ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:685/1509)

Jak przygotować tort na prezent? 59

Tort to jedno z tych ciast, które najczęściej są przyrządzane na specjalne okazje. Poza samym upieczeniem biszkoptu i przełożeniem go nadzieniem, bardzo ważne jest również jego udekorowanie i odpowiednie spakowanie. W tym artykule podpowiemy, jak przygotować tort na prezent. Zachęcamy do zapoznania się z jego treścią. Po pierwsze – udekorowanie tortu Przed wręczeniem tortu w formie prezentu, warto zadbać(...)zorganizowane z okazji wieczoru panieńskiego. Doskonałym sposobem na stworzenie efektownej dekoracji na torcie, jest skorzystanie z takich rozwiązań jak: Ozdoby cukrowe, Ozdoby waflowe, Ozdoby czekoladowe, Toppery, Figurki, Świeczki, Balony. Tego typu dekoracje do ciast, dostępne są w hurtowniach cukierniczych, dzięki czemu bez problemu wejdziemy w ich posiadanie. Ponadto, idealnie w roli ozdoby, sprawdzą się także posypki na tort

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto brzoskwiniowa delicja 291

Zapraszam was na proste ciasto z galaretką i kremem z gorzkiej czekolady. Smakuje wybornie i nie jest za słodkie. Talerzyk Porcelana Bogucice z kolekcji Venezia. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej T500 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  Galaretka: 2 galaretki brzoskwiniowe 800 ml wrzątku 1 puszka brzoskwiń Krem czekoladowy: 500 ml kremówki(...)galaretkę, rozłożyć po całej powierzchni brzoskwinie wciskając je do środka. Włożyć do lodówki by galaretka stężała. Gdy galaretka już stężeje w yjąć z lodówki czekoladową kremówkę zmiksować na sztywno i równomiernie rozsmarować na galaretce.  Ciasto przechowywać w lodówce. Przed podaniem posypać startą czekoladą lub oprószyć kakao

Ala piecze i gotuje
Sernik na korzennym spodzie z polewą czekoladową i orzechami 187

Sernik to ciasto, które wymaga wg mnie miłości i cierpliwości, nie lubi pośpiechu, dlatego nie wyobrażam sobie świąt bez tego wypieku. Masę serową należy szybko wymieszać, tylko do połączenia składników, aby jej zbytnio nie napowietrzyć. To samo jest ze studzeniem, sernik nie lubi zbyt dużej różnicy temperatur, od razu opada, stąd najlepiej go zostawić w piekarniku, by stopniowo ostygł(...)delektuję się korzennymi słodkościami, które umilają mi ten grudniowy czas, a dom przyozdobiłam lampkami, które wieczorem rozświetlają wnętrze. Sernik na korzennym spodzie z polewą czekoladową idealnie wpasowuje się w ten trend. Ze spodu ciasta powinny być także zadowolone osoby z nietolerancją glutenu.  Składniki na formę o średnicy 17 cm (może być ciut większa, wtedy sernik będzie niższy) Spód

Fabryka pomysłów
Warstwowe Ciasto Na Białkach Z Serem Gotowanym I Dżemem 121

Ciasto na białkach ma to do siebie, że jest lekkie, nie zapychające i przyjemnie się je zjada, a z dodatkami staje się pysznym deserem do popołudniowej kawki ;) Składniki na blaszkę 21 x 21 cm Ciasto: 4 białka (170 g) 4 łyżki cukru 4 łyżki oleju 3 czubate łyżki mąki 1/2 łyżeczki proszku dopieczenia 1 i 1/2 łyżki kakao Masa(...)wykładamy do blaszki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką. Pieczemy w  180 stop przez około 20-30  minut do suchego patyczka. Polewa Czekoladowa 5. Wszystkie składniki umieszczamy w garnuszku/rondelku i rozpuszczamy na niewielkim ogniu Złożenie ciasta 6. Biszkopt z białek przekrawamy na dwa blaty ( jeśli wyrósł Wam wysoki to można na trzy blaty, zużyjecie wtedy mniej herbatników ) Pierwszy blat

