kawałek cebulki korzeń pietruszki Mięso rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą, a następnie nakładamy bryłkę mięsa mielonego, które wcześniej przyprawiliśmy ( u mnie to było 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, majeranek, sól, pieprz, słodka papryka, dupka startej cebuli oraz 2 łyżeczki majeranku roztartego w dłoniach ) zawijamy w rulon, ściśle owijając nicią. Postępujemy tak ze wszystkimi sznycelkami. Rozgrzewamy patelnie
Gotowanie...to proste !zapach zachęcający do natychmiastowej konsumpcji :p Za zapachem idzie bardzo sympatyczny smak. Nie wiedziałam czego się spodziewać i zostałam bardzo miło zaskoczona ;) Pasztet idealnie skomponował się ze świeżą pełnoziarnistą bułką i żytnimi naleśnikami ;) Czy sięgnę po ten produkt ponownie? zdecydowanie! zwłaszcza, że cena jest dość przystępna (4,80zł) w internetowym sklepie Sklepvita . Szczerze zachęcam do wypróbowania
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćostateczną decyzję ortodonty. Oby wynalazł jak najlepsze wyjście z tej sytuacji! :( Uwielbiam fasolkę szparagową i po raz kolejny chciałam ją przyrządzić w inny sposób niż standardowa opcja z bułką tartą. Padło na duszoną fasolkę szparagową w sosie pomidorowym. Może być ona świetnym dodatkiem do dania głównego, jak i być propozycją na danie główne np. z kaszą gryczaną - i tak zrobiłam
Be Fit Be Strongmieć zdecydowaną rękę. Palenie cukru i zalewanie go wodą nawet tą wrzącą zawsze jest czynnością hałaśliwą i trzeba być bardzo ostrożnym. Moje dzieci zachwycone :) Starszy stwierdził, że takie bułki na parze z sosem karmelowym mam mu codziennie robić do szkoły ( no niestety raczej nie będę ich robić codziennie bo troszkę przy tym pracy jest). Mniejszy zajadał suche z kubkiem
Poezja Smaków - blog kulinarnypieprzem (nie polecam dodawania już soli). Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z pozostałą masą. Foremkę keksówkę (30 cm) wyłożyć papierem lub posmarować olejem i wysypać bułką tartą. Przełożyć masę i wyrównać formując na środku lekki wzgórek (pasztet podczas stygnięcia lekko zapadnie się na środku). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około
Sto kolorów kuchniwanilinowym, cynamonem, sodą i proszkiem do pieczenia na przemian z olejem - do wykończenia składników. Następnie dodać odsączoną marchewkę i dobrze wymieszać. Wylać na tortownicę uprzednio posmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika w temp 180*C. Piec około 40-45 minut - najlepiej sprawdzić suchość ciasta patyczkiem
Garnkowe fanaberierodzaje - wraz z proszkiem do pieczenia oraz skórkę cytrynową. Ucieramy, aż masa stanie się jednolita. Tortownicę (średnica 25-26cm)wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i wysypujemy bułką. Nakładamy do niej ciasto, na cieście układamy pokrojone w słupki jabłka. Pieczemy ciasto ok. 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Wykonanie kukurydzianego wierzchu: Masło (50g) wkładamy do rondelka
Mania WypiekaniaSkładniki: KLOPSIKI: łopatka bez kości 1/2 kg, jajko 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kasza manna 1 łyżka, bułka tarta 2 łyżki ZUPA: woda 2,5 litra, ziele angielskie 4 sztuki, liść laurowy 2 sztuki, koperek suszony 2 baldachimy, pomidory 2 kg mocno dojrzałe, ząbki czosnku 8 sztuk, kucharek 1,5 łyżki, pieprz czarny mielony
W Mojej Kuchni Lubięnadmiaru wody. Klopsiki są lekko chrupiące z wierzchu, a w środku mięciutkie. Delikatne w smaku idealnie pasują do ostrzejszych sosów. Podaję je z zieloną sałatką, couscous, quinoa lub w bułce. Klopsiki z cukinii i soczewicy Składniki: 180 g czerwonej drobnej soczewicy 1 mała cukinia 2 dymki, drobno pokrojone 100 g zmielonych migdałów 2 jajka sól i pieprz do smaku szczypta
codojedzenialaktozy, ważnych dla organizmu soli mineralnych (wapń) oraz szeregu witamin i innych składników. Warto dbać o to, by znalazły się w naszej diecie każdego dnia. Składniki (6-7 słodkich bułek): 1,5 szklanki mąki orkiszowej typ 2000 + 3 łyżki do rozczynu 25 gram świeżych drożdży 4 łyżki ciepłego mleka 1/3 szklanki maślanki 1 jajko 1/2 szklanka puree z dyni
Mango Papajakanapkami, sałatkami, sokami, bardzo urocze i kameralne miejsce, można zjeść na zewnątrz lub w środku. Zapraszam -> wycieczka do Brukseli Warstwowa kanapka z ciabatty z suszonymi pomidorami Składniki: 1 bułka ciabatta z suszonymi pomidorami 2 garście świeżego szpinaku baby kula sera mozzarella 2 plastry czerwonej papryki 3 plasterki czerwonej cebuli przyprawa ostra w młynku, użyłam Kamis specialite Przygotowanie: Ciabattę przekrawamy
Moja smaczna kuchniaRewelacyjne śniadaniowe bagietki. Są mięciutkie i delikatne w smaku. Sprawdzą się również do hot-dogów. Teraz już nigdy nie kupię gotowych bułek! 1 szklanka mleka 3 łyżeczki masła 1 łyżka cukru 20 g świeżych drożdży 1 łyżka soli 4 szklanki maki pszennej Mleko do posmarowania Czarnuszka Sezam W rondelku mieszamy mleko, masło i cukier. Doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy
VioletoweKucharzeniePropozycja na kolejne tradycyjne, pyszne danie z kuchni polskiej. Większość lubi knedle, które można podać ze śmietaną i cukrem, z bułką tartą z masłem i cynamonem i na wiele innych sposobów, wg uznania i upodobania. Zawsze smakują wybornie. Składniki 700 g ziemniaków 2 jajka 350 g mąki pszennej śliwki węgierki sól cukier cynamon śmietana Przygotowanie Ugotowałem obrane ziemniaki.. Gorące
R'n'G Kitchennietypowe podanie fasolki szparagowej. Miałam ogromną ochotę na nią, ale nie chciałam zjeść jej w postaci "na czysto", ani w postaci tzw. bomby kalorycznej, czyli z masłem i bułką tartą. W taki oto sposób padło na fasolkę z sosem z tahini, w ekstrawaganckim, lecz smakowitym stylu. Składniki: - 500g fasolki szparagowej - sok z połowy pomarańczy - 2 łyżki tahini (pasta, masło sezamowe
Be Fit Be Strongsłoiczków smażonych śliwek z dodatkiem czekolady i kakao tzw czekośliwka. Ja mogę ją jeść bezpośrednio ze słoiczka, ale jest też znakomitym dodatkiem do pieczywa szczególnie słodkich drożdżowych rogalików lub bułek. Można jej też używać do posmarowania ciast. Składniki: 1,5 kg śliwek węgierek 200 g cukru 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki kakao Przygotowanie: Śliwki umyć, pozbawić pestek
Ala piecze i gotuje