bita śmietana - 3939 przepisów (strona:160/263)

Kawa korzenna ( na wynos lub "na miejscu" ) 227

posłodzić lub dodać gorące mleko. Tak przygotowaną kawę korzenną przelać do kubka termicznego i zabrać ze sobą w podróż lub do pracy. Kawę możecie także serwować w domu. Udekorowana bitą śmietaną stanie się wspaniałym umilaczem w czasie koleżeńskich ploteczek

kolorowotorcikowo
Muffinki z drażami kokosowymi 193

dodajemy nasz dodatek w tym przypadku draże. Nakładamy masę do papierowych foremek i pieczemy ok. 20 min w 190 stopniach. Gdy nasze muffinki wystygną można dla ozdoby udekorować je bitą śmietaną lub cukrem pudrem:) Smacznego! Jeżeli podobał Ci się post zapraszam do polubienia mojej strony na Facebook'u -   klik   A jeżeli chcesz być na bieżąco obserwuj mojego bloga

Kolejny blog o gotowaniu
Ciasto smerfetka 417

zjedzenia. Z wielką ochotą sięgną po nią również dzieci.   Ciasto jest bardzo dobre, nie za słodkie, dla mnie takie w sam raz. Dodatek borówek idealnie przełamuje słodkość bitej śmietany i masy serowej. Smerfetka to taki serniczek na zimno ale niezwykle pyszny i urodziwy.  Przepis pochodzi ze strony"  Bernika mój kulinarny pamiętnik " z moimi zmianami

Krakowskie smaki Ani
Banana ice cream. 142

amerykańskie), czy na patyku (zamrożona masa lodowa utrzymuje się na patyku wbitym w jej środek). Występują w ogromnej liczbie odmian i z wieloma dodatkami, z których najpopularniejszymi są: bita śmietana, rurki waflowe, rodzynki, kruszone orzechy. Źródło   LOVE Lody kochają wszyscy…tak dosłownie wszyscy!!! <-- dam sobie za to stwierdzenie normalnie rękę uciąć, a nawet dwie!!! Podaje się

ClauditteMissCooking
Karmelowe ciasto bez pieczenia z herbatnikami! 509

Szybkie ciasto na herbatnikach bez pieczenia, z dodatkiem masy krówkowej, budyniu i bitej śmietany. Takie banalne a taaaakie pyszne! ;-))) Kto chętny?!!! ;-) SŁODKIE!!!! ;-) SKŁADNIKI NA PROSTOKĄTNĄ FORMĘ TZW. KEKSÓWKĘ - 4 - 5 paczek herbatników - 1 duży budyń czekoladowy z cukrem - 2 łyżki masła - 2 żółtka - puszka masy krówkowej - kajmak o smaku np. ajerkoniak lub karmel - 150 ml schłodzonej śmietany 36% - 6 cukierków

SMYKWKUCHNI
Domowa pizza na cienkim spodzie 195

był prosty, domowa pizza z ulubionymi (naszej całej czwórki) dodatkami. Niestety, zdjęcia po upieczeniu nie mam ale była pyszna- zapewniam;) W gości z anieśliśmy jeszcze mocno kawowe babeczki z bitą śmietaną jednak były tak dobre, że nie doczekały się ani wpisu ani zdjęcia, to nic przynajmniej będę miała powód do kolejnego wpisu:) Na pizzę s erdecznie zapraszam:) Przepis pochodzi

Krakowskie smaki Ani
Apple pie w kokilkach 224

kokilki wyłożone ciastem. 4. Na wierzchu układamy kratkę z pozostałego ciasta. Piec ok.20 - 25 minut w tem. 180 C na złoty kolor. . Gotowe szarlotki posypujemy cukrem pudrem lub dekorujemy bitą śmietaną

Apetyczna babeczka
Mini muffiny cytrynowe z bitą śmietaną 202

Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 jajka 1 cytryna (sok) Bita śmietana: 250 ml śmietany kremówki 30%  5 łyżek cukru pudru 1 opakowanie śmietan-fix 1 cytryna ( skórka) 2 kiwi Sposób przygotowania: 1. Do jednego naczynia przesiać mąkę, proszek do pieczenia i dodać

