bułki z serem - 3510 przepisów (strona:180/234)

Panierowane pierogi z ciasta parzonego 127

przygotować farsz wegetariański.  Mój farsz na pierogi z ciasta parzonego to w zasadzie kilka prostych składników, które poznacie poniżej.  Pierogi z ciasta parzonego można nadziać równie dobrze serem ze szpinakiem, kaszą z twarogiem, czy nawet można zrobić je na modłę naszych wigilijnych, tym samym powstaną smażone pierogi z kapustą i grzybami.  Potrzebujemy: Ciasto na pierogi: 3 łyżki(...)pojedyncza pierś z kurczaka 100 g kindziuka z dzika Kuchnia Myśliwska 1 opakowanie fety 1 cebula 2 łyżki oleju roślinnego sól i pieprz Panierka: 2 jaja 1/4 łyżeczki soli bułka tarta Przygotowanie panierowanych pierożków z ciasta parzonego: W rondelku rozpuszczamy masło, dolewamy do niego wodę i zagotowujemy. Kiedy woda z masłem zaczną się gotować dodajemy mąkę i energicznie mieszamy

MamaOskarka
Tomato, basil & Parmesan quiche - Zapiekanka z pomidorami, bazlią i Parmezanem 107

sprinkle the rest of the parmesan on top. Bake for further 20-25 minutes. Trim the pastry. Serve with salad. Wykonanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180C. Wysmarowaną tłuszczem formę wysypujemy bułką tartą.  Ciasto przekładamy do formy i zostawiamy nadmiar. Najlepiej jest przycinać ciasto już po upieczeniu, gdyż wcześniej może się skurczyć. W osobnym naczyniu skrapiamy pomidorki oliwą i doprawiamy solą(...)czasie zdejmujemy groszek i pieczemy jeszcze 5 minut. W międzyczasie miksujemy jajka i powoli dodajemy śmietankę. Dodajemy bazylię i doprawiamy. Gdy ciasto jest gotowe, posypujemy je połową startego sera i wykładamy pomidory. Wylewamy na to kremowy mix. Posypujemy wierzch resztą sera i pieczemy 20-25 minut. Po upieczeniu przycinamy ciasto. Podajemy z sałatą. Smacznego

Smaki Przyprawy i Kolory
Spaghetti z klopsikami z tuńczyka 221

Dzień dobry, Ale pogoda :( Gdzie się podziała piękna wiosna? W taki dzień jak dzisiaj mam ochotę na coś ciepłego i sycącego. Klasyczne włoskie połączenie makaronu, sosu pomidorowego i sera sprawdzi się idealnie jako kulinarny pocieszacz. To zawsze było moje comfort food. Ponieważ zrezygnowaliśmy z Mężem z jedzenia mięsa, do spaghetti przygotowałam klopsiki z tuńczyka z puszki. Polecam Wam ten patent(...)górą startego parmezanu smakują wyśmienicie. Szczególnie, gdy za oknem pada deszcz... Spaghetti z klopsikami z tuńczyka Składniki (na 4-6 porcji): 3 puszki tuńczyka odsączonego z zalewy 100 g bułki tartej 3 łyżki mielonych migdałów (można zmielić płatki migdałowe) 1 jajko garść natki pietruszki oraz szczypiorku 500 g spaghetti 2 puszki krojonych pomidorów 2 ząbki czosnku sól, cukier, płatki chilli

Chilli Czosnek i Oliwa
Tomato, basil & Parmesan quiche - Zapiekanka z pomidorami, bazlią i Parmezanem 168

Than sprinkle the rest of the parmesan on top. Bake for further 20-25 minutes. Trim the pastry. Serve with salad.Wykonanie:Rozgrzewamy piekarnik do 180C. Wysmarowaną tłuszczem formę wysypujemy bułką tartą.  Ciasto przekładamy do formy i zostawiamy nadmiar. Najlepiej jest przycinać ciasto już po upieczeniu, gdyż wcześniej może się skurczyć.W osobnym naczyniu skrapiamy pomidorki oliwą i doprawiamy solą(...)ceramicznym.Po tym czasie zdejmujemy groszek i pieczemy jeszcze 5 minut.W międzyczasie miksujemy jajka i powoli dodajemy śmietankę. Dodajemy bazylię i doprawiamy. Gdy ciasto jest gotowe, posypujemy je połową startego sera i wykładamy pomidory. Wylewamy na to kremowy mix. Posypujemy wierzch resztą sera i pieczemy 20-25 minut. Po upieczeniu przycinamy ciasto. Podajemy z sałatą.Smacznego

Kulinarna rozmowa
kotlety z kalafiora z przyprawami i kurkumą... 181

kurkumę Royal Brand, pomidory, koperek posiekany, tartej bułki jeśli masa będzie zbyt luźna to dosypać tartej bułki lub ciut wody jeśli będzie za gęsta - odstawić na 20 minut aby bułka napęczniała formować kotlety jak mielone i kłaść je na mocno gorący olej smażyć na rumiano z każdej strony - odkładać je ręcznik papierowy ogórek gruntowy obrać i zetrzeć na tarce grubsze(...)naturalne składniki - smak: ostry, korzenno-palący, gorzkawy posmak - zapach: delikatnie aromatyczny, lekko ostry - zastosowanie: składnik proszku curry, stosowana do dań z fasoli, soczewicy, dodatek sosów, do przyprawiania jaj, majonezów, serów topionych, sałatek rybnych - opakowanie: 30 gram

W Mojej Kuchni Lubię
Bożonarodzeniowe babeczki z mięsem 85

foremka gwiazdka nadzienie mięsne 150 g mięsa mielonego (wieprzowo - wołowe) czerwona cebula ząbek czosnku mała papryczka chili  2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz, cynamon,  100 g wędzonego sera mozzarella   łyżka oliwy Przygotowanie: ciasto Wszystkie składniki połącz i zagnieć ciasto. Uformuj kulę i umieść w lodówce.   nadzienie mięsne Na rozgrzanej patelni dodaj oliwę i podsmaż drobno(...)przyprawy, podsmażaj ok 4 minut. Nadzienie  odstaw do ostygnięcia. Wędzoną mozzarelle zetrzyj na drobnej tarce i połącz z ostudzonym nadzieniem. Składanie babeczek: Foremki wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm. Wyłóż nim spód babeczek, z pozostałego ciasta wytnij gwiazdki. Do babeczek nałóż nadzienie  ok 2 łyżeczek może więcej, zależy od foremki

Niezły Młynek
Mięsne gniazdka z pieczarkami 157

mielonych są mniej kaloryczne, gdyż ich nie smażymy tylko pieczemy w piekarniku. Takie mielone gniazdka można nafaszerować czym chcecie . Ja miałam pieczarki, cebulę i kawałeczek sera topionego. Na pewno papryka, ogórki konserwowe, szpinak, ser żółty lub mozzarella jako farsze sprawdzą się w tych gniazdkach doskonale. Danie jest proste, ale bardzo smaczne, gdy dusiłam pieczarki z cebulą, jednocześnie formowałam mielone gniazdka(...)mielone: masa mięsna: 500 g mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe) 1 jajko 2 łyżki ulubionej mieszanki przypraw do mięsa, np. sól, pieprz, papryka, majeranek, czosnek granulowany 2 łyżki bułki tartej i sucha kajzerka, zalane mlekiem (podczas pieczenia wchłoną wilgoć z mięsa i zagęszczą je) Farsz: 500 g pieczarek 2 cebule 50 g serka topionego sól i pieprz do smaku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zakupy on-line, obiad w realu ! - ( makaron z pulpetami w sosie paprykowo-pomidorowym ) 151

maszynce do mięsa lub zmiksować w malakserze ( ja zmiksowałam ). Do mięsa dodać jajko oraz łyżkę bułki tartej. Doprawi solą i pieprzem. Z masy formować małe pulpeciki, obtaczać delikatnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, smażyć pulpety z obu stron do lekkiego zrumienienia. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Z patelni zdjąć pulpety, na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulkę(...)wymieszać. Następnie do sosu włożyć pulpety - dusić całość około 10 minut. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną kolendrą. Podawać z ugotowanym makaronem. Przed podaniem danie posypać tartym serem lub siekaną świeżą kolendrą. Smacznego ! Zapraszam na zakupy

kolorowotorcikowo
Knedle serowe ze śliwką 146

Składniki: 700 g ziemniaków 500 g sera białego 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 25-30 wypestkowanych śliwek cukier, sól Wykonanie: Ugotowane i przestudzone ziemniaki przecisnąć przez prasę razem z twarogiem. Dodać jajka, mąkę i sól, wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na części. Na dłoni uformować placuszki, na środek kłaść śliwkę obtoczoną w cukrze. Dokładnie zlepić, formułując kulki. Wrzucamy po kilka(...)sztuk na osolony wrzątek i gotujemy około 5 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podajemy od razu posypane cukrem, polane śmietaną, roztopionym masełkiem czy podsmażoną bułką tartą. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Sernik krakowski 311

krok. Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę. Nie mogą być wyczuwalne grudki cukru. Dodawać po 1 żółtku i po trochę sera. Dodać śmietanę, mąkę ziemniaczaną oraz skórkę z cytryny. Chwilę pomiksować. Białka ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie wmieszać ją w masę serową. Na samym końcu dodać skórkę kandyzowaną(...)ciasta zostawić na później a 2/3 ciasta wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 24cm. Blacha może być wyłożona papierem do pieczenia (najlepiej sam spód) lub wysmarowana masłem i wysypana bułką tartą. Ciasto ponakłuwać gęsto widelcem. Piec ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni (aż się zarumieni). Na zapieczony spód wylać masę serową a na nią wyłożyć paski rozwałkowanego ciasta

