Narodzenia. Pyszny, wilgotny i niezwykle aromatyczny. Przełożony powidłami śliwkowymi bez cukru i oblany gorzką czekoladą. Przygotowany na bazie mąki bambusowej sprawdzi się idealnie dla osób na diecie niskoweglowodanowej czy bezglutenowej. Składniki – keto piernik z powidłami (forma 27×14 cm, ale sugeruję większą) Piernik 10 jajek średniej wielkości (600 g) szczypta soli do ubicia białek 1/2 łyżeczki kamienia winnego/winianu
Ola la LCHFZnakomicie smakuje zarówno bezpośrednio przygotowany, jak i odgrzewany. Keto łazanki z kapustą i grzybami można przechowywać w lodówce oraz mrozić. Ucieszą się z nich osoby na diecie nieskowęglowodanowej oraz bezglutenowej, ponieważ łudząco przypominają te pszenne. Składniki – keto łazanki z kapustą i grzybami Makaron łazanki 125 g twarogu tłustego (Piątnica) 10 g błonnika bambusowego/mąki bambusowej 20 g gumy
Ola la LCHFmigdałów 1 szklanka daktyli 1 łyżka miodu (płynny) 4 łyżki oleju kokosowego (płynny) Przyprawy: 1 łyżeczka imbiru 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka goździków 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia. Przygotowanie: Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 30 minut aby nasiąkły. Wodę zostawiamy a daktyle blendujemy na masę. W misce mieszamy: mąkę, migdały oraz przyprawy. Osobno(...)świąteczną pieczemy około 30-40 minut w 180 stopniach żeby patyczek wbity pośrodku ciasta wychodził czysty. Możecie pod koniec pieczenia ją przykryć aby nie popękała. Smacznego! Artykuł Babka świąteczna bezglutenowa po prostu przepyszna pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifegrzybami, które z powodzeniem zastępują te pszenne a są zdecydowanie łatwiejsze do wykonania niż te z mąki migdałowej . Doskonale sprawdzą się w menu osób na diecie niskowęglowodanowej lub bezglutenowej. Tradycyjne danie wigilijne, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole, ale i propozycja na codzienny obiad jeśli oczywiście lubicie lepić i jeść pierogi. W mojej opinii najlepiej smakują podsmażone. Można
Ola la LCHFdaktyle, pistacje, orzechy laskowe, chałwa, wiórki kokosowe, pestki słonecznika, migdały, ryż preparowany. Do swojego bloku nie dodałam herbatników (są uwzględnione w składnikach), gdyż chciałam spróbować, jak smakuje w wersji bezglutenowej. Jeśli nie zależy Ci na diecie bezglutenowej to zalecam dać herbatniki. Blok dzięki nim jest mniej mdły i nabiera chrupkości. Dodatkowo deser zyskuje cenowo w stosunku do wagi, co jest
Ania gotujeOceń ten przepis Keto bułki bambusowe to odpowiedź na prośby tych, którzy marzyli o białym pieczywie bez posmaku mąki kokosowej czy łupin babki jajowatej. Dzięki zastosowaniu
Ola la LCHFmasa śmietankowa dobrze zastygła. Gotowe ciasto oczywiście dekoruję cukrem pudrem. Życzę smacznego. Polecam także klasyczną szarlotkę na kruchym cieście oraz ciasto z pianką budyniową i malinami . Jeśli szukasz ciasta bezglutenowego to sprawdź koniecznie prostą szarlotkę bezglutenową . Szarlotka z bezą i kruszonką Ewy Wachowicz Artykuł Wilgotne ciasto z jabłkami i budyniem pochodzi z serwisu Ania gotuje przepisy kulinarne
Ania gotujeMuffiny są bardzo aromatyczne. Pachną cynamonem i czekoladą. Znajdziecie w nich bogatą w błonnik cukinię, niskowęglowodanową mąkę migdałową i włoskie orzechy. Niezależnie od tego, czy jesteście na diecie bezglutenowej lub preferujecie LCHF styl życia , ten przepis na muffiny z cukinią jest uniwersalny dla Was wszystkich. Te pyszne muffiny cukiniowe znikają ze stołu w kilka sekund i nie jest tajemnicą(...)dzika, a Wy nie wiecie co macie z nią zrobić. Ten przepis spełnia również szeroki zakres potrzeb żywieniowych. Te czekoladowe muffiny z cukinią są nie tylko niskowęglowodanowe, ale także bezglutenowe i bezlaktozowe – tak jak mój przepis na bułki z cukinią ! Jeden muffin zawiera zaledwie 5 g węglowodanów. Dlaczego warto wypróbować ten przepis na muffiny? Przepis na niskowęglowodanowe muffiny cukiniowe
