budyń - 12640 przepisów (strona:698/843)

CIASTO KRUCHE Z TRUSKAWKAMI I SEREM 461

białej (u mnie typ750) - 120g mąki ryżowej lub ziemniaczanej - 50g ksylitolu (lub cukru) - 50g zimnego masła - 1 jajko Masa serowa: - 500g zmielonego twarogu (u mnie gęsty z wiaderka) - 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (lub 40g mąki ziemniaczanej) - 100g ksylitolu lub cukru - 2 jajka - 100ml zimnej kremówki Kruszonka: -170g mąki orkiszowej białej (u mnie typ750) - 60g mąki ryżowej - 50g ksylitolu

Smaczne Zdrowe
Chałka z białym serem i czerwoną porzeczką 291

objętość. Następnie ciasto "odgazować" uderzając w nie pięścią. Podzielić na pół, każdą część rozwałkować na prostokąt o wym. 38x23cm. Masa serowa: 500g białego sera,  2 jajka,  łyżka budyniu waniliowego,  łyżka cukru waniliowego,  5 łyżek cukru pudru.  Na środkach obu prostokątów ciasta rozsmarować masę serową. Masa porzeczkowa: 2 szklanki czerwonych porzeczek,  1/2 szklanki wody

Z miłości do słodkości
Wieniec frankfurcki 457

zagotować całą masę cały czas mieszając. Zdjąć z ognia i ostudzić , co jakiś czas mieszając , aby nie powstał kożuch. Masło o temp. pokojowej utrzeć samo a następnie dodawać partiami budyń. Torcik : Babkę przekrajamy dwa razy w poprzek . Dolny blat posmarować dżemem  , ułożyć drugi blat, lekko docisnąć i posmarować kremem. Położyć trzeci blat i również posmarować kremem i ostatni blat

Słodkości i nie tylko
Sernik wiedeński z brzoskwiniami 430

przygotowaniu,wilgotny nie za słodki po prostu pyszny. Składniki: 1 kg twaróg półtłusty 7 szt jajka 80 g masło 1,5 szk cukier 2 łyżeczki esencja waniliowa 1 szt budyń waniliowy 1 szt brzoskwinie w puszce cukier puder  Przygotowanie:   Twaróg zmielić dwukrotnie w maszynce do mięsa.Masło rozpuścić.Brzoskwinie wyłożyć na sitko do odsączenia z nadmiaru płynu. Żółtka

Ala piecze i gotuje
Kruche z pianką i borówkami 746

mąki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 5 żółtek Pianka 5 białek 1 szk cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 szt budynie waniliowe 1/2 szk oleju rzepakowego Rapso 300 g borówki amerykańskiej 100 g malin cukier puder do oprószenia Przygotowanie:   Ciasto kruche; Wszystkie składniki ciasta włożyć do miski i zagnieść

Ala piecze i gotuje
Galaretka z truskawkami 166

podana. Zrobiłam ją w foremkach firmy Tescoma . które otrzymałam z sklepu internetowego Mykitchen . W opakowaniu są 4 foremki. Sprawdziły się idealnie. Mam w planach zrobić w foremkach  jeszcze budyń i panna cotta. Z pewnością wyjdą  pyszne i efektowne deserki. A Was zapraszam do sklepu znajdziecie tam dużo fajnych gadżetów a o nowościach i promocji dowiecie się jeśli polubicie

Ala piecze i gotuje
Tort z kremem adwokatowym 283

mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać zmiksowane mleko i energicznie mieszając zagotować. Nakryć z góry folią spożywczą i schłodzić. Masło utrzeć do białości dodawać porcjami zimny budyń i ucierać.  Biszkopt: białka ubić na sztywno z cukrem dodać żółtka i nadal ubijać aż powstanie sztywna masa. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Dodawać małymi porcjami

