bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1975/3453)

BROWNIE Z BIAŁEJ FASOLI 135

mąki?  Bez cukru spożywczego? Czy tak się da? OCZYWIŚCIE że tak Sama nazwa może odstraszać "fasolowe" jednak.... niebo w gębie, nawet nie czuć fasoli. Smak pysznego Fit deseru.  Składniki: -fasola biała ugotowana (500 g)/ przed gotowaniem 200 g - kakao ½ szklanki (50 g) - jaja 3 szt. - banan 3 szt. - rodzynki 200 g - proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Kopytka z dyni 151

dyni bez skóry – 400 g mąki pszennej (ok. 2,3 szkl.) + do podsypania* – 1 jajko – sól Przygotowanie: Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie. Studzimy i mielimy w maszynce lub przeciskamy przez praskę. Dynię dzielę na mniejsze kawałki. Usuwam pestki i luźne włókna. Kawałki dyni rozkładam miąższem do góry na płaskiej blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Dynię

I LOVE LIFE
Ryżowa zapiekanka z indykiem 144

przygotowaniu , sam się piecze , a na dodatek wszyscy go lubią . Bynajmniej u nas w domu nie brakuje jej amatorów Poniższy przepis jest dla tych co lubią mięsa w sosie słodko kwaśnym . Nieco w stylu azjatyckim . Polecam , szczególnie jeśli macie ciężki dzień lub musicie przygotować obiad dzień wcześniej . Składniki : 0,5 kg piersi z indyka ( filet bez skóry i kości

Ogrodnik w podróży
BROWNIE Z BIAŁEJ FASOLI 109

mąki?  Bez cukru spożywczego? Czy tak się da? OCZYWIŚCIE że tak Sama nazwa może odstraszać "fasolowe" jednak.... niebo w gębie, nawet nie czuć fasoli. Smak pysznego Fit deseru.  Składniki: -fasola biała ugotowana (500 g)/ przed gotowaniem 200 g - kakao ½ szklanki (50 g) - jaja 3 szt. - banan 3 szt. - rodzynki 200 g - proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Ciasto jogurtowe ze śliwkami + film 142

przygotować bez użycia miksera. Jest to znakomita propozycja dla wielbicieli śliwek ale wyśmienicie smakuje również z innymi owocami np. jabłkami czy gruszkami. Ciasto jogurtowe ze śliwkami to świetny pomysł na podwieczorek, idealny do popołudniowej kawy.     składniki na tortownicę 26 cm 2,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru kryształu 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Smakowite Dania
CHLEB CZYSTOZIARNISTY CZYLI CHLEB Z SAMYCH ZIAREN, BEZ MĄKI 167

czasami bez jajek. Ja jednak korzystam a nich bo wtedy chleb mi bardziej smakuje. Miałam w szafce mieszanke ziarem i to właśnie z nich upiekłam chleb. Jestem miłośnikiem chleba pod każdą postacią. Nie ważne czy to chleb ciemny czy jasny... czy kajzerka czy bagietka czy zwykły chlebek.  Ten chleb przygotowuje się szybko i piecze się szybko... więc

Kuchnia w oparach
Gofry po włosku z pastą rybną 165

same bez dodatków. Można się nimi najeść bo są syte.Gofry nie muszą być tylko na słodko, można je przygotować na wiele sposobów. #mpm #właczgoscinnosc Przepis powstał w ramach konkursu marki MPM która to, prezentuje nowość gofrownicę MPM z systemem Piramid. ciasto na gofry: 6 sztuk 140 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta

wesoła kuchnia
Bezglutenowe brownie z czerwonej fasoli z orzechami 122

Nie ma to jak pyszne, zdrowe a na dodatek bez mąki ciasto, które na dodatek jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Zapraszamy na bezglutenowe czekoladowe

Kuchenne Wariacje
Placuszki z jabłkami wg Ani Starmach 170

smażyć bez tłuszczu. A tym sposobem nie musimy osączać ich na ręczniku papierowym i tłuszcz nie cieknie nam po rękach ;)  Są idealne dla maluchów, starszych dzieci i nawet tych dużych dzieci, są idealne dla każdego! Składniki: 170 g mąki 150 ml mleka 4 jabłka 2 jajka 2 łyżki cukru  0.5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto Słodki Bezik 114

pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 25 minut w 180*. DO POSMAROWANIA BISZKOPTA: 5-6 łyżek powideł śliwkowych 3 łyżki soku z cytryny MASA KAJMAKOWO-BEZOWA: 250g masła 1 puszka masy kajmakowej 4 łyżki ajerkoniaku 150g pokruszonych bezików WYKONANIE: Masło utrzeć z ajerkoniakiem na sztywną masę, stopniowo dodawać kajmak. Na samym końcu delikatnie wmieszać pokruszone bezy, zamieszać łyżką

Dziś Ja gotuje
babka z gara 185

proszek do pieczenia i cały olejek. Gdy mamy już gładkie ciasto ostrożnie dodaję pianę z białek i kieliszek wódki. Całość mieszam łyżką - najlepiej drewnianą. Foremkę do gotowania babki smaruję dokładnie tłuszczem. Wlewam ciasto i szczelnie zamykamy formę. Zanurzamy formę w wodzie i zamykam garnek przykrywką. Gotuję babkę 1 godzinę pod przykryciem i 10 minut bez pokrywki garnka... . POLECAM

w mojej kuchni
Mazurek różany 147

migdałów bez skórki – mączki migdałowej, 60 g bułki tartej, lukier : 250 g cukru pudru, 50 - 60 g płatków róży utartych z cukrem, 50 ml soku z cytryny, Jajka ubić z cukrem i różą na pulchną masę. Dodać bułkę tartą i migdały (jeżeli mamy całe migdały, należy je zetrzeć). Masę przełożyć do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia

królestwo garów
Sernik na kruchym spodzie z masą kajmakową i prażonymi wiórkami kokosowymi. 153

sernik na kruchym spodzie z masą kajmakową i prażonymi wiórkami kokosowymi. Kruche ciasto: 1 1/2 szklanki mąki 200g masła 3 łyżki cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Z podanych składników zagnieść ciasto.  Masa serowa: 1kg twarogu (ja używam w wiaderku President) 6 jajek (białka osobno) 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy olejek pomarańczowy ewentualnie(...)dodaj budyń oraz olejek. Na sam koniec dodaj ubitą pianę z białek - wymieszaj delikatnie łyżką. Tortownicę wylep ciastem (razem z brzegami), wylej masę serową. Piecz w rozgrzanym piekarniku- 180 stopni około 1h (ja zawsze piekę"na oko"). Gdy sernik będzie upieczony, poczekaj aż wystygnie, następnie nałóż 1 opakowanie masy kajmakowej krówkowej, na to wyłóż prażone wiórka kokosowe. ZAPRASZAM DO GRUPY

My World by Dagmara Rek
Schab faszerowany polędwicą i suszoną śliwką 251

schabu bez kości 1 polędwica wieprzowa 1 większe opakowanie suszonych śliwek 1 cebula Marynata: 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka octu balsamicznego 1 płaska łyżka soli 1 płaska łyżeczka pieprzu 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 ziarenka Odrobina suszonego rozmarynu Jasny sos pieczeniowy: 1 szklanka wywaru z pieczenia mięsa 1 szklanka wody

Kuchnia w czekoladzie