Gotowanie...to proste !
Babka czekoladowa na maślance 187

Babka mocno czekoladowa, puszysta i pyszna. Łatwa do przygotowania, na pewno upieczesz ją bez zakalca, ponieważ nie ucierasz tłuszczu z cukrem, a dolewasz stopione masło. Najsmaczniejsza na 2-3 dzień, bo staje się cudownie mięsista i wilgotna. Spokojnie możesz upiec ją 2 dni wcześniej przed planowanym poczęstunkiem. Porcja idealna na małą foremkę babkową z kominem. Składniki: 2 szklanki mąki orkiszowej(...)płaska łyżka masła Wykonanie: jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę dodawać partiami przesianą mąkę z kakao i cynamonem na przemian z kwaśnym mlekiem masło stopić, wlać gorące do ciasta wyłożyć do podłużnej lub babkowej foremki z kominem wysmarowanej masłem i obsypanej mąką piec w 180`C 50-60 minut minut zagotować mleko w rondelku, dodać połamaną czekoldę i masło

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kostka Pistacjowo Czekoladowa 122

palnika mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie połową kremu przekładamy dwa blaty. Drugą połowę kremu wykładamy na wierzch ciasta. Posypujemy fantazyjnie pistacjami, orzechami laskowymi itp. Kroimy na około 16 kawałków.     The post Kostka Pistacjowo Czekoladowa appeared first on Made

Made By Mom And Son
25 pomysłów na drugie śniadanie do pracy na zimno 49

mini serniczki, które przygotowałam z ciasta… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto francuskie ze szpinakiem i serem żółtym w 20 minut! Ciasto francuskie ze szpinakiem i serem żółtym to przepis na szybką przekąskę na ciepło. Idealnie sprawdzi się na kolację, a… ZOBACZ PRZEPIS Ekspresowe ciasto z cukinii – ciasto cytrynowe z cukinią Ciasto z cukinii to świetny sposób na wykorzystanie cukinii(...)nich nie marzy? Okazuje się, że przygotowanie pysznych bułeczek nie jest… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia w zdrowej wersji Znane ciasto bez pieczenia – ciasto Kinder Bueno – w zupełnie innej odsłonie – z kaszą jaglaną, syropem daktylowym i… ZOBACZ PRZEPIS CZEKOLADOWE CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH Owsiane ciastka z kilku składników – bez mąki, jedynie

Via Gusto
Ciasto czekoladowe z czereśniami 180

Lekko wilgotne i mocno czekoladowe ciacho w sam, raz gdy dopadnie nas ochota na coś słodkiego. Szybko się robi i szybko znika. składniki: 125 g masła 1,5 szklanki mąki, u mnie typ 500 Młyn Kopytowa 0,5 szklanki cukru 3 jajka 100 g czekolady 5 łyżek mleka 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok 250 g wydrylowanych(...)ciasta. Wyrównać wierzch łyżką zwilżoną we wodzie. Na wierzchu ułożyć resztę czereśni wciskając lekko w masę. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 35-40 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu zostawić ok 15 minut w formie następnie wyjąć z formeki i pozostawić na kratce do wystudzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową

Monia miesza i gotuje
Ciasto "Kubuś" 175

hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto "Kubuś" Składniki: Na biszkopt: 3 jajka 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej ½ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa Kubusiowa: 900 ml soku Kubuś( dowolny smak) 2 budynie waniliowe/śmietankowe Masa śmietanowa 250 ml śmietanki 30-36% 1 galaretka pomarańczowa Dodatkowo 2 opakowania herbatników Polewa czekoladowa(domowa/kupna) Sposób wykonania: Biszkopt(...)kubusiową. ( Uwaga! Jeżeli masa wyjdzie zbyt rzadka można ją wstawić na około 5-10min do lodówki i dopiero po tym czasie wyłożyć na ciasto ) Pod koniec na śmietanie układamy herbatniki i wszystko zalewamy polewą czekoladową. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. przepis modyfikowany na podstawie różnych stron

Smaki Natalii
Ciasto barrrdzo czekoladowe 166

Jeden z ulubionych wypieków mojego męża. Pyszne, bogate, ciężkie i bardzo, bardzo czekoladowe. Nie oszukane czekoladowe, na kakale, na prawdziwnej, pyszniutkiej, obrzydliwie słodkiej czekoladce, z dodatkiem gorzkiej, żeby zdusić wyrzuty sumienia (i żeby nie mdliło od słodyczy). Z grubą warstwą polewy na wierzchu... Mmmm..... Słodka rozpusta.  A tak na serio, to polecam szczerze, ciacho łatwe, szybkie i zaskakujące(...)proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, połączyć z czekoladową masą. Przełożyć do tortownicy o  średnicy 26 cm i piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. POLEWA: Czekolady umieścić w rondelku, połączyć ze śmietanką, rozpuścić na gładką, aksamitną masę. Przestudzić. Ciasto po upieczeniu głęboko nakłuć w kilku - kilkunastu miejscach patyczkiem do szaszłyków, polać przestudzoną polewą

Cakes By Kejt
Tort beczka z żelką mango, malinami i szpinakowym biszkoptem 75

cztery blaty biszkoptowe (dwa szpinakowe, jeden kakaowy i jeden jasny) przełożone kremem czekoladowym, kremem śmietankowym z żelką mango oraz w drugiej wersji z malinami. Możemy upiec jeden biszkopt i podzielić go na 4 blaty lub pokombinować tak jak u mnie z różnymi rodzajami ciasta. Ozdoby z masy cukrowej wycinamy ręcznie i przyklejamy do tortu otynkowanego ganache. Wzorek deseczek możemy wykonać(...)Krem śmietankowy do przełożenia: 250ml śmietanki kremówki 36% 200g serka mascarpone 1 princessa kokosowa w białej czekoladzie 2-3 łyżki cukru pudru do smaku pół szklanki mrożonych malin Krem czekoladowy do przełożenia: 200g śmietanki 36 % 120g mlecznej czekolady 30g gorzkiej czekolady 50g serka mascarpone Tynk ganache z białej czekolady: 200g miękkiego masła 200g białej czekolady Kostki lodu: 2 bezbarwne galaretki

Blog z Apetytem
Sernik na ciemnym cieście 94

roboty, na kruchym cieście. Dziś postanowiłam zrobić właśnie taki sernik. Zrobiłam je na kakaowym cieście budyniowym. Sernik zrobiłam tylko z 0,5kg sera, więc jest nieduży, ale tak smaczny, że już połowa zniknęła. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 3/4szkl. mąki tortowej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3szkl. cukru pudru 40g budyniu czekoladowego w proszku 1 łyżeczka(...)mlecznej czekolady 1-2 łyżki mleka Sposób przygotowania: Do miski wsypałam mąkę pszenną tortową, cukier puder, proszek do pieczenia, budyń czekoladowy w proszku i kakao. Dodałam zimne masło, żółtko i zimną śmietanę. Z podanych składników zagniotłam dość szybki jednolite ciasto. Uformowałam je w kulę, owinęłam folią spożywczą i schowałam do zamrażalki na kilka godzin. Można też zagnieść ciasto dzień wcześniej

Waniliowe Improwizacje
Bezglutenowa w-z z mascarpone 248

masie to może się okazać, że ciasto się połamało. Tragedii nie ma - polewa przykryje pęknięcia. Ale ostrzegam, przed taką kolejnością czynności. Ciasto jest za duże na to żeby je nasączyć i dopiero wtedy sprawnie przełożyć. Polewa czekoladowa: 1 tabliczka czekolady 1 czubata łyżka masła 2 łyżki cukru 100 ml mleka Na koniec przygotować polewę czekoladową. Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić

Ze smakiem bez glutenu
Ciasteczka orzechowe z czekoladą 112

pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia DELECTA 150g masła orzechowego 3 łyżki cukru 1 jajko 150g gęstej śmietany 1 opakowanie posypki KAMYCZKI CZEKOLADOWE DELECTA Ucieramy masło orzechowe z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki i łączymy za pomocą miksera. Ciasto powinno być miękkie i dające się łatwo formować. W razie potrzeby można dosypać trochę mąki. Z ciasta lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego

Wrzosowa Polana

Proponowane wyszukiwania