ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:679/1509)

Mleczna kanapka z karmelem 311

dzieci. Pierwszą wersję ciasta zrobiłam klasycznie, zniknęło z prędkością światła. Kolejnym razem dołożyłam cienką warstwę kajmaku i równie szybko zniknęło. Bardzo puszysty czekoladowy biszkopt i mleczny krem.......pycha! To lepsze niż sklepowa mleczna kanapka! Składniki: na ciasto: 6 jajek 1/2 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Pysznie & Pięknie
Ciasto snickers 199

ciasto snickers od dłuższego czasu namawiał mnie mój mąż – i w sumie racja, czego tu nie lubić? Puszyste biszkopty czekoladowe, bita śmietana, masło orzechowe i masa krówkowa :) Jestem pewna, że Wam też zasmakuje! Ciasto piekłam w dużej wysokiej formie o wymiarach 40×25 cm Składniki na 1 spód biszkoptowy (będą potrzebne 2) 4 jajka 12 łyżek cukru

Ciastkozercy
Ciasto Torcik Proste Świąteczne Tiramisu z Czekoladą 136

Ciasto Torcik Proste Świąteczne Tiramisu z Czekoladą – Zapraszam na pyszny, bardzo prosty w przygotowaniu torcik z ciemnym kakao, wanilią i śmietanowym kremem. Jest bardzo smaczny, wilgotny, aromatyczny, czekoladowy. Nasączyłam go kawą z dodatkiem likieru migdałowego i w smaku przypomina tiramisu. Wygląda pięknie i będzie idealny na świąteczny stół. Przepis powstał przy współpracy z marką Dr. Oetker. Bardzo polecam! Zapraszam(...)posypać czekoladą. Ułożyć ostatni krążek biszkoptu i nasączyć go pozostałym ponczem. Na wierzch wyłożyć pozostały krem, wyrównać i ciasto posypać ciemnym kakao. Tort wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin, najlepiej na całą noc. 8. Torcik przed podaniem ozdobić czekoladowymi gwiazdkami. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Mazurki wielkanocne – 10 najlepszych przepisów 99

Mazurek wielkanocny to ciasto, które absolutnie musi gościć na każdym świątecznym stole. Na tle innych ciast mazurek wyróżnia się bardzo dużą różnorodnością. To zasługa różnego rodzaju mas i polew, które wykorzystuje się do jego dekoracji. Mazurka wypieka się w różnych kształtach: klasycznym prostokątnym, kwadratowym, ale również owalnym czy trójkątnym. W dzisiejszym wpisie zebraliśmy dla was kilka przepisów na mazurki wielkanocne(...)efektownie będą prezentować się na stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Mazurek kajmakowy przepis na: Kolorowe Garnki 2. Mazurek bakaliowy przepis na: Słodki Sentyment 3. Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami w miodzie przepis na: Świat Ciasta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Mazurek snikers przepis na: Kucharka w Baletkach 5. Mazurek śliwka w czekoladzie przepis na: Domowy Smak Jedzenia 6. Mazurek z białą

BabskiePorady.pl - Przepisy
Magiczne ciasteczka 154

Dzisiaj polecam kolejny przepis na pyszne i superszybkie do przygotowania ciasto. Połączenie suszonych owoców i wiórków kokosowych z mlekiem skondensowanym jest wyśmienite! Nie może nie wyjść! Polecam! Ciasteczka – składniki:300 g herbatników (u mnie digestive)200 g masła (rozpuszczonego)200 g wiórków kokosowych300 g mieszanki (dowolne suszone owoce rozdrobnione, posiekane orzechy, rozdrobnione kawałki czekolady)600 ml mleka skondensowanegocukier puder(...)posypania Rozdrabniam ciastka (zobacz np. tutaj) i dodaję do nich rozpuszczone masło. Mieszam.Masę wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Wiórki, mieszankę owocowo-orzechowo-czekoladową mieszam z mlekiem skondensowanym i wylewam na spód ciasta.Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 30-35 min. lub aż zrobi się złote na brzegach.W orginalnym przepisie powinno się mieszankę wysypać

UgotujmyTo.pl
Drobne wyjaśnienie. SERNIK BEZ SERA KAWOWO-WANILIOWY. 237

napisała mi, że takie same ciasto znane jest jako "Styropian". Karmelitko, ciasto wygląda naprawdę pysznie, ale pomysł jest już znany jako ciasto styropian. Tylko,że styropian robione jest z budyniem waniliowym, a u Ciebie zmianą jest budyń czekoladowy. Pozdrawiam:) Zaintrygowana tą uwagą, sprawdziłam to i... rzeczywiście, taki sam przepis spotkałam bądź bardzo zbliżony na innych blogach czy też stronach. Byłam(...)wiem, że tylko zmiany w przepisie są moją autorską prpozycją. Raz jeszcze wszystkich serdeczie przepraszam! Mam nadzieję, że takie coś się więcej nie powtórzy. A tymczasem zapraszam na pyszne ciasto. Lekkie, delikatne i musowe, które pachnie wanilią i kawą. SERNIK BEZ SERA KAWOWO-WANILIOWY. (zmiany - smak kawy i wanilii oraz proporcji niektórych składników - pomysł autorski.) na mała blaszkę

W kuchni Karmel-itki
SERNIK NA DZIEŃ MAMY 116

Polsce za 20 dni.  Z tej okazji mam dla Was propozycję na prezent. Zamiast bukietu kwiatów upieczcie sernik czekoladowy z truskawkami. Jest pyszny, lekki w smaku i niejedna mama z takiego prezentu się ucieszy. SKŁADNIKI: ciasto: - 50 gr. oleju kokosowego - 500 gr. twarogu półtłustego - 3 jajka - 100 gr. cukru - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 3 łyżki ciemnego kakao

