Składniki: makaron 250 gram opakowanie, ser żółty 25 dag, jajka 2 sztuki, bułka tarta 2 szklanki, pieprz mielony ziołowy 1 łyżeczka, papryka ostra 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba Makaron z dnia poprzedniego lub ugotować wcześniej(...)osolonej wodzie do miękkości i dobrze odcedzić na durszlaku, ser żółty pokroić na kawałki i w rozdrabniaczu na drobno zmiksować. Makaron wsypać do miski, dodać jajka, tartą bułkę, pieprz mielony, ser żółty zmielony, pieprz ziołowy i czarny, paprykę ostrą, wszystko dłonią dobrze wyrobić do połączenia składników. Formować płaskie kotlety i smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju, odkładać
W Mojej Kuchni Lubięzaserwowałam sobie takie pyszności na szybki obiad, ale równie dobrze można go podać na ciepłą kolację lub jako gorącą przekąskę dla gości SKŁADNIKI: (na 2 porcje) 2 sery camembert 1 małe jajko bułka tarta 4 plastry ananasa z puszki 4 plasterki sera żółtego 1. Sery przeciąć w poprzek na pół (żeby powstały 4 "kotleciki"). 2. Jajko roztrzepać. Plastry ananasa(...)odsączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać olej. 3. Ser panierować dokładnie w jajku i bułce, usmażyć na złoto z jednej strony, przekręcić, położyć ananasa i plastry sera, przykryć i smażyć na malutkim ogniu, aż ser się rozpuści. Inspiracja: O kuchni z uczuciem
Kto ugości moich gości?tego sprawę, że mało zdrowy. Ale każdemu czasem należy się lekka kulinarna rozpusta :) Dla dwóch osób potrzebujemy: 2 plastry sera żółtego o grubości ok. 1,5 cm bułkę tartą 2 jajka Plastry sera moczymy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Czynność powtarzamy 4 razy, aby dokładnie obtoczyć ser. Następnie smażymy na głębokim oleju z każdej strony. Bardzo ważne
Kolejny blog o gotowaniumnie drobiowa) - plasterek pomidora - szczypiorek - szczypta startej mozzarelli - sól, pieprz Z bułki odciąć "czubek" i wydrążyć środek. Włożyć plasterek wędliny, pomidora, wbić jajko, posypać solą, pieprzem, szczypiorkiem oraz serem mozzarella. Bułki ułożyć na blaszce do pieczenia i piec przez około 15-20 min w temperaturze 200 stopni. Po 15 minutach żółtko będzie płynne, a po 20 lekko ścięte. Chociaż dokładny
Zgrabne Gotowaniemięsa mielonego sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 100 g sera feta 6 kawałków pomidora suszonego w oliwie bułka tarta do panierowania tłuszcz do smażenia Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem, dodać bułkę tartą, wyrobić masę. Podzielić na 6 części. Rozklepać porcję, położyć plasterek sera i kawałek pomidora, zawinąć dokładnie w mięso, panierować w bułce
Gotowanie jest łatweindyka 300 g pomidorów pozbawionych gniazd nasiennych i pokrojonych w kostkę 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 duże pieczarki ząbek czosnku 2 łyżki bułki tartej 100 g startego sera 50 g masła + do trochę posypania gotowych bakłażanów 50 g mąki 500 ml mleka 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 jajko sól, pieprz, słodka papryka, oregano, lubczyk Przygotowanie(...)koncentratem pomidorowym dodaj do mięsa na patelni. Wymieszaj i smaż na średnim ogniu przez około 5 minut. Dopraw do smaku. Zdejmij z ognia, dodaj natkę pietruszki, tartą bułkę oraz połowę sera, wymieszaj. W rondelku przygotuj zasmażkę z masła i mąki. Dodaj mleko i zagotuj, energicznie mieszając. Gotuj na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje. Dopraw solą, pieprzem i gałką. Następnie wbij
Zasmakuj Kuchnipieczarek. Zapraszam na bloga. SKŁADNIKI: 1/2 kg mięsa drobiowego z udźca indyka 1 mała pierś z kurczaka 30 dag pieczarek 1 cebula 3 jajka 2 łyżki startego sera mozzarella 1 mała bułka do namoczenia sol , pieprz do smaku 1 łyżka masła klarowanego olej do smażenia WYKONANIE Mięso z udźca mielimy na gęstej siatce. Pierś płuczemy, osuszamy. Kroimy(...)dużą kostkę i dodajemy do mięsa mielonego. Pieczarki płuczemy obieramy, kroimy w dużą kostkę, dodajemy do mięsa, wsypujemy stary ser. Dojadamy jajka, namoczoną bułkę, oraz podsmażoną na maśle cebulkę. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Dobrze wyrabiamy mięso. Zmoczoną dłonią formujemy kotlety. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Najpierw duży ogień, jak się zetną, zmniejszamy i smażmy z obu stron
