budyń - 12640 przepisów (strona:692/843)

SIOSTRY ANIELI SZARLOTKA 277

smaku podobne do ciasto kruchego które, już  było  podstawą do  placka z malinami i budyniem . Szarlotka godna polecenia. Składniki Masa  jabłkowa 1 kg jabłek (ja użyłam 2 kg) Cukier (według uznania) 1 łyżeczka cynamonu 5 łyżek bułki tartej Ciasto 40 dag mąki 15 dag masła

RAROSSA
Pierogi z jagodami polane sojowym bydyniem 156

mieszamy, żeby nie było grudek. Gdy mleko się zagotuje, dodajemy mączny rozczyn i gotujemy razem, dopóki masa nie zgęstnieje. W międzyczasie dorzucamy 2 łyżki cukru. Tak oto przygotowanym budyniem polewamy nasze pierożki i zajadamy ze smakiem.      Zupełnie zapomniałam o zrobieniu zdjęć środka. Cóż, uwierzcie mi na słowo, że wewnątrz faktycznie znajdują się jagody

Weganizm infantylny
Angielski tort tęczowy - idealny na Dzień Dziecka 257

przygotowaną mieszankę i gotowałam do zgęstnienia ciągle mieszając (aż powstała gładka masa). Odstawiłam do wystygnięcia. Masło utarłam na puszystą masę i cały czas miksując dodawałam stopniowo po łyżce zimnego budyniu. Blaty ułożone w kolejności fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy i czerwony przełożyłam kremem i pokryłam nim też wierzch i boki tortu (blaty można też delikatnie nasączyć, ale ja pominęłam

Kulinarny Pamiętnik
Napoleonki bez pieczenia 300

zagotować w garnuszku razem z masłem i cukrami. 4.Do gotującego się mleka wlać zmiksowane mleko z jajkami i mąką, gotować na niewielkim ogniu przez kilka minut, aż do zgęstnienia budyniu. 5.Gorącą masę budyniową wylać na ułożone w blasze herbatniki. 6.Masę przykryć drugą warstwą ciastek. Schłodzić napoleonkę w lodówce, a po kilku godzinach pokroić. Każdą napoleonkę oprószyć cukrem pudrem

ciemna strona patelni
Tarta budyniowa z malinami 249

fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto kruche • 400 g mąki • 50 g cukru • 150 g masła • 2 żółtka • szczypta soli Masa • 2 budynie czekoladowe • 100 g masła • maliny Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

ciemna strona patelni
Ciasto z jabłkami 249

szklanki. Resztę wstawić na gaz i zagotować z 0,5 szkl, cukru.Do szklanki z odlanym mlekiem ,dodać cukier wanilinowy i mąkę ziemniaczaną i to ugotować w mleku jak budyń.Pozostawić do ostudzenia.Na koniec utrzeć z 1 kostką masła na puszystą masę.Krem wyłożyć na galaretkę. Posypka:  - 10 dkg wiórków kokosowych  - 3 łyżki cukru  - 10 dkg margaryny Wszystkie

Moje domowe kucharzenie
W malinowym chruśniaku 193

rogaliki i tak się udały ;)) Nie posmarowałam do pieczenia jajkiem, nie oprószyłam cukrem pudrem... i tak zaraz znikną ;) Na podstawie oryginału  "Zatapiane rogaliki" ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Powiązane posty: Rogaliki drożdżowe z budyniem kokosowym

bastalena
Truskawkowe zachcianki ze śnieżnej lepianki 189

180st.)   No i wyszły! Nawet nie zdążyły wystygnąć, a już były rozchwytywane. Wszystko przez te truskawki, echh *** A to mój weekendowy eksperyment- drożdżowe ślimaki z budyniem i skórką pomarańczową. Wyglądem może przypominają rozjechane ślimaki, ale w smaku były obłędne

bastalena
29 czerwca... 243

kostki masła 2 żółtka 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy masło i bułka tarta Nadzienie: 1 kg twarogu 2 jajka (plus białka od ciasta) 2 budynie waniliowe 1/2 kostki masła cukier puder (wg uznania) cynamon (wg uznania) 3 jabłka Wszystkie składniki ciasta połączyłam w misce i zagniotłam. Następnie schłodziłam 30min. w lodówce. Tortownicę natłuściłam odrobiną masła

bastalena
Mufinki waniliowe 244

Poleca się zmielenie ziaren kawy i wanilii razem, w celu otrzymania aromatycznej kawy; •    Wanilia jest dodawana do kakao, gorącego mleka z miodem, bitej śmietany, kruchych ciastek, budyniu, dań na bazie ryżu oraz wszystkiego, co „czekoladowe”; •    Wykorzystane laski wanilii [pozostałej po wyłuskaniu ziaren] można zamknąć w szczelnym pojemniku z drobno zmielonym cukrem. Po kilku dniach

Moje domowe kucharzenie
Babki i babeczki -podsumowanie akcji 214

Tort lodowy Nemi-Habibi Babka marmurkowa Niecodzienne smakołyki Czekoladowe muffinki z kremem ze świeżej mięty Notatnik Natalii Baba drożdżowa z daktylami i figami Olive,thyme & ... Babeczki czekoladowe z budyniem Ooomnomnomnom! Pyszna babka jogurtowo-czekoladowa Państwo Wojtczuk gotują Mufinki owsiane z suszonymi morelami Muffinki gruszkowe Pasja Patki Babka na kolorowo Pełny talerz Babka czekoladowa z chili Sękacz-domowy

Moje domowe kucharzenie
Ciasto bawarskie 348

śliwkami i nadzieniem żurawinowym Agnieszka - Tartaletki truskawkowe Dorota - Galette ze śliwkami,czerwoną porzeczką Iwona - Kruche ciasto z jagodami Lidia -  Kruche ciasto z malinami i borówkami Bożena- Tarta z budyniem i owocami

Moje domowe kucharzenie
Owsianka :) 216

pierwszy wpis będzie dotyczył owsianki, którą bardzo, gorąco polecam :) Składniki: 1 szklanka mleka 5-6 łyżek płatków owsianych (u mnie górskie) 1 łyżeczka słodziku w proszku 1 łyżeczka budyniu (proszku) - u mnie toffi 1 jabłuszko Garść rodzynek Przyprawa do szarlotki lub piernika No i jedziemy ;) Mleko przelewamy do garnuszka, gotujemy. Po zagotowaniu dodajemy płatki owsiane, mieszamy dalej na ogniu

Emcia Pichci
Sernik z borówkami 177

Składniki: 1 kg sera sernikowego 8 jajek 250g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 op. budyniu śmietankowego 3 łyżeczki cukru waniliowego domowej produkcji 300g herbatników 250g borówek amerykańskich Przepis: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy cukier i ucieramy mikserem przez 10minut na najwyższych obrotach. Następnie dodajemy do nich proszek budyniowy i proszek

Emcia Pichci
Sernik królewski 472

łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 1 kg sera twarogowego trzykrotnie mielonego 5 jajek 250 g masła 1 szklanka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszku budyniowego) Przepis na kruche ciasto: Masło kroimy na małe kosteczki i dodajemy do reszty składników na ciasto kruche. Całość zagniatamy do momentu połączenia wszystkich składników. Następnie dzielimy ciasto

Emcia Pichci

Proponowane wyszukiwania