A Ty Smakuj Mnie
Historia pewnej królowej i jabłka w filo. 196

nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 15-20 minut, do momentu aż wierzch ładnie się zezłoci.  Po wyjęciu oprószyć cukrem pudrem. Najlepiej smakuje na gorąco z kleksem bitej śmietany lub lodami waniliowymi. Smacznego

KUCHARNIA
Ta ostatnia niedziela. Maliny i tango. 181

Fogga, w myślach tęsknię za tym spalonym słońcem powietrzem, a Wam zostawiam ostatnie maliny, z tej ostatniej letniej niedzieli. I piosenkę, na koniec.  DESER BEZOWY Z CZEKOLADOWYM GANACHE, BITĄ ŚMIETANĄ I MALINAMI Na blaty bezowe 3 białka 175 g cukru 1 łyżka mąki kukurydzianej 25 startej czekolady deserowej Piekarnik rozgrzać do temperatury 140 stopni. Na papierze do pieczenia wyrysować

KUCHARNIA
Szafirowa torebka i malinowy rabarbar. 187

BIAŁYM KREMEM CZEKOLADOWO-PISTACJOWYM /składniki na 4 porcje/ 500 g rabarbaru 200 ml malinowego puree /zastąpiłam domową galaretką z malin, jeszcze z zimowych zapasów/ 400 ml bitej śmietany 150 g białej czekolady 100 ml pistacjowego pure / zastąpiłam drobno zmiksowanymi orzeszkami pistacjowymi/ garść malin do ozdobienia - użyłam mrożonych z zeszłego lata Rabarbar umyć i pokroić na równe kawałki

KUCHARNIA
Na całej połaci śnieg. A na deser quinoa z persymoną. 197

Radość. Dziecinna. Prawdziwa. Śnieg! Nareszcie! Na czapce z pomponem. Na nosie. Za szyją. Na policzkach rumianych od zimowego szczęścia. Zwisa na płocie. Ugina gałęzie. Zakrywa krzewy jak wielka porcja bitej śmietany. Mleczne drogi. Białe góry. A nad nami niebo toczy bitwę na poduszki. Chmury pękają w szwach, sypią białym pierzem. Ileż w tym niebie mają poduszek?!! Posłania aniołów muszą być

KUCHARNIA
Stecca. Po prostu. 170

pozostanie królową klasyki i dobrego stylu?! Pstrokaty parasol na drewnianej nóżce.  W jego cieniu ogonek, a pod nim wisienka. Wokół niej wiórki czekolady i kakaowy pył kryjący chmurę bitej śmietany.  W środku w końcu dochodzimy do sedna - kawa, ale to nie koniec - pod nią jeszcze dwie warstwy sama nie wiem czego.  Pewnie, że wygląda kusząco. Pewnie

KUCHARNIA
TU I TAM nr 22. Piękno i jedzenie, czyli domowa manufaktura jadalnych kosmetyków 199

twarz. Trzymać przez ok. 20 minut, po tym czasie dokładnie zmyć wodą. CZEKOLADOWA MASECZKA NA TWARZ NR 2  CHOCOLATE FACE MASK kieliszek gorzkiego kakao w proszku 3 łyżeczki bitej śmietany 1 łyżeczka białego sera 2 łyżki miodu 3 łyżeczki płatków owsianych Wszystkie składniki zmiksować razem - ja robiłam to ręcznie. Gotową maseczkę nałożyć na twarz i dekolt i zostawić

KUCHARNIA
Lady Laura 516

laski wanilii ok 1/2 szk mleka Polskiego Mlekovita  ja dodałam sporo syropu barmańskiego o smaku  kokosowym wiec nie dawałam normalnego mleka.  opakowanie mini murzynków  bita śmietana i czekolada do dekoracji   Wykonanie: Galaretkę plus łyżeczkę żelatyny zalać 3/4 szkl . zimnej przegotowanej wody i odstawić na chwilę. Truskawki podgrzać i potraktować blenderem. Galaretkę z żelatyną

Malinowe Pocałunki