Warsztaty z Przemkiem Błaszczykiem. Poznajemy królika z Frisco.pl
Warsztaty z Przemkiem Błaszczykiem. Poznajemy królika z Frisco.pl
Na najwyższym piętrze Warszawskiego Powiśla spotkaliśmy się, aby przygotować kilka dań z królika, którego mięso w Polsce jest ciągle mało znane i tak mało popularne. W tajniki mięsa z królika wprowadził nas Przemek Błaszczyk - chef z Mańana Bistro & Wine Bar , uczestnik polskiej edycji Top Chef. Przemek podzielił nas na cztery grupy, a pracy zapowiadało się całe mnóstwo! Mieliśmy w sumie przygotować: - konfitowane skoki królika z espumą ziemniaczaną i cassoulet z trzema rodzajami kiełbasek, - bulion na król... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Plate of Joy
Autor
plate_of_joy
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
królik, mielone, jabłka, buraki, mięso, burak, zupa pomidorowa, pomarańcze, galaretka, buraczki, cannelloni, do pracy, kiełbaski, mus, imbir, sos pomidorowy, sosy, boczek, drożdżowe, makarony, makaron, ciasto, boczek w sosie, pieczone buraki, pieczony burak, bez pieczenia, drugie danie, ciasto z galaretka, ciasta z jabłkami, jabłka pieczone
Inne przepisy z Plate of Joy
Dodaj komentarz