bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2016/3453)

Szarlotka sypana 214

Bez potrzeby wyrabiania ciasta i innych skomplikowanych czynności.  Wystarczy obrać jabłka, zetrzeć je na tarce, wymieszać mąkę z innymi składnikami, poprzekładać na przemian i gotowe :) Składniki: (na tortownicę o średnicy 23cm) -1,5 kg soczystych jabłek -200 g margaryny -1,5 szklanki mąki -1,5 szklanki kaszy manny -1 szklanka cukru -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

KasiekGotuje
Chleb z dynią na zakwasie żytnim 232

ciasto bez formy, ale za to jego miąższ okazał się przyjemnie wilgotny i wytrzymał względnie świeży przez 3 doby. Jeśli została Wam resztka dyni, z którą nie wiecie co zrobić, to jest to przepis dla Was. Składniki: na zaczyn: 200g mąki pszennej chlebowej 40g zakwasu żytniego 150ml wody na ciasto właściwe: cały zaczyn 425g puree z dyni (pieczemy pokrojoną

W kuchni wieczorem
Domowa bułka tarta 234

pieczeniu lub specjalnie wlaczyc na okolo 100°C na 10 minut.Wylaczyc,a bulki pozostawic w srodku do wystygniecia. Latwiej wtedy robot poradzi sobie z rozdrobnieniem sucharow porcjami miksowac do pozadanej grubosci ziarenek.Zmielona bulke przechowywac w zamknietym pojemniku jesli lubisz bulke tarta do panierowania z dodatkami proponuje zrobic to z mniejsza iloscia bulki tuz przed samym panierowaniem.Bulka bez dodatkow

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Muffinki jagodowe (borówkowe) 198

bez żadnych kremów). Żałuję tylko, że musiałam je przygotować z borówkami a nie jagodami, ale jak to mówią…. jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ;)! Zresztą… obie wersje są pyszne :)! Muffinki jagodowe (borówkowe) Składniki: 55 g miękkiego masła 2 jajka 200 g cukru 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia

UgotujmyTo.pl
Babeczki z truskawkami 248

spód. Piec przez około 20 minut na złoty kolor, ostudzić. Truskawki wymyć i pokroić na drobną kostkę (fot.2) . Przesypać obficie cukrem i odstawić w chłodne miejsce. Przygotować polewę z Tortenguss rot wg instrukcji na opakowaniu. Jest to czerwony zagęstnik do zalewania owoców. Dzięki niemu owoce na cieście będą pięknie lśniły i długo zachowają świeżość. Jest on dostępny bez problemu

Świat Ciasta
Tort płatkowy 217

bez cukru 800 ml mleka 6 łyżek cukru 250 g miękkiej margaryny Składniki na polewę karmelową: 125 g cukru 30 g miodu naturalnego 200 g śmietany kremówki Jajka utrzeć stopniowo dodając cukier przeznaczony na ciasto. Następnie ubijać na parze, aż do uzyskania gęstego, jednorodnego kremu. Dodać przesianą mąkę i ostrożnie wymieszać. Przygotować 6 odcinków papieru do pieczenia

Świat Ciasta
Kokosowe naleśniki z musem malinowym i czekoladą 331

trzeba to wykorzystać! Z ciasta zrobiłam pyszne kokosowe naleśniki z musem z tych soczystych malin. Zapakowałam jak sakiewki! A , że słodkości nigdy za wiele , to nie obyło się też bez dodatkowej porcji czekolady! Takie naleśniki posmakują nie tylko dzieciom , ale i dorosłym! Nie tylko posmakują , ale i pięknie będą wyglądać na naszym stole i zachwycą na rodzinnych biesiadach(...)malin śmiało możemy dodać inne sezonowe owoce. SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: * mąka pszenna – 1 szkl * jajko – 1 szt * mleko – ok. 200 ml * sól – 1 szczypta * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * olej rzepakowy – 30 ml * wiórki kokosowe – 4 łyżki DODATKOWO: * maliny – ok. 30 dag * cukier puder – 4 łyżki * polewa czekoladowa

Ostra na Słodko
Wspólne straszenie halloweenowymi smakołykami 228

formy na muffiny wyłożonej papilotkami.  Piec w 180 st. C. przez 20 minut, aż do suchego patyczka. Ostudzić na kratce. Cukier i wodę na szkło umieścić w garnuszku. Podgrzewać na średniej mocy palnika, nie mieszając, aż zacznie się karmelizować przy brzegach. Natychmiast zdjąć z palnika, przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozprowadzić na grubość

