odrobinkę jakby soczysta. Naprawdę pycha! Koniecznie spróbujcie. 3 filety ulubionej ryby (tu użyłam mintaja) pieprz cytrynowy (może być zwykły + sok z cytryny) sól Panierka: mąka pszenna (w przypadku diety bezglutenowej np. ryżowa lub kukurydziana) 1 jajko + 1 łyżka mleka płatki drożdżowe nieaktywne (do nabycia w eSłoneczku ) Dodatkowo: olej do smażenia Rybę należy pokroić na mniejsze kawałki (jeśli jest mrożona - najpierw
Di gotujeTrzeci odcinek Bake Off Ale Ciacho upłynął pod znakiem czekolady :) Było jej mnóstwo – biała, mleczna i gorzka. Każda pyszna, każda rozpływająca się w ustach, każdą
Kuchenne Wariacjewiosna sprzyja dobrym postanowieniom, postanowiłam bardziej przyłożyć się i częściej urozmaicać podwieczorki dla moich pociech. Bo wiadomo, że rodzice chętnie kupują... The post Wariacje na temat naleśników. Naleśniki bezglutenowe. appeared first on MODA
MODA NA BIOspaghetti* 1/2 opakowania mrożonego szpinaku 1/3 opakowania serka typu włoskiego** 2 ząbki szosnku łyżka masła łyżeczka oleju rzepakowego odrobina mleka/jogurtu odrobina soku z cytryny sól, pieprz, oregano * u mnie bezglutenowy, kukurydziany ** może być też mozzarella Spaghetti gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zazwyczaj trwa to ok. 8 minut. W międzyczasie, gdy makaron będzie się gotować, przygotowujemy
Kuchnia Ellieczekoladowe z polewą czekoladową skusi każdego czekoladoholika i nie tylko. Kusi błyszczącą polewą, a w tym przypadku także chrupiącymi orzeszkami. Ciasto czekoladowe... The post Ciasto czekoladowe z polewą czekoladową bezglutenowe appeared first on Eksperymentuj z życiem
Eksperymentalnie.comtygodniu zazwyczaj nie mamy czasu na ich smażenie, a leniwy niedzielny poranek to wspaniała pora, aby sobie porządnie dogodzić. Ten przepis to jeden z moich ulubionych sposobów na bezglutenowe naleśniki. Wychodzą tak samo dobre, jak te z mąki pszennej, a z warstwą ulubionego masła orzechowego i bananami to prawdziwy śniadaniowy majstersztyk! * SKŁADNIKI na 4 naleśniki o średnicy
Food Squarepieczenia Składniki: – 2 szkl. (250g) mąki gryczanej (można użyć zmieloną kaszę gryczaną) – 4 jajka rozm. M – 5 łyżek (70g) ksylitolu – 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowy) – 0,5 szkl. soku pomarańczowego Hortex – 3/4 szkl. mleczka kokosowego z puszki – skórka z połowy pomarańczy Lukier: – 60g cukru pudru – 2 łyżki soku pomarańczowego Hortex
Podwójnaporcjaciasta. 4. Faworki piec 10-12min w piekarniku nagrzanym do 180st. 5. Po wyjęciu z piekarnika posypać je cukrem pudrem (ksylitolem). Smacznego ! Zamienniki: – Jeżeli chcemy otrzymać wersję bezglutenową, można zamiast mąki pszennej dodać więcej ryżowej, ale dodać więcej żółtek lub masła
Podwójnaporcjapieczenia Składniki: – 2 szkl. (250g) mąki gryczanej (można użyć zmieloną kaszę gryczaną) – 4 jajka rozm. M – 5 łyżek (70g) ksylitolu – 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowy) – 0,5 szkl. soku pomarańczowego Hortex – 3/4 szkl. mleczka kokosowego z puszki – skórka z połowy pomarańczy Lukier: – 60g cukru pudru – 2 łyżki soku pomarańczowego Hortex
PodwójnaporcjaNaleśniki z mąki z amarantusa są bezglutenowe, dietetyczne i lekkostrawne. Idealne dla osób dbających o linię, podałam je z twarożkiem i kremem z młodego jęczmienia co wzbogaciło walory zdrowotne naleśników. Młody jęczmień jest do nabycia w sklepie internetowym PLENUS
Kulinarne Fantazje Mariolikrówkami ( klik ). Tu dodatkowo dodałam pastę kokosową (*), która w mojej owsiance podkreśliła smak kokosa i nadała jej większej wartości odżywczej. Polecam! (1 spora porcja) 50g płatków owsianych górskich ( bezglutenowe możecie kupić w Biogo ) 3 łyżki wiórek kokosowych (płaskie) 300 ml mleka kokosowego Dodatkowo: cukier kokosowy (do smaku) Opcjonalnie: pasta kokosowa (do nabycia w Biogo ) Wieczorem do miseczki
Di gotujejego spróbowaniu. Dajcie znać w komentarzach jak smakowało. Makaron z kurczakiem, pieczarkami i serkiem philadelphia porcja dla 2 osób Składniki: około 150 g makaronu tagliatelle ( z mąki durum lub bezglutenowego ) 125 serka philadelphia 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 4 pieczarki 2 ząbki czosnkuC 1/3 cukinii 1 pierś z kurczaka 1/3 łyżeczki oregano 1/3 łyżeczki bazylii 1/4 szklanki białego, wytrawnego wina
Jaglusiabloga kwestia smaku) Składniki: 5 dużych dojrzałych bananów 1 kostka masła 1 szklanka jogurtu naturalnego 50 g kakao 200 g mąki pszennej lub mieszanka mąk bezglutenowych: 100 g mąki ryżowej, 50 g m mąki kukurydzianej i 50 g mąki ziemniaczanej 150 g cukru pudru 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cynamonu
Moja Mama Gotujepiękny czas, jeszcze trochę świąteczny, niczym Trzej Królowie niesiemy Wam w darze przepis na ciasto, które w te Święta zrobiło furorę w naszym domu. Smacznego! Makowiec bez pieczenia - bezglutenowy – hit tegorocznych Świąt (Zainspirowany przepisem z Jadłonomii) Z masą makową własnej roboty! Składniki na masę makową: 250 g maku 50 g orzechów włoskich 50 g migdałów bez skórki 50 g skórki
Moja Mama GotujeBabka migdałowa (bezglutenowa) Składniki: 150 g migdałów bez skórek 4 kopiate łyżki mąki jaglanej* 7-8 łyżek cukru brązowego nierafinowanego 150 g roztopionego masła (lub oleju kokosowego) 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforanów 1/2 łyżeczki olejku migdałowego 1 łyżka startej skórki z cytryny Przygotowanie: Migdały mielimy. Do miksera wlewamy masło, dodajemy żółtka, cukier i miksujemy. Następnie dodajemy
Moja Mama Gotuje