Zobaczcie co mi wyszło Dorsz po włosku - z pomidorami i bazylią 2 filety z dorsza 1 duży pomidor 1 cebula świeże liście bazylii świeży tymianek oregano 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka oliwy z oliwek kulka sera mozzarella pomidorki koktajlowe 1 ząbek czosnku Filety z dorsza osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Następnie musimy przygotować pomidory: sparzamy(...)możemy zająć się pozostałymi składnikami: zioła siekamy drobniutko. Dodajemy do pomidorów. Dolewamy oliwę z oliwek, dodajemy pokrojoną w drobniutką kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Teraz możemy dodać bułkę tartą oraz starty na tarce o grubych oczkach ser mozzarella Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Pieczemy w piekarniku ok. 20 min w temperaturze 180 stopni. Smacznego
Kuchnia moimi oczamiKotleciki jajeczne to propozycja na tani obiad, czy też kolację. Kotleciki jajeczne – Składniki: 12 jajek (10 do ugotowania i 2 na surowo) 1 cebula pęczek szczypiorku bułka tarta (3 łyżki do masy jajecznej + bułka do panierowania The post Kotleciki jajeczne smaczne, chrupiące i złociste appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepieczarek 1 mała cebula 2-3 łyżki startego sera mozzarella 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku oliwa/olej do smażenia Panierka bez jajek: około 1/2 szkl mleka bułka tarta Oczywiście możecie zrobić tradycyjna panierkę z dodatkiem jajka, ja tym razem chciałam aby były lżejsze krokiety. 1. Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe i odstawiamy na 10-15 minut, a następnie(...)mieszamy z ziemniakami oraz mozzarellą, ewentualnie jeszcze doprawiamy do smaku. 4. Na każdy naleśnik nakładamy porcje farszu i składamy w kopertę, zamaczamy w mleku bądź jajku oraz obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju. Ps. farsz przed nakładaniem na naleśniki możemy sobie podzielić na "kupki" aby w każdym krokiecie było go po równo
Gotowanie...to proste !danie obiadowe z sezonowymi owocami. Składniki: 500g fileta z kurczaka 300g mięsa z łopatki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pęczek natki z pietruszki 2 łyżki majeranku 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 10 plastrów wędzonego boczku 10 sztuk śliwki węgierki sól pieprz olej Wykonanie: 1. Mięso z łopatki i fileta z kurczaka zmielić maszynką do mielenia mięsa. Cebulę(...)posiekać, zeszklić na oleju i pozostawić do wystudzenia. Natkę z pietruszki drobno posiekać. Zmielone mięso przełożyć do dużej miski, dodać przesmażoną cebulę z czosnkiem, posiekaną natkę z pietruszki, majeranek, bułkę tartą, jajko i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. 2. Z mięsnej masy uformować kulki o średnicy około 6 cm wkładając
Szalona Kuchnia Ewelinyzimnego masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru pudru Pianka: 4 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1/4 szklanki oleju Dodatkowo: wydrylowane morele bułka tarta Sposób wykonania: 1. Z podanych składników na ciasto, zagniatamy kruche ciasto, dzielimy na dwie części wielkości 60% i 40 %. Ciasto mrozimy w zamrażalniku. 2. Większą część ciasta ścieramy(...)Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, cały czas ubijamy, dodajemy proszek budyniowy, miksujemy do całkowitego rozpuszczenia się składników, a na koniec cienką strużką wlewamy olej. 4. Upieczone ciasto lekkolposypujemy bułką tartą. Na to wykładamy morele skórkami do dołu. Pianę wykładamy na owoce, a na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Całość pieczemy 35-40 minut w 180 st. C. Po upieczeniu
Kuchnia domowa Anilubi dominować ) 1 czubata łyżeczka majonezu 1 czubata łyżeczka ketchupu 1 płaska łyżeczka brązowego cukru 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego sól , słodka papryka do smaku 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 4 łyżki wody Mięso wkładamy do miski , dodajemy do niego jajko , bułkę tartą , wodę i sól do smaku . Następnie majonez, ketchup , czosnek, posiekaną dymkę ze szczypiorkiem , odsączoną kukurydzę
Ogrodnik w podróżykażdy kawałek ciasta nałożyć łyżkę jagód. Za pomocą dłoni zlepić ciasto. Uwaga: nie należy zbyt mocno rozciągać ciasta! W przeciwnym razie, farsz jagodowy może "wylecieć" z ciasta. Uformowane bułki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą bułkę delikatnie spłaszczyć. Ponownie przykryć ręcznikiem i odstawić na 30-40 minut. Po tym czasie jagodzianki posmarować mlekiem. Piec w 195ºC przez około
Ugotowaćdomownicy też. Tym razem zrobiłam pulpety (bardzo lubiane w domu) w aksamitnym sosie kurkowym. Składniki: Na pulpety: * 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 1 jajko * 3 - 4 łyżki bułki tartej * 1 nieduża cebula * 1 ząbek czosnku * przyprawy: sól, pieprz czarny i ziołowy * natka pietruszki * 2 łyżki masła * mąka Na sos z kurek: * 500 g kurek * 200 ml śmietanki(...)łyżki masła * 1/2 cebuli * sól * natka pietruszki Do mięsa mielonego wbiłam jajko, dosypałam bułkę tartą, przecisnęłam ząbek czosnku. Cebulkę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na odrobinie masła. Posiekałam 1 łyżkę natki pietruszki. Cebulę i natkę dodałam do mięsa. Przyprawiłam do smaku, wyrobiłam ręcznie masę i formowałam kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczałam w mące i smażyłam na złoto brązowy kolor
Pieprzyć z Fantazjąjogurtem naturalnym. Składniki: 2 duże cukinie 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 125 g sera mozzarella (kulka lub tarty) 3 jajka 2 łyżki oliwy 3 łyżki bułki tartej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz Wykonanie: Cukinie dokładnie myjemy, osuszamy, odcinamy obywa końce i ścieramy razem ze skórką na tarce o dużych oczkach. Startą cukinię solimy(...)mozzarella odsączamy z zalewy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do miski wrzucamy starte i odsączone cukinie, cebulę, czosnek, mozzarellę i koperek. Dodajemy jajka, oliwę, sól, pieprz oraz bułkę tartą i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wszystko mieszamy łyżką. Masę przekładamy do naczynia żaroodpornego (u mnie: 24 x 15 cm) i wyrównujemy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około
Kuchnia MagdaLenyjogurtem naturalnym. Składniki: 2 duże cukinie 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 125 g sera mozzarella (kulka lub tarty) 3 jajka 2 łyżki oliwy 3 łyżki bułki tartej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz Wykonanie: Cukinie dokładnie myjemy, osuszamy, odcinamy obywa końce i ścieramy razem ze skórką na tarce o dużych oczkach. Startą cukinię solimy(...)mozzarella odsączamy z zalewy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do miski wrzucamy starte i odsączone cukinie, cebulę, czosnek, mozzarellę i koperek. Dodajemy jajka, oliwę, sól, pieprz oraz bułkę tartą i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wszystko mieszamy łyżką. Masę przekładamy do naczynia żaroodpornego (u mnie: 24 x 15 cm) i wyrównujemy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około
