bułki z serem - 3510 przepisów (strona:20/234)

Imprezowe bułeczki z wątróbką, cebulą i papryką 163

się na dobre w imprezowym repertuarze. Składniki: 6-7 bułek np. kajzerek ok. 1 kg wątróbki 1 papryka 2 duże cebule 150 g żółtego sera (startego na grubych oczkach) 1/4 kostki masła Wykonanie: Ścinamy wierzch bułek i wydrążamy środek, następnie wnętrze bułek smarujemy masłem (dość grubo) Cebulę kroimy w piórka, zaś paprykę i cebulę w paseczki. Cebulę i paprykę podsmażamy(...)możemy smażyć zbyt długo bo wątróbka stwardnieje) Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Do każdej bułki nakładamy ciepły farsz i posypujemy żółtym serem. Pieczemy do momentu, aż ser się rozpuści, a bułka będzie chrupiąca. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Bułeczki faszerowane 183

Bułeczki pszenne faszerowane szynką i serem " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Oczywiście najlepiej smakują od razu po upieczeniu – bułka jest gorąca, a ser się ciągnie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Czas wykonania: 2 h 30 min Ilość porcji: 2 h 30 min Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej(...)zaczyn 2. Wyrobić wszystkie składniki na ciasto 3. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia 4. Pokroić szynkę i ser 5. Rozwałkować ciasto 6. Podzielić ciasto, i nałożyć składniki 7. Zawinąć ciasto tworząc piękną podłużną bułeczkę 8. Upiec bułki Pobierz wersję do druku: Pobierz Bułeczki faszerowane Artykuł Bułeczki faszerowane pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Ziemniaki po warszawsku z sosem czosnkowym 649

porcji w zależności od tego czy jecie je same czy są one dodatkiem do czegoś): Ziemniaki: 8 dużych ziemniaków 2 łyżki startego sera żółtego np. Gouda opakowanie sera niebieskiego np. Lazur łyżka bułki tartej zioła prowansalskie sól (której nie było w oryginalnym przepisie, ale być musi) Sos: świeży ogórek 2 ząbki czosnku jogurt 500 ml łyżka natki pietruszki łyżka koperku(...)osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Ziemniaki ponacinać wzdłuż i wydrążyć środki, doprawić ziołami prowansalskimi i solą. Lazur pokroić w drobną kostkę. Wymieszać ze startym na grubych oczkach serem żółtym i bułką tartą. Tak oto powstałym farszem napełnić wydrążone ziemniaki. Całość ułożyć na blasze i zapiekać około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie lepiej sprawdzić czy ziemniaki

Karola gotuje
Kotlety mielone z kaszą gryczaną i żółtym serem 163

Sprawdźcie sami :) Składniki na ok 10 kotletów: ok 250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego lub wieprzowego pół torebki ugotowanej kaszy gryczanej 2-3 łyżki startego żółtego sera 1 małe jajko 1-2 łyżki bułki tartej do mięsa i kilka łyżek do obtaczania kotletów(...)olej do smażenia sól ziołowa, pieprz mielony i ziołowy, zioła prowansalskie, natka pietruszki świeża lub suszona Przygotowanie: Do miski przełóż mięso, ugotowaną i dobrze odsączoną kaszę i ser. Dodaj jajko i bułkę tartą. Przypraw: ok 2/3 lub max 1 łyżeczkę soli ziołowej, 1-2 łyżeczki natki pietruszki i po pół łyżeczki reszty ziół i przypraw. Ręcznie wyrób całość, do całkowitego

Anioszek w kuchni
Domowe burgery 243

burger wołowo-wieprzowy. Plaster żółtego sera i chrupiącego bekonu. Liść zielonej sałaty i plaster pomidora. A do tego sos a'la Big Mac. Amerykańska klasyka! Składniki: 8 bułek hamburgerowych; 8 plasterków żółtego sera (u mnie cheddar); Mała głowka sałaty lodowej; 2 pomidory; 16 cienkich plasterków wędzonego boczku; Ketchup. Mięso: 1/2 kg mielonej wołowiny; 1/2 kg mielonej wieprzowiny; 1 jajo(...)sobą wymieszać. Przełożyć do słoiczka i zakręcić. Wstawić do lodówki na około 2 godziny w celu przegryzienia się smaków sosu. Całość: Dolną część bułek wysmarować niewielką warstwą ketchupu. Na to kłaść burgera z rozpuszczonym serem. Na burgera 2 palasterki chrupiącego boczku i 2 pomidora oraz sałatę. Następnie polać sosem i przykryć wierzchnimi częściami bułek. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu. U mnie

