bulion w kostkach - 1500 przepisów (strona:52/100)

Risotto z pieczarkami 266

warzywny..ale można dać marchewkę świeżą. 1 szkl.ryżu 250 g pieczarek  pomidory suszone susz warzywny 4 szkl. bulionu 1 cebula  2 ząbki czosnku 3 łyżki masła  oliwa  sól ,pieprz  Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać pieczarki i smażyć, aż będą rumiane.Przełożyć na talerz, a na patelnię wrzucić

Moje domowe kucharzenie
Gulasz na ostro w winie 123

łyżeczka oregano 1 łyżeczka ostrej papryki łyżka przecieru pomidorowego sól liść laurowy 2 ziela angielskie wino półwytrawne około 200 ml bulion warzywny około 250 ml Mięso z łopatki wieprzowej pokroić w paski, a cebulę w dużej wielkości kostkę. Czosnek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Podsmażyć na patelni cebulę z zielem angielskim i liściem laurowym. Dodać mięso i czosnek. Podsmażyć

Karola gotuje
Risortto dyniowe z masłem szałwiowym 220

Smak masła szałwiowego powala;) Składniki 2 łyzki masła lub oliwy biała cebula 200 g posiekanej w Kostkę dyni 300 g ryzu risotto 100 ml białego wytrawnego wina 1.5 litra bulionu warzywnego lub wody 4 łyzki startego parmezanu zielona papryka pieprz Masło szałwiowe 3 łyzki masła garść listków szałwii Wykonanie;  Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy drobno posiekana cebule. Zeszklić

Anioły w kuchni
Gulasz na piwie 203

rzepa (1 sztuka) Majeranek Tymianek Rozmaryn Pieprz Sól Piwo - jedno małe Koncentrat pomidorowy łyżka Liść laurowy 2 ząbki czosnku 1 i 1/2 szklanki bulionu (ja dodałam wodę z dwiema łyżkami domowej przyprawy) Wykonanie: Podsmażamy pokrojone w kostkę warzywa. Dodajemy przyprawy. Dusimy 15/20 minut na wolnym ogniu. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat i piwo. Mieszamy od czasu do czasu czekając

Lubczyk i Wanilia
Duszone żeberka 125

marynaty Na patelnie wlać 2-3 łyżki oliwy ,podsmażyć żeberka. Przełożyć do rondla. Na tym samym tłuszczu podsmażyć na złoty kolor , pokrojoną w kostkę 1 cebulę i czosnek. Przełożyć do żeberek. Podlać 1/2 szklanki wody lub bulionu.  Dusić pod przykryciem aż do miękkości. Od czasu do czasu obracać żeberka i uzupełniać płyn . 3   Główke kapusty poszatkować i ugotować

Eli Gotowanie
Kukurydza z patelni 150

folię i odłożyć do zamrażarki, by stężało kukurydzę pociąć w kilkucentymetrowe plasterki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, następnie podlać wodą lub bulionem, przykryć pokrywką i dusić około 8 minut w międzyczasie pokroić cukinię w kostkę i dołożyć do kukurydzy kilka minut pod koniec duszenia  podawać z masłem pietruszkowym pokrojonym w plasterki i solą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa z czerwonej soczewicy 172

przecieru pomidorowego 2,5 l bulionu 400 g cienkiej kiełbasy 600 g obranych ziemniaków 2 listki laurowe 2 łyżki majeranku Do garnka wlać bulion i zagotować. Dodać listki laurowe, majeranek oraz przecier pomidorowy. Ziemniaki pokroić w kostkę i również wrzucić do garnka. Wszystko zagotować i gotować ok 10 minut. Soczewicę przepłukać wodą. Dodać do garnka i wszystko gotować aż soczewica

Monia miesza i gotuje
SAŁATKA JARZYNOWA 202

wodzie lub bez soli – odcedzić - ostudzić Marchew, pietruszkę, selera obrać – pokroić w plastry tak jak ziemniaki – ugotować (ok. 10 min.) – odcedzić – a wodę (bulion warzywny) zachować i użyć do zupy, sosu – warzywa ostudzić. Pory pokroić w kostkę – wsypać na patelnię + wody, tyle aby przykryć pora – blanszować ok. 8 minut – odcedzić wywar do warzywnego – a pory ostudzić na sitku. Cebulę obrać