Mania Wypiekania
Kotlety mielone wieprzowe 212

patelni, aż się zeszklą, dodajemy do masy mięsnej. Ponownie bardzo dokładnie wyrabiamy. Odstawiamy na ok. 15 minut. Dłońmi zwilżonymi w zimnej wodzie formujemy owalne kotlety, panierujemy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiano, na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Zmniejszamy temperaturę pod patelnią, przykrywamy pokrywką i dosmażamy kotlety na wolnym ogniu przez ok.15 minut (co jakiś czas obracając(...)polskiej. Soczyste, bardzo aromatyczne powinny trafić w gust nawet wybrednym podniebieniom. Kotlety mielone to wielkie pole do popisu – od kształtów, po smaki. Zmieniając przyprawy i dodatki (możemy dodać pieczarki, ser żółty, topiony…) za każdym razem otrzymamy inne, pyszne danie. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Kotlety mielone wieprzowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Łaciate ciasto biszkoptowe z masą serową 102

Bardzo delikatne dwukolorowe ciasto biszkoptowe przełożone pyszną masą sernikową zadowoli nie jednego łasucha, do tego wierzch z polewy czekoladowej i wiórków kokosowych, palce lizać. Przepis na

Bułka z Chlebem
Wuzetka na osiemnastkę 152

wymieszane z proszkiem do pieczenia, a zaraz potem kakao. Na koniec wlać olej i mieszać aż wszystko się połączy. Piec w okrągłej, dużej formie (28cm) wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ~50 minut - najlepiej sprawdzić patyczkiem, jeśli jest suchy, ciasto się upiekło. Najlepiej odstawić je na całą noc. Rano przekroić ciasto na pół(...)Śmietanę ubić na sztywno, na koniec zmniejszyć obroty, wlać sok z cytryny i syrop klonowy albo wsypać cukier kokosowy. Ubitą śmietanę delikatnie łyżką albo miotełką połączyć z serem. Tak przygotowany krem wyłożyć na spodnią część biszkoptu i przykryć wierzchnią częścią, można też zostawić trochę do przystroju wierzchu wuzetki, o czym ja zawsze zapominam. Następnie na wierzch ciasta położyć dość cienką

Przepysznik - BLW i nie tylko
Faszerowany filet po chłopsku 454

cebulę poddusić na patelni z dodatkiem masła, a następnie dodać kiełbasę i podsmażyć "na chrupko".Kiełbasę z cebulą przełożyć do miseczki. Dodać posiekany szczypiorek i pokrojony na mniejsze kawałki ser topiony. Delikatnie przemieszać i odstawić.Filety z kurczaka wymyć, oczyścić z błon i pokroić na mniejsze kawałki. Mi z jednej podwójnej piersi kurczaka wyszły 4 średnie kotlety. W każdym filecie(...)przyprawą do kurczaka i nafaszerować je  przygotowaną wcześniej kiełbasianą mieszanką.Przygotować dwa głębokie talerze. Do jednego z nich wbić jajko (które należy roztrzepać widelcem), a do drugiego wsypać bułkę tartą. Każdy nafaszerowany kawałek fileta z kurczaka obtaczać najpierw w jajku, a następnie w bułce.Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Filety smażyć z obu stron na jasno-złoty kolor.Inspiracja

Świat Domowej Kuchni
Kotlety z młodej kapusty 114

Kotlety z młodej kapusty to pyszny pomysł na przekąskę czy nawet obiad. Mimo panierki i smażenia jest to lekkie jedzenie. Takich kotletów można zjeść sporo 🙂 Mi

Pieprzyć z Fantazją
Bułeczki ze szpinakiem 235

Przepisy Thermomix. Przepis na Thermomix TM31, Thermomix TM5, Thermomix TM6 BUŁECZKI ZE SZPINAKIEM SKŁADNIKI: 150 g wody 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 300 g

