ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:692/1509)

Tort podwójnie czekoladowy z bezą 104

podsumowanie... Przez 4 lata udało mi się opublikować ponad 850 przepisów, a najchętniej odwiedzane przez Was przepisy to: 1) Sałatka z serkiem wiejskim 2) Cytrynówka 3) Ciasto z pianką budyniową i wiśniami 4) Ciasto bydyniowe ze śliwkami 5) Udka maślano-jogurtowe Cieszę się bardzo, że 4 lata temu zdecydowałam się założyć ten blog, bo robię to co kocham. Nie powiem(...)wszystkie lata - na Facebooku jest już nas prawie 49 tys.!!! Dopiero dzisiaj udało mi się ogarnąć jakiś tort, bo wcześniej czekałam na piekarnik.  Tort podwójnie czekoladowy - z dwiema różnymi masami czekoladowymi - jedna z gorzką czekoladą, a druga z białą czekoladą, przygotowane na bazie kremówki i serka mascarpone. Składa się on z bezy, która znajduje się na samym wierzchu oraz

Kuchnia MagdaLeny
Kruche ciasto z pianką waniliową i jagodami 155

spożywcza i umieścić w zamrażarce na min. 2 godziny.  Do pozostałej części dodać kakao i dokładnie zagnieść. Uformować wałek i umieścić w zamrażarce na min. 2 godziny. Ciemne ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Piec 18 minut z termoobiegiem w 180°C. Wyjąć, wystudzić. Masło rozpuścić i przestudzić. Budyń wymieszać z połową(...)sokiem z cytryny na sztywną pianę. Dodać mieszankę budyniową i zmiksować na niższych obrotach. Na koniec wmieszać masło. Wyłożyć piankę na upieczony spod czekoladowy. Na wierzch wysypać borówki oraz zetrzeć na tarce jasne ciasto.  Piec 50 minut z termoobiegiem w 180°C. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowe ule wielkanocne 187

jeszcze zostanie mi wersja na Boże Narodzenie i będę miała komplet tych świetnych foremek. Pewnie się powtórzę, ale uwielbiam je. Można kombinować ze składem ciasta, nadzieniem czyli dla każdego coś dobrego. Przechodzimy do przepisu na czekoladową wersję. W środku nutella, ale może być inny krem czy budyń.  Składniki : * pół paczki biszkoptów * pół tabliczki mlecznej bądź gorzkiej czekolady * 2 łyżki

Magiczne Życie Marty
Drożdżowa gwiazda 85

szklanka mleka szczypta soli dodatkowo: jajko kilka łyżek nadzienia np. masy makowej, kremu czekoladowego, dżemu W dużej misce wymieszać przesiana mąkę, drożdże, sól i cukier. Masło rozpuścić i przestudzić. Do suchych składników dodać mleko, masło i wbić jajko.  Zagnieść całość na gładkie i elastyczne ciasto, które uformować w kulę i odstawić w misce pod przykryciem w ciepłe miejsce

wyzwania kuchenne
WEGAŃSKIE BROWNIE Z FASOLI 136

jego wykonania zainspirował mnie przepis z książki "Super odporność" dra J. Fuhraman'a. Zmodyfikowałam nieco składniki i dodałam polewę. Wszyscy je uwielbiamy za czekoladowo-karmelowo-waniliowy smak. Polecam! Składniki na formę 20x20 cm + 15 trufli: Ciasto:  9 szklanek ugotowanej czarnej fasoli (4 szklanki suchej fasoli), 7 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego, 3 łyżki zmielonych ziaren chia, 1 1/4 szklanki

Jeść, by żyć w zdrowiu
Babeczki czekoladowe 150

nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez około 15-20 minut, funkcja piekarnika góra-dół. Każdy piekarnik jest inny, należy zobaczyć patyczkiem, czy ciasto się nie klei. Wyjąć i ostudzić na kratce. Można udekorować polewą czekoladową i na to wiórki kokosowe lub posypka kolorowa. Choć i tak bardzo dobre są bez niczego i szybko znikają. Smacznego ;) Sypkie składniki Mokre składniki Sypkie

Wołowina od rekina
Kakaowa rolada bez pieczenia 223

dobie ładnych i wykwintnych ciast, raczej mało kto pamięta o starym poczciwym bloku czekoladowym czy waflach przekładanych kajmakiem lub kakaową masą. Dlatego dzisiaj pomysł na coś pomiędzy blokiem czekoladowym a andrutem z kakaową masą. Zapraszamy na naprawdę dobrą a przy okazji ładną roladę, której przygotowanie nie zajmie dłużej niż kwadrans. :) Jest to deser fantastyczny także dlatego, że końcowy smak, zależy(...)starając się pokryć nią równomiernie cały arkusz. Z krótszych stron zostawiamy ok. 2 cm wolnej powierzchni. Zwijamy i zawijamy w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby ciasto stężało. Kroimy bezpośrednio przed podaniem. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Polewa czekoladowa 72

Domowa polewa czekoladowa z przepisu mojej babci. Idealnie nadaje się do różnego rodzaju deserów i ciast. Ma dość miękką konsystencję po zgęstnieniu, dzięki czemu łatwo się ją kroi i nie pęka. Składniki Mleko 3 łyżki Cukier puder 2 The post Polewa czekoladowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tarta z malinami i białą czekoladą 139

