budyń - 12640 przepisów (strona:692/843)

ŚMIETANOWIEC NA KRUCHYM CIEŚCIE Z MALINAMI 439

lekko schłodzone) lub dłużej(ciasto można przygotować kilka dni wcześniej i przechowywać zamrożone). Składniki na masę śmietanową: -1 szklanka ksylitolu -szczypta soli -5 białek, w temp. pokojowej -2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (1 opakowanie-40g) -1200g kwaśnej śmietany 18% w temp. pokojowej Dodatkowo: -400g świeżych malin lub innych owoców W misie miksera ubić białka ze szczypta soli

Smaczne Zdrowe
Babeczki z rabarbarem napełnione masą budyniową 256

wmieszać pokrojony w kosteczkę rabarbar. Foremki na babeczki (12 szt) napełnić ciastem do 3/4 wys. Piec ok. 20-25 min w temp. 180st. Ostudzić. Odkroić górną część każdej babeczki. Budyń: 300 ml mleka, 3 żółtka, 3 op. cukru waniliowego (po16g), 4 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej. 1/4 szkl. mleka utrzeć z mąkami, cukrem i żółtkami. Resztę mleka

Z miłości do słodkości
Truskawkowa magia smaku 431

słodkich truskawek... Może przyda się na zbliżający się Dzień Ojca? Przepis znalazłam tutaj . Biszkopt: 5 białek, szczypta soli, 3/4 szkl. cukru, 70g płatków migdałowych, 1/2 szkl. mąki pszennej, budyń waniliowy, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka cukru waniliowego. Płatki zmiksować w blenderze. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dosypywać cukier i cukier waniliowy

Z miłości do słodkości
Sernik ze śliwkami 178

dość niskie), nakłuć widelcem i piec 10-15 min w temp. 200st. Masa serowa: 750 g twarogu półtłustego, 4 jajka, 200 g cukru, cukier waniliowy, 2 łyżki sproszkowanego budyniu waniliowego, 1/2 kg śliwek węgierek.   Twaróg zmielić. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać do twarogu, krótko zmiksować. Delikatnie wmieszać białka ubite na sztywną pianę oraz

Z miłości do słodkości
Sok z wiśni na zimę 219

rozlać do butelek. Szczelnie zakręcić i pasteryzować 3 minuty. Do pozostałych owoców dodałam 200g stopionej gorzkiej czekolady i przełożyłam do słoiczków. Będę miała na zimę pyszny dodatek np. do budyniu

Z miłości do słodkości
Sernik czekoladowy z malinami 206

chwile i ostatnia okazja, żeby dostać świeże maliny... Do tego urodziny dobrego znajomego, więc trzeba się było postarać :) Ciasto 750g zmielonego twarogu 2 jajka słoiczek Nutelli 230g szklanka cukru budyń czekoladowy (1 opakowanie) 180-200g ciasteczek Digestive w czekoladzie 2 łyżki masła kakao Na górę tabliczka gorzkiej czekolady opakowanie śmietanki 18% 100 g masła pół koszyczka malin

sama złodycz
Babeczki z kremem ananasowym i kakaową kruszonką 165

sitko, żeby uzyskać idealnie gładki krem. Mieszamy z żółtkami, cukrem i mąką, przekładamy do garnka i powoli zagotowujemy, cały czas mieszając. Gotujemy kilka minut do zgęstnienia w stopniu przypominającym budyń, dodajemy masło i sok wyciśnięty z połówki cytryny i podgrzewamy jeszcze chwilę.      Połamane herbatniki miksujemy z kakao i połową kostki rozpuszczonego masła. Po łyżce masy przekładamy

sama złodycz
Sernik marcepanowy z solonymi migdałami 178

półkę naczynia z wrzącą wodą. Studzimy przy otwartych drzwiczkach.       Śmietankę, masło, cukier i mąkę ziemniaczaną zagotowujemy i cały czas mieszamy jak szatan aż do uzyskania konsystencji budyniu. Studzimy i dodajemy pokrojony w kosteczkę marcepan, miksujemy na gładką masę i wykładamy na wierzch sernika.       Migdały spryskujemy oliwą, obsypujemy łyżeczką soli morskiej i prażymy rozłożone

sama złodycz
Tartaletki z owocami 184

wgłębienie). Tartaletki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 20 minut.  Tartaletki po ostudzeniu napełniamy wcześniej przygotowanym  (zgodnie z przepisem na opakowaniu) budyniem waniliowym i dekorujemy dowolnymi owocami. Smacznego

Salonik smaków
Kubanka 14650

mąki zmiksować w szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować. Na gotujące się mleko wylać mieszankę i zagotować. Zdjąć, przykryć folią spożywczą i ostudzić. Margarynę utrzeć do białości dodawać porcjami zimny budyń i nutellę cały czas ucierając. Bita śmietana: zimną kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i chwilkę zmiksować. Żelatynę rozpuścić w letniej wodzie i wlewać wolnym strumieniem do ubitej śmietany

Ala piecze i gotuje
KREMÓWKA Z FRANCUSKIEGO CIASTA 386

żółtka miksuję  z obydwoma mąkami. Kiedy mleko zacznie wrzeć, wyławiam łupinki wanilii, powoli wlewam masę jajeczną i ciągle miksując na wolnych obrotach, niweluję  grudki. Następnie gotuję gęsty budyń. Zostawiam do wystudzenia, ale nie  całkowitego, by z łatwością można było rozsmarować masę na cieście. W blaszce układam jeden płat ciasta, otaczam szczelnie po bokach folią aluminiową, aby krem

W kuchni Karmel-itki
babeczki miodowo- ajerkoniakowe. 193

część mleka zagotować. Gdy mleko zawrze dodać rozpuszczoną mąkę i mieszać do uzyskania konsystencji budyniu.Gotową masę ostudzić. W tym czasie utrzeć margarynę na puch i dodawać stopniowo ostudzony budyń. Na koniec dodać ajerkoniak.  Babeczki wypełniamy karmelem, na wierzch układamy masę i dekorujemy czekoladową polewą. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
drożdżówki z makiem 183

mnie denerwuje jak widzę na półkach z pieczywem takie  "ulepki cukrowe", zwłaszcza w Polsce. Zrobią bułkę, która sama w dobie jest już tak słodka, dodadzą słodkie nadzienie np. budyń i jeszcze poleją lukrem, no ludzie trzymajcie, co to ma być? nijak się to ma do prawdziwej drożdżówki.  Jesteśmy zasypywani produktami z tak dużą ilością cukru, że jest

ciastkarnia na kruchym spodzie
Prosty deser truskawkowo-żurawinowo waniliowy 184

pieczenie za to na owocowy deser jak najbardziej. Tym teraz postanowiłam wziąć na tapetę truskawki. Zmiksowane truskawki z kawałkami żurawiny i już mamy pyszny sok. Do tego waniliowy gęsty budyń i już mamy przepis na pyszny deser.  Składniki na 3 pucharki 20 dkg truskawek garść żurawiny kisiel truskawkowy 0,5 l mleka 4 łyżki żurawiny 2 laski wanilii

ciastkarnia na kruchym spodzie
Słodka pychotka 218

garnku zagotuje się dodajemy rozpuszczoną mąkę i dokładnie mieszamy aby masa nam się nie przypaliła. Gotową odstawiamy do ostygnięcia. Margarynę miksujemy na puch i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Gotowa masa ma  być jednolita, należy uważać aby nie zważyć masy.  Na spód układamy jeden kawałek ciasta z bezą przykrywamy go masą i kładziemy na wierzch drugą część ciasta

ciastkarnia na kruchym spodzie