bułki z serem - 3510 przepisów (strona:182/234)

Ozdobniki. Ogarniam sprzęt Stwórcy 306

200st.). Wszystko wrzuciłam do blendera. Zblendowałam. Gęstość regulowałam oliwą. 400g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej3 łyżeczki pesto bazyliowegoMięso mielone wyrobiłam z jajkiem, bułką tartą i pesto. Uformowałam z niego małe kulki, które następnie smażyłam. Mini kotleciki podałam z risotto oprószone startym parmezanem.  szklanka ryżu jaśminowego szklanka bulionu warzywnego 3 łyżki suszonych pomidorów(...)czasu do czasu, aby się nie przypalił. Bulionem łyżka po łyżce podlewałam do momentu, aż wystarczająco zmiękł. Na koniec dodałam suszone pomidory i masło. Wymieszałam. Podałam posypane startym serem

bastalena
Salsiccia fresca– włoska wieprzowa kiełbasa surowa (z amerykańskim rodowodem) 339

tłuszcz, następnie schłodzone mięso (oba na średnim sitku ok. 5-6mm). Mieszamy mięso z przyprawami i wlewamy lodowato zimną wodę z octem lub wino czosnkiem, wsypujemy pietruszkę i ser. Całą masę należy teraz wyrobić ręcznie, jak ciasto na chleb, do czasu aż będzie się dobrze ze sobą lepić, zrobi się spójna i kleista – około 6-8 minut. Całość(...)wysokiej temperaturze, salsiccię parzymy w 80⁰C przez 40 minut.   W „Rodzinie Soprano” salsiccia smażona była na grillu, z przyrządzoną na patelni cebulą i papryką, podana w długich bułkach jak na hot-dogi. Z tymi samymi dodatkami będzie super składnikiem na pizzę i jako sos do domowego makaronu. Pycha z grilla, więc przepis na pewno do wykorzystania w sezonie

Karo in the Kitchen
Kotlety jajeczne – piątkowy obiad 102

szczypiorku i bułki tartej. Takie kotlety to smak dzieciństwa i szkolnych obiadów przygotowywanych w piątki. We wpisie tym znajdziesz dokładny sposób przygotowania kotletów, z którym poradzi sobie każdy oraz propozycje w jaki sposób można je urozmaicić przy pomocy prostych dodatków. Oczywiście nie zapomnimy również o propozycji ich podania. Składniki (na 5 kotletów) 6 jajek sucha kajzerka odrobina bułki tartej(...)miski do jajek i cebuli dodajemy namoczoną wcześniej w wodzie kajzerkę, posiekany drobno szczypiorek oraz 2 łyżki bułki tartej. Dodajemy 1 surowe jajko oraz doprawiamy wszystko do smaku solą i pieprzem. Jeśli masa będzie zbyt rzadka to dodajemy jeszcze odrobinę bułki tartej. Z przygotowanej masy jajecznej formujemy kotlety i smażmy je na patelni na rozgrzanym oleju na rumiany kolor

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chleb z samych ziaren – BEZGLUTENOWY! 76

zwykle pokonuję coraz większe odległości aby kupić pieczywo nie tylko dobre w smaku, ale także dobrej jakości. Bo jednak przyzwyczajona jestem zapewne tak jak wy do przysłowiowej kanapki z serem czy wędliną którą na szybko mogę zrobić sobie na śniadanie czy kiedy zrobię się odrobinę głodna. Problem pojawia się wtedy kiedy badania pokazują że jesteś uczulona/y na gluten. Wtedy ilosć(...)tych którzy muszą ograniczać gluten. Ten chlebek jest niesamowicie prosty, potrzebuje tylko czasu Zajrzyj też do: – chlebek z pesto – chlebek z cukinii – focaccia z pomidorami – bułki do hamburgerów – foccacia z rozmarynem – cebularze – chlebek pszenny – przepis podstawowy CHLEB Z SAMYCH ZIAREN Przygotowanie : około 1,5 h, oraz 36 h namaczania i rośnięcia Ilość porcji

nietylkopasta.pl
Bruschetta 129

mnie podobnie powstało chrupiące, przypieczone pieczywo z soczystymi pomidorami z czosnkiem, mozzarella i bazylią.   Kto ma ochotę na taką pyszną przekąskę a może lekki obiad? Składniki: bułka np. paryska oliwa z oliwek 1 duży ząbek czosnku 3 pomidory 1 duża kulka mozzarelli bazylia Przygotowanie: Pieczywo kroimy na mniejsze kawałki np.kromki lub małe bagietki na pół wzdłuż. Czosnek obieramy(...)kroimy w kostkę a bazylię siekamy na grubsze kawałki listków. Mieszamy wszystko razem i wykładamy sałatę na bagietki. Zapiekamy w piekarniku ok. 5 minut aż grzanki się podpieką a ser roztopi. Posypujemy jeszcze świeżymi listkami bazylii, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem

