bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1952/3453)

Szarlotka z połówek jabłek z lukrem pomarańczowym 124

część tej szarlotki, bez niego ciasto byłoby nijakie. Ciasto odniosło ogromny sukces w zaprzyjaźnionej grupie, jestem pewna że i Was urzeknie. Jeżeli chcecie możecie użyć swojego ulubionego przepisu na ciasto kruche. Przepis na dużą blachę 38 cm x 25 cm: 2,5 szklanki mąki krupczatki 250 gr zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 gr serka mascarpone

moj przepis na
Bułeczki z pieczarkami 126

cała woda odparuje, bez pokrywki. Zagotować 1 litr wody, do wrzątku wrzucić kapustę, pogotować na średnim ogniu 3-4 minuty. Dokładnie odcedzić, drobno poszatkować. Dodać do odparowanych pieczarek, dodać przyprawy, wymieszać, krótko przesmażyć (2-3 minuty), odstawić do ostudzenia. Uwaga, pieczarki muszą być dobrze odparowane, w przeciwnym wypadku ciasto drożdżowe nam namoknie podczas pieczenia, „puszczą szwy

moj przepis na
Leczo z makaronem (z piekarnika) 143

formie zapiekanki makaronowej, pieczone w piekarniku. Składa się ono z papryki, cukinii, cebuli, pomidorów z puszki, kiełbasy oraz dowolnego makaronu (u mnie: tagliatelle). Całość zalana jest sokiem pomidorowym i włożona do piekarnika. Pyszne danie jednogarnkowe, którego nie trzeba pilnować- potrzebujemy zaledwie 10 min. na przygotowanie składników, a resztę wykona piekarnik. Mega proste rozwiązanie - bez wcześniejszego gotowania makaronu

Kuchnia MagdaLeny
śliwki i wiśnie z kompotu w cieście francuskim... 160

wiśnie z kompotu bez pestek 4 szklanki, mąka ziemniaczana 2 łyżki, woda zimna do posmarowania ciasta - ile potrzeba, cukier puder - ile potrzeba Śliwki umyć, przekroić na połowę i usunąć pestki, wiśnie z kompotu odsączyć na sitku, wsypać do miski i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Ciasto francuskie rozwinąć z rolki, ułożyć na papierze do pieczenia w formie. Na cały

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto marchewkowe fit 173

lśniąca zmniejszamy obroty do minimum, dodajemy olej i miód. Miksujemy do połączenia składników. Wrzucamy startą marchewkę, mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Na tym etapie możemy dodać też bakalie, ale to podwyższy kaloryczność ciasta. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 180st.  Studzimy na kratce. Formę polecam 22cm, u mnie 24 cm więc ciasto wyszło płaskie.  Dekorujemy(...)wedle uznania, może być roztopiona gorzka czekolada lub cukier puder. U mnie słodzik w proszku Całe ciasto to 1120 kcal, dzieląc na 8 części, jeden kawałek to 140kcal (bez polewy na wierzchu

Gotowanie moimi oczami
Ciasteczka czekoladowe 89

ciasteczka koniecznie, bez kupowania Mikołaja oczywiście, bo mogło by być trudno teraz go kupić:)) Na 40 dużych ciasteczek (średnica ok7 cm): 250 g mlecznej lub deserowej czekolady 400 g smalcu 3,5 szklanki mąki pszennej (poj.250 ml) 1 szklanka cukru 2 jajka L 2 czubate łyżki dobrego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 łyżki

Krylowa Kuchnia
FIT BROWNIE – bez tłuszczu, bez cukru, bez mąki 172

bez białego cukru. * Nie zawiera mąki. * Jest bezglutenowe. * Nie zawiera tłuszczu. Mistrzostwo świata! Idealne dla osób będących na diecie! Gorąco polecam! Dajcie znać jak smakowało! SKŁADNIKI: * kasza jaglana ( sucha ) – 70 g * czerwona fasola – 1 puszka * banany – 2 szt * jajko M – 3 szt * miód – 3 łyżki * kakao – 4 łyżki * proszek do pieczenia

