często publikuję jakieś przepisy na słodkości z kaszy jaglanej. Dziś zapraszam na przepis na trufle... The post Przepis na trufle jaglane kokosowo-migdałowe appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.compewno przypadnie wam do gustu. I gościom też Do tego jak zawsze jest to wersja fit, bo cukru nie zawiera, a dodatkowo spodoba się też osobom na diecie bezglutenowej, bo spód załatwia sprawę w tej kwestii Szczególnie polecam, bo na pewno upiekę go jeszcze wiele razy (dobra, może z drobnymi modyfikacjami, bo nie może być nudno ;)) Sernik na biszkoptowym spodzie
Fitkotlatem i wakacjami, kiedy to objadamy się nimi beztrosko, bo urlop bez gofrów się nie liczy 😉 Ale dziś u mnie nie będzie tradycyjnych gofrów, lecz ich zdrowsza wersja - bezglutenowe i wegańskie gofry z mąki z ciecierzycy. Syte, a zarazem lekkie i puszyste. W smaku różnią się od tradycyjnych gofrów, ale ich zaletą jest to, że możemy sobie na nie częściej
Kuchnia MagdaLenyteż polubisz. Często jest określany jako pudding chia, ale deser z chia czy pudding z chia... The post Deser z chia z sosem czekoladowym appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comPłatki ryżowe najczęściej jadamy na słodko, jednak na słono także smakuję świetnie! Przygotowałam z nich bardzo proste, szybkie i tanie kotlety – przepis jest wegański i bezglutenowy Aby kotlety smakowały naprawdę pysznie warto postarać się o dobrą jakość płatków ryżowych i przypraw. Skorzystałam więc z oferty sklepu Soul-Farm , który posiada szeroki wybór produktów bardzo dobrej jakości. Zapraszam
Via Gustowiele cennych właściwości odżywczych jest bogata w nienasycone kwasy tłuszczowe, magnez, żelazo i wapń. Co ważne dla wszystkich osób na diecie zawiera małą ilość węglowodanów i jest bezglutenowa. Ponadto obniża ciśnienie tętnicze i poziom cholesterolu we krwi oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy. Można ją z powodzeniem wykorzystywać jako zdrowy zamiennik mąki pszennej np. do przygotowywania wszelakich wypieków - ciast, pieczywa
Cynamonowe szczęściePolsce, a szkoda, bo risotto, zwłaszcza risotto z łososiem to naprawdę smaczne, delikatne i pasujące do wielu... The post Risotto z łososiem i groszkiem appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comwywołać wstrząs w naszych i tak już wymęczonych zimą organizmach. Proponuję zatem spokojne, powolne wyciszanie ;) poprzez robienie i jedzenie deserów zdrowych, ale wciąż słodkich. Tym razem nie wegańskie, ale bezglutenowe ciastka z mąki z orzeszków arachidowych i masła orzechowego. Składniki: 2 łyżki mąki kokosowej, 1/2 łyżeczki sody, 1/2 szklanki mąki z orzeszków arachidowych lub innej mąki 1/2 szklanki masła orzechowego
Smaki Przyprawy i Koloryśniadanie lub deser. Niby zwykły ryż na mleku z malinami i... The post Ryż na mleku z malinami i bananem – śniadanie na słodko appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comTe zielone gofry nie tylko świetnie wyglądają, ale i smakują Są aromatyczne, wilgotne, sycące i bardzo zdrowe. Stanowią idealny sposób na podanie dzieciom warzyw i przemycenie
Ola la LCHFpieczenia. Dokładnie dociśnij masę. Piecz w temp. 180 C przez 30 minut. Po całkowitym wystudzeniu pokrój (nóż z ząbkami/do chleba będzie idealny), Artykuł Bezglutenowe wegańskie batoniki „Bounty” pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfPrzepis autorski (mój). Jeśli szukacie pomysłu na smaczne placuszki, które nie zawierają cukru, jajek, ani mleka i sprawdzą się w przypadku osób będących na diecie bezglutenowej - to świetnie trafiliście! Te naprawdę smakują rewelacyjnie, idealnie się smażą, są mięciutkie i cudownie pachną! Dodatkowo placki wzbogaciłam o mąkę lnianą, która jest delikatnie wyczuwalna w smaku i sprawia, że są one bardziej
Di gotujedzieciństwa, który uwielbiam. Moja Babcia bardzo często przygotowywała je na obiad. Ja najbardziej lubiłam klasyczne – polane rozpuszczonym masełkiem – dla mnie miały cudowny smak! Moja wersja kopytek jest oczywiście bezglutenowa, a w dodatku lżejsza i bardziej fit Kasza jaglana idealnie nadaje się do ich przygotowania, a w połączeniu z czarnuszką, tworzy naprawdę wyjątkowy smak! Podane przeze mnie proporcje wystarczają
Okiem Blondynki by McBlonditylko z 3 składników. Smaczny, prosty i niewymagający wiele deser z dyni.... The post Dynia na słodko – ciasto z dyni bez pieczenia appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.com