Życie zaczyna się w kuchni
Puchaty sernik 291

masłem. Dodać żółtka i ekstrakt z wanilii, po czym zagnieść gładkie ciasto. Schować do lodówki na minimum 30 minut (można też całkowicie zamrozić, po rozmrożeniu można od razu rozwałkować). Ser utrzeć z żółtkami i mąką ziemniaczaną na gładką masę. Olej wlać powoli cienką strużką i cały czas ucierać. Następnie trzepaczkami ubić wszystkie białka (6 z masy serowej + 3, które zostały(...)będzie cudownie puszysta) - efekt końcowy daje nam dość mocno rzadką masę. Ciasto rozwałkować pomiędzy dwoma kawałkami folii spożywczej, zerwać wierzchnią i przerzucić ciasto do foremki wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą tak, żeby druga warstwa folii spożywczej była na wierzchu. Wstawić do lodówki na 5-10 minut. Po wyjęciu zerwać drugą warstwę folii, rozgnieść ciasto tak, żeby równomiernie przykryło całe

Przepysznik - BLW i nie tylko
Snickers Brownie jak z Coffee Heaven 495

wymieszać z ostudzoną masą.  Na koniec delikatnie połączyć wszystko z mąką.  Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blaszkę o wymiarach 24 x 24 cm, wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto wylać do przygotowanej blaszki i piec przez 25 minut. Przygotować masę karmelową. Masło roztopić, dodać cukier. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści. Uważać(...)razem z karmelem  zmiksować na gładką masę.  Orzechy włożyć do worka i rozbić dość drobno tłuczkiem. Pamiętamy aby część z nich zostawić do polewy. Dodać do masy ser mascarpone oraz orzechy. Wymieszać na gładki krem. Przygotować polewę. Masę kajmakową podgrzać w rondelku z grubym dnem, dodać mleko. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż masa stanie się

Mania Gotowania
Babka z ricottą, czekoladą i bakaliami 131

Składniki na małą babkę: 1 1/2 szklanki mąki 100 g miękkiego masła 250 g sera ricotta 1/2 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka szczypta soli 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 50 g drobno posiekanej czekolady 50 g rodzynek CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Masło ucieramy razem z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ricottę, jajka(...)pieczenia. Przesypujemy do serowej masy i krótko miksujemy jedynie do połączenia składników. Dodajemy czekoladę i rodzynki, mieszamy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Formę do babki natłuszczamy i posypujemy bułką tartą, mąką lub kaszą manną. Do formy wlewamy przygotowane ciasto. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 50 minut. Pozostawiamy do ostygnięcia w formie. Gotową babkę posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

My Culinary Art
Sakiewki z ciasta francuskiego 410

zabiera dużo czasu. Podam Wam 4 przykłady moich "wypełnień" tych pyszności.Z innego dania pozostał mi szpinak smażony z cebulą i czosnkiem, doprawiony solą oraz pieprzem z dodatkiem kurczaka, ser parmezan starty na wierzchuW kolejnej sakiewce kryją się: czerwona papryka pokrojona w kosteczkę, pomidor, kurczak oraz kukurydza z puszki, na wierzchu żółty serTrzecie wnętrze kryje w sobie kabanosy podzielone(...)wykroić kwadraty o boku 7 czy 8 cm, bo nie wiem jakie macie formy na muffinki, ja mam na 12 sztuk. Każde wnętrze formy smaruję masłem oraz posypuję delikatnie bułką tartą, by sakiewki łatwo dało się wyciągnąć po upieczeniu. Wykrawamy z ciasta kwadraciki, by około centymetra wystawały ponad formę, gdyż nadmiarem ciasta będziemy przykrywać farsz. I to wszystko. Można posmarować

upichcic
Pikantne spaghetti z klopsami 209

jajko bułka tarta Przygotowanie: Mięso wrzucamy do miski, dodajemy jajko, sól, pieprz i 2 łyżki bułki tartej - wszystko razem mieszamy (rękoma) i formujemy małe kotleciki. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron - przekładamy do miski/pojemnika. W tym czasie kroimy pieczarki w plastry, czosnek i paprykę drobno siekamy a oliwki kroimy w plasterki i podsmażamy(...)resztę składników i duś na małym ogniu ok. 7 minut. Makaron ugotuj al`dente - odcedź i wyłóż na talerze a następnie polej sosem z klopsami. Danie możesz posypać startym serem