Themo przepisy
Bajgle z mielonym i kukurydzą 181

czasu, ale jest ochota na coś ciepłego. Bajgle z mielonym i kukurydzą    Składniki (4 sztuki): 250g mięsa mielonego 250ml pasty pomidorowej 4 bajgle mała puszeczka kukurydzy tarty ser (takie porządne trzy garście) serek kanapkowy do posmarowania bułeczek przyprawiamy wedle uznania u mnie to była: słodka papryka, curry, pieprz, zioła prowansalskie, chili  Wykonanie:  Mięsko wkładamy na patelnie(...)zgęstnieje. Bajgle kroimy przekrawamy jak kajzerki i górna oraz dolną stronę smarujemy serkiem kanapkowym. Na dolną część układamy nasze mięsko, posypujemy serkiem tartym i nakrywamy górną częścią bułki. Pieczemy 25 min w 200 stopniach. Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Zapowiadam 166

Praca. Dom. Dzieci... I niestety  ostatnio zaniedbuję  blog.  Ten weekend na szczęście spędziłam w domu zaspokajając zachcianki swoje i reszty domowników. Było drożdżowe

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kruche koszyczki z jajeczkami 147

wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie cienko rozwałkować i dużą szklanką wykrawać koła. Wykleić nimi foremki do kruchych babeczek, które uprzednio wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Babeczki kilkakrotnie ponakłuwać widelcem. Z ciasta uformować również wałeczki, skręcając je wokół siebie, tworząc uchwyty koszyczków. Foremki z ciastem, a także uchwyty wstawić do lodówki na 15 minut. W międzyczasie(...)pozostawić na kilka minutek w foremkach, następnie delikatnie wyjąć i odstawić do całkowitego wystudzenia.   Twarożek truskawkowy: Twaróg rozdrobnić widelcem. Jeśli nie lubicie grudek, można go zmielić. Do sera dodać cukier puder oraz dżem. Wszystko wymieszać widelcem.   Babeczki wypełnić twarożkiem. Na twarożku umieścić kilka jajeczek. W masę wbić również rączki koszyczka. By były stabilniejsze można przykleić je przy pomocy

Nastoletnie Wypiekanie
Wytrawne drożdżówki z cebulą, grzybami i bryndzą 211

Październikowa Piekarnia, [ klik ] znowu razem pieczemy. Chyba ostatnio nie miałam czasu na wspólne wypiekanie w Piekarni a teraz tak spodobała mi się propozycja Amber że postanowiłam

Moje Małe Czarowanie
Kluski leniwe 178

ziemniaków (ugotowanych i dokładnie startych lub przeciśniętych przez praskę - mogą być z poprzedniego dnia) 250 g półtłustego białego sera jajko mąka sól W misce łączymy ziemniaki i twaróg. Całość dzielimy na 4 części, jedną wykładamy i to miejsce uzupełniamy mąką. Solimy, dodajemy jajko i wyrabiamy ciasto. Ciasto nie powinno kleić się do rąk, im mniej maki dodamy(...)ukośne plastry. Kluski wrzucamy do gotującej się osolonej wody. Gotujemy ok 3 min do wypłynięcia klusek na powierzchnie wody. Wyciągamy łyżką cedzakowa na talerz.  Podajemy z bułką tartą zrumieniona na maśle lub cynamonem i brązowym cukrem

Atlas Smaków
Chrupiące podudzia kurczaka z piekarnika 191

Do tej pory wybierałam raczej całego kurczaka do pieczenia w piekarniku,w szczególności zaś unikałam dolnej części z nóżek kurczaka,uważając je za całkiem nieatrakcyjne.Całkiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Proste kotlety mielone 278

praskę czosnek i 1/2 szklanki (125 ml) bułki tartej.Wszystkie składniki wyrobić ręką na jednolitą masę.Z masy formować okrągłe i płaskie kotlety.Kotlety obtaczać w pozostałej części bułki tartej.Obtoczone w bułce tartej kotlety smażyć z obu stron, na rozgrzanym na patelni oleju, na złocisty kolor (przez około 15 minut).Podawać ciepłe/gorące.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi(...)drobno posiekanej cebuli sprawia, że kotlety są soczyste. Nie warto więc z nich rezygnować.W celu wzbogacenia smaku kotletów, do masy mięsnej, jeszcze przed uformowanie kotletów można dodać ser żółty pokorojony w drobną kostkę, pieczarki starte na tarce o drobnych oczkach, czy drobno posiekany szczypiorek.Natkę pietruszki można zastąpić 1 łyżeczką ulubionych, suszonych ziół np. rozmarynu, lubczyku czy tymianku.Z dodatku

Gospodyni Miejska