ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:689/1509)

Mazurek czekoladowy z mlekiem w proszku 39

Przygotowanie: Wszystkie składniki zagniatam na gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowuję i wykładam na wysmarowaną blaszkę zgrabnie formując boczki, dno nakłuwam widelcem. Jeśli zostanie Wam trochę ciasta, możecie wyciąć różne kształty, posłużą do dekoracji.  Blaszkę z ciastem wstawiam do zamrażarki na ok. 15 minut, a w tym czasie nagrzewam piekarnik do 180 stopni. Wyciągam ciasto z zamrażarki i wstawiam bezpośrednio(...)piekarnika na 15-20 minut, aż lekko się zarumieni. Ewentualnie powycinane kształty układam na osobnej blaszce i piekę razem z ciastem. Kruche ciasto odstawiam do wystygnięcia. W tym czasie przygotowuję nadzienie. Składniki na nadzienie: 3 szklanki mleka w proszku 1 ½ szklanki cukru 250 g miękkiego masła 150 ml mleka 2 łyżki cukru waniliowego 150 g ulubionej czekolady ( u mnie taka

Słodki sentyment
Mazurek czekoladowy z mlekiem w proszku 53

Przygotowanie: Wszystkie składniki zagniatam na gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowuję i wykładam na wysmarowaną blaszkę zgrabnie formując boczki, dno nakłuwam widelcem. Jeśli zostanie Wam trochę ciasta, możecie wyciąć różne kształty, posłużą do dekoracji.  Blaszkę z ciastem wstawiam do zamrażarki na ok. 15 minut, a w tym czasie nagrzewam piekarnik do 180 stopni. Wyciągam ciasto z zamrażarki i wstawiam bezpośrednio(...)piekarnika na 15-20 minut, aż lekko się zarumieni. Ewentualnie powycinane kształty układam na osobnej blaszce i piekę razem z ciastem. Kruche ciasto odstawiam do wystygnięcia. W tym czasie przygotowuję nadzienie. Składniki na nadzienie: 3 szklanki mleka w proszku 1 ½ szklanki cukru 250 g miękkiego masła 150 ml mleka 2 łyżki cukru waniliowego 150 g ulubionej czekolady ( u mnie taka

Słodki sentyment
Muffinki podwójnie czekoladowe 171

Smażenie, tłuczenie kotletów, miksowanie ciast czy nawet jak pieczemy ciasta on potrafi usiąść przed piekarnikiem i obserwować co się w środku dzieje :) Wszystko dla niego jest niesamowicie fascynujące! Trochę nas nie było, więc mamy całkiem sporo zaległych przepisów, które uparcie czekają na dodanie! I dziś możemy Was zaprosić na pyszne czekoladowe mufinki! Są wspaniałe, mocno czekoladowe i wilgotne! Przepis(...)jajka) wraz z cukrem. Wymieszać zawartość obu misek - suche składniki dodać do mokrych i wymieszać do ich połączenia. Następnie dodać 3/4 posiekanej czekolady i wmieszać w masę. Nakładać ciasto do foremek do pieczenia muffinek wyłożonych papilotkami, następnie posypać pozostałą czekoladą.  Piec przez około 20 minut, do tzw. suchego patyczka.  Ps. Piekliśmy muffinki z połowy podanej porcji i wyszło

Plate of Joy
Waniliowy jabłecznik z budyniem. 192

Jakiś czas temu publikowałam mój sprawdzony przepis na  czekoladowy jabłecznik z budyniem , a dziś przyszedł czas na waniliowy jabłecznik z budyniem. Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy i jest pyszny! Ciasto jest kruchutkie, jabłka kwaskowe,a wszystkie smaki łączy kremowy budyń. Jest spektakularne i zawsze się udaje. Polecam! Składniki na waniliowy jabłecznik z budyniem 3 szklanki mąki krupczatki

Rozpustne gotowanie
Tradycyjna babka marmurkowa waniliowo - czekoladowa ( babka piaskowa) 810

TRADYCYJNA BABKA MARMURKOWA WANILIOWO-CZEKOLADOWA Jedna z najsmaczniejszych jakie upiekłam. Szczerze polecam ten przepis :) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 225 g masła 1 szklanka drobnego cukru do wypieków ( 1,5 szklanki dla tych co wolą słodsze wypieki) 4 duże jajka pół łyżeczki ekstraktu z wanilii pół szklanki mleka 120 g gorzkiej(...)przemian z mlekiem, miksując delikatnie tylko do wymieszania się składników. Można mąkę wymieszać szpatułką, bo wtedy raczej nie wyjdzie zakalec. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, pozostawić do lekkiego wystygnięcia. Ciasto podzielić na pół, do jednej części dodać lekko przestudzoną czekoladę, wymieszać łyżką. Formę o wymiarach 29 x 11 cm wysmarować masłem, a następnie oprószyć mąką pszenną. Wykładać do formy

