śniadanie " blogerzy piekli bułki drożdżowe. Zaciekawiło mnie to ciasto bo jest bez jajek. Muszę przyznać, że jest ono super i świetnie się z nim pracuje. Upiekłam więc bułki z serem i brzoskwiniami. Na pewno nie raz jeszcze skorzystam z przepisu na to ciasto bo jest naprawdę smaczne. A jak to z ciastem drożdżowym bywa najlepiej smakuje jeszcze ciepłe. Rozwiń
Ewa w kuchnilisty wypieków na zakwasie i na drożdżach prowadzonej w maju przez Łucję w jej Fabryce Kulinarnych Inspiracji i na Panissimo u Sandry . ---------- Podobne: Orkiszowe bułki ziołowe Słodkie bułki z serem i amarantusem Chałka orkiszowo-pszenna
Weekendy w domu i ogrodzieUkładamy takie placki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku szklanką odciskamy kółko i w to miejsce nakładamy po 2 łyżeczki ostudzonego farszu z cebuli. Posypujemy startym serem. Brzegi bułki smarujemy mlekiem. Na koniec posypujemy makiem wszystkie bułeczki. Odstawiamy jeszcze na 20 minut do wyrośnięcia. Pieczemy ok. 15 minut w 180 stopniach do pierwszego zarumienienia. Razem ze mną
Aga w kuchnipieprzem. Jajko rozbijamy do miski, dodajemy mleko i łyżkę mąki. Mieszamy widelcem. Do jajka dajemy kawałki kurczaka i wszystko razem mieszamy. W osobnej misce łączymy ze sobą bułkę tartą, ser, paprykę, czosnek i curry. Obtoczone w jajku kawałki kurczaka panierujemy i odkładamy na osobny talerz. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki kurczaka przez kilka minut, często je obracając
Smakowity Blog Kulinarnyprzy antybiotykach ,to raczej nie mogę sobie pozwolić na żadne posty, bo zaraz mam dziurę w żołądku!Musiało być smacznie, szybko i syto !Kanapki!Grzanki!Składniki-chleb lub bułka-Emmentaler ser topiony plastry Lactima-Gouda ser topiony Lactima-szczypiorek-parówka drobiowa-natka pietruszki-ketchup-pomidorki koktajlowe-oliwki zielone-imbir marynowany * do sushi dostepny TUTAJ-glassa
Z Kuchni Do Kuchnipotrafię zrozumieć podawania wszelkiej maści burgerów ( hamburgerów-wołowych, fishburgerów-rybnych, chickenburgerów - drobiowych . cheeseburgerów - z serem ) w bułce z dodatkami i frytkami. Po co frytki ? Albo po co bułka ? Rozumiem kotlet w bułce z dodatkami jako coś do zjedzenia na szybko na mieście , ale w domu ?.W każdym razie ja robię burgery jako normalny obiad - chyba że dla dzieci przy okazji
Buniabaje w kuchniPóźniej leciałam liniami US Airways, gdzie poczęstowali nas kurczakiem w sosie pomidorowym z makaronem ryżowym, sałatką z gotowanych warzyw, do tego sałatka z cukinią, papryką, czarnymi oliwkami i serem feta, bułka z masłem i ciastko na deser. Jedzenie może brzmi dobrze, ale smakowało bardzo sztucznie, jak niestety wszystko tutaj. Ogólnie jedzenie w samolocie bardzo słabe, podobało mi się
Zgrabne Gotowanieprawdziwy hit! Dobre nie tylko na obiad, ale też na przekąskę. Najlepiej smakują na ciepło, szczególnie jeśli zrobicie je z mozzarellą. Możecie do nich wykorzystać też inne sery, np. zwykły żółty ser starty na tartce. Podajcie je z jakimś dipem jogurtowym lub ketchupem. My jedliśmy je z jogurtem naturalnym wymieszanym z harrisą. Składniki na 16-18 sztuk 200 g ryżu(...)dobrze jest zrobić to w dłoniach), następnie drobno go posiekaj. W misce wymieszaj ryż, szpinak, posiekany czosnek, posiekane suszone pomidory, pokrojoną w drobną kostkę mozzarellę (lub starty ser), jajka oraz bułkę tartą. Dodaj posiekane zioła, sól, pieprz. Dobrze wymieszaj, a następnie wygnieć masę w dłoniach. Dzięki temu kotlety nie będą się rozpadać. Uformuj nieduże okrągłe kotlety. Obtaczaj
Chilli Czosnek i Oliwasmaczną i zdrową bo bez sztucznych dodatków szynkę zrazową. Szynka jest bardzo dobrej jakości, świeża, aromatyczna i krucha. Bez obaw mogłam podać ją dziecku. Składniki: bułki masło do smarowania mix sałat żółty ser szynka zrazowa Nove-Natura rzodkiewki Przygotowanie: Bułki przekroić, posmarować masłem. Układać na dolnej części bułki w dowolnej kolejności zieloną sałatę, żółty ser, szynkę zrazową, plasterki
Ala piecze i gotujeprosty i szybki w wykonaniu Amerykański hamburger. Przygotowanie 4 sztuk nie zajmuje więcej niż 15 minut - zobacz film. Składniki : 400 gr mięsa mielonego wołowego (Biedronka) 4 bułki do hamburgerów (Biedronka) 4 plasterki sera typu "hochland" cebula czerwona 4 plasterki boczku wędzonego sałata pomidor przyprawa do burgerów Kamis sos musztardowy do burgerów Kamis oliwa (aromatyzowana z ziołami) Przygotowanie : Zaczynam(...)grilluję na tyle aby tylko zmiękły.Bułki przecinam wpół, skrapiam oliwą i kładę na chwilę na grilla aby się zagrzała i dostała ładnych rumieńców. Gotowe bułki ściągam, polewam sosem, daję liść sałaty, mięso z serem, plaster pomidora i krążki cebuli. Całość nakrywam drugą częścią bułki również polaną sosem. Ps. Pomysł na nakręcenie video do tego przepisu wziął się spontanicznie, sorry
Mechanik grillujeplasterki sera żółtego Przygotowanie Boczniaki posypujemy solą i pieprzem, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Bułki przekrawamy, smarujemy musztardą. Na dolną część bułki nakładamy sałatę, ser, pomidora i cebulkę pokrojone w plasterki oraz boczniaka i przykrywamy górną częścią
e-PrzepisyKulinarneKotlety mielone z serem SKŁADNIKI: 400 g wołowina bez kości, 200 g bułka czerstwa, 600 g Wieprzowina -łopatka, 2 szt jaja, 100 g bułka tarta, 100 g cebula, 100 g ser żółty starty, smalec do smażenia, sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Mięso umyć, oddzielić od kości, pokroić w kawałki. Bułkę namoczyć w letniej wodzie i odcisnąć. Cebulę obrać, opłukać, pokroić(...)Mięso, bułkę i cebulę zemleć w maszynce. Do masy mięsnej dodać jaja, pieprz, sól, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować kotlety, w środek kłaść po trochu sera żółtego, uformować kotlety i obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu
Kuchnia Danusikminu rzymskieg 1 łyżeczka zmielonych ziaren kolendry 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu 1/2 łyżeczki soli morskiej 50 g tartego sera Bursztyn 1 łyżka musztardy 1 jajko 50 g tartej bułki trochę tartej bułki do obtoczenia kotletów DODATKI: bułka pozostałe - co kto lubi, u mnie powstała wersja męska i damska: WERSJA MĘSKA: papryka(...)doprawiamy. No dobra zacznijmy od burgerów. Drobno kroimy cebulę i szklimy na patelni. Do miski przekładamy mięso, ostudzoną cebulę, oliwę, zmielony kmin i ziarna kolendry, sól, pieprz, starty ser, musztardę, jajko, bułkę tartą. Wszystko delikatnie mieszamy. Następnie formujemy burgery, obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Układamy składniki na bułce i wsadzamy na chwilę do piekarnika, żeby złapało temperaturę. Smacznego
Brzuszki Łakomczuszkikurczaka, zapraszam serdecznie na przepis i życzę miłego dzionka i zbliżającego się weekendu. Składniki ( dla 4 osób) 4 bułki zwykłe 1 średnia pierś z kurczaka Garść szpinaku 1 jajko surowe średnia cebula Ząbek czosnku 10 dag sera żółtego Sól Pieprz czarny Łyżeczka curry Wykonanie Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski, cebulę obieramy, kroje(...)oraz szpinak, następnie wszystko razem mieszam przesmażam minutę i odstawiamy. Następnie z bułki odcinam górną cześć i wyrażam miąższ, do pustych bułek wkładam nasze mięso, posypujemy starym serem nakrywam pokrywką z bułki i do rozgrzane piekarnika piękne 10 minut na 150 stopni. Po tym czasie, bułki gotowe do podania
Mój Smak