 Zapiekanka naleśnikowa z parówkami w sosie beszamelowym 327
Zapiekanka naleśnikowa z parówkami w sosie beszamelowym 327łyżki pikantnego ketchupu 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżki tartego żółtego sera sól i pieprz do smaku Dodatkowo 4 parówki 4 plastry szynki ogonówki 2 łyżki tartego sera 3 łyżki bułki tartej 4-6 pomidorków koktajlowych szczypior do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Przygotowujemy naleśniki. Do miski wlewamy mleko, dodajemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy sól i olej i mieszamy do momentu(...)sosu, układamy naleśniki z parówkami, zalewamy pozostałym sosem, oprószamy bułką tartą. Pieczemy w nagrzanym do około 190 stopni piekarniku przez 30 minut do zarumienienia bułki tartej. Podajemy posypując żółtym serem oraz układając plastry pomidorków i posypując szczypiorkiem. Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki kotlet z szynki w gyrosowej marynacie 172
kotlet z szynki w gyrosowej marynacie 172składniki: ok. 500 g szynki wieprzowej ok. 50 g sera żółtego 1 jajko 3 łyżki mleka bułka tarta tłuszcz do smażenia wykonanie: Mięso myjemy, kroimy na porcje i rozbijamy tłuczkiem. Każdego kotleta smarujemy marynatą i odstawiamy na ok. 3 godz. (ja odstawiałam(...)ścieramy na tarce o małych oczkach i mieszamy z bułką tartą. Jajko mieszamy z mlekiem. Każdy kawałek zamarynowanego mięsa maczamy w jajku a następnie w tartej bułce wymieszanej z serem i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z każdej strony . składniki na marynatę: 2 łyżki przyprawy gyros 3 ząbki czosnku 1/2 -1 łyżeczki caien 1łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu
Domowy Smak Jedzenia Placki z cukinii I 243
Placki z cukinii I 243przygotowuję je ciut inaczej, dlatego też na blogu w przyszłości być może pojawi się kilka wersji cukiniowych placuszków. Dziś pierwsza odsłona placków, z dodatkiem startego żółtego sera, „zagęszczonych” kaszą manną oraz bułką tartą. 3 większe cukinie 3 jajka kilka garści startego żółtego sera ok. 1 szkl. kaszy manny ok. 1 szkl. bułki tartej sól, pieprz jogurt naturalny (mały(...)łyżką pozbawić wody. W małym garnuszku roztrzepujemy jajka. Doprawiamy je pieprzem i odrobiną soli (wcześniej już soliliśmy cukinie). Do miski z cukinią wlewamy jajka, dodajemy starty ser oraz kaszę mannę i bułkę tartą. Wyrabiamy ciasto, po czym odkładamy na 15 minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy sos. Mieszamy w miseczce jogurt naturalny, majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zioła
Smaki Na Talerzu SMAŻONY SER CAMEMBERT Z ŻURAWINĄ 201
SMAŻONY SER CAMEMBERT Z ŻURAWINĄ 201też użyć do zapiekanek i tostów - pod wpływem wysokiej temperatury camembert topi się. I właśnie taki topiony ser polecam jako przekąskę albo przystawkę. Składniki: ( 4 porcje ) ser camembert jajko tarta bułka sól pieprz żurawina Ser obtoczyłam w roztrzepanym jajku. A następnie w tartej bułce. Smażyłam na patelni dodając niewielką ilość oliwy. Podawałam z żurawiną. Smacznego
potrawyregionalne Pieczone mielone z serowym środkiem z sosem pieczarkowym 177
Pieczone mielone z serowym środkiem z sosem pieczarkowym 177bułki tartej + do obtoczenia 100 g żółtego sera Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Sos pieczarkowy: 400 g pieczarek 2 cebule 1 szklanka śmietanki 36% Sól Pieprz Ser żółty kroimy w słupki. Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną drobno cebulkę oraz świeżą natkę pietruszki. Wbijamy jajka oraz wsypujemy kaszę manną i bułkę tartą(...)Doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką oraz suszoną natką pietruszki. Wyrabiamy gładkie, zwarte mięso. Formujemy cienki placek na dłoni. Do środka wkładamy słupek sera i dokładnie zwijamy mięso aby nie było widać sera. Kotleciki obtaczamy w bułce tartej, układamy w naczyniu żaroodpornym. Mięso skrapiamy olejem rzepakowym, pieczemy pod przykryciem w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 50-60 minut
VioletoweKucharzenie Paszteciki z grzybami i serem 204
Paszteciki z grzybami i serem 204serem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI Ciasto 500 g mąki pszennej 200 ml letniego mleka 5 g drożdży instant 2 łyżeczki cukru 50 g roztopionego masła lub oleju 2 jajka do ciasta + 1 do posmarowania 1 łyżeczka soli papier do pieczenia Nadzienie 500 g grzybów 200 g żółtego sera 1 nieduża cebula sól, pieprz do smaku 1 łyżka bułki tartej olej(...)grzyby. Mogą to być świeże pieczarki lub inne grzybki.Podusić razem kilka minut a następnie doprawić solą i pieprzem. Odstawić do przestudzenia. Do wystudzonych grzybów dodać starty żółty ser, łyżkę bułki tartej oraz łyżeczkę masła. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę posypaną mąką. Wyrabiać krótko, następnie rozwałkować na duży prostokąt o grubości około pół cm. Prostokąt pokroić wzdłuż
zielonacukinka Ziemniaczano- kaszane pierogi z farszem mięsnym 211
Ziemniaczano- kaszane pierogi z farszem mięsnym 211sera feta 2 łyżki koncentratu pomidorowego szczypta kuminu szczypta białego pieprzu 20 dag sera żółtego 60 dag mięsa wieprzowego 40 dag mięsa drobiowego bulion 4 łyżki bułki tartej Wykonanie: Ser żółty i fetę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z 2 łyżkami przecieru pomidorowego. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć (uważać, żeby czosnek się nie przypalił(...)mięso nie będzie surowe, jarzyny zmiękną a bulion zostanie wchłonięty przez farsz. Do farszu dodać wymieszany z koncentratem ser żółty oraz fetę, gotować do czasu rozpuszczenia się serów. Na sam koniec dodać bułkę tartą, wymieszać. Przed włożeniem do piekarnika każdego pieroga posmarować rozbełtanym jajkiem z 3 łyżkami mleka. Pierożki piec przez 20 minut na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Krakowskie smaki Ani Pasztet z cukinii 190
Pasztet z cukinii 190śniadanie polecam ten oto pasztet.Składniki:- 3 szklanki startej na tarce o grubych oczkach obranej cukinii ( ja zużyłam 2 średniej wielkości) - 20 dkg sera żółtego- 4 jajka- 1/2 szklanki oleju- 1 i 1/2 szklanki bułki tartej- 3 cebule średnie- przprawy: sól, pieprz, wegeta, odbrobina gałki muszkatałowej, pół łyżeczki ziół prowansalskich, bazyli, tymianku i paryki ostrej, łyżeczka papryki słodkiej(...)Przygotowanie:Cukinię odrobinę solimy i po chwili odciskamy. Cebule krolimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do miski przekładamy cukinię, podsmażoną cebulę, starty na grubych oczkach ser żółty, bułkę tartą i przyprawy. Przygotowane składniki polewamy olejem i roztrzepanymi jajkami. Wszystko mieszamy na zwartą masę i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze
Zainspirowana w kuchni Polędwiczka zapiekana w kremowym sosie z jabłkami / Creamy pork tenderloin baked with apples 288
Polędwiczka zapiekana w kremowym sosie z jabłkami / Creamy pork tenderloin baked with apples 288groszku Składniki na chrupiące ziemniaki: 400 g ziemniaków, pokrojonych w grubą kostkę 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki 100 g bułki tartej (lub panko) 100 g cheddara, startego (lub innego ulubionego sera żółtego) sól i pieprz Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 170 oC. W głębokiej patelni przystosowanej do zapiekania w piekarniku rozgrzej olej(...)wyjmij polędwiczkę z piekarnika, wymieszaj ze śmietaną i włóż jabłka i groszek. Dopraw jeżeli to konieczne. Odcedzone ziemniaki włóż do miski, wymieszaj z oliwą. pietruszką, bułką tartą, serem, dopraw solą i pieprzem do smaku, po czym wyłóż na wieprzowinę. Umieść całość ponownie w piekarniku i piecz przez 20-25 minut, do zarumienienia. Wyjmij z piekarnika i odstaw na 5 minut
karmelowy Orzo ze szpinakowym pesto i kozim serem 122
Orzo ze szpinakowym pesto i kozim serem 122dziś tyle 😉. Na zakończenie mojej, krótkiej i nudnej wypowiedzi, życzę Ci smacznego z makaronem orzo ze szpinakowym pesto i kozim serem. Przede wszystkim musimy przygotować składniki Orzo 250 gram Młody szpinak 100-150 gram Bułka tarta 30-40 gram Czosnek 1-2 ząbki Oliwa z oliwek najwyższej jakości oczywiście z Domu Oliwnego 30-50 ml Parmigiano Reggiano(...)ułamków 😉, świeżo zmielony pieprz i odrobinę sera, bo pewnie trochę Ci zostało, wymieszaj. Po czwarte nałóż pesto do dużej miski, przełóż gotowe orzo proste z rondla i bardzo dobrze wymieszaj. W razie potrzeby dodaj wody z gotowania makaronu. Na koniec nałóż makaron, połóż kilka kawałków koziego sera i posyp mieszanką sera, pieprzu i bułki. Gotowe 😉 Zapraszam Cię również do obserwowania
RafalCook Zapiekane białe szparagi 184
Zapiekane białe szparagi 184wędzoną szynką zapiekane z serem… pycha Składniki: - pęczek białych szparagów; - 10 dag wędzonej szynki; - 3 jajka ugotowane na twardo; - 2 łyżki tartego sera żółtego; - 1 łyżka masła; - 1 łyżka mąki; - 200 g śmietany; - łyżka bułki tartej; - sól, cukier; Wykonanie: Szparagi połamać w kawałki 3 cm, ugotować z dodatkiem soli i cukru. Szynkę pokroić. Mąkę podsmażyć na maśle, dodać śmietanę(...)łyżki wody. Gotować 5 minut na małym ogniu, dodać szynkę, wymieszać i gotować 10 minut. W kokilkach układać szparagi, pokrojone na plasterki jajka, posolić, zalać sosem, posypać serem i bułką tartą. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp
dom-agi.pl Chipsy z cukinii z parmezanem 215
Chipsy z cukinii z parmezanem 215małej miski, solimy, pieprzymy i na chwilę odstawiamy. W drugiej misce mieszamy parmezan z bułką tartą. Zalewamy plasterki cukinii oliwą i dobrze mieszamy. Obtaczamy każdy plasterek w serze z bułką i układamy na blasze. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (220 stopni) na 25-30 minut, aż ładnie zbrązowieją i będą chrupiące.Od razu podajemy. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacje Crosstini "Inspiruje nas Fit&Easy" 141
Crosstini "Inspiruje nas Fit&Easy" 141dobrą oliwą i smarujemy czosnkiem. Zapiekamy piekarniku aż się ze złocą. Na wierzch układamy ulubione dodatki.U mnie ser mozzarella,pomidorki koktajlowe i sałata. Na zdjęciu poniżej wykorzystuję bułkę i ser kozi. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetyt RalfChevalBurger 118
RalfChevalBurger 118więcej szerokości bułek. Ważne, by kotlety nie były za grube, ponieważ w RalfChevalBurgerze, będą aż dwa. Na koniec obsmaż je na patelni z każdej strony. Składamy RalfChevalBurgera Przede wszystkim, jeśli mamy wszystkie elementy gotowe, rozgrzewamy piekarniki, kładziemy bekon, mięso i bułki przecięte na pół na blaszkę. Po drugie grzejemy, aż wszystko będzie ciepłe, przy końcu kładziemy plasterki sera na mięso(...)międzyczasie sadzone jajko smażymy na patelni. Na koniec na spód bułki nakładamy dwa kotlety z serem, a na górę plaster bekonu, na drugi kawałek bułki, dodajemy sos, czerwoną cebulę, ogórka, jajko, szczypiorek, doprawiamy solą, pieprzem i tak podajemy i zajadamy. Smacznego. Facet w Kuchni . Mój drogi czytelniku, zapraszam Cię również do śledzenia mojego #𝙄𝙣𝙨𝙩𝙖𝙜𝙧𝙖𝙢𝙖# , gdzie oczywiście również znajdziesz przepisy
RafalCook