Calzonella.com
JABŁECZNIK POD JOGURTOWĄ PIANKĄ 358

smaku duży kubek jogurtu greckiego 3 łyżki żelatyny 2 opakowanie herbatników pełnoziarnistych Petit Beurre  CUKRY NYSKIE 1 opakowanie kakaowych herbatników Petit Beurre  CUKRY NYSKIE Dodatkowo: wiórki czekoladowe na wierzch  Wykonanie: *Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy do garnka, doprowadzamy do wrzenia.  * Galaretki rozpuszczamy w szklance wrzątku, dodajemy do jabłek, doprowadzamy do wrzenia a następnie(...)Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder do smaku wedle uznania, dodajemy jogurt grecki, wlewamy przestudzoną żelatynę, miksujemy.  * Masę jogurtową wylewamy na ciasto, przykrywamy z wierzchu kolejną warstwą herbatników, posypujemy pokruszonymi wiórkami czekoladowymi, odstawiamy do lodówki do stężenia, najlepiej na całą

Z Majeczką w kuchni
Brownie z kremem twarogowym nadziane owocami leśnymi 95

Pomysł na szybkie do przygotowania ciasto - brownie z kremem twarogowym i kwaśnymi owocami. Idealne połączenie smaków. Ciasto dla osób, które ograniczają cukier w swojej diecie.  Składniki na formę do tortownicy o średnicy 18 cm: brownie 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady (150 g) 1 niepełna szklanka mąki orkiszowej (90 g) 1 białko + 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)pomocą robota kuchennego, wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Na dno wyłożyć 1/2 czekoladowej masy, następnie krem twarogowy, owoce (bez soku!) i na sam wierzch 1/2 masy czekoladowej. Piec około 35-45 minut w 180 ºC  (ciasto może być lekko wilgotne) . Przygotowywanie kremu i masy na brownie 1/2 masy na brownie, krem twarogowy, owoce

Ugotować
Prosta babka czekoladowa 75

przyozdobić, zdecydować się jak ja na polewę z białej czekolady Wedel lub wybrać klasyczną gorzką czekoladę. Babę możecie posypać orzechami, bakaliami, czekoladowymi jajeczkami lub wiórkami czekolady. Za każdym razem ta babka może wyglądać odrobinę inaczej PROSTA BABKA CZEKOLADOWA Przygotowanie : około 1 h Składniki: – 450 g mąki pszennej – 3/4 szklanki cukru – 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego – 3 jajka rozmiar M – 3 łyżki(...)zmiksuj, dosłownie do połączenia składników. Ciasto przelej do jednej dużej (pojemność 1,5 l) lub 2 mniejszych form na babkę. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz je przez 35-45 minut w zależności od wielkości formy. To czy ciasto się upiekło sprawdź patyczkiem, nie powinien się lepić po wyjęciu z ciasta. Ciasto wyjmuj z formy po lekkim wystudzeniu. Do małego

nietylkopasta.pl
Biszkopt czekoladowy z bitą śmietaną i owocami 168

Trupa się nie reanimuje, tylko zakopuje i pali po nim ciuchy. Pewnie się zastanawiacie, co ma czekoladowy biszkopt do zrywania zaręczyn? Otóż ten wysłannik piekieł, mój niedoszły na szczęście mąż, na odchodne oświadczył mi, że jestem beznadziejną gospodynią, bo umiem tylko 4 ciasta piec, a jego mamusia umie wszystkie. Oooooo! Nagle trafił mnie szlag, a furia zalała me lico(...)słodkie śliwki i pokruszony ten kawałek biszkoptu, który odcięliśmy. Można dodatkowo posypać orzechami i płatkami migdałów. To jak będzie wyglądało ciasto zależy od waszej inwencji twórczej. Tort jest prosty, rustykalny i fajnie wygląda. Smacznego! Post Biszkopt czekoladowy z bitą śmietaną i owocami pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Tort Prince Polo 195