Gospodyni Miejska
Kanapka z wołowiną 200

Każdy z nas codziennie je kanapki ... dzisiaj chrupiąca bułka po brzegi wypełniona wołowiną, serem, pomidorem i sałatą. Takie śniadanie doda Ci siły na resztę dnia w pracy :) Składniki na 1 szt.: 1 bułka pełnoziarnista krucha wołowina (Sokołów z Biedronki) plaster żółtego sera 3 plastry pomidora 1 listek sałaty sos (Tao-Tao Chili)  Przygotowanie: Kruchą wołowinę przygotowujemy wg wskazówek(...)opakowaniu.  Bułkę przekrawamy i smarujemy masłem. Układamy kolejno: sałata, ser, wołowina, pomidor. Całość polewamy sosem i zamykamy kanapkę :) PS. Wołowinę przechowujemy w lodówce na kolejne kanapki lub robimy zapiekankę z przepisu: zapiekanka z wołowiną

Alutka-Gotuje
Amerykański studencki obiad 156

Składniki: - 150g mięsa mielonego - 1 cebula - jajko - kilka łyżek oleju do smażenia - kilka łyżek bułki tartej - dwie bułki kajzerki lub inne jak ktoś woli - 400g mrożonych frytek - 2 plasterki żółtego sera -sól, pieprz, ketchup do smaku Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy lekko na oleju. Wrzucamy ją do mięsa, dodajemy jeszcze jajko, bułke tartą, pieprz i wyrabiamy ręka(...)przepisem z opakowania (polecam je również przygotować według przepisu na frytki belgijskie dostępnego w dziale "przekąski"). Gdy mamy już usmażone kotlety wkładamy je do przeciętych bułek, kładziemy na nie po plasterku sera i razem wszystko podgrzewamy w piekarniku tak aby bułka zrobiła się lekko chrupka a ser się stopił. Podajemy z ketchupem i wcześniej przygotowanymi frytkami. Zdaje sobie sprawę

Tanie przepisy studenckie
Kotlety "słoneczne" 190

lekko urozmaicić poprzez dodanie sera i krążka ananasa.  Składniki na porcję dla 4 osób: co najmniej 0,5 kg piersi z kurczaka puszka ananasa kilka plasterków żółtego sera jajko bułka tarta sól, pieprz tłuszcz do usmażenia kotletów, np. olej/masło klarowane Piersi z kurczaka* rozbić (najlepiej mięso nakryć folią przezroczystą, aby nie przykleiło się do tłuczka), przyprawić solą oraz(...)oraz pieprzem. Na drugi talerz wsypać bułkę tartę. Piersi z kurczaka obtaczać w jajku, a następnie bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Przesmażyć kotlety drobiowe. Smażyć na średnim ogniu. Podpieczone kotlety ułożyć na blaszce do pieczenia. Następnie ułożyć po połowie plasterka żółtego sera i krążku ananasa. Przygotowane kotlety wstawić do rozgrzanego do 180°C piekarnika. Piec tak długo

Ugotować
Kotlety mielone nadziane, owinięte boczkiem 177

pieczarkami, owinięte boczkiem. Szybko, smacznie i treściwie. Podajemy obowiązkowo z ziemniakami i surówką - wtedy smakują najlepiej.  500g mielonego mięsa 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 150g wędzonego boczku w plastrach 100g żółtego sera 100g pieczarek 1 łyżeczka(...)słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz 1. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Dokładnie wyrabiamy, jeśli masa będzie zbyt kleista dodajemy więcej bułki tartej.  2. Ser i pieczarki ścieramy na tarce. Mieszamy ze sobą.  3. Na rękę nabieramy mięso jak na standardowej wielkości kotleta. Formujemy kulkę, którą rozpłaszczamy. Na środek wykładamy pieczarki

Szefowa kuchni
Czarne burgery z serem halloumi 75

aptece, najlepiej w kapsułkach) 1 łyżka sezamu do posypania bułek ZACZYN DO BUŁEK 20g mąki 1 i 1/2 łyżeczki cukru 20g świeżych drożdży 30g roztopionego i ostudzonego masła 160ml wody 30g mleka w proszku Wykonanie ZACZYN DO BUŁEK W misce mieszamy wszystkie składniki na zaczyn i odstawiamy na 30 minut. BUŁKI Do drugiej miski wsypujemy mąkę, otwieramy kapsułki z węglem(...)plastry. Ciepłe bułki przekrawamy na pół. Płaską części bułki smarujemy keczupem, wykładamy plastrami ogórka kiszonego i sałatą, kolejnie kładziemy obsmażony plaster sera halluomi. Następnie, na ser układamy plaster pomidora, majonez, odrobinę musztardy i przykrywamy wierzchem bułki, spinamy patyczkiem do szaszłyków i serwujemy. Smacznego! * Tak na serio, czarne bułki są jadalne, a pomysł na wykorzystanie węgla aktywowanego i więcej o czarnych

Tajemnice Smaku
Burger rybny (fishburger) 101

łyżka oleju + 1 łyżka masła (do smażenia) Panierka: bułka tarta 2 jajka Dodatkowo: 7 bułek do burgerów sałata lodowa pomidor ogórek kiełki (np. jarmuż, rzodkiewka) sos curry „Winiary” w butelce Przygotowanie: Kotleciki: Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i przełożyć do miseczki. Szalotkę posiekać, zeszklić na maśle i dołożyć do bułki. Dodać posiekaną rybę, natkę pietruszki, sól i pieprz(...)Formować kotleciki, obtoczyć je w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor. Bułki przekroić i posmarować sosem curry (obie połówki). Na dolnej bułce położyć sałatę lodową, potem kotlecika rybnego, plasterek pomidora (lekko posolić), plasterki ogórka i kiełki. Przykryć drugą połówką bułki. Smacznego Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca

Oryginalny smak
Hamburgery GIGANTY z wołowiny. 245

obładowane warzywkami, że nie ma widu ;) Buły giganty z piekarni... Choroba mnie dopadła, to już nie miałam siły na domowe bułki :( Na jednego hamburgera potrzebne będą: bułka 250 g antrykotu 2 plastry sera cebula pomidor ogórek (taki jaki lubimy) sałata lodowa lub pekinka zielona pietruszka  sól, pieprz Sos hamburgerowy: łyżka majonezu łyżka musztardy łyżka ketchupu (wystarczy połączyć składniki) Mięso(...)termoobiegiem). Mięso smażymy na patelni grillowej bez tłuszczu lub lekko przesmarowanej olejem, po 4 minuty z każdej strony, jak przewracamy na drugą stronę posypujemy solą i kładziemy ser na kotleta. Bułki smarujemy sosem hamburgerowym, kładziemy kotleta i dodatki, polewamy sosem, zamykamy drugą częścią i gotowe

Pelusiowa Kuchnia
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym... 216

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym... Potrzebne będą: średnie pieczarki mięso mielone ser cebula bułka tarta lub zwykła namoczona w mleku majeranek jajko sól, pieprz Mięso mielone przygotowujemy jak na zwykłe mielone smażone, ja dodaję jajko, cebulę, majeranek, bułkę tartą, sól, pieprz, można dodać czosnek, paprykę, zieloną pietruszkę, co się lubi. Z pieczarek urywamy nóżki i delikatnie wydrążamy, nie za mocno

Pelusiowa Kuchnia
Pasztet z cukinii 136

Myślę, że często będzie gościł w naszym domu. Zapraszam!!!   Składniki: 3 szkl. startej cukinii, 3 jajka (oddzielnie żółtka i białka), 3 marchewki, 1,5 szkl. bułki tartej, 200 g żółtego sera, 3 ząbki czosnku, 0,5 selera ( większego), 3 cebule, 0,5 szkl. oleju, 3 łyżki ziół prowansalskich, sól, pieprz   Wykonanie: Cukinię dokładnie myjemy. Nie obieramy ale ścieramy(...)marchew i seler ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cukinię dokładnie odciskamy z nadmiaru wody. Po odciśnięciu powinno jej być 3 szklanki. Przekładamy do miski. Dodajemy cebulę, ser, marchew, seler, bułkę tartą, olej i żółtka. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Z solą uważamy, bo cukinia była już solona. Dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno, przekładamy do masy. Delikatnie mieszamy

Passion of Cooking