Ciasto energicznie zagniotłam i wyłożyłam nim posmarowaną masłem formę do tarty, o średnicy 29 cm.  Na ciasto położyłam papier do pieczenia i wsypałam obciążnik (suchy groch, fasola, ryż). Ciasto piekłam 15 minut w temperaturze 180 st. C na złoty kolor.  Nadzienie: - 400 ml śmietany 36% - 250 g białej czekolady - 2 jajka - 500 g mrożonych malin - garść mrożonych jagód(...)kąpieli wodnej. Następnie dodałam śmietankę, mieszając do uzyskania jednolitej masy. Do szklanki wbiłam dwa jajka, rozmieszałam do uzyskania jednolitej masy i przelałam do masy czekoladowej. Na podpieczony spód wyłożyłam mrożone owoce i zalałam masą. Ciasto piekłam 30 min. w temp. 170 st. C. Smacznego

Receptura smaku
Wegańskie ciasto czekoladowe :) 155

obłędnie pyszne i bardzo mnie to zaskoczyło, bo nie spodziewałam się aż tak dobrego smaku i niezwykle udanej struktury, co może być niekiedy problematyczne w ciastach wegańskich. Jest mięciutkie, puszyste, idealnie słodkie i wyraziście czekoladowe. Dodatkiem wzbogacającym jest białko w proszku, oczywiście roślinne od marki Plantforce ze sklepu Siła Roślin . Produkt ten odznacza się wysoką jakością, czystym składem oraz adekwatną(...)piekarniku, w termoobiegu przez 60 minut.  Gotowe pozostaw do ostygnięcia. Następnie rozsmaruj na wierzchu masło orzechowe, ułóż plasterki banana i posyp wiórkami kokosowymi.  Wartości odżywcze (dla całego ciasta / dla 1 kawałka, dzieląc na 8 części): energia: 1815 kcal / 227 kcal białko: 69 g  / 8,5 g tłuszcze: 92 g / 11,5 g węglowodany

Zdrowie na języku :P
Tort orzechowy, czekoladowo - kawowy w wersji keto 39

znów minie za szybko.  Refleksje, podsumowanie minionego i pomysły na poniedziałkowy start. Przy okazji można rozłożyć kilka talerzyków i pokroić ciasto.  Jakiekolwiek by nie było, dobrze przy nim wspólnie się zatrzymać. Tym razem był torcik. Bardzo czekoladowy, intensywnie orzechowy,  bez dodatku cukru i mąki.  Przepis prosty, szybki, bezproblemowy, jedynie masę należy przygotować dzień przed składaniem torcika(...)pieczenia  i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na około 20 minut.  Po upieczeniu zostawiamy ciasto 5 -10 minut w piekarniku,  wyciągamy i studzimy zupełnie. Po przestudzeniu wyciągamy z formy i kroimy na dwa równe blaty. Masa czekoladowo - kawowa: 200 ml śmietanki kremówki 30 % 3 łyżki kremu orzechowego - u mnie z orzechów nerkowca 50 gram czekolady

Kronika Piekarnika
Owocowe lato 36

Zamknęłam trochę lata w cieście. Owocowe lato jest delikatne i przepyszne ? To biszkopt, świetny krem czekoladowy i mnóstwo owoców w galaretce. Tak prosto i tak smacznie ? UWAGA: Szklanka 200 ml Składniki na biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier. Następnie zmniejszam obroty(...)letniej wody sok z połowy cytryny Składniki na krem czekoladowy: 250 g mascarpone 350 ml słodkiej śmietanki 30-36% 1 czekolada mleczna ½ czekolady ciemnej Czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do przestygnięcia. Mascarpone i śmietankę ubijam mikserem, następnie dodaję rozpuszczoną czekoladę i miksuję do połączenia składników. Teraz mogę złożyć ciasto. Pierwszy blat biszkoptu nasączam, wykładam ¾ porcji kremu, wyrównuję

Słodki sentyment
Szybkie babeczki czekoladowe 26

mleko i roztopione masło. 4. Połącz zawartości obu misek razem i dokładnie wymieszaj. Nie za długo, żeby nie utracić puszystości ciasta. 5. Na koniec dodaj kawałki czekolady i delikatnie wymieszaj je z ciastem. 6. Teraz czas na nakładanie ciasta do foremek na muffiny. Staraj się wypełnić każdą foremkę do około 2/3 jej pojemności. 7. Piecz muffiny przez 20-25 minut(...)wystudzone, możesz cieszyć się smakiem tych pysznych muffinów czekoladowych. Pytania i odpowiedzi Jak zrobić babeczki czekoladowe? Przygotowanie babeczek czekoladowych jest proste. Najpierw połącz mąkę pszenną, kakao, cukier, proszek do pieczenia oraz sól. Następnie ubij jajko, dodaj mleko i roztopione masło. Połącz te dwa zestawy składników, dodaj kawałki czekolady, a potem nakładaj ciasto do foremek na muffiny. Piecz przez

Ania i Marcin gotują
Biały blok z herbatnikami – bez pieczenia! 49

poznaliście już blok czekoladowy   to z pewnością zasmakuje wam biały blok z herbatnikami – bez pieczenia. Śmiało można powiedzieć, że przygotowanie go zajmuje raptem 10 minut! Wystarczy kilka razy zamieszać łyżką, wylać do keksówki, schować do lodówki i gotowe! Bez użycia miksera! Banalnie proste, czyż nie? A jakie pyszne, po prostu rewelacja! Takie łatwe ciasto wychodzi każdemu Spróbuj koniecznie

Gotuj z Prezesem
Truskawkowe i czekoladowe naleśniki z musem 229

miksujemy. Do drugiej połowy ciasta dodajemy 2 garści truskawek i miksujemy. Smażymy naleśniki na delikatnie wysmarowanej olejem patelni z obu stron. Później wykonujemy sosy: pierwszy z 2 łyżek nutelii i odrobiny mleka (mieszamy w mikserze / blenderze), drugi sos to zmiksowane truskawki z dodatkiem cukru. Naleśniki dekorujemy bitą śmietaną, sosami oraz truskawkami. Naleśniki truskawkowe i czekoladowe

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania