Burgery z cukinii to kolejna wege-alternatywa dla tradycyjnych burgerów. Ich bazę stanowi cukinia, ale nie brakuje w nich pachnących świeżych ziół, a całość jest całkowicie bezglutenowa – jeśli ktoś chce wiedzieć Burgery te zarówno pasują właściwie do każdego rodzaju pieczywa, jak i na imprezowy stół Polecam! Składniki: 2-3 cukinie (500 g) 1/2 małej cebuli 2 ząbki czosnku
Lamarida.plPołączenie jagód z jabłkiem jest ciekawe. Gryząc kęs napotykasz na kawałeczek jabłka. Składniki 250 g mąki owsianej lub pszennej orkiszowej proszek do pieczenia bezglutenowy - 1 łyżeczka cukier trzcinowy 3 łyżki woda zimna 3 łyżki 120 g masła zimnego bez laktozy jagody świeże lub mrożone 3 szklanki żelatyna lub agar agar 4 łyżki cukier waniliowy 1 opakowanie kwaśne
AZgotuj!Bardzo proste lody truskawkowe na bazie jogurtu. Bez cukru, bezglutenowe i bez laktozy (choć można zrobić laktozowe). Idealne dla osób na diecie i nie tylko. Składniki na 10 lodów: 300 g jogurtu naturalnego (u mnie bez laktozy) 300 g truskawek 2 łyżki ksylitolu Opcjonalnie: 2 łyżeczki przyprawy zdrowia (u mnie czarny bez + dzika róża) Przygotowanie: Wszystko blendujemy. Przekładamy
Czarnawisienkamogą z powodzeniem zwykłe parówki zastąpić sojowymi , które też świetnie nadadzą się do tego dania. Do przepisu oczywiście dołączam filmik dostępny na końcu posta. Przepis jest ze swej natury bezglutenowy, jeśli parówki zastąpimy sojowymi - wtedy przepis stanie się wegetariański, ale jeśli zastąpimy mleko - mlekiem roślinnym - otrzymamy pyszne danie wegańskie :-) Serdecznie polecam :-) * * * Składniki (proporcje dla trzech osób): 2 puszki białej fasoli
Kawa z mlekiemzamiast risotta, przyrządzać kaszotto Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na moją ulubioną wersję kaszotto z dodatkiem pieczarek, pomidorów i kukurydzy. Jest ono proste w przygotowaniu i oczywiście bezglutenowe Danie to świetnie nadaje się na obiad, na kolację lub na lunch. Można śmiało przygotować je dzień wcześniej i zabrać ze sobą do pracy Kaszotto z kaszy gryczanej z pieczarkami
Okiem Blondynki by McBlondinajlepszym dowodem 🙂 Istnieją przepisy, dzięki którym rezygnacja z pewnych składników w diecie, wcale nie musi oznaczać rezygnacji ze smaku. Właśnie jednym z takich przepisów chciałabym się […] Artykuł Bezglutenowe, wegańskie ciasto Marchewkowe pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyKasza jaglana z cukinią, pomidorami i tymiankiem to zdrowy i bezglutenowy dodatek do obiadu, np. do dań z rybą. Ugotowaną na sypko kaszę jaglaną mieszamy z uduszonymi na patelni świeżymi pomidorami, cukinią, czosnkiem i tymiankiem. Aromatu do warzyw nadaje dodatek białego wina. Wszystko przyprawiamy odrobiną płatków chilli i natką pietruszki. The post Kasza jaglana z cukinią, pomidorami i tymiankiem appeared
Moja Delicjaczym się tak zachwycam? Zapiekanką ze szparagami! :) Polecam bardzo na obiad, kolację, ale można też potraktować ją jako frittatę na śniadanie! A czy wspominałam już, że jest to wypiek bezglutenowy i wegański? ;) Mam nadzieję, że tak jak ja zostaniecie fanami tego przepisu i będziecie do niego często wracać :) Składniki (na formę o wym. 24x24 cm): 2 pęczki zielonych szparagów garść
Domowa Cookierenka AgiRabarbar nadaje kwaskowatego i orzeźwiającego smaku a kruszonka uzupełnia to słodkością i chrupkością. Ciasto idealne na lato. Jest też lekkie, dzięki mące ryżowej i ziemniaczanej, co tworzy ciasto, ciastem bezglutenowym. PRZEPIS jaja 3 szt. mąka ryżowa 2 szkl. mąka ziemniaczana 1 szkl. proszek do pieczenia 3 łyżeczki kefir lub maślanka 3/4 szkl. cukier 3/4 szkl. olej
Kuchnia Paulettesarachidowych, czyli tzw. mąki orzechowej – czyli w sumie też mąki, ale jednak... The post Ciasto z rabarbarem i kruszonką – ciasto bez mąki appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comDietetyczne kotleciki tuńczykowe z papryką (na mące kukurydzianej). Dziś zapraszam Was na pyszne i proste w przygotowaniu kotleciki z tuńczyka. Kotleciki są lekkie, bezglutenowe (przygotowane na bazie mąki kukurydzianej). Idealnie smakują same, jako dodatek do warzyw czy lekkich sosów. Zdrowo i pysznie! Osobiście uwielbiam dania na bazie tuńczyka. Dlaczego? Tuńczyk, to źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
Słodkie okruszkiMUSICIE JĄ ZROBIĆ! Mniej niż 5 minut pracy (poza chłodzeniem) i gotowe. Prosty, smaczny i idealny na zbliżające się upały lekki deser. Panna Cotta w wersji dietetycznej. Zdrowa, bezglutenowa, bez pieczenia, bez cukru... Lubię to! Składniki na 1 DUŻĄ porcję lub 2 mniejsze: 300 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki ksylitolu/cukru/płynnego miodu 1,5 łyżki żelatyny
Czarnawisienkałykowatość tego warzywa, w wyciskarce sprawdza się najlepiej, bo powstaje pyszny sok z jego fenomenalnymi właściwościami, a łyka zostają na sicie. Serdecznie polecam :-) Sok jest oczywiście wegański, wegetariański i bezglutenowy . Do przepisu dołączyłam filmik (na końcu posta). * * * Składniki (na około 1 litr soku): 3 jabłka 2 gruszki 2 pomarańcze 7 łodyg selera naciowego spora garść świeżych liści szpinaku Wykonanie
Kawa z mlekiemjaglaną – sycąca, kolorowa i oczywiście smaczna! Bo jakby mogło być inaczej... The post Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną – sezon na szparagi! appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.com