mleka lub wody Do miski wsypać kazeinę i wlać mleko/wodę. Ubijać mikserem ok. 2-3 minuty do otrzymania gęsetej, budyniowej konsystencji (lub coś takiego jak bita śmietana :)). Przełożyć do miseczki, podawać z ulubionymi dodatkami. Ja po przygotowaniu włożyłam deser jeszcze na ok. 10 minut do lodówki i schłodzony smakował mi jeszcze bardziej :) Ostatniego dnia pobytu w Warszawie
breakfast of dreamsowocami jakieś takie zrobić, ale jedyne co miałem to suszone śliwki (które zresztą dostałem w prezencie od naturo.pl ). Chciałem jeszcze od góry polać jakąś mazią, coś w stylu bitej śmietany, ale okazało się, że nie mam niestety nic takiego. No w sumie skąd mam mieć, skoro nie używamy raczej takich rzeczy. Ale okazało się, że doskonale się do tego
Marder&Marder ManufactureWygląda cudnie i przypomina o wiośnie, która już przecież niedługo nadejdzie. Ja bardzo lubię takie proste ciasta. Bo wbrew pozorom jest łatwe. Tylko po prostu długotrwałe. Biszkopt i bita śmietana. Czyż może być coś smaczniejszego? :) A przepis na tort dostaniecie jutro. Bądźcie więc czujni i zapraszamy :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres
Marder&Marder Manufacturealuminiowych. Są na szczęście bardzo tanie. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 15-20 minut (do suchego patyczka). Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Składniki na krem z mascarpone i bitej śmietany: 900 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone kilka łyżek cukru pudru ekstrakt waniliowy Śmietanę ubijamy mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder (ilość do smaku) i ekstrakt
Marder&Marder Manufactureprzekładamy białka do ciasta i mieszamy do jednolitej konsystencji. Wlewamy ciasto na rozgrzana formę i pieczemy ok 3 minut, aż gofry będą rumiane. Podajemy z ulubionymi dodatkami- owocami, bita śmietaną, konfiturami, czy cukrem pudrem. Puchota
ChilliJemytalerz. 3. Finał Gotowy omlet smarujemy musem, po czym zamykamy go i rozkoszujemy się smakiem połączonym z sokiem pomarańczowym tymbark. :) Wersja dla łasuchów może zawierać również porcję bitej śmietany
Kuchenna Kontrrewolucyaprzypomnieć zarówno Wam jak i sobie smaki moich kolonijnych obiadów z czasów podstawówki czy też gimnazjum. Jako dziecko makaron z truskawkami jadałam w trochę innej wersji- bo z porcją bitej śmietany, dzisiaj jednak postanowiłam troszkę go odchudzić. Zapraszam;) Składniki: 1 kg truskawek szklanka jogurtu naturalnego 3 łyżeczki cukru brązowego makaron typu nitki sól Wykonanie: Truskawki wymyć, obrać
Krakowskie smaki Anitych z piekarnika. Dzisiaj zapraszam właśnie na te ostatnie:) Pyszne, aromatyczne, z chrupiącym nadzieniem:) Mała słodka chwila, na którą warto było czekać cały dzień... :) Jabłka można podać z bitą śmietaną czy polać np. syropem dyniowym ( klik ) ale solo smakują również wyśmienicie:) Na 2 porcje 2 jabłka 2 łyżeczki ulubionych konfitur lub dżemu suszone śliwki, rodzynki, żurawina itp. siekane orzechy
My simple kitchenposypujemy pozostałymi 50 g cukru i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Pieczemy tak długo, aż się zezłocą (około 30 minut). Do pieczonych pigw idealnie będzie pasować bita śmietana albo kulka lodów waniliowych. Do tego uprażone płatki migdałowe i mamy deser niczym z wykwintnej cukierni
My simple kitchensię za niego zabierzecie, to polecam użyć wysokiej tortownicy, aby na wierzchu zmieściły się 2 galaretki (opcjonalnie zawsze zostaje możliwość przelania reszty do miski i po zakrzepnięciu wsunąć z bitą śmietaną;)). Jeszcze słówko na temat masy. Nie za bardzo wiedzialam, na co mam większą ochotę - na połączenie winogron z budyniem waniliowym czy ciasto a'la sernik na zimno. Więc zdecydowałam
My simple kitchenGotową masę wykładam na biszkopta. Wciskam/ układam truskawki i zalewam lekko tężejącą galaretką. Ciacho wstawiam do lodówki na parę godzin, najlepiej na noc. Przed podaniem można udekorować bitą śmietaną i listkiem mięty. SMACZNEGO ! Zapraszam na super promocje KLIK
Takie tam pichceniekawę zrobiłam bardzo słabą, bo 1 łyżeczka kawy na około pół litra mleka, ale spokojnie, Wy możecie pomieszać sobie wszytko pod swoje upodobania kawowe :) Możecie dodatkowo na wierzch wyłożyć bitą śmietanę, ja nie lubię tak więc u mnie bez :) Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep, w którym można
Blondynka GotujeDziś zapraszam Was na pyszne ciasto z bitą śmietaną. To idealny deser do niedzielnej kawy. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka 1 szklanka mąki 3/4 szklanki cukru 4 łyżki oleju 1/2 łyżki proszku do pieczenia 1/2 łyżki octu 2 łyżki kakao Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 1,5 łyżki cukru pudru 1 opakowanie galaretki cytrynowej Polewa: 1 łyżka margaryny
Tradycyjna kuchnia Kasiłyżeczki żelatyny namaczamy w zimnej wodzie, jak napęcznieje podgrzewamy i przestudzamy. Łączymy z musem z malin.Ewentualnie dosładzamy. Wylewamy ostatnia warstwę ciasta. * Górę dekorujemy wg uznania- u mnie bita śmietana, listki mięty, ozdoby czekoladowe : posypka biało czarna i czerwone usta czekoladowe
Z Majeczką w kuchnimożna ją schłodzić w lodówce, należy jednak pamiętać, że masa będzie wtedy szybciej zastygać - gdy masa serowa lekko zgęstnieje, schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier - bitą śmietanę porcjami dodawać do masy serowej, delikatnie wymieszać - gotową masę wyłożyć na schłodzoną warstwę budyniową, wyrównać, ponownie schłodzić do zastygnięcia nowej warstwy GALARETKA Z TRUSKAWKAMI - galaretkę wsypać do gorącej, przegotowanej
Smakołyki Bereniki