RITA food channel
TORT CZEKOLADOWY 106

Tort czekoladowy z dripem oraz malinami, idealny na urodziny. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:   Biszkopt   Żółtka  oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Mąki oraz kakao przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej(...)Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę odstawiamy do przestygnięcia. Serek mascarpone mieszamy mikserem z cukrem pudrem cały czas miksując dodajemy czekoladę i miksujemy do połączenia składników. Do masy czekoladowej dodajemy ubitą  śmietanę i dokładnie łączymy na jednolitą masę.  Składanie toru Składniki ponczu połączyć Pierwszy blat biszkoptu nasączyć 1/3 ponczu, posmarować połową kremu, przykryć kolejnym biszkoptem nasączyć

RAROSSA
Sernik Bogusi 133

Pyszny, mięciutki sernik na czekoladowym spodzie. Moja mama dostała przepis od koleżanki, która nazywa się Bogusia, stąd ten smaczny sernik nie mógłby się nazywać inaczej niż sernik Bogusi. Bardzo nam posmakował i myślę, że również Wam przypadnie do gustu. Ciasto: 2 jajka 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto Jamajka 425

Jeśli lubicie banany to na pewno pokochacie to ciasto :) Jest przepyszne, choć trochę czasochłonne, ale można sobie podzielić i robić je partiami- najlepiej zrobić dzień wcześniej, by galaretka i masa śmietanowa dobrze się schłodziły. Składniki: biszkopt: 4 jajka,  1/2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki kakao, 1 budyń czekoladowy b/c, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli(...)sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodajemy cukier i pojedynczo żółtka. Następnie dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Na samym końcu dosypujemy kakao i budyń czekoladowy (w proszku). Mieszamy tylko do połączenia się składników. Przelewamy ciasto na blaszkę o wymiarach 18x28 cm i pieczemy ok. 30 minut. Galaretkę cytrynową i pomarańczową rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody i odstawiamy (jak ostygnie

Aga w kuchni
Babka kawowa 141

Kawowa, chociaż smak kawy mało wyczuwalny:( Co oczywiście nie znaczy, że babka jest zła:) Wręcz przeciwnie, babka jest pyszna, bo ma lekki posmak czekoladowy i jest wilgotna od... kawy. Polecam. A Marzence - koleżance z pracy dziękuję za przepis. Składniki: 125 g margaryny (u mnie "Kasia"); 4 jajka; 2 szklanki cukru kryształu; 3 szklanki mąki pszennej; 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej(...)tartą. Ciasto wyłożyć do formy i piec w temperaturze 180 o C przez około 1 godzinę. Upieczoną babkę wystudzić i polać polewą czekoladową. Uwaga: Babkę piekłam w formie babkowej z firmy Wilton, ale koleżanka moja piecze to ciasto w średniej tortownicy z kominkiem lub w dwóch małych keksówkach

In my kitchen
Tort cappuccino 345

przeciąć go na pół. Ja piekłam w okrągłej, więc moją masę rozlałam do dwóch tortownic. Piec około 20 minut. Biszkopt jest upieczony, gdy delikatnie odstaje od rantu foremki. Ciasto II : Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy cukier i ucieramy. Kiedy nie będzie czuć grudek cukru, wsypujemy kokos i proszek do pieczenia. Mieszamy łyżką. Pieczemy na złoty kolor(...)puch (ważne, by było w temperaturze pokojowej!), dodajemy przestudzony budyń i kawę. Ucieramy, aż do połączenia się składników.  Do gotowej masy dodałam ciasteczka czekoladowe ;) Pychota! Gotową masę dzielimy na 2 części. Przełożenie: Ciasto I - pół masy - ciasto II - pół masy - ciasto I - polewa.  Dekoracja to już własne inwencja

Lawendowe Niebo
Drożdżówka z nutelką 205

Ciasto drożdżowe w nowej formie, do przygotowania z kremem czekoladowym, makiem lub marmoladą :) SKŁADNIKI 400 g mąki tortowej 200 ml letniego mleka 100 g cukru  25 g świeżych drożdży 2 żółtka 30 g masła lub margaryny ( roztopione ) aromat waniliowy szczypta soli 200 g nutelki 1 jajko do posmarowania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do 100 ml ciepłego mleka dodać drożdże, łyżkę cukru(...)zaczyn  i zostawić przykryte na 15 min. Mąkę przesiać dodać resztę cukru,aromat waniliowy, szczyptę soli, żółtka, roztopione masło resztę mleka oraz zaczyn ze świeżych drożdży.  Wyrobić ciasto tak, aby było gładkie i elastyczne, nastepnie przekłożyć do dużej miski, przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia -podwojenia objętości. Po tym czasie ciasto podzielić na 4 części. Każdą rozwałkować

zielonacukinka
Tort biszkoptowo - czekoladowy. 170

Sposób wykonania :    U piec 3 krążki, dwa biszkoptowe, jeden czekoladowy według przepisu podanego wyżej. Białka oddzielamy od żółtka, ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier. Na końcu wsypujemy powoli przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Delikatnie mieszamy i wylewamy do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia ciast. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 C przez około 25 minut(...)kremu kakao studzimy, powinno mieć temperaturę pokojową. Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę.    Z każdego krążka zdejmujemy wierzchnią cienką warstwę ciasta oraz papier ze spodu. Na spód dajemy krążek biszkoptowy jasny, przekładamy kremem czekoladowym. Na krem kładziemy krążek czekoladowy, przekładamy kremem. Na górę dajemy drugi krążek biszkoptowy jasny, lekko przygniatamy dłońmi. Boki tortu wyrównujemy kremem czekoladowym i odsypujemy

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania