bułeczki z - 500 przepisów (strona:14/34)

Ciasto cinamon rolls 204

moich ulubionych. A i zapomniałam dodać – to ciasto przygotowałam w wersji wegańskiej, dlatego mogą go jeść również osoby na diecie bezmlecznej i bezjajecznej. A jeśli zamiast ciasta wolisz bułeczki to wypróbuj ten przepis: Japońskie cynamonki oraz bułeczki cynamonowe z patelni . Ciasto cinamon rolls Składniki na tortownicę o średnicy 16 cm: 420 g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia

365 dni dookoła kuchni
Śliwkowe bułeczki 106

Śliwkowe bułeczki Coś słodkiego do kawki zawsze jest mile widziane, bułeczki drożdżowe z powidłami Składniki na rozczyn: ·        10 dag drożdży świeżych ·        2 szklanki mleka ciepłego ·        2 łyżki mąki pszennej ·        2 łyżki cukru Składniki na ciasto

Kulinarna Chwila
Drożdżówki z jagodami i twarogiem 111

swoją objętość. Po tym czasie wyciągamy ciasto na oprószony mąką blat. Dzielimy na 6 lub 8 części. Z każdej formujemy placek. Na środku wykładamy przygotowane nadzienie i zawijamy, formując bułeczkę. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Wykładamy bułeczki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Odstawiamy aby jeszcze trochę wyrosły. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Drożdżówki pieczemy ok. 30 minut

Kucharzyca
Jagodzianki 92

nich kolejno porozciągać palcami do uzyskania mniej więcej wielkości dłoni. Na środek wyłożyć 1 łyżkę przygotowanych jagód, zlepić brzegi jak podczas robienia pierogów, zawinąć je pod spód. Tak przygotowane bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w kilkucentymetrowych odstępach. Do upieczenia całości będę potrzebne dwie blachy. Ponownie odstawić jagodzianki do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, na około 15 minut. Nagrzać(...)piekarnik do 180 o C ( grzałka góra – dół ) i piec jagodziane bułeczki przez 20 minut . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Jagodzianki pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Wołowy hamburger 101

Wołowy hamburger to efekt dodatkowego dnia wolnego, który postanowiliśmy wykorzystać na udoskonalenie przepisu na bułeczki do hamburgerów . Zrobiliśmy do nich cienkie wołowe kotleciki z dodatkami wzbogacającymi ich walory smakowe. Do tego duetu pasowały kolorowe warzywne dodatki, które uczyniły to danie nieco zdrowszym i smaczniejszym. Warto było przeznaczyć przedpołudnie na przygotowanie i pieczenie bułeczek, aby na obiad zajadać się domowym hamburgerem

niecodziennikpary
Bułeczki orkiszowe z orzechami laskowymi (bez laktozy, cukru białego) 134

Mamy fazę na drożdżowe wypieki. Pieczemy wszystko od bułeczek, przez pączki po ciasta drożdżowe. Tym razem mamy dla Was bułki orkiszowe z orzechami laskowymi, które świetnie smakują z kremem z orzechów laskowych z karobem Nuturellą   💚 Oczywiście są przepyszne a szczególnie popijane szklanką ciepłego mleka 💜 Dziś nie wegańsko ale następne drożdżowe wypieki będą roślinne 😍       Składniki(...)orzechów laskowych Nuturella ( recenzja )  1. Mąki wymieszać z solą i drożdżami. 2. Mleko wymieszać z cukrem kokosowym i olejem. 3. Jajka rozmieszać i 2 łyżki odłożyć do posmarowania bułeczek. 4. Suche składniki dokładnie połączyć z mokrymi. Przykryć ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce (u nas na grzejnik ale można ocieplać ciasto nad parą wodną). 5. Gdy ciasto zdecydowanie urośnie

Candy Pandas
Ciasto drożdżowe z cynamonem 112

jest również ciepło w pomieszczeniu, jak i temperatura składników. Jeśli będzie ciepło w kuchni, to ciasto szybko wyrośnie, ciasto drożdżowe nie lubi przeciągów. Z tego przepisu wyjdą również pyszne bułeczki z cynamonem, jeśli pokrojone plastry ciasta ułożymy w formie z odstępami. Ilość porcji: 10 Czas przygotowania: 20 minut + wyrastanie i pieczenie Forma o wymiarach(...)pieczenia. Kawałki ciasta powinny mocno stykać się brzegami, aby po upieczeniu ciasto było w całości i nie było dziur. Jeśli między kawałkami ciasta zostawimy przestrzenie, po upieczeniu wyjdą raczej bułeczki.  Formę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto posmarować masłem i piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez około

Kuchcik gotuje
Serowe bułki na jogurcie 94

pretekst do tego, by wrócić do domowego wypieku bułek i chleba. Wbrew pozorom nie zajmuje to dużo czasu, a zapach gorącego pieczywa wynagradza poświęconą chwilę. Zachęcam do upieczenia delikatnych bułeczek na jogurcie. Ja posypałam je serem, ale równie dobrze będą smakować bez :) 10 szt: ciasto: 250 g mąki pszennej jasnej 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 ml ciepłej wody kubeczek(...)drożdżami, solą i cukrem. Dodajemy do niej mokre składniki. Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy, aż podwoi objętość. Po tym czasie ciasto dzielimy na 10 części i formujemy okrągłe bułeczki. Układamy je na blaszce do pieczenia. Smarujemy oliwą i posypujemy startym serem. Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :) Artykuł Serowe bułki na jogurcie pochodzi

