budyń - 12640 przepisów (strona:695/843)

Tarta z białą czekoladą i frużeliną z czarnej porzeczki - przepyszna 306

pozostałego zimnego mleka , dodajemy mąkę ziemniaczaną i żółtka, roztrzepujemy trzepaczką, następnie wlać do zagotowanego mleka, postawić na ogniu cały czas mieszając doprowadzić do zagotowania, krem będzie miał konsystencje przypominającą budyń, zestawić przestudzić 3. frużelina: 1 szkl. porzeczek zmiksować z cukrem 1 łyżkę kisielu rozpuścić w 1/4 szkl wody (zimnej) do rondelka wlać około 1/4 szkl wody, wlać zmiksowane porzeczki, wymieszać

SMYKWKUCHNI
Tarta z borówkami i mlekiem kokosowym 427

cukier. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Mleko w kubku mieszamy z mąką i żółtkami za pomocą trzepaczki, wlewamy i ciągle mieszamy, stawiamy na ogniu, ciągle mieszając, krem będzie miał konsystencję budyniu. 3. Dżem porzeczkowy lub jagodowy. 4. Borówki amerykańskie 5. Otarta skórka z limonki.   Upieczony i wystudzony spód tarty smarujemy dżemem, wykładamy krem kokosowy, posypujemy otartą skórką z limonki

SMYKWKUCHNI
Sernik z twarogu na kruchym spodzie 357

Zapraszam Was do wypróbowania przepysznego przepisu na sernik, z prawdziwego twarogu z rodzynkami na kruchym kakaowym spodzie! Składniki: Na ser: - 4 jaja - 1/2 szklanki cukru pudru - 1 budyń śmietankowy - 1 zapach cytrynowy - opakowanie rodzynek - 1,5 kg twarogu - 4 łyżki mleka Twaróg i żółtka mielimy za pomocą blendera, dodajemy cukier i mleko. Z białek ubijamy sztywną pianę, mieszamy z masą

SMYKWKUCHNI
Ciasto bez pieczenia z karmelem miodowym i orzechami 386

Bardzo smaczne, słodkie i aromatyczne ciasto. Dla wszystkich zapracowanych. Zapraszam ;-) Składniki potrzebne do przygotowania ciasta: - 4 paczki herbatników - 2 andruty - paczka biszkoptów - budyń czekoladowy z cukrem - 2 łyżki masła - 2 żółtka - 1 puszka kajmaku - 3 garście orzechów - 1,3 szkl mleka Krem budyniowy: Mleko (1szkl) i masło zagotowujemy w rondelku. W naczyniu mieszamy proszek budyniowy z resztą mleka, dodajemy

SMYKWKUCHNI
Kostka cappuccino 332

minut na złoty kolor w 180 stopniach. Wystudzony biszkopt przekroić na pół. Do nasączenia potrzebujemy pół kubka cappuccino z ilości 6 łyżeczek kawy. Masa budyniowa : * litr mleka * 3 budynie czekoladowe bez cukru * 6 łyżek cukru Przygotowanie :  Mleko zagotować z cukrem, rozpuścić proszek budyniowy i wlać do gotującego się mleka. Mieszać, zagotować. Masa cappuccino : * 2 małe śmietanki kremówki

Magiczne Życie Marty
Kruche z czekoladową pianką i borówkami 200

mąki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 5 żółtek Pianka 5 białek 1 szk cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 szt budynie czekoladowe 1/2 szk oleju rzepakowego 400 g borówki amerykańskiej cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ciasto kruche; Składniki na ciasto wkładamy do miski i zagniatamy. Ciasto podzielić na 5 części

