Sernik z bezą orzechową 691pieczenia - 10 dag masła - 1 łyżka smalcu - 2 żółtka - 1 jajko Masa serowa: -1,2 kg sera białego - 1 i 1/3 szklanki cukru - 1 łyżka cukru waniliowego - 8 dag budyniu śmietankowego - 1 szklanka śmietanki 30 % - 1 szklanka mleka - 1 szklanka oleju z pestek winogron (ja użyłam oleju rzepakowego, bo taki akurat miałam) - 2 jajka - 4 żółtka Beza orzechowa: - 6 białek
Zainspirowana w kuchni
Sernik z brzoskwinią 183margaryny 5 żółtek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg sera półtłustego 250 g masła 300 g cukru 5 jajek 2 budynie śmietankowe olejek cytrynowy 1 puszka brzoskwiń Piana: 5 białek 200 g.cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Nagrzać piekarnik do temperatury 190* C Ciasto: Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, białą
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Rafaello z kaszy manny 5152gram) Mleko, wodę, cukry i mannę gotujemy na małym ogniu, stale mieszając. Dodajemy posiekane orzechy (ewentualnie rodzynki lub posiekane migdały) i odstawiamy do przestudzenia (masa ma być gęsta niczym budyń). Z jeszcze ciepłej masy formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych i odstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc). Z podanej porcji wyszło mi dokładnie 31 rafaello
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ciasto francuskie - kolejna odsłona 282Wyjąć, lekko przestudzić. Krem przygotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu - w moim przypadku wystarczyło zmiksować mleko z kupionym proszkiem na krem. Oczywiście można to zastąpić tradycyjną masą budyniową (ugotować budyń, po wystudzeniu zmiksować go z 250 dag miękkiego masła). Na niższym cieście rozsmarować warstwę dżemu, na nią przygotowany krem, przykryć drugim ciastem. W wersji z lukrem masło należy roztopić, dodać
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Kruche ciasto z delikatną pianką i owocami leśnymi 220Wstawić do nagrzanego piekarnika w temp. 190 ° C i pieczemy przez 20 minut. Ciasto studzimy. Pianka budyniowa: 5 białek, 220 g drobnego cukru do wypieków, 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru ( razem 80 g ), 1/2 szklanki oleju. Dodatkowo: 1/2 kg owoców malin (jeśli używamy mrożonych to nie odmrażamy ich wcześniej, ja użyłam mieszanki - owoce leśne), cukier puder do posypania
Delicious Titbits
Ciasto Shrek 453Post Ciasto Shrek pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje
Francuskie ciasto z brzoskwiniami - torcik z brzoskwiniami 111Na początek napiszę tak: może i ono jest ciut pracochłonne, może wymaga ciut więcej czasu aby mu poświęcić ale efekt końcowy jest zdumiewający. Pyszne ciasto francuskie
Moje Małe Czarowanie
Sernik z bezą kokosową 109Kto mnie zna, ten wie, że kocham serniki miłością wielką, dlatego bardzo często pojawiają się one w naszej kuchni. Tym razem padło na sernik z bezą
Kulinarne Przeboje
Ciasteczka budyniowe 198Pyszne, kruche i szybkie ciasteczka budyniowe, które można zrobić praktycznie w 5 minut! Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu. Są dziecinnie łatwe w wykonaniu i na pewno
Kulinarne Przeboje
Cytrynowe ciasto z kisielem na gofrach 126Przepis na ciasto bez pieczenia z cytrynowym kremem na kisielu, przekładanym goframi. Zobacz, jak zrobić to pyszne cytrynowe ciasto z kisielem! Bardzo ważne w przygotowaniu ciasta
Via Gusto
Kruche ciasto z borówkami i budyniową pianką 94Kruche ciasto z borówkami i budyniową pianką to przepyszny wypiek, który przygotować może każdy. Naprawdę zawsze się udaje i wszystkim smakuje. Doskonale sprawdzi się jako ciasto
Di gotuje
Ekspresowa kremowka z groszkiem ptysiowym 162Od dawna zabierałam się za przygotowanie tej nietypowej wersji karpatki. Bardzo lubię to ciasto, ale nie lubię go piec, bo nie zawsze wychodzi mi tak jak
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciasto niebo 132Proponuję dziś przepis na proste i pyszne ciasto w stylu tortowym , ale na niedzielę . Jest to biszkopt przełożony kremem budyniowym z kokosową warstwą na wierzchu zwaną
Kawa z mlekiem
Ciasto z rabarbarem i bezą 1944Ciasto z rabarbarem i bezą to proste i efektowne ciasto, które warto przygotować w sezonie na rabarbar. Artykuł Ciasto z rabarbarem i bezą pochodzi z serwisu
Kulinarne Cuda