Pożeraczka, czyli raz adobrze
LEKKIE CIASTO BUDYNIOWO-ŚMIETANKOWE 285

miksować do całkowitego rozpuszczenia cukru. Dodać żółtka i mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie wszystkie składniki. Dno tortownicy  wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej gotowe ciasto. Piec w 170 o C przez około 35 – 45 minut (do suchego patyczka i złotego wierzchu ciasta).  Odstawić do całkowitego ostygnięcia (najlepiej na całą noc). następnego(...)kroimy na 3 części (lub 2 jeśli lubimy więcej spodu) i 1 część wykorzystujemy do śmietankowca. Zielona masa budyniowa: 1 duży sok zielony ,,Kubuś"   2 budynie śmietankowe 40g bez cukru  1 budyń śmietankowy 40g z cukrem Sok wlewamy do garnka, zostawiając 1/2 szklanki  do rozmieszania budyniu. Doprowadzamy do wrzenia i do wrzącego soku wlewamy rozpuszczony budyń

Walijskie Pichcenie
Grillowane skrzydełka i warzywa z grilla. 312

Pieczemy do zrumienienia ok 30 min. (ważne, aby były dobrze wypieczone w środku)  W między czasie do specjalnego woreczka, którego możemy używać na grillu wsypujemy zamrożone warzywa, dodajemy przyprawy, wlewamy 2 łyżki oliwy. Wszystko dokładnie mieszamy, zamykamy woreczek i kładziemy na grillu. Po ok 15-20 min warzywa nasze są już gotowe. Szybki obiad, zdrowy i bez zbędnego

Malinowe Pocałunki
ŚLIMACZKI/PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA – 2 zł 755

bez farszu) zaginamy do środka (zapobiegnie to wylatywaniu farszu podczas rolowania) i ostrożnie rolujemy ciasto, możemy pomagać sobie papierem (ciągniemy za papier, wtedy ciasto równomiernie będzie się rolować). 8. KROJENIE (1 min): rulon z ciasta kroimy ostrym nożem, co 2-3 cm. Otrzymane kawałki kładziemy na wysmarowanej masłem blaszce i możemy je lekko spłaszczyć łopatką. 9. PIECZENIE

Nerds Kitchen
Ramen, czyli japońska zupa z noodlami i pastą miso 272

sezamowym. Pieczemy 40 minut w 230 stopniach. 2. Kurczaka z warzywami przekładamy do dużego garnka i zalewamy 2,5l wody. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez godzinę. Po tym czasie wyciągamy jedną ćwiartkę kurczaka i rwiemy go na kawałki. Zalewamy odrobiną wywaru, żeby nie ściemniał. Wywar w garnku gotujemy jeszcze min. 1 godzinę bez przykrycia

Tajskie smaki
Króliczy tort z malinami 239

Stale miksując, do białek dodawać kolejno żółtka. Na koniec dodać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o śr. 25cm. Piec około 35-40 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na 3 części. Poncz: 1/2 szklanki soku z malin,  1/4 szklanki wody. Sok zmieszać z wodą. Odstawić.  Krem(...)masła,  100g margaryny,  2 żółtka,  1 czubata łyżka mąki pszennej,  2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, szklanka cukru,  laska wanilii,  500g malin,  200g bez. W 200ml mleka rozrobić mąki z żółtkami. Resztę mleka zagotować wraz z cukrem i nasionami wanilii. Na gotujące się mleko wlać rozrobione mąki. Gotować, aż masa zgęstnieje jak budyń

Z miłości do słodkości
Święto słodkości 234

słodko brzmiącej  nazwie: “ Festa della Dolcezza ” (Święto Słodyczy). Święto było poświęcone cukrowi i wszelakim słodkościom, a towarzyszyły mu różniste imprezy: targi słodkości, konkursy na najsmaczniejsze ciasto, kursy pieczenia ciasteczek i dekorowania pierniczków dla małych i dużych, wizyta w pobliskiej cukrowni, wystawa poświęcona historii i produkcji cukru, wystawa hobbistyczna i teatrzyki o słodkiej tematyce dla dzieci. Jednym słowem cały(...)słodkości. Mieliśmy okazję skosztować aromatycznej marokańskiej herbaty i pysznych ciasteczek.      Miód i wosk pszczeli Konkurs na najsmaczniejsze ciasto     Słodki cukier i gigantyczne bezy Cukrowe rzeźby Typowe regionale produkty Kasztany muszą zawsze być

Mia Cucina Sofieta
Kruche babeczki z nadzieniem bananowym 325

pieczemy w 200 stopniach przez 35minut, na koniec na każdym krążku na wierzchu babeczek kładziemy cienki plasterek banana  Moje babeczki mają delikatne lekko korzenne kruche ciasto i mocno bananowe nadzienie. Jak już wspomniałam w opisie wykonania, do masy można dodać jajko, wtedy będzie ona jeszcze bardziej zwarta. Lekko brązowy kolor i gęstą konsystencję nadzieniu nadają biszkopty, bez nich

Smakołyki Bereniki