gyrosa 1 szczypta majeranku (solidna) 1 szczypta bazylii (solidna) chilli, papryka słodka (w proszku) sól Dodatkowo: olej Opcjonalnie: 1 łyżka skrobi kukurydzianej do zagęszczenia (może być dowolna mąka bezglutenowa, ewentualnie pszenna - ale danie będzie już w wersji z glutenem) Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paseczki lub grubszą kostkę i wymieszać z przyprawą do gyrosa. Całość zarumienić na niewielkiej
Di gotujeMali czy duzi wszyscy kochają amerykańskie naleśniki czyli pancakes. Moja córka też, ale ze względu na wskazania zdrowotne muszą one być bezglutenowe. Dlatego dzisiaj właśnie taka wersja, z sezonowymi owocami czyli truskawkami. Placuszki są szybkie w przygotowaniu, idealne na każde weekendowe wakacyjne śniadanie dla dzieci. Polecam. Źródło. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikdelikatne, a jednocześnie zwarte, syte i tak mocno bananowe - z waniliową nutą. Przyrządziłam je na bazie mąki jaglanej, więc śmiało mogą się nimi zajadać osoby będące na diecie bezglutenowej. Idealnie smakują ze świeżymi owocami, które są lekko kwaskowate. Ja do środka dodaję odrobinę soku cytrynowego i jadam je bez dodatków. Pycha! (około 18 sztuk) 150g serka homogenizowanego waniliowego 90g mąki
Di gotujePyszne, owocowe placki na bezglutenowej mące ryżowej i kukurydzianej. Są puszyste i soczyste dzięki dodatkowi brzoskwiń. Idealne na letnie śniadanie. POLECAM POTRZEBUJEMY: 200 g maki kukurydzianej 150 g mąki ryżowej 3 jajka 4,5 brzoskwinie 1 łyżeczka proszku do pieczenia 400 g jogurtu naturalnego lub mleka roślinnego (250ml i nie dodajemy już wody) 100 g wody
WYSPA SZCZĘSLIWASezon truskawkowy w pełni więc warto go wykorzystać zanim pozostaną w sklepach czy na bazarach truskawki, które prędzej przypominają trociny niż mogą dorównać
Kuchenne Wariacjeserka wiejskiego, w tym te wytrawne ( klik ). Zawsze wychodzą one takie delikatne i można nadawać im rozmaitego smaku. Placuszki (akurat te) są odpowiednie dla osób będących na diecie bezglutenowej, gdyż użyłam mąki jaglanej oraz kokosowej. Jednak możecie zastosować pszenną - wtedy dodajcie jej odrobinę mniej. To kto dziś smaży placki? Są obłędne... (około 15-18 sztuk) 200g serka wiejskiego
Di gotujeMąka pszenna to główny i niezastąpiony składnik większości wypieków. Co... Artykuł MĄKI BEZGLUTENOWE – RODZAJE I ZASTOSOWANIE pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Kasza i mąka jaglana to produkty bezglutenowe, lekkostrawne i jednym słowem - zdrowe. Dlaczego? Mają działanie zasadotwórcze, a także dużą zawartość witaminy B, lecytyny, soli mineralnych, białka, złożonych węglowodanów i krzemionki. Mąka jaglana nie należy do najtańszych produktów, więc warto zrobić ją samemu. To naprawdę proste! Dodatkowo mąka sklepowa jest gorzka w smaku
Di gotujeziemniaczane... Fakt, serka nie wyczuwa się, pomimo że nie rozgniatałam grudek. Całość jest niezwykle delikatna i jednocześnie taka chrupiąca! Placuszki są odpowiednie dla osób będących na diecie bezglutenowej, gdyż użyłam mąki ryżowej. Jednak możecie zastosować pszenną - wtedy dodajcie jej odrobinę mniej. To kto dziś smaży placki? Są obłędne... (około 9 sztuk) 150g serka wiejskiego 1 jajko (małe
Di gotujeupalny poranek. Składniki : szklanka truskawek szklanka jogurtu naturalnego lub serek twarożkowy President 0% 300 gr opakowanie 1 łyżki ksylitolu 2 łyżki płatków owsianych u mnie bezglutenowe żelatyna w listkach 1 opakowanie Truskawki zblenduj, dodaj jogurt, ksylitol i patki owsiane. Namocz płatki żelatyny w zimnej wodzie. Kiedy będę namoczone (ok 5 minut) wyciśnij z wody i na delikatnym
AZgotuj!Przepyszny deser, bezglutenowy, wegański, z musem ze świeżych truskawek. Prosty i szybki do zrobienia. Najlepiej smakuje schłodzony w lodówce. Bardzo posmakował dzieciom, które wyjadały zwłaszcza te przezroczyste kuleczki tapioki. Polecamy wszystkim! 0,5 szklanki tapioki 250 ml. wody 250 ml. domowego mleka kokosowego 1 łyżka cukru waniliowego garść truskawek + łyżeczka cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tapiokę zalać wodą i mlekiem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniebliskim naleśników z jaglanej. Nie jest to najłatwiejszy sposób na naleśniki, ale jako coś innego czy niecodziennego na pewno warto zrobić. Dodatkowym plusem jest m.in. to, że są bezglutenowe, a przy tym nadal pyszne. Pamiętaj, że bardzo ważna w przygotowywaniu naleśników jest patelnia! W końcu nie ma nic bardziej irytującego niż przywierający naleśnik, gdy spieszysz się ze zrobieniem śniadania
BlendmanJako, że jeszcze mamy okres na szparagi to dzisiaj coś z nimi w roli głównej – makaron ze szparagami i boczkiem w sosie
Kuchenne Wariacjeryżowa jest mniej kaloryczna od pszennej i tym samym przygotowane z niej produkty są bardziej zdrowsze i lżejsze. Ciasteczka te idealnie nadają się dla osób będących na diecie bezglutenowej oraz dla diabetyków. Smakują i pachną... obłędnie! Są kruche, chrupiące, a dodatek czekolady sprawia, że przyjemnie rozpływają się ustach. Spróbujcie, bo naprawdę trudno im się oprzeć! (max 10 sztuk
Di gotujeidealny. Mam nadzieję, ze zakochacie się w tym przepisie Ja niedługo zaprezentuję Wam boczniaki właśnie w tej panierce, które smakują jak kotlety schabowe Panierka z cieciorki. Najlepsza na świecie. Bezglutenowa. Drukuj Czas przygotowania 5 min Czas gotowania Czas całkowity 5 min Składniki 1 szklanka suchej ciecierzycy (lub mąka z ciecierzycy) 1 łyżka papryki czerwonej ½ łyżeczki mielonego chili
Apetyt na Zielone