Domowe burgery... Chrupiąca bułka sezamowa. Soczysty burger wołowo-wieprzowy. Plaster żółtego sera i chrupiącego bekonu. Liść zielonej sałaty i plaster pomidora. A do tego sos a'la Big Mac. Amerykańska klasyka! Składniki: 8 bułek hamburgerowych; 8 plasterków żółtego sera (u mnie cheddar); Mała głowka sałaty lodowej; 2 pomidory; 16 cienkich plasterków wędzonego boczku; Ketchup. Mięso: 1/2 kg mielonej wołowiny; 1/2 kg mielonej wieprzowiny; 1 jajo; 1/2 szklanki startego parmezanu; 1/3 suchej bagietki; 2 ząbki czosn... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...