bez cukru 1 szkl. mleka 1 mały słoik dżemu jagodowego, z owoców leśnych lub podobnego 1 łyżka masła + 50 g wiorek kokosowych + 3 łyżki ksylitolu/erytrolu/cukru Przygotowanie : Jajka ucieramy z ksylitolem/erytrolem/cukrem. Dodajemy stopniowo twaróg i mascarpone. Miksujemy. W misce mieszamy budyń z mlekiem. Wlewamy do masy i krótko miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wykładamy spod papierem do pieczenia
Czarnawisienkabez skórki, sam miąższ), 4 jajka, szklankę napoju migdałowego, 1/3 szklanki ksylitolu, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, Do przygotowania polewy będziesz potrzebować: 30g gorzkiej czekolady, 2 łyżki napoju migdałowego, garść orzechów pekan. 1. Wykrój kawałek dyni, obierz i pokrój w dużą kostkę. 2. Nagrzej piekarnik do180 stopni C. 3. Kawałki dyni wyłóż na płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia
Z notatnika dietetykabez zastanowienia. Kilka tygodni później w mojej kolekcji pojawił się fartuszek KRÓLOWA ŚLEDZIA, a ja uznałam że skoro mam już być tą Królową to moje przepisy muszą być królewskie. Stad dziś odświeżam Wam przepis na klasycznego śledzia w oleju. Zobaczcie jak ja go robię w domu i powtórzcie u siebie Polecam Wam także: – śledzie w śmietanie na pieczonym ziemniaku
nietylkopasta.plbez kości o grubości 1,5 cm, Olej rzepakowy, Tymianek, Oregano, Sól, Pieprz, Czosnek granulowany, Ostra papryka, Wykonanie: Plastry schabu myjemy, osączamy z wody, posypujemy z każdej strony przyprawami. Płaskie naczynie żaroodporne lub blaszkę wypełniamy olejem do wysokości 0,5 cm, układamy plastry schabu, przykrywamy pokrywką lub opatulamy folią aluminiową, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170⁰C, pieczemy
Bułka z Chlebembez cukru) + 500 ml wody -dosłodzić wedle uznania Przygotowanie: 1. Masło umieszczamy w rondelku na małym ogniu. Pod koniec rozpuszczania dosypujemy wiórki kokosowe i mieszamy, aby składniki się połączyły. Zdejmujemy do ostygnięcia. 2. Do gotującej się wody (500 ml) wsypujemy oba opakowania galaretek i mieszamy, aż się rozpuszczą. Odstawiamy do ostygnięcia. 3. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia
zdrowo i aktywniebez zbędnego tłuszczu i idealnie sprawdzą się na śniadanie albo przekąskę. Wystarczy dodać ulubione dodatki i pyszny pełnowartościowy posiłek gotowy. Fit gofry jaglane 60 g mąki jaglanej ((ok. 1/2 szklanki)) 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego ((ja użyłam skyr)) 1 banan 1 jajko 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżka erytrytolu lub miodu ((można pominąć)) 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przepisy na widelcuW ten weekend miałam misję specjalną. Zostałam poproszona o przygotowanie wegańskiego ciasta urodzinowego dla koleżanki z pracy. O ile nie mam problemu z gotowaniem wegańskich potraw
Fit Food Brunetkipieczoną w całości kaczuchą .. posucha jak na Saharze.. Tak więc zamieszczam ten przepis nawet jeśli skorzysta z niego tylko kilka osób to i tak warto bo to pyszna potrawa . Kaczuchy są wspaniałymi ptakami , które powinno się bardziej propagować tym mocniej iż są łatwe w hodowli i mega smaczne . Polecam składniki na 4 osoby ; 4 kacze piersi bez skóry
Ogrodnik w podróżybezy, kwaśność dżemu oraz delikatność biszkoptu – całość niesamowicie ze sobą współgra. Nic dziwnego, że każdy prosi o przepis. Idealnie smakuje z zaparzoną gorzką kawą zbożową Inką, która gra ważną rolę także w samym wypieku. Biszkopt: 4 średniej wielkości jajka 4 łyżki ksylitolu (lub cukru) 2 płaskie łyżki gorzkiego kakao 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta
Poezja smakubez termoobiegu. 1/2 beszamelu i podzielonego na kawałki tuńczyka z puszki, dodajemy do miski z makaronem i kalafiorem. Delikatnie mieszamy i przekładamy do formy. Na wierzch wykładamy pozostały beszamel (w razie potrzeby, można rozcieńczyć pozostałą wodą z gotowania makaronu), posypujemy tartym parmezanem i układamy pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Skrapiamy kilkoma kroplami tabasco. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy
cool and mintyIdealne ciasto dla zapracowanych, a wszystkie składniki mieszamy w jednym garnku. Ten przepis już jest na moim blogu ale z innymi owocami ,tutaj tylko wymieszałam składniki
Moje Wyrobypłynie. I aż żałuję, że tylko blogowe, bo rzeczywistość jest zupełnie odwrotna, pędzi jak szalona choć nie do końca wiadomo w jakim kierunku 😜 Także dziś na słodko, choć bez tortu. Nadrobię kiedyś, obiecuję :) Póki co ciasto przekładane z wiśniami pozostawiam do Waszej dyspozycji. Tak na deser ;) Na obiad dziś obowiązkowo makaron! Ewentualnie na kolację ;) Dziś Światowy Dzień Makaronu, pamiętajmy(...)należycie uczcić! Składniki na blaszkę 24x36cm Ciasto z wiśniami: 250g masła 1 szklanka kwaśnej śmietany 4 żółtka 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Oraz: 4 łyżki kaszy manny 1 litr wiśni w syropie Biszkopt: 4 jajka ½ szklanki drobnego cukru ½ szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Piana: 6 białek 1 szklanka drobnego cukru Kisiel
Kuchnia w czekoladziebezą. Jest wysokie i bardzo smaczne, a duża ilość brzoskwiń dodaje mu jeszcze smaczku :-) Mam nadzieję, że lubicie i skorzystacie z przepisu, bo warto :-) Sam sernik najlepszy jest na drugi, a nawet trzeci dzień :-) Miłego piątku :-))) Blaszka: 24 x 34 cm Składniki ciasto: 250 g zimnego masła 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia
kruche babeczkiPrzyznaję się bez bicia - ten krem mnie onieśmielił. Tylko trzeba przyznać słodki tak bardzo, że wystarczy dosłownie malutki kawałeczek jest wystarczający. Ciasto robi się błyskawicznie, tylko trzeba odrobinę dłużej poczekać, aż wszystko stężeje. Składniki: ciasto francuskie 2 tabliczki białej czekolady 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) owoce sezonowe - u mnie maliny Przygotowanie: ciasto francuskie rozłożyć w naczyniu(...)żaroodpornym i piec zgodnie z przepisem na opakowaniu (zapewne ok 25 min w temp. 180-200 st) w gorącej kąpieli (lub w kuchence mikrofalowej przez 30-40 s) rozpuścić białą czekoladę do lekko ostudzone czekolady dodać mascarpone i dokładnie wymieszać na upieczone ciasto wylać masę czekoladową i ułożyć owoce odłożyć do stężenia :) Powiem krótko niebo w gębie : ) Smacznego
Gotowanie z pasjąBardzo smaczne amerykańskie pancakes, grube i puszyste, bez cukru, bo z dodatkiem słodkiego banana i zrobione przy użyciu mąki pełnoziarnistej. Przepis jak zwykle jest prosty, a wykonanie naleśników nie zajmuje dużo czasu. Placuszki bardzo ładnie i szybko się smażą oraz bezproblemowo dają się przewrócić ;) Takie placki są wprost idealne na weekendowe śniadanie. Składniki (8 dużych naleśników(...)szklanka mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 2 średnie dojrzałe banany 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 1/2 szklanki mleka (u mnie migdałowe) olej kokosowy do smażenia Wykonanie: Banany rozgnieść. Przełożyć do miski, dodać jajko, ekstrakt, mleko i wymieszać. W osobnej misce wymieszać ze sobą mąkę, proszek do pieczenia
Healthy food explorer