Ala piecze i gotuje
Powiedz mi co/jak jesz, a powiem Ci kim jesteś 197

jest na słodko ( click ), uwielbiam tosty lub sucharki z dżemem lub słodkim serkiem, do tego obowiązkowo caffe latte. Około 10.00( w pracy) jakaś przekąska: owocowa sałatka ( click ), jogurt albo budyń. Staram się , aby drugie śniadanie było sycące i lekkie. Pracę mam biurową, więc nie muszę dostarczać organizmowi zbyt wiele kalorii, tylko tyle żeby “wytrzymać” do obiadu tj. do13.00-tej. Około

Mia Cucina Sofieta
Tort mimoza 252

dodajemy gorące mleko, dobrze mieszamy. Stawiamy na palnik (średnia moc), zagotowujemy, pamiętając, aby cały czas mieszać. Od momentu zagotowania gotujemy około 1 min, mieszamy, aż krem zgęstnieje. Garnek z budyniem zdejmujemy z palnika i studzimy w zimnej wodzie. Wyjmujemy skórkę z cytryny. Śmietanę (prosto z lodówki) ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Do zimnego kremu budyniowego, dodajemy łyżkami ubitą śmietanę

Mia Cucina Sofieta
Podsumowanie akcji: Ryż na słodko 250

elkaa13 | blog: ChochElka Ryż na słodko zapiekany w śmietance, z jabłkiem autorka: zufik | blog: zufikowo Ryż z bananami i jagodami goji autorka: quchniawege | blog: quchniawege Ryż z truskawkami i budyniem :) autorka: beti27 | blog: kruche babeczki 219. autorka: Ashtray | blog: Ashtray's breakfast Dzikie placki ryżowe z dzikim miodem od Pasieki A.K. Piwowar autorka: justtryeat | blog: justtryeat Owsianka z ryżem, jabłkiem

Mia Cucina Sofieta
Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką 501

lekko przyklepujemy dłonią i wyrównujemy. Podpiekamy na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Budyniowa pianka: 60g proszku budyniowego śmietankowego ( u mnie cały budyń śmietankowy z cukrem 60 g) 4 białka 1/2 szklanki drobnego cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1/3 szklanki oleju (u mnie rzepakowy) Dodatkowo:  250g  malin cukier puder do oprószenia

Mia Cucina Sofieta
34.Coś słodkiego na niedzielny podwieczorek: czyli mini biszkopciki z kremem cytrynowym z dodatkiem kiwi! 240

większym ogniu nie przerywając energicznego mieszania. Zestawiamy z ognia. Masa nie powinna mieć grudek, powinna byc gładka. Jeśli masa zbyt mocno nam się zestali i osiągnie konsystencję zbitego budyniu możemy dodawać po odrobinie wody i ciągle mieszając podrzewać na małym ogniu aż do dokładnego połączenia.  Ostudzonym kremem przekładamy każdą parę biszkoptów, posypujemy cukrem pudrem, ozdabiamy startą skórką z cytryny

Symfonia Smaków
Serniczki z murzynkiem - bez sera! 233

wyjdą idealne;) Inspiracja       Składniki: 12 plasterków murzynka lub babki (ewentualnie biszkopty),  jajko,  400g śmietany 18%,  1/4 szklanki cukru,  1/2 laski wanilii,  budyń waniliowy.   Przygotowanie Z ciasta wycinać kółka o średnicy dna foremek na muffinki - najlepiej szklanką i ułożyć je w foremkach.  Cukier utrzeć z żółtkiem. Dodać śmietanę, nasiona z laski

Z miłości do słodkości
Szarlotka wyśmienita z bezą 223

Jesień zdecydowanie królują u nas jabłeczniki i szarlotki:) Zaraz po jabłeczniku z budyniem najbardziej lubimy szarlotkę z dużą ilością kruchego ciasta i chrupiącej bezy na wierzchu... Zresztą jak sama nazwa mówi, szarlotka jest po prostu wyśmienita... Ciasto: 5 żółtek,  3 szklanki mąki pszennej,  3 łyżeczki proszku do pieczenia,  1/2 szklanki cukru pudru,  250g masła lub margaryny

Z miłości do słodkości