Tradycyjna kuchnia inaczej
P... Pomidorowa! 169

ogień 2. W mniejszym garnku (lub patelni) na łyżeczce oliwy podsmażamy krótko posiekaną cebulkę i czosnek. Gdy będą gotowe dodajemy do bulionu 3. Bulion z czosnkiem i cebulą podgrzewamy, dodajemy pomidory z puszki oraz pokrojoną w kostkę paprykę i gotujemy ok. 10min 4. Dodajemy przyprawy (ile i czego, to już zależy od Waszych kubków smakowych. Ja mam ochotę na coś

Kitchens Alphabet
ZUPA BOUILLABAISSE 224

Dodajemy marchewki pokrojone w talarki, i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku i mieszamy. Pomidory sparzone i obrane ze skóry, kroimy w kostkę i dorzucamy do garnka.Dodajemy szczyptę szafranu, skórkę pomarańczową i zalewamy wodą lub bulionem. Dorzucamy fitety rybne pokrojone na kawałki, zalewamy białym winem i całość doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok.15 minut. Pod koniec gotowania dodajemy owoce morza

Smaczne Zdrowe
Łazanki tradycyjne (nasze) 102

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron ugotowałem wg przepisu zawartego na opakowaniu. Boczek pokroiłem w niewielką kostkę, podsmażyłem na rozgrzanym tłuszczu, pod koniec dodałem posiekaną cebulę. Smażyłem do jej zeszklenia. Kapustę poszatkowałem, dodałem do boczku z cebulą i zalałem bulionem. Dusiłem pod przykryciem do jej miękkości, nadmiar bulionu odparowałem. Do całości dodałem makaron, wszystkie składniki wymieszałem, do smaku

R'n'G Kitchen
CURRY Z CIECIERZYCY 138

Dziś pyszne,aromatyczne danie bezmięsne. Jeśli lubicie ciecierzycę to ten przepis jest dla Was. Składniki: 1 szklanka ciecierzycy 2 szklanki bulionu warzywnego bądź drobiowego 1/2 puszki krojonych pomidorów bądź własny przecier pomidorowy  3 ziemniaki 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki kminu rzymskiego 2 łyżeczki kurkumy szczypta chili  sól,pieprz Ciecierzycę opłukać na sicie,odsączyć. Zalać(...)sięgała ok 5 cm ponad ciecierzycę, i gotować ok 1 godziny,pod koniec posolić. Odcedzić. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Cebulę i czosnek obrać,posiekać. Cebulkę podsmażyć na łyżce oleju,pod koniec dodać czosnek.  Zagotować bulion,dodać do niego podsmażoną cebulkę z czosnkiem,ziemniaki,pomidory bądź przecier,kmin oraz kurkumę. Gotować ok 30 min,aż składniki będą

Niespełnione zdolności kulinarne
Zupa czosnkowo porowa 155

tortellini z szynką serrano Sposób przygotowania: Por myjemy, kroimy w plasterki, czosnek obieramy zostawiamy w ząbkach, obrane ziemniaki kroimy w kostkę. W garnku rozpuszczamy masło klarowane, dodajemy wszytkie warzywa i przesmażamy około 5 minut. Po tym czasie zalewamy bulionem i gotujemy 30 minut do miękkości, doprawiamy do smaku jarzynką lub solą oraz świeżo mielonym pieprzem, pod koniec dodajemy kremowy serek

Wanilia i Kardamon
Krem z zielonej fasolki z gotowanym drobiem 124

natki pietruszki szczy pta imbiru, só l, pieprz ser feta ( opcjonalnie ) szczypiorek Przygotowanie: Jedną cebulę obrać i pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać dwie łyżki oleju , z jednym ząbkiem czosnku zeszklić na nim cebulę, dodać mrożoną fasolkę . Chwilę smażyć , wlać bulion - nie więcej niż poziom fasolki. Gotować z 10 min do miękkość. Zmiksować . Pierś kurczaka opłukać, włożyć do garnka

Gaździnka warzy
Karkówka w sosie myśliwskim 151

stron. Przekładamy do brytfanny i pieczemy około 90 minut w temperaturze 160°C, podlewając sosem z pieczenia lub bulionem. Przygotowujemy sos: grzyby zalewamy niewielką ilością zimnej wody i po namoczeniu gotujemy. Odcedzamy i kroimy w paseczki. Ogórki oraz wędzonkę kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy wraz z wędzonką aż do zeszklenia na łyżeczce oleju, dodajemy grzyby i ogórki

dom-agi.pl

Proponowane wyszukiwania