jogurtem naturalnym. Składniki: 2 duże cukinie 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 125 g sera mozzarella (kulka lub tarty) 3 jajka 2 łyżki oliwy 3 łyżki bułki tartej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz Wykonanie: Cukinie dokładnie myjemy, osuszamy, odcinamy obywa końce i ścieramy razem ze skórką na tarce o dużych oczkach. Startą cukinię solimy(...)mozzarella odsączamy z zalewy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do miski wrzucamy starte i odsączone cukinie, cebulę, czosnek, mozzarellę i koperek. Dodajemy jajka, oliwę, sól, pieprz oraz bułkę tartą i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wszystko mieszamy łyżką. Masę przekładamy do naczynia żaroodpornego (u mnie: 24 x 15 cm) i wyrównujemy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około
Kuchnia MagdaLenywołowiny. Niestety musi być ale "ham", niezależnie od tego, ile chamskich komentarzy zostanie napisane :) Duże sieci handlowe nie mogą się mylić :) Lekko go stunningowałem, żeby było na bogato :) Składniki: - bułka - ziemniaki - cebula - mąka kukurydziana - wędzona papryka Wykonanie: Ziemniaki gotujemy, studzimy, ugniatamy, dodajemy ulubione przyprawy oraz trochę mąki ziemniaczanej. Formujemy płaskie, okrągłe kotlety i pieczemy je w piekarniku. Cebulę kroimy(...)rozdzielamy je na krążki, dodajemy trochę oleju i wody, mieszamy, a następnie posypujemy papryką i mąką kukurydzianą i jeszcze raz mieszamy. To również wkladamy do piekarnika. Podajemy w jednej bułce. Ja sobie jeszcze dodałem sałatę i liście botwinki z działki
Kryzysowa Książka KucharskaCzasem poszukujemy pomysłu na szybki obiad :) więc mam coś dla was w tym stylu :) SKŁADNIKI: 220g makaronu ( rodzaj wedle uznania ) 500g mięsa mielonego 3 łyżki bułki tartej 1-2 łyżki natki pietruszki 1/2 cebuli sól pieprz oregano czosnek albo sól czosnkowa SOS: 350g passaty pomidorowej 350g bulionu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego czarnomorskiego 1/2 cebuli oregano sól pieprz chili do posypania(...)można użyć parmezanu WYKONANIE: 1. W misce umieszczamy mięso mielone, dodajemy bułkę tartą, natkę pietruszki, pół cebuli drobno pokrojonej, oregano, sól, pieprz, sól czosnkową. Dokładnie wyrabiamy. 2. Z mięsa turlamy pulpeciki, obtaczamy w mące, obsmażamy na oleju (mi wyszło 18 sztuk) 3. Na niewielkiej ilości oleju smażymy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, gdy cebula się zrumieni dodajemy, passatę pomidorową, bulion
Dziś Ja gotujepysznym farszem i duszone w aromatycznym sosie. Świetny pomysł na smakowity obiadek! Składniki: ok 0,7 kg mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego 1 jajko 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy 1 wędzona kiełbasa 1 cebula Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, liść laurowy, ziele angielskie 1 łyżka posiekanej pietruszki kilka plasterków suszonych grzybów(...)szklanki bulionu lub wody 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego olej do smażenia pół szklanki mąki do obtoczenia zrazów *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą, musztardą i przyprawami- do smaku *** *** Cebulę oraz kiełbasę kroimy w kosteczkę *** *** Przyprawione mięso dzielimy na 6-7 porcji. Każdą część rozpłaszczamy dłonią na płaski placek i obkładamy porcją cebulki oraz kiełbasy *** *** Mięso rolujemy zaczynając
Blog z Apetytemjest niewykrywalny dla dziecięcych warzywoskanerów… Poważnie , bardzo fajny obiadek Polecam ! składniki na 3 osoby : 3 pojedyńcze filety z piersi kurczaka , średniej wielkości 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 1 czerwona papryka 1/2 małej żółtej cukinii 1/2 małej zielonej cukinii 3-4 pieczarki niezbyt duże 1 cebula przyprawy do smaku : czosnek granulowany sól , pieprz dodatkowo : dość długie wykałaczki wykałaczki Warzywa(...)wystygnięcia . Filety rozklepujemy cieniutko , doprawiamy czosnkiem , solą , pieprzem do smaku . W każdym kawałku ,piersi kurczaka ukrywamy szaszłyk , dokładnie owijając go mięsem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Obtaczamy w roztrzepanych jajkach , bułce tartej , delikatnie dociskając rękami ,żeby wszystko w środku się poukładało i zlepiło Odstawiamy na godzinkę do lodówki ,schłodzone szaszłyki będą się lepiej smażyć , bez ryzyka że się rozpadną . Smażymy na dość
Ogrodnik w podróżyoczywiście, smażymy tylko na smalcu. Składniki: 2 kotlety schabowe z kością 500 ml mleka 3,2% 2 cebule 5 łyżek mąki 1 jajko 2 łyżki mleka 5 łyżek bułki tartej 2 łyżki brązowego siemienia lnianego sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)dzień wcześniej, ale kilka godzin też w zupełności wystarczy. Mięso wyjmujemy z mleka, lekko osuszamy papierowym ręcznikiem. Obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku z dodatkiem mleka i na koniec w bułce tartej wymieszanej z ziarnami lnu. Smażymy na rozgrzanym smalcu
R'n'G Kitchenodświętny obiad. Składniki (4 porcje) -4 plastry chudej karkówki (ok. 500 g) -4 łyżki marynowanych kaparów -4 plasterki drobiowej szynki -suszona cebulka -musztarda -2 jajka -mąka i bułka tarta do panierowania -olej do smażenia -sól, pieprz Przygotowanie Karkówkę oczyścić i rozbić na cienkie i duże plastry. Przyprawić solą i pieprzem. Każdy plaster posmarować musztardą. Położyć plastry drobiowej szynki(...)szynce ułożyć kapary i suszoną cebulkę. Całość zawijać ciasno w roladki. Panierować w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego
Zielona KuchniaMarkt i Empiku. Polskie wydanie w eleganckim pudełku zawiera fajne, przydatne dodatki: drewnianą miarkę do makaronu spaghetti i oraz kod zniżkowy 20 złotych na zamówienie w pyszne.pl. Składniki: Bułka ciabata 2 po 100 g każda Pomidory malinowe 4 średnie Czosnek 2 ząbki Oliwa z oliwek Bazylia kilka listków sól pieprz Przygotowanie: Bułki pokroić na mniejsze kromeczki
Kulinarne przygodycebula * 2 ząbki czosnku * 1 jajko * 3 łyżki masła do smażenia pulpetów i cebulki * mąka do obtoczenia pulpetów * 700 ml passaty pomidorowej * 150 ml śmietanki 30% * ok. 2 łyżek bułki tartej * 1 łyżka masła * przyprawy: sól smakowa włoska, pomidory z bazylią i czosnkiem, pieprz, sól Zrobiłam pulpety. Do mielonego mięsa wbiłam jajko, dodałam bułkę tartą, podsmażoną na maśle cebulkę ( wcześniej
Pieprzyć z Fantazjąfont-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso mielimy razem z cebulą, czosnkiem i namoczoną w mleku (odciśniętą) bułką. Łączymy z jajkiem, żółtkiem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiano. Bulion mieszamy z sosem i skrobią. Zagotowujemy
R'n'G Kitchennaprawdę smaczne. Polecam serdecznie POTRZEBUJEMY 1 kubek kaszy jaglanej 1 cebula 1 marchew 1 jajko 2 łyżki masła (można zastąpić olejem lub oliwą) Kilka pieczarek 1 łyżeczka papryki słodkiej Bułka tarta do posypki Pieprz i sól Szczypiorek Olej lub oliwa do smażenia PRZYGOTOWANIE W garnku gotuje kasze. Kiedy już będzie gotowa dodajemy łyżkę masła. Pozostałe masło roztapiamy na patelni(...)udusić całość do miękkości. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Czekamy aż całość ostygnie i mieszkamy kaszę z tym co usmażyliśmy rozbijając do środka jajko. Wrzucamy też posiekany szczypiorek. Bułkę tartą dodajemy do masy lub też obtaczamy gotowe kotlety. Po uformowaniu smażymy je z obu stron na gorącym oleju. Polecam też przepis na kotlety z kaszy jaglanej i kalafiora . Artykuł Kotlety
