bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2647/3453)

Zdrowe strips’y jak z KFC – kurczaki w panierce FIT 662

Do przygotowania strips’ów zabierałam się dość długo. Wydawało mi się, że dużo z tym roboty i byłam trochę leniwa. Ostatecznie, podjęłam się ich przygotowania

Be Fit Be Strong
Papryki faszerowane mięsem mielonym z warzywami 176

Faszerowane warzywa (i pieczarki) to coś, co mogłabym jeść bardzo często! Nie wiedząc czemu, mam do nich słabość. Na moim blogu znajdziecie warzywa faszerowane aromatycznym risotto

Be Fit Be Strong
PROTEINOWY FIT KOPIEC KRETA 286

Dzisiaj zaprezentuję Wam moją wersje Kopca Kreta :) Przepisów jest mnóstwo, gotowców też nie brakuje. Ja robię wszystkie dania po swojemu, dzięki czemu nie mam tego samego

Zdrowie i pysznie na talerzu
TARTA GRYCZANA Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI 201

Dzień dobry moi drodzy czytelnicy🙋Powiem Wam, że wczoraj miałam strasznie pechowy dzień 😔 Odebrałam auto od autoryzowanego serwisu gdzie robili blacharkę po kolizji ( nie z mojej

Zdrowie i pysznie na talerzu
Zajączki z ciasta czekoladowego (bez glutenu) 149

Kochani, dziś ciasto dla osłody nie w niedziele lecz w sobotę, ponieważ już teraz chcemy życzyć Wam: wszystkiego najsłodszego, pysznego Wielkanocnego śniadanka oraz samych szczęśliwych chwil

Candy Pandas
Królik w przyprawach Dalekiego Wschodu 181

Ostatnio sporo u mnie dań doprawianych na wschodnią modłę, więc postanowiłam upiec królika w podobnych smakach. Wyszedł świetnie 😋 , więc na pewno powtórzę nie jeden raz. A

Weekendy w domu i ogrodzie
Torcik łososiowy 135

Torcik ziemniaczano-szpinakowy otulony plastrami wędzonego łososia. Kolorystycznie i smakowo wyśmienity. W sam raz na końcówkę karnawału. Składniki: • 300 g łososia wędzonego

To co kocham
Bezglutenowe placki ze śliwkami i sosem śliwkowym 263

Sezon na śliwki dopiero się zaczyna, więc także i ja próbuję różnych nowości z ich wykorzystaniem. Dzisiaj placki ze śliwkami i sosem śliwkowy na mące owsianej

Humanistka w kuchni
Quinoa z różą i rabarbarem pod bezglutenową kruszonką 164

Jak ja lubię te deserki z quinoą i kruszonką, wystarczy zmieniać owoce na sezonowe, zimą można dać nawet takie z kompotu i zawsze wychodzi pysznie. Tym

Quinoa Raz!
BISZKOPTY WANILIOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 354

  Druga, jeszcze lepsza wersja uwielbianych przez dzieci biszkoptów. Dzisiejsze są z ksylitolem z prawdziwą wanilią i dodatkiem mąki ryżowej (wyszły bardziej chrupiące niż z samą

Smaczne Zdrowe
Tarta z grzybami 118

suszyć grzyby - robię przetwory, ale także szykuję różne dania ze świeżych grzybów. Zawsze z ogromną przyjemnością wracam do klasycznej tarty z grzybami. Kruche ciasto, grzyby, cebula, śmietana i jajka. Bez zbędnych kombinacji. Zapraszam po przepis i mam nadzieję, że ta tarta z grzybami też Wam posmakuje i wejdzie na stałe do Waszego jesiennego menu. Tarta z grzybami   Tarta(...)dodajemy grzyby i smażymy razem przez 10 minut. Solimy i pieprzymy.   W misce  mieszamy jajka, śmietanę, grzyby z cebulą i przyprawy. Masę wylewamy na ciasto. Tartę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut, aż masa się zetnie, a ciasto przyrumieni. Po upieczeniu posypujemy listkami świeżego tymianku