Mienta blog
Drożdżowe bułeczki orkiszowe z marcepanem 147

Drożdżowe, domowe bułeczki smakują najlepiej. Swoje bułeczki upiekłam w całości z mąki orkiszowej, także mają więcej walorów zdrowotnych od tradycyjnych. Zwinęłam je w nieco inny sposób i na pewno nie tylko fikuśniej wyglądają, ale w smaku biją na głowę te tradycjnie nadziewane kulki. Nadzienie już w świątecznych klimatach, bo z marcepanem. Słodycz marcepanu przełamuje dodatek kwaśnego dżemu jeżynowego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Orkiszowe bułki drożdżowe z dymką i pieczarkami 126

Pyszne drożdżowe bułeczki z dymką i pieczarkami sprawdzą się jako osobny posiłek lub np. dodatek do jesiennych zup. Przepis wraz z artykułem o mnie pojawił się w najnowszym numerze magazynu Durszlak. Zachęcam do zakupu :) ciasto: 350 g mąki orkiszowej typ 630 150 ml ciepłej wody 100 ml kefiru opakowanie suchych drożdży 7 g łyżeczka soli łyżeczka cukru 3 łyżki oleju(...)odparuje, odstawiamy do przestudzenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 8 części. Lekko rozciągamy i na środek nakładamy po 2-3 pieczarki. Zlepiamy i formujemy okrągłe bułeczki. Układamy je na blaszce do pieczenia. Smarujemy masłem wymieszanym z natką pietruszki, a na wierzchu układamy plasterki dymki. Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :) Artykuł

Mienta blog
Domowe burgery z serem blue 99

zagniatamy aż masło dokładnie połączy się z ciastem. Ciasto przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1-1.5 godziny. Po tym czasie formujemy bułeczki (z podanej ilości ciasta powinno wyjść około 10 sztuk), układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy i odstawiamy na kolejne 30 minut(...)Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, bułeczki smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem oraz posypujemy sezamem i/lub czarnuszką. Pieczemy około 20-25 minut, aż będą lekko złociste z wierzchu. Karmelizowana cebula: Cebulę kroimy w piórka. Na patelni lub w garnuszku roztapiamy masło, dodajemy cukier oraz miód, kiedy zacznie lekko skwierczeć dodajemy

Wymiar Zdrowia
Odrywane ślimaczki z nadzieniem kawowym / Detached snails stuffed with coffee 181

długi, około 30 cm. wałek, który następnie rozwałkuj. Paski ciasta smaruj przygotowanym nadzieniem kawowym i zroluj w ślimaczki. Układaj je pionowo w tortownicy w równych odstępach od siebie. Odstaw bułeczki na 20 minut do podrośnięcia. Piekarnik rozgrzej do 180°C, piecz bułeczki przez 35 minut. Jeśli wierzch zacznie się zbyt mocno rumienić, przykryj go folią aluminiową. Upieczone ślimaczki od razu

Delicious Place
Ciasto drożdżowe 132

bieżąco. Szklanka w moich przepisach ma zawsze 250 ml. Jeśli szukacie innych wypieków na bazie ciasta drożdżowego zapraszam Was serdecznie do zajrzenia do wpisu z przepisem na chałkę , bułeczki brioche lub bułeczki cynamonowe . Składniki na ciasto: 600 g mąki pszennej 3 duże jajka 50 g świeżych drożdży 150 g masła 0,5 szklanki cukru 1 szklanka mleka + 250g truskawek

Ciastkozercy
Bezglutenowa bruschetta z krewetkami 138

mocno w kuchni. Odżywiając się raczej "mono". Im bardziej przetworzony produkt, tym gorzej się po nim czuję. Mam nadzieję, że to w końcu minie. Dziś jednak postanowiłam zaszaleć. Kupiłam bułeczki bezglutenowe dla siebie, dla Chłopaków normalne i zrobiłam bruschetty z krewetkami. Składniki: kilka bułeczek (bezglutenowych lub normalnych lub ciabatta) 3 pomidory 4 ząbki czosnku sól, świeżo mielony pieprz, szczypta oregano

Cytryna&Co.
Drożdżowe bułki z pieczarkami i serem 104

nawet pizza, ma dodatkową duża zaletę- jest łatwo przenośnie, więc doskonale się nada na wynos do szkolnej lunchówki. Ciasto z tego przepisu można wykorzystać też do słodkich wersji bułeczek (cukier trzeba dodać do żółtek i zmiksować a resztę tak jak w przepisie) – można je nadziać jabłkami, powidłami czy białym serem. A jeżeli zostanie Wam nadzienie… wrzućcie na bułkę(...)odstawić do ostygnięcia. Ser zetrzeć na tarce, wymieszać z przestudzonym farszem. Ciasto podzielić na 10 porcji.  Wziąć kawałek ciasta, rozpłaszczyć w ręce, nałożyć nadzienie, zamknąć i uformować bułeczkę. Odkładać złączeniem do doły na wysmarowaną masłem na dużą blachę, zachowując odstępy – można też upiec tak jak na zdjęciu w dużej, w formie na tartę. Odstawić bułki do wyrośnięcia

Cooking for Emily

Proponowane wyszukiwania