kieliszek spirytusu, Dodatkowo:  50ml mocnej kawy parzonej, krokant z orzechów laskowych BARIMA z Cukieteria.pl , czekoladowe kuleczki. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywno. Nie przerywając miksowania dodaję żółtka oraz cukier. Następnie dodaję olej, mąkę, kakao, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przekładam na tortownicę (śr.24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 20 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzony(...)dodaję zimną masę jajeczną. Na końcu wlewam spirytus. Dokładnie ucieram. 4. Połowę masy wykładam na biszkopt, wyrównuję. Na masie układam ciasto  wafelkowe. Pozostałą masą smaruję boki oraz wierzch tortu. Boki tortu obsypuję krokantem orzechowym. Wierzch tortu dekoruję czekoladowymi kuleczkami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Mazurek czekoladowy z czarną porzeczką. 168

już przy wielkanocnym stole na którym królują mazurki. Udekorowane z polotem mazurki stwarzają wiosenną atmosferę i pięknie ozdabiają wielkanocny stół. Mały kawałek mazurka czekoladowego podany do kawy lub herbaty to ukoronowanie świątecznej uczty Ciasto · 350g mąki orkiszowej · 150 g cukru

Kulinarne pyszności Molki
Tort kufel piwa 170

Czas gotowania 1 hr 30 min Czas przygotowania 5 hr Biszkopt x 2 4 jajek 100 g mąki tortowej 40 g mąki ziemniaczanej 140 g cukru szczypta soli Krem czekoladowo - orzechowy 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 120 g posiekanych orzechów 100 g gorzkiej czekolady 2,5 łyżki cukru pudru Krem kajmakowy 200 g schłodzonej masy kajmakowej(...)upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Do wykonania tortu, potrzebujemy dwa takie biszkopty. Krem czekoladowo - orzechowy Czekoladę dokładnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystudzenia. Serek mascarpone przekładamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy. Śmietanę ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy

Wędrówki po kuchni
Tort pistacjowo-jabłkowo czekoladowy 182

orzechowym i fajnym kolorze dzięki orzechom pistacji, kwaskowa warstwa z winnych jabłek i galaretki oraz słodki krem czekoladowy. Nieprzesłodzony, smaki doskonale się równoważą, jeden z lepszych torcików na różne okazje. Deser z klasą.  Najsmaczniejszy mocno schłodzony.  Dekoracje do tortów i ciast  kupicie w  Cukieteria  prawdziwy raj dla miłośników słodkich wypieków. Składniki: Tortownica 24 cm Biszkopt(...)niej, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wyłożonej pergaminem tortownicy-samo dno. Piec 45 minut w temp 170*c. grzanie góra-dół, lub do suchego patyczka. Studzić przy uchylonych drzwiczkach, gdy przestygnie wyciągnąć z piekarnika i zostawić do całkowitego wystudzenia. Dobrze jest biszkopt upiec dzień wcześniej przed złożeniem tortu. Całkiem zimny przekroić wzdłuż na dwa blaty. Krem Czekoladowy: Śmietanę podgrzać

Wanilia i Kardamon
Brownie z wiśniami (bezglutenowe) 132

gliniaste ciasto, a właściwie zakalec tak dobrze regeneruje. Najgorszym pomysłem na jaki mogłam wpaść, to upieczenie tego ciasta wieczorem. Takie ciepłe brownie jest po prostu oszałamiająco dobre. To absolutnie uniemożliwia pozostawienie go do rana w nienaruszonym stanie. Przyznam się otwarcie, że mój czekoladowy nałóg obudził mnie w nocy i poszłam po jeszcze jeden kawałeczek... No dobra dwa. Ale malutkie(...)przełożyć do rondla. Masło pokroić, dołożyć do czekolady. Rozpuścić razem na minimalnej mocy, wymieszać z cukrem. Jajka roztrzepać z łyżką alkoholu. Dodać do czekoladowej masy, wymieszać. Następnie dodać mąkę, migdały, sól i kakao. Energicznie wymieszać, żeby ciasto było jednolite. Na koniec do masy wmieszać wiśnie (część można odłożyć i rozsypać na wierzchu ciasta). Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec przez

Pełny talerz
Murzynek, prawdziwy i zwyczajny 588

czasami gdy mi się nic nie chce a ogólnie wszystko jest do kitu. Roboty przy nim mało a smak wyborny, no i czekoladowy. Taki trochę poprawiacz humoru na jesienne dni. Przepis pochodzi ze książeczki "Domowe ciasta i ciasteczka" autorstwa Ilony Dąbrowy i Kingi Ośmyckiej - mam ją od wielu lat i jest już mocno wysłużona a z tego przepisu

Smaczna Pyza

Proponowane wyszukiwania