Tarta z malinami i białą czekoladą
Tarta z malinami i białą czekoladą
Spód: - 300 g mąki pszennej - 125 g masła - 1 jajko - 1 żółtko - 2 łyżki śmietany - 1 łyżka wody Do miski przesiałam mąkę oraz dodałam resztę składników. Ciasto energicznie zagniotłam i wyłożyłam nim posmarowaną masłem formę do tarty, o średnicy 29 cm. Na ciasto położyłam papier do pieczenia i wsypałam obciążnik (suchy groch, fasola, ryż). Ciasto piekłam 15 minut w temperaturze 180 st. C na złoty kolor. Nadzienie: - 400 ml śmietany 36% - 250 g białej czekolady - 2 jajka - 500 g mrożonych malin - ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Receptura smaku
Autor
Katarzyna Rysz
Kasia. Farmaceutka, miłośniczka zdrowych słodkości i smacznego gotowania.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, tarta, czekolada, ciasta z masa, z jagodami, maliny, ryż, biała czekolada, fasola, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z malinami, tarta na słodko, tarta czekoladowa
Inne przepisy z Receptura smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję