bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2647/3453)

Calzone ze szpinakiem i mozzarellą 175

Niedawno proponowałam  Calzone z kurczakiem BBQ , więc przyszła pora na wersję bez mięsa. Osobiście szpinak uwielbiam i mogłabym go jeść pod każdą postacią. W połączeniu z serem, cebulką i przyprawami jest świetnym farszem do wykorzystania dosłownie we wszystkim.  Składniki (4 porcje) -500 g mąki -opakowanie drożdży instant (7-8g) -1/2 łyżeczki soli -1/2 łyżeczki(...)wierzch położyć plasterki mozarelli (jeżeli jest tarta - można ją wcześniej wymieszać z ostudzonym farszem szpinakowym). Ciasto złożyć na pół, zlebić brzegi jak pierogi. Jajko rozbić i posmarować pierogi. Piec w temperaturze 210 stopni przez około 15 minut. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 703,1 kcal Tłuszcz: 23,4g Białko: 28,2g Węglowodany: 94,5g Smacznego

Zielona Kuchnia
Przepisy na wigilię: Tarta z rybą po grecku 247

To danie będzie prawdziwą ozdobą wigilijnego stołu. Wygląda wspaniale i tak też smakuje. Takiej ryby po grecku jeszcze nie jedliście. Ryba po grecku tyle ma wspólnego

Niedzielny kucharz
Pasztet z ciecierzycy i warzyw. 198

Taki pasztet jest bardzo smaczny i bardzo sycący. Bardzo lubię do świeżego pieczywa lub tak po prostu zjeść kawałeczek bez żadnych dodatków. Idealny na śniadanie. Polecam spróbować. Do przyprawienia pasztetu użyłam  ziół prowansalskich ,  białego pieprzu mielonego i suszonej natki pietruszki od  SKWORCU . Zapraszam:) Składniki: Masa na pasztet: 25 dag ciecierzycy 2 marchewki 2 pietruszki 1 niewielka(...)smaku solą i pieprzem. 5. Dwie małe lub jedną większą foremkę aluminiową smarujemy olejem i oprószamy bułką tartą. Następnie przekładamy masę na pasztet lekko ją ubijając. 6. Pasztet pieczemy około 40 - 45 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Upieczony pasztet studzimy, kroimy w plasterki i podajemy. 7. Smacznego

Izabelawkuchni
MINI SZARLOTKI 197

prawdziwa, z życia wzięta. I tylko my kobiety jesteśmy w stanie to zrozumieć. Nawet naszemu ukochanemu mężczyźnie czasami trudno pojąć nasze "humory"... Nagle przychodzi ten dzień, dzień w którym „bez noża nie podchodź!”. Zmiany nastroju – nie wiadomo dlaczego, smutek, chandra, rozdrażnienie, brak skupienia, przygnębienie zamącone bezsilnością. Czasami jest jeszcze gorzej: bóle głowy, dreszcze, skurcze brzucha, niepokój, bezsenność. Jednak(...)schłodzonego masła 200 g mąki tortowej 1/3 szkl miodu 2 żółtka 1 łyżeczka otartej skórki z limonki 1 łyżka śmietany 30% szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu śmietankowego Delecta 450 ml mleka 3 łyżeczki brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu masa jabłkowa: 3 jabłka 1 gruszka sok wyciśnięty z 1/2 limonki sok wyciśnięty

Trufelkowo
Lazania warzywna z łososiem i sałatką grejpfrutową 242

umytego i wysuszonego 100 g orzechów nerkowca 250 g ricotty 200 g wędzonego łososia w plastrach (podzielonego na 2 części) mała cukinia – umyta i pokrojona na cienkie plastry bez obierania 250 g sera w kawałku startego na tarce opakowanie płatów do lazanii – u mnie Lubella lasagne nr 52 2 łyżki oliwy   beszamel z 30 g masła(...)sałatkę mieszając cząstki grejpfruta z cebulą, miętą i koperkiem. Polewamy melasą i odstawiamy do lodówki, żeby smaki się przegryzły.   Gotujemy duży garnek wody. Formę żaroodporną w której będziemy piec lasagne smarujemy olejem i sprawdzamy ile płatów lazanii będzie potrzebne na każdą z 3 warstw. Na moją formę potrzeba 6 płatów zachodzących na siebie, więc tyle kawałków będę podgotowywać

Ugotowane pozamiatane
Włoska lazania (lasagne) z mięsem mielonym 258

sporo czasu , ale efekt zadowolenia po zjedzeniu gwarantowany :) Do przygotowania lazanii potrzebne są : Składniki: - 500 g mięsa mielonego - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - oliwa z oliwek - puszka pomidorów krojonych bez skórki - ser żółty ( 300 g) - oregano - bazylia -  natka pietruszki - sól i pieprz - sos beszamelowy Sos beszamelowy: - 50 g masła - 60 g mąki - 1,5 szkl. mleka - 1 łyżka(...)makaron - warstwa farszu mięsnego - starty żółty ser - sos beszamelowy - warstwa makaronu - farsz - żółty ser - sos beszamelowy itd. Na wierzch posypujemy resztką żółtego sera. W nagrzanym piekarniku do 180 C pieczemy ok. 30 minut. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Fasolowe ciasto dyniowe z odżywką białkową na Halloween (bez glutenu, cukru białego) 233

Już niedługo Halloween. Osobiście nie lubimy tego zwyczaju ale motyw dyni szczególnie nam się w nim podoba przez wzgląd na naszą miłość do niej :) Dlatego też

Candy Pandas
Waniliowo-jaglane ciasto z owocami leśnymi, bez glutenu (Torta di miglio e frutti di bosco, senza glutine) 238

Mleczne ciasto z kasz ą  jaglan ą , aromatyzowane wanili ą , udekorowane kremowym serkiem i sals ą  z owoców leśnych jest pyszn ą , zdrow

La grande e la piccola cuoca
Syrop z mniszka lekarskiego na 400 kwiatków 274

O właściwościach tego domowego specyfiku od kliku lat głośno. Prozdrowotne działanie mniszka lekarskiego, czyli popularnego "mlecza" traktowanego często jako zwykły chwast ogrodowy opisują różne mądre źródła

Kuchnia po mojemu
Ciasteczka kokosowo-bananowe 235

Ciasteczka kokosowo-bananowe to pomysł na wegańską i bezglutenową przekąskę na słodko. Poniższe ciasteczka są bardzo proste do przygotowania oraz mocno sycące. Do ich przyrządzenia będziecie

Ugotować
Włoska lazania (lasagne) z mięsem mielonym 152

sporo czasu , ale efekt zadowolenia po zjedzeniu gwarantowany :) Do przygotowania lazanii potrzebne są : Składniki: - 500 g mięsa mielonego - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - oliwa z oliwek - puszka pomidorów krojonych bez skórki - ser żółty ( 300 g) - oregano - bazylia -  natka pietruszki - sól i pieprz - sos beszamelowy Sos beszamelowy: - 50 g masła - 60 g mąki - 1,5 szkl. mleka - 1 łyżka(...)makaron - warstwa farszu mięsnego - starty żółty ser - sos beszamelowy - warstwa makaronu - farsz - żółty ser - sos beszamelowy itd. Na wierzch posypujemy resztką żółtego sera. W nagrzanym piekarniku do 180 C pieczemy ok. 30 minut. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Bezglutenowa, bezmleczna tarta z truskawkami 157

Bezglutenowa, bezmleczna i bezlaktozowa tarta z truskawkami. Delikatne kruche ciasto, lekka, puszysta śmietanka i soczyste truskawki - połączenie idealne. Tarta jest przepyszna. Smakuje jak najlepszy tradycyjny wypiek

Kuchnia bezglutenowa
Ciasto marlenka -pyszne i rozpływające się w ustach :-) 130353

pszennej + do podsypania -4 łyżki miodu  -3/4 szklanki cukru pudru -3/4 łyżki sody oczyszczonej -1 łyżka octu -2 jajka masa  -2 budynie śmietankowe po 40g bez cukru -3 szklanki mleka -400g masy kajmakowej -250g margaryny lub masła dodatkowo -garść orzechów włoskich do dekoracji Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od ugotowania budyniu na masę. Gdy będzie(...)przenosimy do blaszki wyłożonej papierem. można też wałkować na papierze, ale mi lepiej robiło się na blacie i potem ubytki doklejałam ręcznie-i wszystko pięknie wyszło :-) Każdy spód pieczemy 7 minut w temperaturze 170 stopni. Spody studzimy, a gdy mamy jakieś okrawki upieczonego  ciasta należy je zachować do posypania całego ciasta. po upieczeniu spodów przechodzimy do przygotowania masy. masło

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Dziki łosoś z salsą z mango 239

filetów, podzielonych na 4 kawałki). Marynować ok. 2 godzin. Dobrze rozgrzać patelnię grillową. Położyć łososia skórką na rozgrzaną patelnię i podsmażać ok. 4 – 5 minut. Przewrócić na stronę bez skóry i grillować ok. 2-3 minut. Brzegi łososia podsmażyć po 10 sekund każdy. Układać na talerzu, na świeżej rukoli (ta świetnie komponuje się z salsą z mango). * Wiem(...)Cukinię i marchew pokroić wzdłuż w jak najcieńsze paski. Zalać marynatą. Odstawić na 2 godziny do lodówki. Wersja męska: pieczone ziemniaki. Ziemniaki podgotować w osolonej wodzie, aż lekko zmiękną. Ostudzić, pokroić w ćwierć księżyce, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Spryskać olejem, ewentualnie przyprawić suszonymi ziołami i wstawić do nagrzanego na 190 stop. C piekarnika (grzanie góra

gutfut
Warzywny pasztet z selera i pietruszki bez jajek 262

Święta tuż, tuż! W kuchni, aż wrze od przygotowywanych potraw! Z tego również powodu, dodaję szybki pościk, gdyż trzeba brać się do roboty! Właśnie jestem po

Be Fit Be Strong