W kuchennym oknie Ewydrobno. sól, pieprz do smaku trochę tymianku i majeranku 2 jajka słodka papryka 1/2 średniej cebuli starkowanej 3 ząbki czosnku kilka łyżek tartego zóltego sera wedle uznania boczek - ale nie koniecznie 1 bułka czerstwa namoczona w mleku olej dowolny ja użyłam(...)musztardowy bo taki miałam pod ręką Sposób: Skórki myjemy oczyszczam z błonek ale nie tłuszczu Płuczemy dużą ilością wody. Mięso przygotowujemy jak na mielone z dodatkiem szczypiorku i sera . Mięso , odsączoną bułkę ,wyciśnięty czosnek, dwa jajka, majeranek, tymianek, sól, pieprz, cebulę mieszamy dokładnie , dodajemy szczypiorek i ser. Rozkładamy skórkę ,kładziemy boczek , formujemy dużego kotleta i ściśle zawijamy wszystko
Viola cooks with passionsię na dobre w imprezowym repertuarze. Składniki: 6-7 bułek np. kajzerek ok. 1 kg wątróbki 1 papryka 2 duże cebule 150 g żółtego sera (startego na grubych oczkach) 1/4 kostki masła Wykonanie: Ścinamy wierzch bułek i wydrążamy środek, następnie wnętrze bułek smarujemy masłem (dość grubo) Cebulę kroimy w piórka, zaś paprykę i cebulę w paseczki. Cebulę i paprykę podsmażamy(...)możemy smażyć zbyt długo bo wątróbka stwardnieje) Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Do każdej bułki nakładamy ciepły farsz i posypujemy żółtym serem. Pieczemy do momentu, aż ser się rozpuści, a bułka będzie chrupiąca. Smacznego
IMPRESJA SMAKUBułeczki pszenne faszerowane szynką i serem " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Oczywiście najlepiej smakują od razu po upieczeniu – bułka jest gorąca, a ser się ciągnie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Czas wykonania: 2 h 30 min Ilość porcji: 2 h 30 min Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej(...)zaczyn 2. Wyrobić wszystkie składniki na ciasto 3. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia 4. Pokroić szynkę i ser 5. Rozwałkować ciasto 6. Podzielić ciasto, i nałożyć składniki 7. Zawinąć ciasto tworząc piękną podłużną bułeczkę 8. Upiec bułki Pobierz wersję do druku: Pobierz Bułeczki faszerowane Artykuł Bułeczki faszerowane pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plporcji w zależności od tego czy jecie je same czy są one dodatkiem do czegoś): Ziemniaki: 8 dużych ziemniaków 2 łyżki startego sera żółtego np. Gouda opakowanie sera niebieskiego np. Lazur łyżka bułki tartej zioła prowansalskie sól (której nie było w oryginalnym przepisie, ale być musi) Sos: świeży ogórek 2 ząbki czosnku jogurt 500 ml łyżka natki pietruszki łyżka koperku(...)osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Ziemniaki ponacinać wzdłuż i wydrążyć środki, doprawić ziołami prowansalskimi i solą. Lazur pokroić w drobną kostkę. Wymieszać ze startym na grubych oczkach serem żółtym i bułką tartą. Tak oto powstałym farszem napełnić wydrążone ziemniaki. Całość ułożyć na blasze i zapiekać około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie lepiej sprawdzić czy ziemniaki
Karola gotujeSprawdźcie sami :) Składniki na ok 10 kotletów: ok 250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego lub wieprzowego pół torebki ugotowanej kaszy gryczanej 2-3 łyżki startego żółtego sera 1 małe jajko 1-2 łyżki bułki tartej do mięsa i kilka łyżek do obtaczania kotletów(...)olej do smażenia sól ziołowa, pieprz mielony i ziołowy, zioła prowansalskie, natka pietruszki świeża lub suszona Przygotowanie: Do miski przełóż mięso, ugotowaną i dobrze odsączoną kaszę i ser. Dodaj jajko i bułkę tartą. Przypraw: ok 2/3 lub max 1 łyżeczkę soli ziołowej, 1-2 łyżeczki natki pietruszki i po pół łyżeczki reszty ziół i przypraw. Ręcznie wyrób całość, do całkowitego
Anioszek w kuchniburger wołowo-wieprzowy. Plaster żółtego sera i chrupiącego bekonu. Liść zielonej sałaty i plaster pomidora. A do tego sos a'la Big Mac. Amerykańska klasyka! Składniki: 8 bułek hamburgerowych; 8 plasterków żółtego sera (u mnie cheddar); Mała głowka sałaty lodowej; 2 pomidory; 16 cienkich plasterków wędzonego boczku; Ketchup. Mięso: 1/2 kg mielonej wołowiny; 1/2 kg mielonej wieprzowiny; 1 jajo(...)sobą wymieszać. Przełożyć do słoiczka i zakręcić. Wstawić do lodówki na około 2 godziny w celu przegryzienia się smaków sosu. Całość: Dolną część bułek wysmarować niewielką warstwą ketchupu. Na to kłaść burgera z rozpuszczonym serem. Na burgera 2 palasterki chrupiącego boczku i 2 pomidora oraz sałatę. Następnie polać sosem i przykryć wierzchnimi częściami bułek. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu. U mnie
Gospodyni Miejska