Fleksitarianizm.pljajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g gorzkiej czekolady owoce na wierzch sernika łyżka masła płaska łyżka mąki kasztanowej lub ciecierzycowej albo bułki tartej (w wersji glutenowej) Przygotowanie sernika rozpocząć od przecierów owocowych. Większość typowo polskich letnich owoców zawiera sporo pestek, więc owoce muszą być przetarte przez gęste sito. Wcześniej można je zblendować, żeby(...)przecieranie sobie ułatwić. Do każdego przecieru dodać po płaskiej łyżce cukru. Wymieszać. Tortownicę wysmarować masłem i wysypać mąką kasztanową lub bułką tartą. Nastawić piekarnik na 190 stopni C. Twaróg wrzucić do miski, dodać jaja, mąkę ziemniaczaną, cukier i ekstrakt waniliowy. Wszystko dokładnie zmiksować. Masę serową podzielić na 4 części. Do jednej dodać przecier z jasnych owoców, do drugiej - przecier
Weekendy w domu i ogrodzieporcje Czas przygotowania: 20 minut Czas pieczenia/gotowania: 30 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki 600 g ziemniaków kilka łodyg szczypiorku, pietruszki lub koperku 50 g bułki tartej 50 g płatków owsianych błyskawicznych (lub pokruszonych płatków kukurydzianych) 3 łyżki (15 g) płatków drożdżowych (możesz je kupić w sklepie ymt24.pl, tutaj link: https://ymt24.pl/platki-drozdzowe-nieaktywne-200g-vivio ) 1 łyżka mieszanki przypraw(...)ketchupu 250 ml wody przygotowanie Ziemniaki obierz lub umyj. Zalej wodą i od momentu zagotowania gotuj przez 10 minut. Następnie odcedź, lekko ostudź i pokrój w ćwiartki. Posiekany szczypiorek, bułkę tartą, płatki owsiane, płatki drożdżowe, przyprawę, sól, olej, passatę lub ketchup oraz wodę wymieszaj tak, aby powstało gładkie ciasto. Każdą ćwiartkę ziemniaka zamocz w cieście i wyłóż na posmarowaną tłuszczem
Via Gustopieczarek jarzyna (kawałek selera, pietruszka,3 marchewki, por -mały, 1 cebula ) 1liść laurowy, ziele, pieprz w ziarnkach sól, pieprz do smaku 1 łyżka jarzynki 1 czerstwa bułka(...)kawałki, podpiekamy na odrobinie oleju, łącznie z wątróbką aż wszystko zmięknie i płyny odparują. Doprawiamy podczas smażenia solą. Maszynką do mięsa wszystko mielimy, mięso z jarzyną, namoczoną, odciśniętą bułkę i pieczarki z wątróbką. Wsypujemy do masy całe przyprawy, przeciśnięty czosnek i wlewamy olej. Wszystko mieszamy. Do naoliwionych foremek wkładamy pasztet, można po wierzchu również posmarować go olejem i ułożyć
Kulinarne Fantazje Mariolicytryny, beza kokosowa : białka 5 szt, cukier 200 g, sok z cytryny 1 łyżka, kokos 100 g, dodatkowo: porzeczki czerwone 500 g, mąka ziemniaczana 4 łyżki, cukier 4 łyżki, bułka tarta 2 łyżki, Sposób przygotowania: Masło ucieramy mikserem wraz z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku oraz całe jajko i mleko. Suche składniki przesiewamy i dodajemy do ciasta wraz(...)mieszamy do połączenia. Porzeczki myjemy, odsączamy na sitku mieszamy z cukrem oraz mąką ziemniaczaną. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wykładamy na blaszkę i równomiernie rozsmarowujemy, posypujemy bułką tartą i wysypujemy porzeczki. Wierzch przykrywamy ubitą pianą. Ciasto pieczemy w 170 st,C przez ok 1 h do suchego patyczka. Po 15 min. pieczenia ciasto przykrywamy papierem
kulinarne odsłony pati