łyżki bułki tartej olej do smażenia przepis Okrągłe serki typu camembert przekrawamy na 4 części. Jajka wbijamy do miseczki i rozkłócamy widelcem a w drugiej misce łączymy bułkę tartą z sezamem. Kawałki sera obtaczamy w mące, jajkach a na końcu w bułce tartej z sezamem. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy kawałki sera około minuty z każdej strony. Po usmażeniu ser odsączamy
Smakowite Daniaobiadu prezent andrzejkowy - żurawinowa flaszeczka. :) Zjedli, wypili grzdylka i padli. Nawet nie zdążyliśmy powróżyć z majonezu. Składniki: bułka do hamburgera mięso mielone jajko trochę bułki tartej przyprawa do mięsa mielonego boczek ser sałata ogórek konserwowy pomidor sałata czerwona cebula sos tatarski sos bbq musztarda Mięso wsadzamy do miski, dodajemy przyprawy, jajco i bułkę. Mieszamy. Formułujemy(...)kotleta i smażymy na małej ilości tłuszczu. Pod koniec smażenia dorzucamy 2 plastry boczku. Przekrawamy bułkę i do piekarnika (niech podgrzeje i przypiecze ciutkę). Zaczynamy od dołu: bułka, sos tatarski, sałata, plaster sera, kotlet, plaster sera, musztarda, sos bbq, pokrojony w plasterki ogórek, plaster pomidora, 2 plastry boczku, pokrojona w krążki czerwona cebula, przykrywamy bułką. Wsadzamy do piekarnika na chwilkę
Brzuszki Łakomczuszkiroztopionego masła 1 1/2 szklanki ciepłej wody 35 g świeżych drożdży 3 średnie cebule 5 1/2 - 6 szklanek mąki 100 g twardego żółtego sera olej do smażenia cebuli mleko do posmarowania powierzchni bułek Wykonanie: Do kubka wlać połowę ciepłego mleka podanego w przepisie, cukier, rozkruszyć drożdże, dodać łyżkę mąki. Dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do chwili podwojenia objętości(...)papierem do pieczenia, wykładać bułeczki robiąc odstępy po 2 cm. Przykryć i odstawić na około 30 minut do wyrośnięcia. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wyrośnięte bułki posmarować mlekiem i posypać serem. Wstawić do rozgrzanego do 190 stopni C piekarnika na 20 minut. Po upływie 10 minut zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C. Po upieczeniu wystudzić na kratce
Kuchcik gotujeoryginale żółtko)2 łyżki bułki tartejsól, pieprzolej do smażeniamąka do obtoczenia Sposób przygotowania:1. Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy.2. Ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej.3. Ser, posiekane zioła, bułkę tartą, jajko, pieprz i sól mieszamy na jednolitą masę.4. Na kotlety nakładamy porcje farszu, zwijamy i spinamy wykałaczką.5. Każdy kotlet obtaczamy w mące, smażymy na rozgrzanym oleju
Kuchnia domowa Anigorącej wody sól farsz 300 g ostrego żółtego sera 2 jajka 2 łyżki bułki tartej pęczek natki pietruszki czarny pieprz sól opcjonalnie roztopione masło do polania pierogów przepis Do miski ścieramy na tarce o małych oczkach żółty ser i dodajemy
Smakowite Daniaprostszego, pod warunkiem że zrobisz go po włosku. Z żelaznych zapasów domowej spiżarni – puszka pomidorów, puszka tuńczyka, kilka filecików anchois. Skubnięta z kuchennego parapetu bazylia. Wczorajsza czerstwa bułka, twardy dojrzewający ser i nieśmiertelny włoski klasyk – makaron w pomidorowym sosie – ląduje na stole. Wciągający! Z puszki tuńczyka odlewamy na patelnię 3-4 łyżki czystego oleju/oliwy. Bułkę kroimy w drobną kostkę(...)pomidorów, całe lub krojone, z zalewą 1 puszka tuńczyka w oliwie/oleju (130 mięsa ryby, w kawałkach) 4 fileciki anchois trzy kromki pszennej bułki 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula – biała lub czerwona 3 łyżki oliwy z oliwek ser Grana Padano albo Parmezan kilka listków świeżej bazylii porcja makaronu spaghetti, bucatini lub tagliatelle dla dwóch osób sól pieprz ½ łyżeczki granulowanego czosnku
Karo in the Kitchenjesli to nie Twoje smaki to może niekoniecznie Ci posmakuje. Co potrzebujemy na 2 burgery : 2 burgery wołowe burak 2 czerwne cebule łyzka miodu ocet balsamiczny masło ser kozi 2 bułki do burgerów (ja nie miałem więc uzyłem mini ciabat i było ok) keczup + musztarda mozna dodać paryczki marynowanej jalapeno dla kontrastu smakowego Jak robimy : Buraki szorujemy, owijamy(...)odparuje większość. Dodajemy 1-2 łyżki miodu i karmelizujemy. Po kilku minutach odstawiamy z ognia. Teraz smażymy burgery wg uznania, topiąc na nim ser kozi.W między czasie na kilka minut do pierkanika wrzucamy bułki żeby się lekko podpiekły. Gdy bułki i burgera mamy gotowe składamy go. Najpierw musztarda + keczup na bułke, nastepnie mięso, następnie burak, następnie karmelizowana cebulka
Snejkusiowe Przepisyszefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html 500g mięsa mielonego 1 jajko bułka tarta czubryca zielona z Przyprawy Świata Gdynia 1/3 kostki sera feta 1. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą i czubrycą. 2. Ser feta kroimy na kawałki wielkości orzecha ziemnego. 3. Mięso mielone formujemy w kulki wielkości orzecha włoskiego, w środku umieszczając po kawałku sera. 4. Wykładamy na blaszce
Szefowa kuchnifood zawsze najlepszy. Wiadomo przede wszystkim co znajdziemy w hamburgerach, przyprawimy mięso pod swój smak. I dodatki wybierzemy sami a u mnie dzisiaj do burgera dodaje ser z niebieską pleśnią. Uwielbiam! Składniki : * bułka z sezamem * łyżka majonezu * łyżeczka ketchupu * liść sałaty * 2 plastry sera z niebieską pleśnią * plaster pomidora * plaster cebuli * kotlet mielony - u mnie wołowy Przygotowanie : Bułkę opiekamy
Magiczne Życie MartySkładniki: cukinia 1 duża, kotlet mielony 3 sztuki, pomidory 4 sztuki, natka pietruszki 1/2 pęczka, bułka tarta - ile potrzeba, ser żółty 6 plasterków, woda 1/4 szklanki przekrojone wzdłuż na pół cukinie obrać ze skóry, łyżeczką usunąć miąższ z pestkami zostały kotlety mielone smażone z obiadu - rozgnieść je widelcem razem z dwoma zmiksowanymi pomidorami ze skórką i natką pietruszki i nałożyć(...)cukinii posypać tartą bułką, dać plastry pozostałych pomidorów, plasterki sera morskiego i cukinie włożyć do naczynia z wodą zrobiłam w mikrofali: zapiekać w mikrofalówce na opcji combi - 400Wat - 15 minut / w piekarniku z 30 minut w 180C................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięchyba pierwsze danie, które robiłam sama jak jeszcze byłam mała. Robię je do tej pory. Składniki: 4 duże bułki z "przedziałkiem" 0,5 kg pieczarek 20 dag żółtego sera masło oregano Sposób przygotowania: Pieczarki pokroić w półplasterki i udusić. Bułki przekroić na plastry (z jednej bułki wychodzi mi 6 plastrów) i posmarować odrobiną masła(...)każdy plaster nałożyć po 1 łyżce pieczarek i posypać startym żółtym serem oraz oregano. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do ok. 160 stopni przez ok. 10 min aż ser się rozpuści a brzegi bułek będą chrupiące. Smacznego
Na Ciasteczkowych PapierachŻongluję tu tylko sposobem przygotowania ciasta drożdżowego oraz różnorodnością nadzienia. Do tej pory były już: Pieczone hot dogi pełnoziarniste Czosnkowe bułki z parówką i ketchupem Bułki faszerowane pieczarkami i suszonymi pomidorami Drożdżówki z parówką, serem i cebulką prażoną Bułeczki z pieczenią mięsną i papryczką pepperoni Bułki pszenno-żytnie z parówką i farszem pieczarkowo-paprykowym Mini-chlebki nadziane salcesonem Dziś prezentuję(...)drożdżowe bułki z mieszaniny mąk pszennej i żytniej , nadziane nieśmiertelną parówką , pieczarkami oraz żółtym serem . Intrygującego posmaku dodają im kawałki ananasa oraz solidny chlup Sosu madziarów od Folwark . I oto pożywna doza nadzianego szczęścia na drugie śniadanie podana! Pan Mąż, z taka bułą w plecaku, jakoś z większą chęcią do pracy podąża ;) Składniki na 10 dużych bułek: ZACZYN: 80g masła
Grunt to przepis!kurczaka (600-700g) 2 łyżki musztardy miodowej lub francuskiej jajko sól, pieprz posiekana natka pietruszki Dodatki: sałata pomidor cebula łyżka sosu sojowego ser camembert ogórek kiszony musztarda ketchup lub sos barbecue Bułki: Do miski wrzucamy mąkę, sól i cukier. Masło rozpuszczamy,studzimy i wlewamy do miski z mąką. Mleko z wodą lekko podgrzewamy, nie może być za gorące(...)żeby była półtwarda. Pomidor, ogórek i ser kroimy w plastry. Następnie na "dolnej" połówce układamy sałatę i mięso, smarujemy sosem lub ketchupem. Dalej układamy warzywa i ser, przykrywamy drugą połówką bułki. A na koniec... cieszymy się własnoręcznie wykonanym hamburgerem :D SMACZNEGO! Rozliczenie: Mąka- 1,80zł Drożdże- 0,20zł Mleko- 0,50zł Reszta składników-2zł Kurczak- 12zł Reszta składników
Czerwona Porzeczkatartą na słodko. Wbrew pozorom przygotowanie jest niezwykle proste i zajmie razem z ugotowanie nie więcej niż 15 minut. Sprawdźcie... przepis poniżej. Składniki: 250g sera białego, 1 jajko, 6 łyżek mąki, 2 łyżki masła, bułka tarta, 2 łyżki cukru. Kluski leniwe - przepis: W misce rozdrabniamy widelcem biały ser, dodajemy jajko, mąkę i całość mieszamy. Po wymieszaniu ciasta formujemy z niego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!potrzebować: 500 g makaronu spaghetti lub innego na klopsiki: 500 g mięsa mielonego - ( użyłam 250 g wieprzowego i 250 g wołowego) 2 jajka 50 g bułki tartej (około 5 łyżek) 70 g sera żółtego 2 łyżki usiekanej natki pietruszki sól , pieprz na sos: 700 g przecieru pomidorowego 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku sól , pieprz olej do smażenia Link(...)dodaję do czosnku. Ser żółty ścieram na tarce o średnich oczkach. Umyte i osuszone listki pietruszki drobno siekam. Teraz przygotuję klopsiki: Do miski daję mięso mielone , jajka , bułkę tartą , natkę pietruszki , ser żółty , doprawiam solą (dwie szczypty ) i pieprzem (dwie duże szczypty ) . Całość dokładnie wyrabiam dłonią tak żeby powstała jednolita masa (można wymieszać dokładnie łyżką). Z tak przygotowanej masy formuję
Uwaga Babcia Gotuje