Ala piecze i gotuje
Bułeczki. Podwieczorek. Drożdżówki z serem, malinami i kruszonką 224

jeszcze ciepłe, ale ostatnia, zjedzona następnego dnia do porannej kawy była równie dobra jak ta pierwsza. Takie bułeczki to nic trudnego, naprawdę ! Teraz jest doskonała pora na Drożdżówki z budyniem i czereśniami albo Drożdżówki z morelami i orzechami . Obojętnie na jakie się zdecydujecie to i tak będzie pysznie ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Sernik z wiśniami 328

sera tłustego ( użyłam 4 kostek sera po 250 g ) 500 g wiśni bez pestek 200 g cukru  100 g masła 8 jaj 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki budyniu waniliowego 3 łyżki śmietany 12 % Dodatkowo: wiórki kokosowe polewa czekoladowa Sposób wykonania : Spód: Mąkę przesiać na stolnicy. Dodać żółtka, śmietanę i masło. Razem wszystko posiekać. Zagnieść ciasto , uformować kulę

Słodkości i nie tylko
Tarta z owocami i kremem budyniowym pasticcera 303

mikserem). Z mleka wyjmujemy skórkę cytryny. Cały czas mieszając, do masy jajecznej dodajemy gorące mleko. Całość przelewamy z powrotem do garnka, wstawiamy na mały gaz i gotujemy aż powstanie budyń(ok. 3-5 min). Czesto mieszamy aby się nie przypalił. Do ugotowanego budini dodajemy sok z cytryny. Studzimy. Ostudzony krem przekladamy na spód tarty. Dekorujemy owocami wg gustu. Przygotowujemy polewę

Mia Cucina Sofieta
Kruche babeczki z maślanym kremem i malinami 292

gotujące się mleko wlać rozrobione żółtka. Gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Przestudzić. Margarynę utrzeć na puch z nasionami wanilii oraz cukrem. Stale ucierając, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Masą napełniać babeczki, udekorować malinami i miętą

Z miłości do słodkości
Letnia tarta biszkoptowa ze śmietaną i owocami 249

jagody czy porzeczki, ale akurat takich nie mam pod ręką ;) Składniki na tartę o średnicy 28 cm: biszkopt: 4 jajka M/L 4 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej, budyniu lub kisielu w proszku 70-100 g drobnego cukru nadzienie: 3 łyżki dowolnego dżemu (użyłam domowego z wiśni) 250 ml śmietany 36% 1 śmietan-fix (można pominąć) na wierzch

Ze smakiem i z pasją
Sernik jagodowy 293

szklanki jagód 1 kg białego sera 3-krotnie mielonego * 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 1 łyżka soku z cytryny 4 jajka 2 czubate łyżki budyniu waniliowego (proszek) Polewa: duże opakowanie śmietany 18% (ok. 330 g) 1 łyżka cukru pudru listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ciastka lub herbatniki w czekoladzie wkładamy do blendera/malaksera razem

Poezja smaku
Kruche z malinami 361

mąki pszennej 250 g margaryny (najlepiej prosto z lodówki ) 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek cukru Pianka: 5 białek 1/2 szklanki cukru pudru cukier wanilinowy 2 budynie waniliowe 1/2 szklanki oleju słonecznikowego   Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę przesiewamy , dodajemy zimną margarynę , proszek do pieczenia i żółtka . Nożem siekamy wszystkie składniki , po czym w miarę szybko zlepiamy

Słodkości i nie tylko
Stanie przy takich garach? Lubię to! 272

stalowych trzeba mieszać, a i tak coś z boku przyklei się do dna. Granitium Ballarini i Ja: miód, masło do ciasta  miodowego nie przypala się, mleko i budyń - nie przywiera, kasza manna na mleku (uwielbiam) - nie przywiera, kasza, ryż gotowane na sypko, nie mieszana podczas gotowania - nie przypala się, makaron po odcedzeniu nie przykleja się do dna, karmel

Blondynka Gotuje
Kruche ciasto z truskawkami i waniliową pianką 1054

szklanka cukru 2 łyżeczka proszku do pieczenia 6 żółtka 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego Pianka : 6 białek 3/4 szklanki cukru (przy kwaśniejszych owocach można dodać szklankę) 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju (najlepiej rzepakowego , bo jest neutralny w smaku) Dodatkowo ok 80 dkg truskawek. Wykonanie : Mąkę posiekać na stolnicy z zimnym masłem. Dodac pozostałe składniki i zlepić ciasto

Malinowa Kawiarenka