Ostra na Słodko
Indyk teriyaki 212

samo danie bez tego "topingu" nie byłoby takie dobre! Śmiało można użyć klasycznych sezamków ;)  Tak więc to jest obecnie nasz hit obiadowy numer jeden. Wciągają wszyscy, moja dusza matki szepcze radośnie: uffff, nareszcie! I tak indyka zamieniam na kurczaka, kurczaka na indyka. Podaję z makaronem, z ryżem, z warzywami. Na zdjęciach widzicie pieczony kalafior z ciecierzycą i pomidorkami

bistro mama
Zdrowe domowe ciasteczka „Jeżyki” 195

daktyli bez pestek – 35g masła orzechowego – 30-40g mix ulubionych orzechów – 20g rodzynek Dodatkowo: – 100g gorzkiej czekolady – 0,5 łyżki oleju kokosowego Mąkę, mleko, miód i olej kokosowy dokładnie ze sobą łączymy. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 3-4mm i wykrawamy małe kółeczka. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Be Fit Be Strong
Kalafior to król. 70 przepisów, które tego dowodzą - recenzja 133

ugotowaniu na parze - bez żadnych dodatków. Często także moją piwnicę wypełnia kalafior marynowany, czyli obowiązkowy składnik domowych imprez. A znacie pizzę na kalafiorowym spodzie? Pyszności! A naprawdę jeszcze istnieje mnóstwo pysznych przepisów z kalafiorem w roli głównej. Książka ta to doskonałe źródło inspiracji na wykorzystanie kalafiora. Można go spożywać na ciepło, zimno, gotowanego, pieczonego, prażonego oraz nawet na surowo

Di gotuje
Quiche z wędzonym łososiem, serem pleśniowym i owocową nutą 174

słoika kilka listków rukoli Masa jajeczna: 4 jajka 90ml śmietany 30% szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz Wykonanie: 1. Ciasto kruche: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło, jajko, proszek do pieczenia, sól i zagnieść na jednolite ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować, wylepić formę tarty o średnicy 24 cm, wysmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą.  Całe ciasto nakłuć widelcem i podpiec(...)stopni i piec przez 20 minut. 5. Gotowy quiche podawać na gorąco lub zimno posypany rukolą. Na każdym etapie hodowli starannie wybieramy łososie, które Wam podamy – dzięki temu jesteśmy w stanie zapewnić Wam łososia najlepszego z najlepszych – tylko takie ryby zaliczają się do Ekskluzywnego Klubu Łososia MOWI. #lososmowi To proste: w świecie bez alternatyw alternatywą jest MOWI

Szalona Kuchnia Eweliny
Pasztet z fasoli i żurawiny 125

mniejsze kawałki gruszkę bez gniazda nasiennego, cebulę i czosnek, smażymy do lekkiego zrumienienia. Dodajemy do tego fasolę, smażymy 5 minut. Pod koniec dodajemy majeranek, sól i pieprz. Zawartość patelni wrzucamy do miksera i miksujemy na gładki mus. Dorzucamy do tego mąkę i żurawinę, dokładnie mieszamy. Przekładamy do średniej wielkości keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 45 minut

Kardamonovy
PIERNICZKI WITRAŻYKI 172

potłuc wałkiem. Pierniczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każdym ciastku, mniejszymi foremkami (lub np. zakrętką od butelki), wycinamy okienka w środku i wypełniamy je pokruszonymi landrynkami jednego koloru. Dodatkowo robimy dziurkę blisko brzegu dla sznureczka, np. grubą wykałaczką, by móc powiesić je na choince. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10-12 min., aż landrynki(...)zostawiamy do wystygnięcia na blaszce, aby witrażyk zastygł. Ozdabiamy lukrem. Lukier: Do miski wlewamy wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek

Kuchnia MagdaLeny
Florian Ogień czy Woda - pyszne polskie smaki w Warszawie 153

smakowała dymem, a duet pieczony czosnek i ziemniak był idealny. Po obiedzie oczywiście przyszedł czas na deser! Do pysznej kawy zamówiłyśmy obłędny tort bezowy z musem cynamonowym i orzechami laskowymi (19 zł). Porcja była ogromna, ale jakoś wspólnie dałyśmy jej radę, żal było zostawić na talerzu. Drugim deserem był sernik z białą czekoladą, włoską bezą i boskim sosem wiśniowym. Jakie

Kulinarne przygody Gatity