część tej szarlotki, bez niego ciasto byłoby nijakie. Ciasto odniosło ogromny sukces w zaprzyjaźnionej grupie, jestem pewna że i Was urzeknie. Jeżeli chcecie możecie użyć swojego ulubionego przepisu na ciasto kruche. Przepis na dużą blachę 38 cm x 25 cm: 2,5 szklanki mąki krupczatki 250 gr zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 gr serka mascarpone
moj przepis nacała woda odparuje, bez pokrywki. Zagotować 1 litr wody, do wrzątku wrzucić kapustę, pogotować na średnim ogniu 3-4 minuty. Dokładnie odcedzić, drobno poszatkować. Dodać do odparowanych pieczarek, dodać przyprawy, wymieszać, krótko przesmażyć (2-3 minuty), odstawić do ostudzenia. Uwaga, pieczarki muszą być dobrze odparowane, w przeciwnym wypadku ciasto drożdżowe nam namoknie podczas pieczenia, „puszczą szwy
moj przepis naformie zapiekanki makaronowej, pieczone w piekarniku. Składa się ono z papryki, cukinii, cebuli, pomidorów z puszki, kiełbasy oraz dowolnego makaronu (u mnie: tagliatelle). Całość zalana jest sokiem pomidorowym i włożona do piekarnika. Pyszne danie jednogarnkowe, którego nie trzeba pilnować- potrzebujemy zaledwie 10 min. na przygotowanie składników, a resztę wykona piekarnik. Mega proste rozwiązanie - bez wcześniejszego gotowania makaronu
Kuchnia MagdaLenywiśnie z kompotu bez pestek 4 szklanki, mąka ziemniaczana 2 łyżki, woda zimna do posmarowania ciasta - ile potrzeba, cukier puder - ile potrzeba Śliwki umyć, przekroić na połowę i usunąć pestki, wiśnie z kompotu odsączyć na sitku, wsypać do miski i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Ciasto francuskie rozwinąć z rolki, ułożyć na papierze do pieczenia w formie. Na cały
W Mojej Kuchni Lubięlśniąca zmniejszamy obroty do minimum, dodajemy olej i miód. Miksujemy do połączenia składników. Wrzucamy startą marchewkę, mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Na tym etapie możemy dodać też bakalie, ale to podwyższy kaloryczność ciasta. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 180st. Studzimy na kratce. Formę polecam 22cm, u mnie 24 cm więc ciasto wyszło płaskie. Dekorujemy(...)wedle uznania, może być roztopiona gorzka czekolada lub cukier puder. U mnie słodzik w proszku Całe ciasto to 1120 kcal, dzieląc na 8 części, jeden kawałek to 140kcal (bez polewy na wierzchu
Gotowanie moimi oczamiciasteczka koniecznie, bez kupowania Mikołaja oczywiście, bo mogło by być trudno teraz go kupić:)) Na 40 dużych ciasteczek (średnica ok7 cm): 250 g mlecznej lub deserowej czekolady 400 g smalcu 3,5 szklanki mąki pszennej (poj.250 ml) 1 szklanka cukru 2 jajka L 2 czubate łyżki dobrego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 łyżki
Krylowa Kuchniabez białego cukru. * Nie zawiera mąki. * Jest bezglutenowe. * Nie zawiera tłuszczu. Mistrzostwo świata! Idealne dla osób będących na diecie! Gorąco polecam! Dajcie znać jak smakowało! SKŁADNIKI: * kasza jaglana ( sucha ) – 70 g * czerwona fasola – 1 puszka * banany – 2 szt * jajko M – 3 szt * miód – 3 łyżki * kakao – 4 łyżki * proszek do pieczenia
Ostra na Słodkosamo danie bez tego "topingu" nie byłoby takie dobre! Śmiało można użyć klasycznych sezamków ;) Tak więc to jest obecnie nasz hit obiadowy numer jeden. Wciągają wszyscy, moja dusza matki szepcze radośnie: uffff, nareszcie! I tak indyka zamieniam na kurczaka, kurczaka na indyka. Podaję z makaronem, z ryżem, z warzywami. Na zdjęciach widzicie pieczony kalafior z ciecierzycą i pomidorkami
bistro mamadaktyli bez pestek – 35g masła orzechowego – 30-40g mix ulubionych orzechów – 20g rodzynek Dodatkowo: – 100g gorzkiej czekolady – 0,5 łyżki oleju kokosowego Mąkę, mleko, miód i olej kokosowy dokładnie ze sobą łączymy. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 3-4mm i wykrawamy małe kółeczka. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
Be Fit Be Strongugotowaniu na parze - bez żadnych dodatków. Często także moją piwnicę wypełnia kalafior marynowany, czyli obowiązkowy składnik domowych imprez. A znacie pizzę na kalafiorowym spodzie? Pyszności! A naprawdę jeszcze istnieje mnóstwo pysznych przepisów z kalafiorem w roli głównej. Książka ta to doskonałe źródło inspiracji na wykorzystanie kalafiora. Można go spożywać na ciepło, zimno, gotowanego, pieczonego, prażonego oraz nawet na surowo
Di gotujesłoika kilka listków rukoli Masa jajeczna: 4 jajka 90ml śmietany 30% szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz Wykonanie: 1. Ciasto kruche: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło, jajko, proszek do pieczenia, sól i zagnieść na jednolite ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować, wylepić formę tarty o średnicy 24 cm, wysmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą. Całe ciasto nakłuć widelcem i podpiec(...)stopni i piec przez 20 minut. 5. Gotowy quiche podawać na gorąco lub zimno posypany rukolą. Na każdym etapie hodowli starannie wybieramy łososie, które Wam podamy – dzięki temu jesteśmy w stanie zapewnić Wam łososia najlepszego z najlepszych – tylko takie ryby zaliczają się do Ekskluzywnego Klubu Łososia MOWI. #lososmowi To proste: w świecie bez alternatyw alternatywą jest MOWI
Szalona Kuchnia Ewelinymniejsze kawałki gruszkę bez gniazda nasiennego, cebulę i czosnek, smażymy do lekkiego zrumienienia. Dodajemy do tego fasolę, smażymy 5 minut. Pod koniec dodajemy majeranek, sól i pieprz. Zawartość patelni wrzucamy do miksera i miksujemy na gładki mus. Dorzucamy do tego mąkę i żurawinę, dokładnie mieszamy. Przekładamy do średniej wielkości keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 45 minut
Kardamonovypotłuc wałkiem. Pierniczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każdym ciastku, mniejszymi foremkami (lub np. zakrętką od butelki), wycinamy okienka w środku i wypełniamy je pokruszonymi landrynkami jednego koloru. Dodatkowo robimy dziurkę blisko brzegu dla sznureczka, np. grubą wykałaczką, by móc powiesić je na choince. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10-12 min., aż landrynki(...)zostawiamy do wystygnięcia na blaszce, aby witrażyk zastygł. Ozdabiamy lukrem. Lukier: Do miski wlewamy wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek
Kuchnia MagdaLenysmakowała dymem, a duet pieczony czosnek i ziemniak był idealny. Po obiedzie oczywiście przyszedł czas na deser! Do pysznej kawy zamówiłyśmy obłędny tort bezowy z musem cynamonowym i orzechami laskowymi (19 zł). Porcja była ogromna, ale jakoś wspólnie dałyśmy jej radę, żal było zostawić na talerzu. Drugim deserem był sernik z białą czekoladą, włoską bezą i boskim sosem wiśniowym. Jakie
Kulinarne przygody Gatity