Zarządzanie hotelem wymaga nienagannej organizacji. Wszystko musi być na swoim miejscu, a w kalendarzu rezerwacji nie może pojawić się żadna nieprawidłowość. Dlatego też do obsługi hotelu
Słodkie okruszkiOstatnio w mojej kuchni króluje dynia i podejrzewam, że u wielu z Was również. Zazwyczaj kupuję większe okazy, z jednej części przygotowuję zupę krem z dyni
Be Fit Be StrongOstatnio w mojej kuchni króluje dynia i podejrzewam, że u wielu z Was również. Zazwyczaj kupuję większe okazy, z jednej części przygotowuję zupę krem z dyni
Be Fit Be StrongNiby takie zwykłe, ucierane ciasto śliwkowe, ale z dodatkiem bezowych ”czapeczek” nabiera całkiem nowego wyglądu. Klasyk w zabawnym wydaniu. A dodatkowo można wykorzystać białka, które zostaną
Słodki sentymentPrzepis dostałam od mojej przełożonej 25 lat temu . składniki 12 dag mąki toruńskiej 10 dag cukru kryształu 4 całe jajka szczypta soli 2 cukry waniliowe 1
Moje WyrobyJeżeli brakuje Wam pomysłu na szybkie śniadanie to polecam sycące koktajl. Szczególnie te z sezonowych owoców. Na sezon jesienno-zimowy chciałam zaproponować koktajl z dodatkiem
Szybko Tanio SmacznieWciągająca. Tak jednym słowem mogłabym zrecenzować książkę „Zasada jednego” Ashley Saunders i Leslie Saunders. I tego właśnie oczekuję od nowości . Usiąść pod
Słodkie okruszkiIm bliżej Świąt, tym krótsze wpisy na blogach i przepisy. Jeśli macie jeszcze chwilkę proponuję upiec migdałowe beziki z pomarańczową nutką. Beziki wyglądają bardzo atrakcyjnie, są
dolcevitainmykitchenJeśli znudziły Wam się moje muffinki z kawałkami czekolady, to ten uniwersalny przepis na ciasto można wykorzystać także z nutellą. Dla miłośników czekolady i orzechów
W kuchni bez szafekAch jak ten czas szybko leci. Już niedługo przyjdzie zima, a wraz z nią Święta, a chwilę późnej pożegnamy 2018 roku. Tyle planów, wydarzeń, okazji…
Słodkie okruszkiPoke salad to pełna warzyw misa smakowitości, danie bardzo popularne na Hawajach i na Instagramie:) Mega łatwa do przyrządzenia, świetna na lancz do pracy. Czas przygotowania
Niedzielny kucharzSkładniki ( tortownica 18cm): 1 szklanka mąki pszennej (dałam pełnoziarnistą) ½ szklanki cukru ( dałam brązowy) w tym 1 łyżka cukru z wanilią 1 szklanka wiórków kokosowych 1 czubata
Słodkie zapomnienieCiasto morelowe z pistacjami jest przepyszne, bardzo delikatne i dosłownie rozpływa się w ustach. Robiłam je już kilka razy z rzędu i gdyby nie to, że
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Łososia uwielbiamy wszyscy. Szczególnie, gdy jest świeży i po upieczeniu soczysty (łosoś „przeciągnięty” jest suchy i wiórowaty). Dlatego dania z łososiem należą do naszych
Moja DelicjaSan Escobar, choć dopiero odkryte, szybko zyskało sympatię turystów z całego świata. To maleńkie państwo, oprócz pięknej architektury i malowniczych krajobrazów, ma ciekawą kuchnię. Jedną z
My Chcemy Jeść