Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki : 1 kg kapusty kiszonej 2 cebule 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 3 łyżki mąki Podsmażony boczek 2 szklanki bulionu (może być woda) Majeranek Słodka papryka Sól, pieprz Opis przygotowania: Na początku kapustę kiszoną odsączamy z nadmiaru soku. Wrzucamy ją do garnka. Następnie zalewamy ją bulionem bądź wodą. Dodajemy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnesuszonych pomidorów 350 g kiełbasy 190 g koncentratu pomidorowego 1000 g passaty, przecieru pomidorowego puszka kukurydzy wraz z sosem puszka czerwonej i białej fasoli, obie z sosem 2 szklanki bulionu 1 ostra papryczka 2 liście laurowe 5 kulek ziela angielskiego sól, pieprz, słodka papryka, suszona natka pietruszki, lubczyk i zioła prowansalskie do smaku olej lub oliwa do smażenia Przygotowanie(...)porem i papryczką chili. Pomidory kroję w kostkę. Cebule, pora i pomidory wraz z posiekanymi suszonymi wrzucam na patelnię do kiełbasy i papryki. W dużym garnku podgrzewam koncentrat, passatę, bulion, warzywa z puszek wlewam wraz z sosem. Przesmażone warzywa z kiełbasą wrzucam do garnka. Mieszam, dodaję liście, ziele i przyprawiam. Gotuję jeszcze kilka minut do przegryzienia smaków. Podaję jeszcze gorące
Zasmakuj KuchniNajlepszy jest groszek mrożony lub świeży. Zdecydowanie odradzam używania groszku z puszki. Dodając do zupy odrobinę śmietany, sprawimy, że nasza zupa stanie się jeszcze bardziej kremowa. Składniki: 1 l bulionu warzywnego 3 szklanki mrożonego lub świeżego groszku 1/2 szklanki śmietany kremówki 2 łyżki masła Pęczek świeżej mięty Sól, pieprz Sposób przygotowania: Do dużego garnka wrzucamy masło i mieszamy, aż się(...)rozpuści. Gdy masło się już rozpuści dodajemy do tego groszek i dalej smażymy. Następnie do garnka wlewamy bulion warzywny i całość gotujemy do miękkości groszku. Dodajemy miętę. Garnek zdejmujemy z ognia, gdy groszek będzie miękki. Pozostawiamy na chwilę do ostygnięcia. Następnie miksujemy wszystko blenderem na jednolitą masę. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy krem rozlewamy do misek i przed
CookMagpomysłów, ale jakoś daję radę..no i tym razem prosta zupka z małym dodatkiem kapusty i pomidorów. 2-3 marchewki kilka ziemniaków 1-2 pomidorki kawałek białej kapusty bulion drobiowy suszone warzywa listek, ziele sól,pieprz koperek Marchewki, pomidory i ziemniaki pokroić, kapustę poszatkować,przełożyć do garnka, wlać bulion, dodać przyprawy.Gotować do miękkości, koperek i ewentualnie doprawić
Moje domowe kucharzenieKolejne kotleciki mielone.. 50 dkg mięsa mielonego 1 cebula czerstwa bułka 1 jajko 1-2 łyżki majonezu około 0,5 szkl. bulionu lub mleka sól, pieprz wegeta, majeranek Cebulę drobno pokroić, przysmażyć na odrobinie oleju. Bułkę moczyć w mleku lub bulionie przez około 10–15 min. Do mięsa dodać namoczoną i odciśniętą bułkę. Dodać majonez, zeszkloną cebulę
Moje domowe kucharzeniePyszna zupka z młodej kapustki..gdzieś w necie wyczytałam o dodatku rabarbaru do takiej zupki..no i oczywiście polecam. kawałek młodej kapusty bulion warzywny ewentualnie woda kilka ziemniaków 2-3 marchewki 2-3 łodygi rabarbaru 1 łyżka masła sól,pieprz domowa vegeta listek, ziele mielony kminek opcjonalnie: kilka kropel soku z cytryny śmietana koper Ziemniaki i marchew obrać i pokroić(...)kostkę, wrzucić do garnka , zalać wodą lub bulionem . Dodać przyprawy i zagotować. Kapustę oczyścić, poszatkować, dodać do gotującej się zupy. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Rabarbar obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać do zupy , dodać także masło i gotować jeszcze 5 minut. Wlać śmietankę zagotować, doprawić w razie potrzeby
Moje domowe kucharzeniełyżki konentratu pomidorowego 1 łyżka smalcu 10 dkg boczku gotowanego 20 dag białej kiełbasy 2-3 łyżki ketchupu listek, ziele sól, domowa wegeta susz warzywny bulion drobiowy Na smalcu podsmażyć pokrojoną cebulę, paprykę, oraz boczek, dodać także pokrojoną kiełbasę .Wlać około szklanki wody, dodać koncentrat pomidorowy i dusić pod przykryciem ok 10 min.W między czasie obrać(...)pokroić ziemniaki.Dodać ziemniaki ,przyprawy,susz,dolać także bulion i ewentualnie jeszcze wody.Gdy ziemniaki będą miękkie dodać ketchup i chwilkę razem pogotować.Dodać śmietanę, doprawić w razie potrzeby