Kuchnia MagdaLenywołowiny. Niestety musi być ale "ham", niezależnie od tego, ile chamskich komentarzy zostanie napisane :) Duże sieci handlowe nie mogą się mylić :) Lekko go stunningowałem, żeby było na bogato :) Składniki: - bułka - ziemniaki - cebula - mąka kukurydziana - wędzona papryka Wykonanie: Ziemniaki gotujemy, studzimy, ugniatamy, dodajemy ulubione przyprawy oraz trochę mąki ziemniaczanej. Formujemy płaskie, okrągłe kotlety i pieczemy je w piekarniku. Cebulę kroimy(...)rozdzielamy je na krążki, dodajemy trochę oleju i wody, mieszamy, a następnie posypujemy papryką i mąką kukurydzianą i jeszcze raz mieszamy. To również wkladamy do piekarnika. Podajemy w jednej bułce. Ja sobie jeszcze dodałem sałatę i liście botwinki z działki
Kryzysowa Książka KucharskaCzasem poszukujemy pomysłu na szybki obiad :) więc mam coś dla was w tym stylu :) SKŁADNIKI: 220g makaronu ( rodzaj wedle uznania ) 500g mięsa mielonego 3 łyżki bułki tartej 1-2 łyżki natki pietruszki 1/2 cebuli sól pieprz oregano czosnek albo sól czosnkowa SOS: 350g passaty pomidorowej 350g bulionu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego czarnomorskiego 1/2 cebuli oregano sól pieprz chili do posypania(...)można użyć parmezanu WYKONANIE: 1. W misce umieszczamy mięso mielone, dodajemy bułkę tartą, natkę pietruszki, pół cebuli drobno pokrojonej, oregano, sól, pieprz, sól czosnkową. Dokładnie wyrabiamy. 2. Z mięsa turlamy pulpeciki, obtaczamy w mące, obsmażamy na oleju (mi wyszło 18 sztuk) 3. Na niewielkiej ilości oleju smażymy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, gdy cebula się zrumieni dodajemy, passatę pomidorową, bulion
Dziś Ja gotujepysznym farszem i duszone w aromatycznym sosie. Świetny pomysł na smakowity obiadek! Składniki: ok 0,7 kg mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego 1 jajko 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy 1 wędzona kiełbasa 1 cebula Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, liść laurowy, ziele angielskie 1 łyżka posiekanej pietruszki kilka plasterków suszonych grzybów(...)szklanki bulionu lub wody 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego olej do smażenia pół szklanki mąki do obtoczenia zrazów *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą, musztardą i przyprawami- do smaku *** *** Cebulę oraz kiełbasę kroimy w kosteczkę *** *** Przyprawione mięso dzielimy na 6-7 porcji. Każdą część rozpłaszczamy dłonią na płaski placek i obkładamy porcją cebulki oraz kiełbasy *** *** Mięso rolujemy zaczynając
Blog z Apetytemjest niewykrywalny dla dziecięcych warzywoskanerów… Poważnie , bardzo fajny obiadek Polecam ! składniki na 3 osoby : 3 pojedyńcze filety z piersi kurczaka , średniej wielkości 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 1 czerwona papryka 1/2 małej żółtej cukinii 1/2 małej zielonej cukinii 3-4 pieczarki niezbyt duże 1 cebula przyprawy do smaku : czosnek granulowany sól , pieprz dodatkowo : dość długie wykałaczki wykałaczki Warzywa(...)wystygnięcia . Filety rozklepujemy cieniutko , doprawiamy czosnkiem , solą , pieprzem do smaku . W każdym kawałku ,piersi kurczaka ukrywamy szaszłyk , dokładnie owijając go mięsem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Obtaczamy w roztrzepanych jajkach , bułce tartej , delikatnie dociskając rękami ,żeby wszystko w środku się poukładało i zlepiło Odstawiamy na godzinkę do lodówki ,schłodzone szaszłyki będą się lepiej smażyć , bez ryzyka że się rozpadną . Smażymy na dość
Ogrodnik w podróżyoczywiście, smażymy tylko na smalcu. Składniki: 2 kotlety schabowe z kością 500 ml mleka 3,2% 2 cebule 5 łyżek mąki 1 jajko 2 łyżki mleka 5 łyżek bułki tartej 2 łyżki brązowego siemienia lnianego sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)dzień wcześniej, ale kilka godzin też w zupełności wystarczy. Mięso wyjmujemy z mleka, lekko osuszamy papierowym ręcznikiem. Obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku z dodatkiem mleka i na koniec w bułce tartej wymieszanej z ziarnami lnu. Smażymy na rozgrzanym smalcu
R'n'G Kitchen