Kulinarne przygody Gatity
Błyskawiczne ciasto jogurtowe z owocami 125

Jeśli znacie to miejsce, to pewnie widzieliście już przepis na ciasto jogurtowe , które jest hitem. W każdym razie dzisiaj nowy przepis, który powstał na szybko i bez większego przemyślenia. Trochę z lenistwa i musu wykorzystania zleżałych owoców. Wypróbowany kilka razy i za każdym razem taki sam – prosty i pyszny. Ma jedną wadę, ciasto jest lekko słodkie przez(...)jajka mieli w temperaturze pokojowej – nie prosto z lodówki. Dokładnie mieszam tak naprawdę czymkolwiek. Kiedy robię to ciasto, nie używam miksera . Na koniec dodaję szczyptę soli, proszek do pieczenia, mąkę i mieszam. Przygotujcie ulubione owoce, najlepiej sezonowe. Wcześniej robiłam z rabarbarem, z jagodami a tym razem z truskawkami. Truskawki pokroiłam na połówki a te większe na ćwiartki. Owoce

Słodkie Gotowanie
SER A'LA KAUKASKI, Z MLEKA, JAJEK I ŚMIETANY 164

pyszny... :-) Czym ciemniejsze żółtka jajek, tym bardziej intensywny żółty kolor sera. Składniki: - 1 litr tłustego mleka 3,2% (można wykorzystać bez laktozy) - 450g dobrej kwaśnej śmietany 18% (najlepiej bez zagęstników, itp.) - 6-7 jajek (dałam 7, miałam wiejskie, niezbyt duże) - 10-15g soli himalajskiej Jajka roztrzepujemy ze śmietaną i solą. Do garnka o grubym dnie wlewamy mleko(...)Następnie przykładamy talerzyk, sito odwracamy, zdejmujemy gazę z sera i odstawiamy go pod przykryciem do lodówki. Najlepiej do drugiego dnia. Otrzymaną serwatkę można wykorzystać do pieczenia chleba, bułek lub do wypić... Smacznego

Smaczne Zdrowe
TARTA CZEKOLADOWA Z ORZECHAMI ” SNICKERS ” ( bezglutenowa, wegańska ) 180

warsztatów kulinarnych, które poprowadziłam, przygotowałam przepis na pyszne ciasto inspirowane znanym i bardzo lubianym batonikiem. Nie jest to jednak zwykłe ciasto! Chrupiący, całkowicie bezglutenowy spód przykryty słodkim ( a bez białego cukru! ) kremem daktylowym z chrupiącymi orzechami i kremową czekoladą to prawdziwy raj dla podniebienia! Ciasto jest zdecydowanie zdrowsze, a smakuje równie wyśmienicie ( a może nawet lepiej! ) co znany batonik(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki na kruche ciasto wkładamy do misy robota, szybko miksujemy, aż składniki się połączą, zagniatamy ciasto. Wylepiamy formę ( najlepsza z wyjmowanym dnem ), nakłuwamy, pieczemy ok. 13-15 minut w 180C. KREM DAKTYLOWY Z ORZECHAMI: Daktyle namaczamy dzień wcześniej, odsączamy wodę. Dodajemy masło orzechowe, roztopiony olej kokosowy i 3/4 orzechów – ucieramy na gładką masę. Dodajemy resztę orzechów

Ostra na Słodko
Kołacz z pomarańczą 107

swój wypiek. Takie najbardziej smakuje przynajmniej mi i mojej rodzinie Tym razem zrobiłam nie z jabłkami a z pomarańczą kandyzowaną. Fajny, delikatny drożdżowy kołacz. Można go jeść bez dodatków albo z dżemem. Kubek mleka tylko podkreśli jego smak. Powinnam wspomnieć jeszcze o filiżance kawy – jak kto lubi. To ciasto nie jest trudne w wykonaniu. Potrzeba tylko trochę czasu(...)zrobiłam trzy długie wałeczki. Podczas rolowania podsypywałam dodatkowo mąką. Zaplotłam z tych wałków warkocz i zwinęłam. Wyłożyłam do okrągłej blachy. Odstawiłam na pół godziny by znów wyrosło. Posmarowałam przed pieczeniem rozkłóconym jajkiem z mlekiem. Piekłam w 180 stopniach w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 30 minut. Kołacz jest delikatny w smaku i aromatyczny. Pyszny! Do pieczenia użyłam ponownie papieru

Pieprzyć z Fantazją