka pietruszki albo bazylia Warzywa myjemy, jak trzeba to obieramy, kroimy w plasterki albo w kostkę i podsmażamy a potem chwilę dusimy w odrobinie wody
Bon Appetit Małgorzatyjest to oryginalny, meksykański przepis. jedynie moja wersja na ten dip Wczesniej robiłam guacamole z ogórkiem konserwowym i pomidorami: przepis Składniki: 2 dojrzałe awokado 1 ser camembert świeża kolendra (ewentualnie bazylia) zielone oliwki - 1 słoiczek 1 ząbek czosnku sok z połowy cytryny lub sok z 1 limonki. Przekrawamy awokado wzdłuż. Wydrążamy pestkę (możemy ją wsadzić do ziemi i czekać
Bon Appetit Małgorzatyosób): 800-900g kiełbasy (u nas normalna, wędzona) 1 kg ziemniaków 1 ząbek czosnku 1 cebula 2*szklanki wody 1 x ser Vacherin Mont d’or* (może być Camembert ) 1 szklanka białego wina wytrawnego mieszanka sałat + sos vinaigre Przygotowanie: Nagrzewamy piekarnik do 180'C. Cebulę podsmażamy na dużej ilości tłuszczu. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki
Kitchens AlphabetSzpinakiem i Sosem Beszamelowym - Składniki: Ok. 15 płatów lasagne (ok. 300 g) ok. 150 g żółtego sera do zapiekania (łatwo się topiącego) 100 g sera pleśniowego "Blue" ewentualnie "Camembert" Sos Szpinakowy: 600 g rozdrobnionego szpinaku (może być mrożony) duża cebula 5 dużych ząbków czosnku ok. 2 łyżki masła gałka muszkatołowa w proszku pieprz sol Sos Beszamelowy: 2 szklanki mleka
Słodka StronaNajlepszy smak osiąga po trzech miesiącach dojrzewania. Oryginalny produkowany jest w Szwajcarii ,ale również bardzo popularny we Francji. Bardzo dobrze sprawdzają się też inne np. ser halloumi, gorgonzola czy camembert. Lekko rozpuszczone podaje się tradycyjnie z gotowanymi ziemniakami, ale podajemy też grzankami, owocami, warzywami i wszystkim na co mamy apetyt. Ser raclette po podgrzaniu w tradycyjnym piecyku
Kulinarny karnet Christopheranastępnie usmażyć na patelni grillowej (po 2-3 minuty z każdej strony). Sałatka z buraczków na rukoli: 2 średniej wielkości buraki (gotowane lub pieczone) 2 garści rukoli kilka plasterków camemberta lub innego sera pleśniowego łyżeczka ziaren czarnego sezamu Vinaigrette musztardowy: 1 łyżka musztardy Dijon 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka miodu 50 ml oliwy z oliwek starty drobno ząbek czosnku
Food Squareosób ale przyznam się szczerze, że wszystko zjadałam sama :-) Składniki : 3 średniej wielkości ugotowane lub upieczone buraczki czerwone 2 garście rukoli 2 serki pleśniowe typu camembert 3 łyżki pestek dyni lub orzecha włoskiego Sos: łyżeczka musztardy łyżeczka miodu łyżka ostu balsamicznego szczypta soli 3 łyżki oliwy lub oleju dobrego gatunku ( może
pieprzny smaczek