Moje domowe kucharzeniekolejna zupka.. tym razem kalafiorowa. bulion 1 duży kalafior kilka ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka śmietana sól, pieprz listek, ziele Marchewki, pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce , ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Do bulionu dodać starte warzywa, ziemniaki i przyprawy i gotować. Kalafiora podzielić na drobne różyczki i też dodać do garnka .Gotować do miękkości ziemniaków
Moje domowe kucharzenieKolejna zupka z chrzanem....mniam pyszna była. bulion biała kiełbasa 1-2 marchewki kawałek pora kilka ziemniaków listek, ziele domowa vegeta chrzan ze słoiczka 1-2 łyżki kaszy manny śmietana Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić.Wrzucić do bulionu, dodać listek, ziele , kiełbaskę i gotować do miękkości ziemniaków.Pod koniec dodać chrzan oraz kaszę manną, a na koniec śmietanę. Doprawić
Moje domowe kucharzenieznalazłam..mam w sumie jeszcze chyba podgrzybki i opieńki..ale kurki powędrowały do gara..no i zupka wyszła smaczna.. 50 dkg kurek 2 marchewki kilka ziemniaków bulion śmietana koperek sól,pieprz listek,ziele kluseczki 4 łyżki mąki 2 jajka sól Do bulionu dodać marchewkę startą na tarce, kurki [ ja miałam mrożone , a w sezonie oczywiście
Moje domowe kucharzenieKolejna pyszna i szybka do zrobienia zupka..ilość składników wedle własnego gustu. bulion marchewka kilka ziemniaków listek, ziele domowa vegeta chrzan ze słoiczka śmietana jajka ugotowane na twardo Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić, wrzucić do bulionu, dodać listek, ziele i gotować do miękkości ziemniaków.Pod koniec dodać chrzan, a na koniec śmietanę. Doprawić w razie potrzeby.Podawać z ugotowanym
Moje domowe kucharzeniepyszne samodzielne danie. Podałam z rybą z tego przepisu. Składniki: 100 g ryżu (dałam biały, ale może być jaśminowy, dziki, basmanti itd.) średnia marchew 2 dymki około 2/3 szklanki bulionu warzywnego ok 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Przygotowanie Ryż gotujemy około 3 minuty krócej niż podano w instrukcji na opakowaniu, aby był lekko twardawy. Marchew ścieramy na tarce(...)cebulę kroimy w kostkę. Warzywa podsmażamy na patelni, następnie dodajemy ugotowany ryż, zalewamy bulionem, dodajemy sok z cytryny i przyprawy. Całość mieszamy i dusimy około 5 minut, następnie dodajemy posiekany szczypiorek i potrawę wykładamy na talerze
e-PrzepisyKulinarnepuszki. Polecam! Składniki: 250 g białej fasolki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 listek laurowy 350 g mrożonej brukselki 2 łyżki oleju z pestek winogron około 800 ml bulionu warzywnego 100 g ciemnych pieczarek 1-2 łyżki sosu sojowego Tamari 1 łyżka kurkumy 1-2 łyżeczki musztardy sól, pieprz szczypiorek Wykonanie: fasolkę namoczyć na noc. Następnego dnia odlać wodę(...)przeciąć na połówki, większe kapustki na ćwiartki. Część odłożyć do przysmażenia. Razem z cebulą i czosnkiem przsmażyć na łyżce oleju w garnku, w którym będziesz gotować zupę. Zalać bulionem i zagotować. Odcedzić fasolkę, dodać do garnka, część odłożyć. Gotować brukselkę z fasolką około 15 minut pieczarkom pociąć trzonki, pokroić w plasterki. Posmażyć na łyżce oleju razem z odłożonymi brukselkami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zostało kawałek kapusty pekińskiej, no i tak oto powstała pyszna zupka..ilość składników oczywiście wedle własnego gustu. 3 l bulionu drobiowego 2-3 marchewki kawałek kapusty pekińskiej kilka ziemniaków 2 -3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz vegeta listek, ziele koperek Marchewki pokroić w półtalarki, ziemniaki w kostkę, kapustę poszatkować.Pokrojone warzywa wrzucić do gorącego bulionu , dodać przyprawy i gotować
Moje domowe kucharzenieprzystąpić do jego przygotowania. Poniżej znajdziecie prosty i niezwykle efektowny przepis na stek z masłem ziołowym. Stek z masłem ziołowym – składniki 2 steki olej do smażenia 100 ml bulionu 100 ml czerwonego wytrawnego wina sól pieprz masło ziołowe -> przepis TUTAJ Stek z masłem ziołowym – przepis Steki wyjmujemy z lodówki i odstawiamy na ok. 30 minut. Następnie przyprawiamy(...)doprawiana pieprzem (inaczej pieprz spali się w tłuszczu). W zależności od stopnia wysmażenia smażymy je chwile krócej albo dłużej. Po usmażeniu dajemy chwilę odpocząć stekom, a na patelnię wlewamy bulion i czerwone wino. Mieszamy. Czekamy aż sos zgęstnieje. Na talerze wykładamy odrobinę sosu i stek na którym układamy przygotowane masło ziołowe ( przepis na masło ziołowe ). Tak przygotowane steki możemy podać
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!