codojedzeniapokojowej. Koniecznie wyjmij wcześniej z lodówki jajka oraz twaróg. 200 g twarogu w kostce (tłusty lub półtłusty w temperaturze pokojowej) 60 g mąki pszennej (ewentualnie owsianej / kokosowej w wersji bezglutenowej) 2 średnie lub 3 małe jajka (w temperaturze pokojowej) 1 płaska łyżka cukru 1 płaska łyżka cukru waniliowego szczypta soli, którą oprószam wbite jajka łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo tłuszcz(...)owoce . Ja bardzo lubię borówki, jagody, wiśnie, banany oraz jabłka. Racuchy smakują doskonale na ciepło oraz po ostudzeniu . Gdy zastąpisz mąkę pszenną mąką owsianą lub kokosową, to otrzymasz racuchy bezglutenowe . Czekam na komentarze. Jestem ciekawa z czym lubicie podawać domowe racuchy. Życzę smacznego! Artykuł Racuchy z twarogiem pochodzi z serwisu Ania gotuje Blog kulinarny
Ania gotujezwłaszcza tych nieformalnych oraz piknikach. Babeczki uświetnią również wszelkie kinderbale dla najmłodszych, a robione samodzielnie w domu będą świetną, zdrową alternatywą dla gotowych słodyczy. Przedstawione przepisy na babeczki bezglutenowe to alternatywa dla osób, które ze swojej diety wykluczyły gluten. Babeczki bezglutenowe – propozycje przepisów BABECZKI CZEKOLADOWE Składniki: – 1 duży banan – 140 g jogurtu naturalnego – 1 jajko
Marcepanowa kuchniakonfitury figowej, a tak poza tym to będę je konsumować na świeżo. Na blogu znajdziecie kilka przepisów na dania z użyciem fig, takie jak chociażby owsianka z figami , batony bezglutenowe z figami , sałatka z komosą ryżową i figami , jogurt grecki z figami i granatem i wiele innych. Przepis na kruche ciasto z kremem i figami , który znajdziecie poniżej, to propozycja(...)kakaowe, zawsze wykładam papierem do pieczenia. To ciasto piekłam w blasze o wymiarach 21 na 30 centymetra. Lubisz dania z figami? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Pizzę bezglutenową z figami i szynką. Ciasto z kremem i figami The post Kruche ciasto z kremem i figami appeared first on MeCooks Blog
MeCooksjako dodatek do dań, deserów lodów Doskonale sprawdzi się jako pomysł na pożywne śniadanie, pyszną i zdrową przekąskę. Śmiało możemy dodać do mas śmietanowych. Polecam serdecznie! Kawa zbożowa Inka bezglutenowa Kawa zbożowa to świetna alternatywa dla napoju kofeinowego. Inka skomponowana z polskich zbóż, kusi zniewalającym smakiem i aromatem. To doskonały sposób na chwile prawdziwej przyjemności dla całej rodziny. Inka, dobra(...)gamę produktów spożywczych ekologicznych, zdrowych, pełnych witamin i minerałów, wolnych od konserwantów i wzmacniaczy smaku. Sklep BLEE oferuje produkty dla osób o szczególnych wymaganiach żywieniowych będących na diecie bezglutenowej, dla cukrzyków i dla alergików. Znakomity kontakt z klientem, błyskawiczna, solidnie zapakowana przesyłka. Sklep oferuje produkty najwyżej jakości. Bardzo polecam sklep Bee.pl wszystkim, którzy planują robić internetowe zakupy
Podróż w kulinariaBezglutenowe pankejki na mące bananowej z dodatkiem truskawek, to danie które sprawdza się podane na śniadanie, deser oraz kolację. Podstawą ciasta, z którego powstają te pyszne pankejki jest zielona mąka bananowa . Mąkę tę łączę z mlekiem, jajkiem oraz owocami, w tym wypadku truskawkami, a następnie smażę ciasto na odrobinie tłuszczu. Mąka bananowa powstaje z zielonych bananów, a jej głównym atutem(...)jest to, iż nie zawiera glutenu . Osobiście, nie sięgam po nią zbyt często, głównie dlatego, iż na ogół używam innych mąk bezglutenowych, takich jak mąka ryżowa bądź gryczana. Jeśli jednak mam ją akurat w domu to najczęściej wykorzystuję ją do przygotowania wszelakiego rodzaju placków i placuszków. Zachęcam Was do wypróbowania poniższego przepisu na pankejki z mąki bananowej z truskawkami
MeCooksciasto składające się z trzech warstw – ciasta, wiśni z syropu i kokosowej piany z białek. Ciasto możesz przygotować z mąki pszennej, ale bardzo smaczne wychodzi także w wersji bezglutenowej – z mąką ryżową. Jak zrobić ucierane ciasto z wiśniami i kokosem? Przygotowanie ciasta zaczynamy od utarcia masła z żółtkami i cukrem. Następnie do masy dodajemy całe jajka, a kolejno(...)Czas pieczenia/gotowania: 35 min. Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki Ciasto: 150 g masła 3 żółtka 80 g cukru 2 jajka 150 g mąki (krupczatki lub w wersji bezglutenowej mąki ryżowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 360 g wiśni z syropu (ze słoika) 3 białka 50 g wiórków kokosowych 30 g cukru przygotowanie Masło utrzyj z żółtkami
Via Gusto