bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2011/3453)

SZYBKI MURZYNEK NA MAŚLANCE 181

Ten moment kiedy dowiadujesz się, że za niedługo odwiedzą Cię goście a nie masz czym ich poczęstować!? Przybywam z pomocą moi kochani 💪O ile macie maślankę

Zdrowie i pysznie na talerzu
Babka 3 smakowa 275

A oto i obiecany przepis na naszą tegoroczną wielkanocną babę. Przepis zaczerpnięty ze strony czas dzieci Składniki: 25 dag margaryny, 6 jajek, 1 ½ szklanki cukru, 2

Państwo Wojtczuk gotują
babka piaskowa 151

Polecam prostą babkę parzoną ..Ta babka należy do średnio moich ulubionych.. 🙂 Składniki: 5 jajek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 i 3/4 szklanki mąki

Ugotujmy Coś
Szarlotka z dużą ilością jabłek – szarlotka tatrzańska 429

Zapraszam dzisiaj na przepyszną szarlotkę z dużą ilością jabłek. Do jej przygotowania użyłam aż 3kg jabłek! Udała się, cudownie pachnąca, wilgotna i bardzo smaczna. Jabłka pokrojone

Mała Cukierenka
Szarlotka z dużą ilością jabłek – szarlotka tatrzańska 436

  Zapraszam dzisiaj na przepyszną szarlotkę z dużą ilością jabłek. Do jej przygotowania użyłam aż 3kg jabłek! Udała się, cudownie pachnąca, wilgotna i bardzo smaczna. Jabłka

Mała Cukierenka
ciasto pleśniak 676

składniki na ciasto kruche: 390 g mąki orkiszowej lub pszennej 200 g cukru 200 g masła 5 jajek 1-2 łyżeczki kakao 1 i 1/2 łyżeczki

Domowy Smak Jedzenia
Najprostszy jabłecznik 288

Parę dni mnie tu nie było..przegapiłam licznik wyświetleń, który na chwilę obecną wskazuje już 3005203..dziękuję bardzo i zapraszam ponownie..Wczoraj było Światowy dzień jabłka

Moje domowe kucharzenie
CIASTECZKA DYNIOWE I ROGALIKI Z POWIDŁAMI CZEKOLADOWYMI 190

   Zdrowa i smaczna słodycz dla całej rodzinki. Dla każdego coś co lubi, część rodzinki woli rogaliki, dla nich powstały rogaliki z nadzieniem z powideł

Smaczne Zdrowe
BUŁECZKI ORKISZOWE PEŁNOZIARNISTE NA ZAKWASIE 229

Chwila przerwy od słodkich wypieków-czyli przedstawiam Wam bułeczki orkiszowe na zakwasie. Bardzo pyszne, pulchne i szybkie pod względem pieczenia. :) Przepis znalazłam tutaj . Składniki: -200

Smaczne Zdrowe
CIASTECZKA Z POWIDŁAMI I KRUSZONKĄ 167

Najlepsze ciasteczka jakie dotychczas jadłam. Zachwycają nie tylko smakiem, ale też wyglądem. Nie da się im oprzeć...u mnie zniknęły jeszcze tego samego dnia co wyciągnęłam

Smaczne Zdrowe
Restauracja Malinowy Anioł w Zielonkach 184

Fantastyczne miejsce w mojej okolicy. Wygląda niepozornie, ale skrywa w sobie pełnię smaków i aromatów. Byłam w Malinowym Aniele dwa razy. Raz z mężem bez specjalnej okazji, aby przetestować co i jak, ponieważ słyszeliśmy kilka opinii. Drugi raz (kiedy już wiedzieliśmy, że Malinowy Anioł jest wart odwiedzin) poszliśmy z rodzicami, aby świętować urodziny męża (a przy okazji rocznicę ślubu(...)cebulką, duszone w sosie z białego wina i śmietany, gnocchi, mieszanka sałat z sosem vinegrette. Mięso delikatne, sos faktycznie z grzybków, a nie pieczarek. Bardzo dobre. Szynka pieczona w całości z pieca podana z sosem grzybowym, żurawiną, frytkami i sałatką z ogórków kiszonych. Niedzielna specjalność. Pyszne. Wygląda imponująco. Plastry wołowiny duszone w czerwonym winie z szalotką i rozmarynem, zapiekanka ziemniaczana

Karola gotuje
Makaroniki z kremem karmelowym. 160

cienką strużką do ubitych białek, nie przerywając ubijania. Podczas wlewania mikser dać na najniższe obroty a po wlaniu na najwyższą moc. Tak ubijać około 8 minut, do czasu aż beza wystygnie.  Gotową beze włoską porcjami dodawać do masy migdałowej, jednak nie mieszamy za długo ponieważ konsystencja zrobi się za luźna a w następstwie makaroniki będą się rozlewać na macie(...)Piec przez około12 -15 minut. Piekarnik należy też wyczuć i sprawdzać co chwilkę. Makaroniki powinny mieć tzw. falbankę po upieczeniu. Jeśli będzie za duża temp. makaroniki zaczną pękać i nie będzie tejże falbanki.Makaroniki tez nie powinny się rumienić, po wyjęciu z piekarnika muszą ostygnąć na macie a następnie zimne odklejać i przekładać kremem.  Część makaroników przed pieczeniem możemy

Radość kipiąca uśmiechem.
Ptysiowe kuleczki 179

ciastko z kremem, nie spróbowałabym drugi raz. Tyle dobrego z „zachciewajek”. Tak naprawdę wykonanie ciasta jest banalnie proste. I choć rękaw cukierniczy znacznie ułatwia sprawę, to bez niego nie jest wcale dużo trudniej. Ptysie są lekkie, idealne na raz. I dwa, ponieważ na jednym trudno skończyć. Ciasto: 150 g mąki szczypta soli 1 łyżeczka ksylitolu(...)masę, która nie przywiera do ścianek rondelka. Wtedy rondelek odkładamy na bok i pozostawiamy ciasto do ostygnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C. Łyżką przekładamy ciasto na blachę do pieczenia, wyłożoną pergaminem. Łatwiej będzie wyciskać masę przy użyciu rękawa cukierniczego. Krążki nie powinny przekraczać średnicy ok. 4 cm. Podczas pieczenia ciasto znacznie rośnie, więc należy zachować także odpowiedni

Kucharzyca
Sernik tradycyjny 233

sytuacji sprawdził :-) Sernik tradycyjny SERNIK TRADYCYJNY Składniki na blachę 25 x 35 Na spód:    1,5 szklanki mąki pszennej    1 łyżeczka proszku do pieczenia    2 żółtka    1 łyżka śmietany 18%    1 cukier wanilinowy (16g)    szczypta soli Masa serowa:    1,5 kg  sera twarogowego półtłustego(...)manną. Ciasto na spód sernika wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy na grubość max 0,5 cm. Blachę  smarujemy dokładnie masłem i wykładamy ją rozwałkowanym ciastem (ja wykładałam tylko spód bez brzegów i trochę ciasta mi zostało więc je zamroziłam). Ciasto nakłuwamy widelcem i podpiekamy przez około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wierzch ma być lekko zarumieniony

peggiwkuchni
Sernik - lekki, puszysty i niesłodki 118

cukier waniliowy) 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Sernik - sposób przygotowania: Piekarnik nagrzewam do 180°C w ustawieniu "góra-dół". Okrągłą blaszkę o średnicy ok. 23 cm wykładam papierem do pieczenia. Oddzielam białka od żółtek. Białka ubijam i odstawiam na później. Żółtka również odstawiam na później w oddzielnej miseczce. Ziemniaki rozgniatam na papkę kiedy są jeszcze ciepłe. Jeśli(...)mieszam używając szpatułki lub wyjętych z miksera mieszadeł. Gotową masę przelewam do blaszki i wyrównuję masę szpatułką lub łyżką. Piekę w 180°C przez ok. 50-60 minut. Po upieczeniu wyjmuję z piekarnika i studzę. Sernik bardzo wyrasta podczas pieczenia, a później opada do poziomu nalanej masy. Dzięki temu jest niebiańsko puszysty 💙 Co może pójść nie tak?  Czyli

Gary Bez dna