Jagodzianki

Jagodzianki

Jagodzianki

Przepis na : śniadanie

Dzisiaj mamy dla Was przepis wykorzystujące letnie dary z lasu. Wybraliśmy się na spacer, aby zebrać pyszne jagody. Odrobinę monotonne to zajęcie, ale jakże satysfakcjonujące kiedy ma się świadomość, że po powrocie do domu przygotuje się z nich puszyste jagodzianki . Wyszły wyśmienite. Składniki na jagodzianki 500 g mąki pszennej 250 ml mleka 50 g cukru 25 g świeżych drożdży 75 g miękkiego masła 1 płaska łyżeczka soli 3 żółtka skórka starta z połowy cytryny 500 g jagód 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej (... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu niecodziennikpary

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.