bez miksera na nietypowe śniadanie albo popołudniowy podwieczorek - gofry z mąki owsianej z dodatkiem maku. Do podania ulubiona konfitura, dżem lub bita śmietana - co, kto lubi. GOFRY OWSIANE Z MAKIEM Składniki: 150 g mąki owsianej (lub zmielonych płatków owsianych) 150 g mąki pszennej 2 łyżki brązowego cukru 1,5 łyżki maku 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Bon appetit mon amiebez czosnku to nie jest dobry szpinak. Po chwili dorzucamy pokruszony ser i wszystko mieszamy, doprawiamy pieprzem. Nie solimy – bo sól mamy już z sera. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy nożem w kwadraty. Na każdy kwadrat nakładamy łyżkę nadzienia i sklejamy tak jak pierogi, tylko boki możesz przygnieść jeszcze widelcem, będzie fajniej wyglądać. Na formie do pieczenia
Kuchnia na wzgórzubez dodatku mąki, jajek, cukru i tłuszczu. Są tak pyszne, że robiłam je już dwa razy, i jeszcze zrobię nie raz. Są bardzo syte, tak, że zjedzenie zaledwie dwóch sztuk zaspokoi nasz głód czy nagłą ochotę na coś słodkiego. Można zabrać je do szkoły czy pracy w pudełku śniadaniowym. Wykonamy je dosłownie w 10 minut plus pieczenie. Zachęcam
Izabelawkuchnipieczona ryba ( ja upiekłam dorsza w chili z solą) świeży ogórek imbir marynowany wasabi sos sojowy sos chili Ryż gotujemy w osolonej wodzie do uzyskania pożądanej miękkości ( ok. 10 minut). Studzimy. WYKONANIE: płat wodorostów układamy na macie na płat nakładamy warstwę ryżu następnie dowolne dodatki zwijamy ściśle w rulon kroimy w paski Ps. Zrobiłam także wersję bez
Domowe ciastapieczenia Dodatkowo 1/2 kaki Ponadto: olej/masło do smażenia Białko ubić na sztywną pianę. W drugiej misce należy wymieszać żółtko, śmietankę, mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia. Następnie jednolitą masę delikatnie połączyć z białkiem i na końcu z kaki uprzednio pokrojonym w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzać minimalną ilość tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać odpowiednie(...)porcje ciasta . (1 łyżka stołowa = 1 placuszek.) Placki należy smażyć z obu stron do lekkiego zarumienienia się. Podawać z ulubionymi dodatkami (*). (*) U mnie placuszki znikają raczej bez słodkich dodatków, ponieważ kaki i ciasto są wystarczająco słodkie. Często skrapiamy je dobrej jakości olejem. Tym razem był to olej z pestek winogron Koala, który można nabyć na stronie
Di gotujebez białego cukru i z mąką pełnoziarnistą oraz mnóstwem aromatycznych przypraw. Ciasto doskonale sprawdzi się na jesienne i zimowe chłody. Bardzo polecam. Składniki: 150 g puree z dyni 1/3 szklanki syropu z agawy 1/2 szklanki ksylitolu 2 jajka 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 225 g mąki pełnoziarnistej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Healthy food explorerbez dodatku cukru. Możecie do nich użyć dowolnej czekolady, a najlepsza będzie taka z orzechami. Ja pokroiłam do nich czekoladę kokosową i gorzką z migdałami. Świetnie chrupały pod zębami. Składniki na ok. 15 ciastek: 1,5 szkl. mąki 2 szkl. płatków owsianych 100 g masła (pół kostki) 1/2 szkl. erytrolu/ksylitolu/cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Czarnawisienkabez cukru, robiłam i z cukrem i całość pakowałam do słoików na ciężkie zimowe dni. Teraz przyszedł czas na jabłka na ostro. Wcześniej, robiłam jabłka z cebulką do wątróbki, ale powiem szczerze, że dodatek ziół prowansalskich, bardzo poprawia smak całości. No i czosnek. Jabłka w takiej formie są świetnym dodatkiem zamiast przesłodzonej żurawiny do wszelkiego rodzaju pieczeni czy nawet
Mieszam w GarnkuBez polepszaczy, konserwantów, zaciemniaczy ... Może wygląd takich domowych bułeczek nie jest tak idealny jak tych sklepowych, ale przecież o smak tutaj chodzi przede wszystkim. Nie jesteśmy z Mężem wielkimi fanami fast foodów, a jeśli już sobie pozwalam na konsumpcję jedzonka tego typu staram się, aby był to fast food robiony w domu. Od czasu do czasu piekę dobrą pizzę(...)wyrabiamy gładkie ciasto (ok. 5-8 minut). Następnie przełóż ciasto na stolnicę, podsyp odrobiną mąki, wygnieć chwilę dłońmi i uformuj niewielkie bułeczki. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut. Po tym czasie bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy ziarnem sezamu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni
Walijskie Pichceniepieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 1 godzine i 25 minut. Wiśniowa rolada na cieście francuskim O czym warto pamiętać przygotowując ciasto owocowe z wiśniami. Po wyłożeniu wiśni na ciasto, załóżmy delikatnie stronę ciasta, na której nie ma wiśni na tą z wiśniami. Ciasta nie powinniśmy przesadnie rolować a tylko delikatnie założyć część bez
mecooksbez żadnych grudek, składniki powinny dobrze się połączyć. Dodajemy jajka i miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Odstawiamy na chwilę do przestudzenia. Do masy dodajemy sodę, cukier, kakao i rozpuszczoną czekoladę, mieszamy wszystko lub miksujemy na gładką, jednolitą masę. Na koniec dodajemy bakalie i jeszcze raz mieszamy. Przelewamy ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia
Ciastkozercyobiad kotlety z indyka z cukinią, marchewką i porem , a z drugiej części usmażyłam kotlety mielone z warzywami. Polecam też inne potrawy z indyka: – Rolady z indyka pieczone z rozmarynem – Satay z indyka pikantny – Indyk w potrawce – Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami – Ćevapčići z mielonego mięsa z indyka – klopsiki w sosie koperkowym(...)mielonego mięsa z indyka polecam zrobić na obiad pyszne kotlety mielone z warzywami. Kotlety mielone z indyka z warzywami: z cukinią, marchewką i papryką 500 g udźca z indyka bez skóry 1/2 cukinii 1 mała marchew ½ czerwonej papryki 1 mała cebula 1 łyżka oleju 1 jajko 2 łyżki bułki tartej lub kaszki manny natka pietruszki Sól i pieprz
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębez białka) i zagnieść ciasto. Początkowo może się wydawać, że ciasto robi się wodniste i za miękkie, ale podczas wyrabiania zrobi się zwarte. Gotowe ciasto jest bardzo miękkie i plastyczne. Przed wałkowaniem warto podzielić je na mniejsze porcje (w zależności od tego, ile mamy miejsca na stolnicy), ponieważ ciasto możemy rozwałkować dość cienko, ponieważ wyrośnie podczas pieczenia. Jabłka
Za drzwiami kuchnibezami. Mazurek jest bardzo tradycyjnym ciastem, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Maślany spód, pyszny krem kajmakowy oraz mini beziki. Cudownie! Taki mazurek na kruchym spodzie najlepiej upiec w kształcie jajka. Jeśli nie macie foremki do wycięcia jajka o długości 22 cm, możecie śmiało wydrukować wzór jajka na drukarce i odrysować go na papierze do pieczenia. Mazurek może
AniaGotuje.plbez wrzutów można sięgnąć po kolejne! 😉 SKŁADNIKI (na około 18 -20 ciasteczek): 200 g marchewki startej na tarce o małych oczkach (1 duża lub 2 małe marchewki) 130 g płatków owsianych górskich (króciutko zmielonych w blenderze) 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 50 g wiórków kokosowych 1,5 łyżeczki cynamonu szczypta soli 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Słodko-Słony Świat Ilony