Alutka-Gotuje
SERNIK NA CZEKOLADOWYM SPODZIE 180

składników podanych wyrobić kruszonkę. Schłodzić w lodówce. najlepiej zrobić to dzień wcześniej, wtedy bardzo dobrze się schłodzi.  Masa serowa - jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, potem dodać ser zmielony przez maszynkę, a na koniec wsypać budyń wymieszać na jednolita masę.  Ciasto kakaowe - margarynę, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą. Wystudzić(...)opadła na spód.  Porcja ciasta podana jest na formę o wymiarach 23 x 23 cm. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować margaryną i obsypać bułką tartą. Na spód formy wylać ciasto kakaowe, następnie bardzo delikatnie wyłożyć masę serową najlepiej porcjami, na końcu wierzch posypać kruszonką.  Piec 50 - 60 minut w temperaturze 180 - 200 stopni

Ciastka - domowe słodkości
Krokiety z mięsem mielonym 264

Krokiet, to farsz zawinięty w naleśniku, panierowany i usmażony.  Farsze mogą być dowolne, z grzybami, kapustą, serem,  z mięsem, czy  mieszane.  U nas każda wersja jest dobra.  Tym razem zrobiłam z mięsem, ale nie tradycyjnie z mielonego gotowanego, tylko z surowego.  Miałam tylko mięso mielone, i tak powstały takie krokiety. Polecam, są pyszne :) Krokiety(...)porcja ciasta na 14 cieniutkich naleśników Nadzienie: 50 dag mięsa mielonego ( u mnie z indyka) 2-3 cebule 3-4 ząbki czosnku olej 2 jajka 2-3 łyżki bułki tartej sól pieprz majeranek zioła prowansalskie do panierki: bułka tarta i jajka Krokiety z mięsem mielonym Składniki na naleśniki mieszam ze sobą tak, aby nie było grudek, ciasto odstawiam.  Przygotowuję

Takie tam pichcenie
Pierogi z serem 148

także zasmakują! Składniki na ciasto: - 2,5 szklanki mąki pszennej - szczypta soli - łyżeczka masła - 1/2 szklanki ciepłego mleka - 1/2 szklanki ciepłej wody - 1 jajko Farsz: - 1/2 kg sera - 2 żółtka - 1 całe jajko - łyżkę kaszy manny lub mąki (ja użyłam manny) - 2 łyżki cukru Wykonanie: Utrzeć łyżką twaróg dodać cukier, manne wymieszać dodać jajko i dokładnie mieszamy. Robimy dołek(...)pierożki nadziewamy farszem i wrzucamy na gotującą wodę i gotujemy na wolnym ogniu. Podawać na ciepło, bo po ostygnięciu ciasto bardzo opada. Można je pokrasić śmietaną lub masełkiem i bułką tartą. Smacznego

Tanio szybko zdrowo
Kluski szpinakowo-serowe 224

Kto nie lubi szpinaku to polubi po przygotowaniu tych klusek. Przygotowałam kluski szpinakowo-serowe i podałam je z chorizo i szałwią. Wyglądem te kluski przypominają kopytka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PRZEPIS: DOMOWE PIEROGI Z ZIEMNIAKAMI I CEBULKĄ 201

doprawić solą oraz pieprzem i jeszcze raz utłuc (niezbyt długo aby farsz nie zrobił się zbyt kleisty). Kto lubi, może dodać do ziemniaków 5 - 6 łyżek utartego na tarku sera twarogowego. Krok 2. Zagnieść ciasto na pierogi (tu przepis) . Krok 3. Na stolnicy rozwałkować porcję ciasta (jak najcieniej) i wykrawać szklanką kółka. Następnie na środku każdego placuszka nakładać porcję farszu(...)minuty od chwili, kiedy wypłynął na powierzchnię Ugotowane pierożki wyjmować łyżką cedzakową, polać masełkiem i posypać utartym parmezanem. Pierożki z ziemniakami można też okrasić masełkiem i zrumienioną bułką tartą albo skwarkami z boczku i podsmażoną cebulką. Smacznego :) Domowe pierożki z ziemniakami

Moja Książka Kucharska